Uwants TV消閒生活手機討論遊戲地帶影視娛樂校園生活數碼科技寵物樂園學術文化體育世界購物廣場時事投資貼圖影片上班一族美容纖體戀愛婚姻汽車討論站務管理
發帖
註冊 登入/註冊
追帖 打印

[吹水] 香煙有害所以要加煙稅那麼為什麼毒品有害不判處毒販終生監禁呢好像人哋國家判處死刑一樣

[吹水] 香煙有害所以要加煙稅那麼為什麼毒品有害不判處毒販終生監禁呢好像人哋國家判處死刑一樣

香煙有害所以要加煙稅,那麼為什麼毒品有害不判處毒販終生監禁呢好像人哋國家判處死刑一樣。

為什麼賭博有害不禁止賽馬會啦。

因為我的父母不準我去蘭桂坊落CLUB(zentral club)所以感到抑鬱因此需要吸煙。

因為我的父母不準我和非女拍拖例如uniqlo啲sales染金毛電髮嗰啲sales所以感到抑鬱因此需要吸煙。

回覆 引用 TOP

販運危險藥物的最高刑罰是終生監禁,為什麼不判處毒販終生監禁呢,毒販十幾廿年就可以出嚟。

回覆 引用 TOP

人哋國家毒販會被判死刑,香港為什麼不跟從判處終身監禁。

香煙有害的話毒品都有害賭博都有害。

回覆 引用 TOP

同MRHEUNG2023同個媽生架?

回覆 引用 TOP

有女朋友有太太嗰啲男人梗係可以戒煙啦,但是我呢啲沒有女朋友沒有太太呢啲人梗係唔戒煙啦,因為沒有女朋友很抑鬱吸煙有助抗抑鬱,我父母說不準擅自拍拖,找到女朋友需要見過家長和家長傾談經家長同意我才可以和他拍拖,不可以和非女拍拖,不可以和染金毛電髮嗰啲女人拍拖,父母要求要搵一個正經的女人打個比喻專業人士咁正經嘅女人拍拖。

為咗父母戒煙當然不接受啦,但是為咗女朋友為咗太太戒煙當然接受啦,我之前個女朋友做sales㗎都鼓勵我戒煙,佢唔食煙呀,當初我都戒過,但是之後父母因為他是非女命令我立即跟他分手,所以因此感到抑鬱而恢復吸煙。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士佬2023 於 2024-2-28 11:12 PM 發表
有女朋友有太太嗰啲男人梗係可以戒煙啦,但是我呢啲沒有女朋友沒有太太呢啲人梗係唔戒煙啦,因為沒有女朋友很抑鬱吸煙有助抗抑鬱,我父母說不準擅自拍拖,找到女朋友需要見過家長和家長傾談經家長同意我才可以和他拍拖,不可以和非女拍拖,不可以和染金毛電髮嗰啲女人拍拖,父母要求要搵一個正經的女人打個比喻專業人士咁正經嘅女人拍拖。

為咗父母戒煙當然不接受啦,但是為咗女朋友為咗太太戒煙當然接受啦,我之前個 ...

戒煙很難,成功率很低。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 爆丸先生 於 2024-2-29 01:29 PM 發表

戒煙很難,成功率很低。

我18歲時和職業訓練局的同學鐘建華坐火車去湖南省張家界和鳳凰古城旅行,火車經過衡陽站,火車報站員說到衡陽啦衡陽站快到了下車的乘客請準備(是綠皮車沒有空調的柴油火車)回程的時候火車經過益陽站、常德站、長沙站。一張火車票百幾蚊人民幣去到湖南省,我爸爸話我死咗未快啲死,快啲跳樓死,快啲撞車死咁樣,爸爸咁嚴格,你話有咩辦法唔吸煙抗抑鬱。

回覆 引用 TOP

如果愛你 注定只可縱壞你

談情若需要去受氣

受到竟當做了趣味

何必怪你 喜愛收集眼淚不妨儲起

如流淚可以震撼你 樂意哭到令你歡喜

*為你浪漫地守在懸崖

資格用自尊換取不算壞

准我垂頭繼續叩拜

若你喜歡請你再踩

盡情去表演即管欣賞 即使不懂欣賞 不必擔心我自虐

若然自愛也太過正常 但你不愛正常 我願繼續失常

原諒我不太會自量 沉迷戀愛怎去衡量

全情地為一人 其實愛像信仰(忘掉重病輕傷)*

何須怕你 承諾最後會未記起

遺忘便刻上我右臂 絕到一世被你想起

*為你浪漫地守在懸崖

資格用自尊換取不算壞

准我垂頭繼續叩拜

若你喜歡請你再踩

盡情去表演即管欣賞 即使不懂欣賞 不必擔心我自虐

若然自愛也太過正常 但你不愛正常 我願繼續失常

原諒我不太會自量 沉迷戀愛怎去衡量

全情地為一人 其實愛像信仰(忘掉重病輕傷)*

慘得過喜歡做箭靶

有快樂過嗎 夠記住我嗎

連自尊也就地火化

承受創傷當作絕技 平凡戀愛枯燥無味

常人力倦筋疲 誰用眼淚愛你

留任正選勝過後備 明明走到這個田地

全情地為一人 忘掉快沒氧氣

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

戚黛黛是馬會,馬會不正當,賭錢害人,大賭正PK。

附件

440px-戚黛黛.jpg(51.16 KB)

2024-2-29 06:25 PM

回覆 引用 TOP

鬼唔望你賭輸錢,賭輸錢不知幾絕,咁絕嘅字眼係適宜對住啲咁絕嘅人用。

毒販鬼唔望你畀軍人一槍打爆你個頭,或者問吊,或者判處終生監禁,不知幾絕,咁絕嘅字眼係適宜對住啲咁絕嘅人用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士佬2023 於 2024-2-29 02:01 PM 發表

我18歲時和職業訓練局的同學鐘建華坐火車去湖南省張家界和鳳凰古城旅行,火車經過衡陽站,火車報站員說到衡陽啦衡陽站快到了下車的乘客請準備(是綠皮車沒有空調的柴油火車)回程的時候火車經過益陽站、常德站、長沙站。一張火車票百幾蚊人民幣去到湖南省,我爸爸話我死咗未快啲死,快啲跳樓死,快啲撞車死咁樣,爸爸咁嚴格,你話有咩辦法唔吸煙抗抑鬱。

聽過有人報警說爸爸打他,結果為了保護小朋友而送他入醫院。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 爆丸先生 於 2024-3-1 01:06 PM 發表

聽過有人報警說爸爸打他,結果為了保護小朋友而送他入醫院。

小朋友會被發出兒童保護令入住屯門兒童及少年院,或者入精神科醫院,因為保護受害人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士佬2023 於 2024-3-1 05:17 PM 發表   

小朋友會被發出兒童保護令入住屯門兒童及少年院,或者入精神科醫院,因為保護受害人。

那你為何不報警?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 爆丸先生 於 2024-3-2 12:30 PM 發表   

那你為何不報警?

報警是沒有用的

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票
請先登入
小貼士:
依家可以用“@”tag會員啦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。