Uwants TV消閒生活手機討論遊戲地帶影視娛樂校園生活數碼科技寵物樂園學術文化體育世界購物廣場時事投資貼圖影片上班一族美容纖體戀愛婚姻汽車討論站務管理
發帖
註冊 登入/註冊
追帖 打印

[吹水] 推油一問

[吹水] 推油一問

我到一樓一鳳推油推背脊是不是不需要按摩院牌照呀。根據香港法律的按摩院條例由膊頭以下到膝頭哥以上的按摩是全身按摩需要按摩院牌照。是不是推油不是真正的按摩無須按摩院牌照。真正的按摩例如泰式才需要按摩院牌照。桑拿或者按摩店有冇按摩院牌照。例如相中這些按摩店有冇按摩院牌照㗎。按摩店或者桑拿是不是女人幫男人按摩㗎。會唔會發生男人幫男人按摩㗎男人幫男人按摩接受唔到喎好恐怖喎好似搞基咁樣我唔搞基㗎喎男人幫男人按摩我想嘔呀。

附件

Screenshot_20221203-014916~2.png(1.02 MB)

2022-12-3 01:54 AM

Screenshot_20221203-015114~2.png(788.02 KB)

2022-12-3 01:54 AM

回覆 引用 TOP

你去一樓一,3P又得、屌屎忽又得、倒勾都得。閂埋門有咩唔得,只有放蛇唔到。

桑拿就即係按摩院,因為你開間桑拿淨係可以焗及浸,無按摩嘅話,搵鬼幫襯。其實所謂正骨先係合法,幫人打J已經係犯法,甚至可以摸波已經係犯法。都係嗰個情況,閂埋房門,打J又得,光豬又得,個場同個骨妹肯嘅,做愛都得。亦都係放蛇就唔得。

回覆 引用 TOP

正骨邪按,邪骨正按,啲有錢佬關埋房門想點玩都得,最重要係$ 難為正邪定分界…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼谷先生 於 2022-12-3 02:54 PM 發表 你去一樓一,3P又得、屌屎忽又得、倒勾都得。閂埋門有咩唔得,只有放蛇唔到。
桑拿就即係按摩院,因為你開間桑拿淨係可以焗及浸,無按摩嘅話,搵鬼幫襯。其實所謂正骨先係合法,幫人打J已經係犯法,甚至可以摸波已經係犯法。都係嗰個情況,閂埋房門,打J又得,光豬又得,個場同個骨妹肯嘅,做愛都得。亦都係放蛇就唔得。

打飛機唔算賣淫,摸波唔算唔算賣淫,性行為才屬於賣淫。日本風俗店都係咁樣啦日本禁止賣淫,風俗店無料案內所哪裏不可以性行為但可以一齊浸浴

早期的賣春法認為只有男女間性器接合才是性交,但隨著二○一八年六月日本《刑法》修正對於性交的概念,認定除了性器接合外,肛交或口交也屬於《刑法》所謂的性交。這項修法,是否將使原本的「性交類似行為」,如原本不符合賣春法性交定義的口交,變成違反賣春法的行為?東京二○二○年即將舉辦奧運,日本政府開始大幅掃蕩性交易及風俗產業,會不會使得風俗業逐漸凋零,仍值得繼續觀察。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼谷先生 於 2022-12-3 02:54 PM 發表 你去一樓一,3P又得、屌屎忽又得、倒勾都得。閂埋門有咩唔得,只有放蛇唔到。

如果在日本

性器への接觸や性交など、性に関する行為全般を広く指す言葉。

泛指一般性行為的術語,例如接觸生殖器和性交。

這句話翻譯如下:
接觸性器,性交等,和性相關的行為就是性行為。
注意
最關鍵是“接觸性器”這個詞
性器指的是生殖器
那麼綜上所述
上門服務只要男女的生殖器不進行插入就是合法的
所以
我們的重點來了
肛門並不是生殖器

如果只以打手槍或口交等沒有性器官接合的「類似性交行為」為業,則適用一九四八年制定的《風俗營業等適正化法》(風俗営業等適正化法)予以規範。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MEHEUNG 於 2022-12-3 05:18 PM 發表

打飛機唔算賣淫,摸波唔算唔算賣淫,肛交唔算賣淫,性行為才屬於賣淫。日本風俗店都係咁樣啦日本禁止賣淫,風俗店無料案內所哪裏不可以性行為但可以一齊浸浴,肛交。
這裡是香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼谷先生 於 2022-12-3 05:50 PM 發表
這裡是香港

有更新日本修改咗法例肛交,口交都屬於性行為。  

早期的賣春法認為只有男女間性器接合才是性交,但隨著二○一八年六月日本《刑法》修正對於性交的概念,認定除了性器接合外,肛交或口交也屬於《刑法》所謂的性交。這項修法,是否將使原本的「性交類似行為」,如原本不符合賣春法性交定義的口交,變成違反賣春法的行為?東京二○二○年即將舉辦奧運,日本政府開始大幅掃蕩性交易及風俗產業,會不會使得風俗業逐漸凋零,仍值得繼續觀察。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼谷先生 於 2022-12-3 05:50 PM 發表
這裡是香港

在香港賣淫嘅定義係乜嘢。係咪肛交、口交、性行為、手淫(打飛機)都算係賣淫。

回覆 引用 TOP

引用:
這裡是香港

我係同外國比較唔係同大陸比較唔好以為我係大陸仔呀我唔返大陸㗎我七年冇返過大陸啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MEHEUNG 於 2022-12-3 06:06 PM 發表   

我係同外國比較唔係同大陸比較唔好以為我係大陸仔呀我唔返大陸㗎我七年冇返過大陸啦。

日本的風俗店和無料案內所

附件

0 (13).jpg(47.23 KB)

2022-12-3 09:27 PM

0 (13).jpg

0 (11).jpg(48.34 KB)

0 (11).jpg

0 (3).jpg(45.32 KB)

0 (3).jpg

0 (2).jpg(41.04 KB)

0 (2).jpg

20080321_501314.jpg(150.07 KB)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MEHEUNG 於 2022-12-3 06:05 PM 發表

在香港賣淫嘅定義係乜嘢。係咪肛交、口交、性行為、手淫(打飛機)都算係賣淫。
打下車輪收錢嘅都算賣淫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼谷先生 於 2022-12-3 10:47 PM 發表
打下車輪收錢嘅都算賣淫

女人收錢除曬衫俾男人睇算唔算賣淫,女人收錢和男人一齊浸鴛鴦浴算唔算賣淫,女人收錢和男人一路飲酒一路傾偈算唔算賣淫,女人收錢俾男人摸下
算唔算賣淫。

https://youtu.be/vjYDQ5HDPIs

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MEHEUNG 於 2022-12-3 09:27 PM 發表   

日本去啲黃色場所有性,佢哋會話同女子自由戀愛,你話係咪又一濫用[自由]的例子,走法律罅?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MEHEUNG 於 2022-12-3 09:27 PM 發表   

東京奧運前日本掃黃,咁奧運後飛田新地果啲有無從操故業從操舊業?好似日本風俗店唔接外國人生意,要去識流利日文先好去,不過佢經濟差可能有些店做外國人生意都唔定🤔

回覆 引用 TOP

發展性愛機械人就可以解決了!

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
 36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票
請先登入
小貼士:
依家可以用“@”tag會員啦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。