標題: [球員討論] 沙拿可能去皇馬 [打印本頁]

作者: catcat163     時間: 2022-6-25 04:44 PM

英媒稱利物浦可能將未續約的沙拿,以6000萬鎊價錢出售至皇家馬德里。報道指利物浦正考慮今夏將沙拿與文尼一併賣走,提早重建鋒線,原因是這位埃及球星至今未動筆續約,以免明年夏天人財兩失,倒不如今夏就將他出售。

沙拿要求紅軍提供一紙40萬鎊周薪的新合約,但球會未肯就範,不願為這位上季再奪英超金靴獎項的前鋒破例,破壞球會的薪酬結構,加上球隊今年1月已簽入表現對辦的路爾斯迪亞斯,然後今個夏天又收購了達雲紐尼斯,已為攻擊線的交接舖好路。

另一邊廂,皇家馬德里因斟介安巴比失敗,會長佩雷斯心有不甘,希望今夏至少可在前線購入一名球星,因此也密切關注沙拿的動向。儘管沙拿過去曾與這支西甲班霸鬧不快,但在2018歐聯決賽弄傷他的沙治奧拉莫斯,已在去夏離隊,故有信心可說服這位紅軍前鋒加盟。

Source:
https://hk.sports.yahoo.com/news/英媒-紅軍或售沙拿予皇馬-054649078.html

最勁兩個都走曬,新人係咪對辦都唔知
作者: foreveroi     時間: 2022-6-25 05:06 PM

曼城傳聞購入奇雲菲臘斯,下季九成都唔夠佢鬥,賣走沙拿套現小弟系贊成,加錢買個強力中場,艾利諾可以填補沙拿位置,當然係未夠班,但係唔出又點會進步。
作者: catcat163     時間: 2022-6-25 06:30 PM

沙拿係神級球員,唔係隨便穩到人可以取代到嘅
利物浦近年打得咁好,最後都係留唔住大球星
作者: WCErnest     時間: 2022-6-25 10:22 PM

唔係咁7賣去皇馬呀?又要利迷出嚟反FSG遊行?
作者: larrycha     時間: 2022-6-26 11:26 AM

得番1年賣到6000萬,梗係快啲賣啦!沙拿吾續約,今年吾買人下年都要買
作者: 三一一三     時間: 2022-6-26 12:00 PM

引用:
原帖由 catcat163 於 2022-6-25 06:30 PM 發表
沙拿係神級球員,唔係隨便穩到人可以取代到嘅
利物浦近年打得咁好,最後都係留唔住大球星
唔留同留唔住有分別,
40萬鎊周薪續約開始走下坡球員不明智.
作者: justinso68     時間: 2022-6-27 05:39 AM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2022-6-25 05:06 PM 發表
曼城傳聞購入奇雲菲臘斯,下季九成都唔夠佢鬥,賣走沙拿套現小弟系贊成,加錢買個強力中場,艾利諾可以填補沙拿位置,當然係未夠班,但係唔出又點會進步。

我地目前既成績完全係因為高普, 無左佢我無法想像利成績會點

下下賣當家球星再買幻幻 !! 下下都一出一入 , 聽落係咪好熟口面?
咪就係以前既最已陣阿仙奴囉, 目標就係前4, 冠軍係bonus

守左條數係岩, 但唔係下下都講收入平衡, 唔夠人用又唔買
咁既話我要你呢個老細黎做乜? FSG out 我搵果第2個 其實一樣炸wor
咁點解利物浦要FSG 而唔搵個肯放錢投資既老闆?
作者: justinso68     時間: 2022-6-27 05:50 AM

引用:
原帖由 三一一三 於 2022-6-26 12:00 PM 發表
唔留同留唔住有分別,
40萬鎊周薪續約開始走下坡球員不明智.

40萬鎊就開價比你還價姐
你開30萬+bonus呀, 32萬+bonus呀, 我諗佢都殺啦

問題係FSG 唔肯放錢, 目標短視
根本佢地唔係想打做利物浦做班霸
只係前4就目標, 冠軍就bonus

長遠既壞影響就係
回到我地之前既困局 球員黎利只係當利係踏腳石 球員唔會諗係利到長遠發展
皇巴一叫到就走, 打起左咩球員佢地就只會諗點出走

永遠都唔會忘記 沙比馬斯蘇7古天奴 呢班世界頂尖既球員
唔想留係利 打起左就走

作者: foreveroi     時間: 2022-6-27 10:33 AM

引用:
原帖由 justinso68 於 2022-6-27 05:39 AM 發表

我地目前既成績完全係因為高普, 無左佢我無法想像利成績會點

下下賣當家球星再買幻幻 !! 下下都一出一入 , 聽落係咪好熟口面?
咪就係以前既最已陣阿仙奴囉, 目標就係前4, 冠軍係bonus

守左條數係岩, 但唔係下下都講收入平衡, 唔夠人用又唔買
咁既話我要你呢個老細黎做乜? FSG out 我搵果第2個 其實一樣炸wor
咁點解利物浦 ...
有前車俾大家睇⋯曼聯球迷哎左幾年班主賣盤落台,到現在依然冇任何改變,芬威集團雖然唔係最好同最有錢老闆,但小弟覺得已系比上不足比下有餘,薪酬架構上其實所有豪門已後知後覺,開始唔敢亂開週薪,巴塞系最好例子,沙拿純小弟見解,近年來佢係揀波踢,球員要廷長足球生涯無可厚非,30萬週薪系合理,但係背後仲有一個原因,球員續幾多年先至係重點,假設佢要求續四年,老闆只願意續兩年,呢個先係最大障礙,文尼去拜仁簽約四年,在紅軍老闆角度上,三十歲之齡四年太長,就係傾續約其中之一個障礙,當年大牌球員留唔住,因為太多球員喜歡發巴塞及皇馬夢,現在啲年輕球員思想已有改變,有歐聯踢及有高薪酬已足夠。

