標題: [其他] 走數一星期 [打印本頁]

作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 07:43 PM

本來小弟都爆晒煲連電話數都好多條
基本上除左星期日每日都要入錢

咁上網搵到啲快錢工去泰國
點知比人賣到泰緬邊境
被迫走數但仲同家人有聯絡
家人都轉晒電話裝晒cam有埋報案編號

黎到呢邊初初好崩潰但宜家唔洗日日提心吊膽驚遲入數比人罰,反而有種鬆一口氣既感覺

有啲濕9電數直頭得頭兩三日瘋call第四五日就得閒先call
作者: Bee-K     時間: 2022-3-29 08:05 PM

嗰啲咩工要去外國(山旮旯)先返到
係唔係嗰啲電騙集團 set個centre喺嗰边 泰緬邊境係金三角毒品同武裝勢力
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 08:07 PM

引用:
原帖由 Bee-K 於 2022-3-29 08:05 PM 發表
嗰啲咩工要去外國(山旮旯)先返到
係唔係嗰啲電騙集團 set個centre喺嗰边 泰緬邊境係金三角毒品同武裝勢力
本身去泰寄野咁都心照咩黎

但最後去左泰緬邊境……個園區有軍閥保護
作者: Bee-K     時間: 2022-3-29 08:11 PM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-3-29 08:07 PM 發表

本身去泰寄野咁都心照咩黎

但最後去左泰緬邊境……個園區有軍閥保護
即係種植物????
咁師兄可唔可以透露大概幾錢一個月
同埋咁幾時先可以返嚟
應該都唔會好自由咁 自行決定
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 08:14 PM

引用:
原帖由 Bee-K 於 2022-3-29 08:11 PM 發表

即係種植物????
咁師兄可唔可以透露大概幾錢一個月
同埋咁幾時先可以返嚟
應該都唔會好自由咁 自行決定
底薪唔好靠抽佣
呢啲唔講太多

一年後走就唔洗賠錢
但一年內走要賠2萬美金
係個園區入面仲算係自由淨係收左我個護照
入面應有盡有
作者: 車站外圍的老闆     時間: 2022-3-29 08:32 PM

good luck
作者: Bee-K     時間: 2022-3-29 08:32 PM

整嗰樣嘢始終都係害人之物.
即係我信佛嘅就覺得咁樣唔好
但我唔會言語攻擊  始終條路都係師兄自己揀

師兄離鄉別井 仲要喺個危險區域 有冇諗過要幾耐時間先儲夠錢到時間返嚟 定係之後都喺外國生活?

作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 08:47 PM

引用:
原帖由 Bee-K 於 2022-3-29 08:32 PM 發表
整嗰樣嘢始終都係害人之物.
即係我信佛嘅就覺得咁樣唔好
但我唔會言語攻擊  始終條路都係師兄自己揀

師兄離鄉別井 仲要喺個危險區域 有冇諗過要幾耐時間先儲夠錢到時間返嚟 定係之後都喺外國生活?
我又唔係話推崇啲咩

只係想講走數後真係鬆一口氣
作者: Bee-K     時間: 2022-3-29 08:52 PM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-3-29 08:47 PM 發表

我又唔係話推崇啲咩

只係想講走數後真係鬆一口氣
其實走數
即係唔負責任
只是責任傳畀 當時借$提供資料嘅所有人或機構或公司 承受

我成日聽到啲師兄叫走數嘅家人親戚轉電話搬走
講出嚟就容易 但現在呢個時勢話搬就搬?
一個手提電話現在香港人隨時跟一世
話轉就轉??

樓主師輕鬆一口氣
因為呢件事被打攪嘅人可能記你一世
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 08:54 PM

引用:
原帖由 Bee-K 於 2022-3-29 08:52 PM 發表

其實走數
即係唔負責任
只是責任傳畀 當時借$提供資料嘅所有人或機構或公司 承受

我成日聽到啲師兄叫走數嘅家人親戚轉電話搬走
講出嚟就容易 但現在呢個時勢話搬就搬?
一個手提電話現在香港人隨時跟一世
話轉就轉??

