Uwants TV消閒生活手機討論遊戲地帶影視娛樂校園生活數碼科技寵物樂園學術文化體育世界購物廣場時事投資貼圖影片上班一族美容纖體戀愛婚姻汽車討論站務管理
發帖
註冊 登入/註冊
追帖 打印

[故事/經歷] 假裝有第三者,吸引女朋友注意,女生們會點睇這個男人

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 09:03 PM 發表

可能到你四字年紀會理智d,我當時廿幾,又次次冇事,所以一時冇計安全期就中招
咁你果次中出有冇叫女友食事後丸補救?
其實你可唔可以接受同佢一齊而唔結婚呢?
我要面對現實問題,我月薪40000,自己洗要比兩老同養個仔,講真一个月二萬對我嚟講真係負擔唔少,我而家有宿舍住,其實一齊住係冇問題,開頭佢都覺得ok,問題係佢個女一定唔鍾意,同埋佢而家覺得同我相處還需磨合,再或者佢有其他原因,佢都有講過我負擔重每個月唔使畀咁多佢。其實畀二萬蚊家用佢我覺得冇問題,男人照顧自己嘅女人天公地道,但攞超過一半嚟交租,太不值了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 09:18 PM 發表

錢幾時都係最現實問題
係,其實一齊住,最主要都係可以慳返萬一蚊,婚結唔結都係其次。同埋我已唔知可以點做,我可以做嘅已經做哂,我唔知應唔應該堅持,佢果晚呃我始終耿耿於懷,我亦唔知佢係咪覺得欠我,就算對我已經冇曬感覺,都唔提分手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 10:26 PM 發表

你個仔都19歲,我唔大得佢幾多,叫師姐太老吧!
你個仔拍拖未?
拍啦,依家19歲嘅五官端正有邊個冇拍拖?同條女staycation都去過幾次了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 10:30 PM 發表

我都16歲未到就拍
19歲咁有錢staycation?
溝女靠父/母幹嘛😢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 11:35 PM 發表

你好開通,唔怕個仔做老豆?
呢个年代,已經唔到父母介意,只能經常『溫馨提示』佢,男人,要有一『套』。

回覆 引用 TOP

咋天下午,她這樣回我:希望大家以後好好相處 不要那麼多爭執吧,我知道所有的事情都是因為妳覺得我不在乎你,但是經過這件事希望你明白我心裡是在乎的。
我不敢回應,也不知應該回什麼話,始終咁嘅年紀自己做咗啲咁荒謬嘅事,我唔知以後再點樣面對佢同佢相處。

回覆 引用 TOP

今日我咁樣回復佢:
這兩天一直沒有回你,一來是我的逃離現實的老毛病,二來是想你靜心一下,相信這兩天你也能睡得比較好。始終自己做了這件那麼荒謬的事,道歉的說話我也不說太多,衹能保證那麼荒謬的事永遠不會再發生
我明白你知道我而家對你係好好為你做咗好多嘢,但你顧慮嘅係將來,始終有一段失敗的婚姻,唔想重蹈覆轍,女人嘅顧慮始終是比較多,也怕我結婚以後是兩個面,要看我面色做人,也會對女兒帶嚟傷害,總有患得患失的心情,呢個我係理解的,也為你造成壓力,所以結婚我唔會再提了。在天涯看了一篇文章,有兩句說話,很到位。
爱情不是感动,感动不是爱。
經營一段感情真的不容易,如果你願意陪我走下去,我也會和你一直走。

回覆 引用 TOP

[有時候心態改變一下,我相信大家都會相處融洽。有時候付出越多,就會心裡越不平衡 ,覺得對方做的不夠。
有時候想,為何以前在深圳時大家沒有這些問題發生,因為當時都對對方沒有太大的期望,所以基本上沒有爭執。
我自己離婚大部分也是不希望孩子在吵架的婚姻中長大,所以現在,依然是,如果一段婚姻也是每天磕磕碰碰的過日子。
不單止爭執,要不斷的去證明自己的內心,還有用不完的心眼,不信任,沒安全感。這些時間長了不單單我會疲倦,應該換了誰都一樣。當然我說這個也不是指責你。
我想不通為何一個男人要做這些,我自認不是朝三暮四的人,也沒精力。
爱你的人会顾全大局,不爱你的人无时无刻不在作。
我沒想過分開,但是暫時不敢往結婚的念頭想了😢
這是我實話,但是如果一直都沒改變的話,你那宿舍需要註冊結婚我也會幫你登記。
這也不是你所說的感動,你為我做的,我能為你做的我也會去做。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-9 11:23 PM 發表
其實我嘅情況同樓主你好似差不多都有七八成次所以我覺得你一啲都唔係窩囊。
只不過每個人對一段感情都想追求另一半係完完全全屬於自己嘅呢個冇錯㗎所以你一啲都唔窩囊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-9 11:23 PM 發表
其實我嘅情況同樓主你好似差不多都有七八成次所以我覺得你一啲都唔係窩囊。
只不過每個人對一段感情都想追求另一半係完完全全屬於自己嘅呢個冇錯㗎所以你一啲都唔窩囊
師兄,你介唔介意分享下你個故事。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:53 AM 發表

我嘅故事其實同你差唔多我啱啱同個女仔拍拖三四個月咁拍拖之前我已經知道佢有個男朋友嘅但係呢佢又話個男朋友就唔係好理佢好耐先返去佢屋企一次咁佢同嗰個男仔呢就四年啦咁我問其實你會唔會同個男仔分手佢話佢曾經試過同佢講分手但係瞓唔到同埋嗰個男仔知道佢一啲秘密佢驚同佢分手之後佢用個秘密嚟要挾佢
咁我就問佢咁唔通你一世都咁樣佢話無辦法唯有等個男仔同佢講分手咁我識佢嘅時候已經知道佢有男朋友我本來都同自己講唔好同 ...
我同你角色相反,感覺佢有好多嘢隱瞞我,心魔成日覺得有第三者,関係亦越來越差,尋日因佢重係block咗我電話,連用ws打比佢都無法接通,又吵一架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:15 PM 發表
我明白呢一步係好困難啊搭出去但係喺佢哋未出現之前我哋都係咁過㗎啦咁呢個唔啱可能仲有個更好嘅等待緊我哋啦所以我覺得唔好再浪費時間同埋最主要唔好再令到自己咁辛苦
知易行難,每一次不開心我都想同佢分手,口也開了兩三次,但最后還是捨不得。其實佢開口可能會得到真正解決,因為女人絕起上嚟真係好絕。自己都係一個理智嘅人,唯獨感情,一沉船就不能自拔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:14 PM 發表

我啱啱而家都係同佢鬧緊交所以我覺得自己實在太影響到自己嘅生活同埋我覺得佢應該開始厭左同我一齊所以我決定同佢分手💔
決定咗就唔好返轉頭,因為第三者不易做。就算佢同前度分開同你一齊,你就會換轉咗做佢前度角色,同埋佢正印係咪同我一樣係佢經濟支柱?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:51 PM 發表

我相信我講分手嘅次數唔會笑得過你但每一次都係佢堅持5分先行到今次今日
到佢話分就真係玩L完,女人呢句話一般只會講一次。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:52 PM 發表

唔係佢自己有工做已經制相我都會照顧佢佢而家所謂嘅嗰個證人男朋友係唔落唔會攞錢出嚟照顧佢就係咁樣我先問我先唔服氣
即係你唔係後備重要經濟上support佢?

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票
請先登入
小貼士:
依家可以用“@”tag會員啦!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。