作者: 三一一三     時間: 2022-6-27 11:02 AM

引用:
原帖由 justinso68 於 2022-6-27 05:50 AM 發表

40萬鎊就開價比你還價姐
你開30萬+bonus呀, 32萬+bonus呀, 我諗佢都殺啦

問題係FSG 唔肯放錢, 目標短視
根本佢地唔係想打做利物浦做班霸
只係前4就目標, 冠軍就bonus

長遠既壞影響就係
回到我地之前既困局 球員黎利只係當利係踏腳石 球員唔會諗係利到長遠發展
皇巴一叫到就走, 打起左咩球員佢地就只會諗點出走

永遠都唔會忘記  ...
放錢都要睇值唔值, 唔續約一個出年都31碎叫價40萬周薪仲走緊下坡球員唔算短視.
作者: wyli4     時間: 2022-6-27 02:17 PM

沙拿下半季係明顯沉左
但係咪真係走下坡又好難講
可能只係狀態起伏而已

文尼之前沉得仲耐
但近半季都已經踢返起
作者: wyli4     時間: 2022-6-27 02:25 PM

個人唔太建議今季賣走兩個前線主力
一下子要夾過哂唔係咁易
但如果真係賣既話都一定要補返一個
走文尼沙拿奧子南野無理由只係買一個其餘就靠青年軍
咁樣無論質素同人腳都係唔夠
過去一季兩冠兩亞
咁做球會只會顯得太欠缺野心同打擊球員士氣
作者: 三一一三     時間: 2022-6-27 09:58 PM

引用:
原帖由 wyli4 於 2022-6-27 02:25 PM 發表
一下子要夾過哂唔係咁易
過去一季兩冠兩亞
除非高普私底下同佢傾掂數捱到約滿,
球員有離心用合約強留對大家冇好處.
作者: WCErnest     時間: 2022-6-28 07:49 AM

引用:
原帖由 wyli4 於 2022-6-27 02:25 PM 發表
一下子要夾過哂唔係咁易
過去一季兩冠兩亞
如果賣沙拿應該會買番個,不過就好難同樣級數
作者: foreveroi     時間: 2022-6-28 11:12 AM

引用:
原帖由 WCErnest 於 2022-6-28 07:49 AM 發表

如果賣沙拿應該會買番個,不過就好難同樣級數
其實都係吹水多,掛牌都未必有球隊買,一嚟標價唔低,二嚟下季完約自由轉會,除非佢本人願意去紐卡素或友隊,皇馬同巴黎人暫時睇唔出會出手。
作者: wyli4     時間: 2022-6-28 11:17 AM

引用:
原帖由 三一一三 於 2022-6-27 21:58 發表
除非高普私底下同佢傾掂數捱到約滿,
球員有離心用合約強留對大家冇好處.
沙拿踢歐聯前親口話下季留係利記
所以我諗暫時佢冇離心既
除非球會真係想而家賣套現
如果唔係今季沙拿應該仲會留係到
作者: wyli4     時間: 2022-6-28 11:20 AM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2022-6-28 11:12 發表

其實都係吹水多,掛牌都未必有球隊買,一嚟標價唔低,二嚟下季完約自由轉會,除非佢本人願意去紐卡素或友隊,皇馬同巴黎人暫時睇唔出會出手。
係,就算下季free go佢都唔係有太多選擇
佢自己有話就算走都想留係英超
我信佢唔會去死敵或近年既勁敵鏝
紐記佢又應該睇唔上眼
比得起佢人工都應該只有車仔
作者: WCErnest     時間: 2022-6-28 11:43 AM

引用:
原帖由 wyli4 於 2022-6-28 11:20 AM 發表

係,就算下季free go佢都唔係有太多選擇
佢自己有話就算走都想留係英超
我信佢唔會去死敵或近年既勁敵鏝
紐記佢又應該睇唔上眼
比得起佢人工都應該只有車仔
當年喺車仔不受重用被賣走,唔會返去啦,free go的話皇巴拜都有機會去,不過去皇實俾利迷插。
作者: WCErnest     時間: 2022-6-28 11:47 AM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2022-6-28 11:12 AM 發表

俾6千萬真係寧願等多一年
作者: catcat163     時間: 2022-6-29 07:30 PM

快d續約la
穩定軍心
作者: 消費券換現144

作者: wyli4     時間: 2022-7-4 03:08 PM

引用:
原帖由 catcat163 於 2022-6-29 19:30 發表
快d續約la
穩定軍心
聽你話續了約
作者: catcat163     時間: 2022-7-4 10:22 PM

引用:
原帖由 wyli4 於 2022-7-4 03:08 PM 發表

聽你話續了約

好過買新人
作者: 消費券.對現7

作者: 消費券.對現13