樓主師輕鬆一口氣
因為呢件事被打攪嘅人可能記你一世
情況同屋企人跟資詢人說過……佢地都撐我

唔係唔負責任我已經還本有多。仲要攞錢
作者: 消費劵套現13

作者: 中秋地獄馬桶     時間: 2022-3-29 09:26 PM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-3-29 07:43 PM 發表

點知比人賣到泰緬邊境

黎到呢邊初初好崩潰但宜家唔洗日日提心吊膽驚遲入數比人罰,反而有種鬆一口氣既感覺

有啲濕9電數直頭得頭兩三日瘋call第四五日就得閒先call
有冇諗屋企人
我同你一樣,我都係走左,不過都仲係香港,我每一日都掛住屋企,早幾日我屋企send信息比我叫我返去食飯,我真係喊咗出嚟
珍惜屋企人
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 09:29 PM

引用:
原帖由 中秋地獄馬桶 於 2022-3-29 09:26 PM 發表

有冇諗屋企人
我同你一樣,我都係走左,不過都仲係香港,我每一日都掛住屋企,早幾日我屋企send信息比我叫我返去食飯,我真係喊咗出嚟
珍惜屋企人
我本來過黎3日就返去

宜家被賣到呢邊都係一個意外

佢地要我留係到一年
一年內要走就搵夠2萬美金賠比佢地就直接送我返香港
作者: 車站珍貴的海鮮     時間: 2022-3-29 10:34 PM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-3-29 09:29 PM 發表
我本來過黎3日就返去
宜家被賣到呢邊都係一個意外
佢地要我留係到一年 一年內要走就搵夠2萬美金賠比佢地就直接送我返香港
咁第一轉收幾$過去?跟住做嘢又有冇$收?你都幾傳奇,你唔係走數,係無啦啦焗住走數,如果平安無事,係度做一年,返黎又重新做人又唔係壞事,同行重有冇其他同你一樣嘅人
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 10:37 PM

引用:
原帖由 車站珍貴的海鮮 於 2022-3-29 10:34 PM 發表
咁第一轉收幾$過去?跟住做嘢又有冇$收?你都幾傳奇,你唔係走數,係無啦啦焗住走數,如果平安無事,係度做一年,返黎又重新做人又唔係壞事,同行重有冇其他同你一樣嘅人
前期收幾多都無用……根本係個局

大陸人好多自願過來

返而台灣 馬來就騙過來多
作者: 車站珍貴的海鮮     時間: 2022-3-29 10:43 PM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-3-29 10:37 PM 發表
前期收幾多都無用……根本係個局
大陸人好多自願過來
返而台灣 馬來就騙過來多
真係有冇$比你先?之後每個月又有冇糧出?之後有冇得走都係估估吓?重有賣豬仔呢樣嘢,偷走又得唔得?
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-29 10:45 PM

引用:
原帖由 車站珍貴的海鮮 於 2022-3-29 10:43 PM 發表
真係有冇$比你先?之後每個月又有冇糧出?之後有冇得走都係估估吓?重有賣豬仔呢樣嘢,偷走又得唔得?
錢就有

所有野再算
先融入生活唔比佢地知我有離心先

至少宜家仲有自由
作者: 車站珍貴的海鮮     時間: 2022-3-29 10:51 PM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-3-29 10:45 PM 發表
錢就有
所有野再算 先融入生活唔比佢地知我有離心先
至少宜家仲有自由
係最怕一年後用各種理由耍你,個D三不管地方報警都冇用,祝你好運啦,或者到時你想係個面生活
作者: 半夜肥裙     時間: 2022-3-29 11:56 PM

樓本係咪有妄想症?
作者: 快樂與哀愁     時間: 2022-3-30 12:14 AM

其實有無機會一年後唔俾番本護照俾你 等你無得走
又或者叫你唔止賠2萬美金 加大個數迫你俾錢?
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-30 12:16 AM

引用:
原帖由 快樂與哀愁 於 2022-3-30 12:14 AM 發表
其實有無機會一年後唔俾番本護照俾你 等你無得走
又或者叫你唔止賠2萬美金 加大個數迫你俾錢?
無得怕了都賣左落黎
作者: hrakit     時間: 2022-3-30 12:51 AM

引用:
原帖由 半夜肥裙 於 2022-3-29 11:56 PM 發表 樓本係咪有妄想症?

可能無錢食藥
作者: airmax9395     時間: 2022-3-30 02:02 AM

奇文共賞
作者: 後天怕頭巾     時間: 2022-3-30 02:40 AM

我都有上網睇過類似咁 樓主得閒分享多少少 想知係咪真係搵到錢 照計人生安全就唔會有咩問題 始終佢養住你你幫佢打工
作者: Bee-K     時間: 2022-3-30 04:04 AM

人生安全期實好難講有冇問題.
泰國緬甸大部分係 佛教 如果係正常嘅地方就大部分人都純樸有善 但如果係去到金三角嗰啲 三不館無人地帶又唔係咁講
或者樓主入鄉隨俗帶返一個大德高僧嘅佛牌會有啲幫助
佢哋大部分人由細到大都係信依一套南傳佛教

不過要睇下唔排除樓主嗰邊嗰啲高層會唔會係回教徒因為回教同佢哋好多衝突

作者: 半空永恆的碼頭     時間: 2022-3-30 04:29 AM

唔係唔想信你,圖都冇張,好難討論落去
作者: Bee-K     時間: 2022-3-30 04:33 AM

引用:
原帖由 半空永恆的碼頭 於 2022-3-30 04:29 AM 發表
唔係唔想信你,圖都冇張,好難討論落去
其實當聽故仔 算了
要張圖畀你 到時影到果環境或用品 又話上網求其搵
唔通影埋個人?
所以出圖冇意思

樓主都特登用個新起嘅帳號
到時過一排呢個貼 之後沉落去

作者: airmax9395     時間: 2022-3-30 05:46 AM

你條友,係咪想呃啲好急等錢用嘅債仔,去東南亞販毒?

