Uwants TV消閒生活手機討論遊戲地帶影視娛樂校園生活數碼科技寵物樂園學術文化體育世界購物廣場時事投資貼圖影片上班一族美容纖體戀愛婚姻汽車討論站務管理
發帖
註冊 登入/註冊
追帖 打印

[其他] 個人百份百貸款優化~~加借

[其他] 個人百份百貸款優化~~加借

☺☺☺~可以加借了

回覆 引用 TOP

如果上次批8皮,今次拎埋尾數2皮

附件

inbound5007241589196812368.jpg(80.09 KB)

2022-4-18 03:51 PM

inbound968872197190970055.jpg(30.14 KB)

2022-4-18 03:51 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 望見滴滴考試 於 2022-4-18 05:14 PM 發表 係咪要依家都失緊業先有得申請加借?

當然啦!

回覆 引用 TOP

如果上次批4萬5的話,今次會係將45000÷6,等於7500元,再將7500元x9,等於67500元,用67500元減番之前借的45000元,就可以拎走22500元

回覆 引用 TOP

如果用Z bank就麻煩D,銀行暫停接受申請,另外所有加借仲要再過mc呢關,如果而家有工開果D或者已經申請老破就唔可以申請了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站珍貴的海鮮 於 2022-4-18 07:56 PM 發表 寫明上次批6萬6以上喎

我已經睇哂D條文先會寫出來,如果你無更新收入文件就會以你原先貸款額÷6x9,再減番你之前個貸款額

回覆 引用 TOP

不過大家真係要諗清楚先好加借,因為拎走個數目好細,如果你分10年還款,等於120個月,係一個好漫長的時間,雖然衹係還1023元1個月,但比你拎2萬走(平均計),可能1個星期就會輸哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站珍貴的海鮮 於 2022-4-19 04:43 PM 發表 我中肯,要交21-22年其中3個月入息,申請完收訊息寫由於疫情關係未能即時處理,點可能一日吖,收到你申請再審批,批完交上MC,MC再掟返銀行,再通知你,當第一個處理你,最快都4-5個工作天,你知唔知個程序係點吖?重要銀行出名笠,你申請佢銀行貸款都未必一日做比你啦

交id同住址就得,除非你入息資料有更新想批多D,無更改駛乜再比3個月入息証明,多此一舉,你甘樣反而慢左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 啦支么汪 於 2022-4-19 04:44 PM 發表 我都見中肯只係要身分證同住址

正確

回覆 引用 TOP

1至3日批核就無可能了,銀行同mc批核同交接呢個程序起碼要2至3星期啦,再預佢吱吱咗咗,你好彩咪3星期收錢,唔好彩咪1至個半月收錢,你吹佢快咪耍你囉,平常心啦,本來大家都無預算有呢筆錢,今次衹係尾數,大部分人衹可拎走2萬至3萬幾,唔好太興奮啦 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車站珍貴的海鮮 於 2022-4-19 06:10 PM 發表 申請時要寫,唔係去唔到下一頁,到時叫你補交係重慢,如果第一次你試過補料就知,中肯上傳到寫咗要交咩,其他銀行可能唔洗

我問左中肯啦,除非你有新資料要求加額,無就一律上次批個額÷6x9,你上次係新申請,唔同今次

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊加加速薯仔 於 2022-4-20 03:47 PM 發表
問左要4月底 呢間野開頭講到又幾好幾好 到依家要刪左個政府貸款申請 4月底先重開

Z'而家好麻煩,上年好多討論區已經講佢由7月中開始就拖住泥做,hea做,開頭申請果批客就好快,跟著就完全唔積極,所以而家話就話4月底先開始,但唔知到時又有咩變掛,唔知會唔會又拖住,分分鐘攪你個幾2個月

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊加加速薯仔 於 2022-4-20 04:06 PM 發表
我就直接打電話問,佢就答實4月底公司重做政府貸款,最煩係無得轉銀行做加借,網銀始終係網銀,人手無大行咁充足

Z' 上年比班垃圾中介攪死,報紙有賣過,所以後尾申請果D睇料好緊,好多人唔批,有D就拖住,最後仲停埋唔接受申請,而家就算4月尾開放番申請,有可能會拖住hea做架,唔好期望好快,而家最快係中肯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來濃濃的白襪 於 2022-4-20 04:38 PM 發表
真的中銀最快?我是新申請

新申請唔知,預計加借就中肯快

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hrakit 於 2022-4-20 05:08 PM 發表 Z’ 根本無心搞… 好心佢地就落力啲啦

上年比班中介攪死,比太多假料,銀行覺得風險大左,又無乜$賺,都唔想做

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
 32 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票
請先登入
小貼士:
依家可以用“@”tag會員啦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。