泰國,印尼呢類地方販毒係會死刑。
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-30 06:02 AM

引用:
原帖由 airmax9395 於 2022-3-30 05:46 AM 發表
你條友,係咪想呃啲好急等錢用嘅債仔,去東南亞販毒?

泰國,印尼呢類地方販毒係會死刑。
我只係講自已經歷比大家知等大家唔好為急錢而中伏

更何況賣到呢到唔係販毒!係做電騙
作者: Bee-K     時間: 2022-3-30 06:07 AM

去 真係唔好去 喺香港就算差人幾多錢 有手有腳大把現金工作
冇地方住都話有 避寒中心24小時麥當勞

去到金三角嗰啲嘅地方一個異鄉人冇勢力冇人脈 要ko 你真係子彈都慳返求其插兩刀 棄屍荒野
作者: Bee-K     時間: 2022-3-30 06:33 AM

即係樓主 要扮啲 高富帥 向女性埋手 怪唔之得話要睇佣金
作者: o一串魚蛋o     時間: 2022-3-30 09:49 AM

引用:
原帖由 Bee-K 於 2022-3-30 06:07 AM 發表
去 真係唔好去 喺香港就算差人幾多錢 有手有腳大把現金工作
冇地方住都話有 避寒中心24小時麥當勞

去到金三角嗰啲嘅地方一個異鄉人冇勢力冇人脈 要ko 你真係子彈都慳返求其插兩刀 棄屍荒野
呢點金三角正,做遊客入到村想點玩都得
電完唔駛報警,350元都慳番
作者: Bee-K     時間: 2022-3-30 10:22 AM

咁師兄發揮香港人嘅拼搏精神(因為我見有內地/台灣/其他亞洲人種)
打好依份工 希望你可以衣錦還鄉一兩年後返香港 之後生生性性唔好賭錢
作者: 半空永恆的碼頭     時間: 2022-3-30 11:42 AM

番到黎先講
作者: LI67086539     時間: 2022-3-30 12:00 PM

回覆 5#  海灘一海鮮 的帖子阿彌陀佛🙏
作者: 樹上進擊的樓主     時間: 2022-3-30 02:11 PM

樓主正傻仔,無責任感
作者: 消費卷套現14

作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-3-30 07:25 PM

引用:
原帖由 Bee-K 於 2022-3-30 10:22 AM 發表
咁師兄發揮香港人嘅拼搏精神(因為我見有內地/台灣/其他亞洲人種)
打好依份工 希望你可以衣錦還鄉一兩年後返香港 之後生生性性唔好賭錢
我只想賺夠賠比佢果筆錢就走

要我呃人過唔到良心
作者: donli6688     時間: 2022-3-30 07:56 PM

估唔到除左內地人比人賣豬仔,香港人都會
作者: donli6688     時間: 2022-3-30 07:57 PM

小心比殺
作者: donli6688     時間: 2022-3-30 08:02 PM

早幾個月前大陸以知死2件,冇出新聞一定大把,希望你重有命反香港見屋企人
作者: donli6688     時間: 2022-3-30 08:06 PM

既然唔怕死,何必出去外地,收數佬去屋企,拎住把刀出門口就得,相信人地唔會在上來收,反正夠狠
作者: 車站外圍的老闆     時間: 2022-3-30 09:23 PM

師兄 我諗你都係做定心裡準備.
返香港可能只係發夢
作者: Bee-K     時間: 2022-4-10 05:21 AM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-3-29 07:43 PM 發表

點知比人賣到泰緬邊境

你得閒上嚟報下平安 分享下可以分享嘅

作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-4-10 07:28 AM

引用:
原帖由 Bee-K 於 2022-4-10 05:21 AM 發表

你得閒上嚟報下平安 分享下可以分享嘅
好彩小弟識英文佢地都有特別待遇比我

暫時好安全
作者: 消費劵兑現1

作者: 貴貴深情的富豪     時間: 2022-4-10 06:55 PM

好急就走撚哂數佢啦,班仆街好廢架咋
作者: 消費劵兑現4

作者: 26595619     時間: 2022-4-12 07:41 AM

近排收到好多+66泰國WhatsApp 有冇機會係樓主😹😹😹
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-4-12 12:02 PM

引用:
原帖由 26595619 於 2022-4-12 07:41 AM 發表
近排收到好多+66泰國WhatsApp 有冇機會係樓主😹😹😹
唔做香港同大陸
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-4-12 12:03 PM

走左咁耐一間電數都無上過黎,係有一兩間黑財上黎…最後一報警走都走唔切。
作者: 消費劵兑現6

作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-6-11 02:02 AM

哈哈,係呢邊3個月都有同屋企聯絡,暫時無人上過門淋油係有人上黎影下相見到我屋企同隔離屋兩個老閉走都走唔切
作者: 消費券對現78

作者: 絕對成功     時間: 2022-6-13 01:58 AM

過一個月就冇事
作者: 江南清涼的美人     時間: 2022-6-13 06:28 AM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-6-11 02:02 AM 發表
哈哈,係呢邊3個月都有同屋企聯絡,暫時無人上過門淋油係有人上黎影下相見到我屋企同隔離屋兩個老閉走都走唔切
無塞鎖?師兄欠幾幾多?我細佬遲小小都塞鎖
作者: 消費券對現81

作者: 消費券對現81

作者: 消費券對現82

作者: 消費券對現84

作者: 消費券對現86

作者: 消費券對現87

作者: 消費券對現88

作者: 消費券對現90

作者: 消費券對現91

作者: 消費券對現92

作者: 消費券對現93

作者: 消費券對現94

作者: 消費券對現95

作者: 消費券對現96

作者: 消費券對現98

作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-6-19 06:12 AM

引用:
原帖由 江南清涼的美人 於 2022-6-13 06:28 AM 發表

無塞鎖?師兄欠幾幾多?我細佬遲小小都塞鎖

我所以就無,我大大話話欠左6-70 20二線 10電數 40TU
二線唔係得閒玩下CALL窿我都唔洗去電數呢條路,最多試過8間同時CALL我最後攪電數
但啲電數廢既凶下之後乜柒都做唔出黎,我叫佢出黎收錢又唔敢淨係屌老母
好啦去到宜家間唔中有個WHATSAPP黎求我還少少比佢地
我彩佢都傻果陣星期一至六都去跑數返黎入比佢地真係無一日好過
日頭一份夜晚一份都還唔撚掂

電數都30幾條
二線 好多都還淨一兩期
作者: 消費券對現99

作者: 江南清涼的美人     時間: 2022-6-19 03:44 PM

引用:
原帖由 海灘一海鮮 於 2022-6-19 06:12 AM 發表

我所以就無,我大大話話欠左6-70 20二線 10電數 40TU
二線唔係得閒玩下CALL窿我都唔洗去電數呢條路,最多試過8間同時CALL我最後攪電數
但啲電數廢既凶下之後乜柒都做唔出黎,我叫佢出黎收錢又唔敢淨係屌老母
好啦去到宜家間唔中有個WHATSAPP黎求我還少少比佢地
我彩佢都傻果陣星期一至六都去跑數返黎入比佢地真係無一日好過
日頭一份夜晚一份都還唔撚掂

電數都3 ...
系咪搬曬屋。哈,佢求你還錦搞笑,做得岩,我而家見收數就打
作者: kpo64     時間: 2022-6-19 08:44 PM

引用:
原帖由 江南清涼的美人 於 2022-6-19 03:44 PM 發表

系咪搬曬屋。哈,佢求你還錦搞笑,做得岩,我而家見收數就打

現在班收數好垃圾 5月申左破 20間2線15間扣底 5條電數
買左隻眼仔係門口怕佢地上門淋野貼野 過左個幾月一間都冇上過門
多數只係wtsapp講下粗口 wtsapp大頭比咨詢人 一星期打黎一次 電話都冇炸過 電數都失哂蹤
作者: 江南清涼的美人     時間: 2022-6-19 10:07 PM

引用:
原帖由 kpo64 於 2022-6-19 08:44 PM 發表

現在班收數好垃圾 5月申左破 20間2線15間扣底 5條電數
買左隻眼仔係門口怕佢地上門淋野貼野 過左個幾月一間都冇上過門
多數只係wtsapp講下粗口 wtsapp大頭比咨詢人 一星期打黎一次 電話都冇炸過 電數都失哂蹤
我被諮詢人。成日炸我2000個電話,wtsa成日講上黎淋
作者: 深層困擾     時間: 2022-6-19 10:55 PM

如果二線te正常供完 會唔會搞鳩資訊人嫁?屈錢之類
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-6-20 04:07 AM

引用:
原帖由 深層困擾 於 2022-6-19 10:55 PM 發表
如果二線te正常供完 會唔會搞鳩資訊人嫁?屈錢之類

二線有牌唔敢亂黎,佢地個牌好值錢
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-6-20 04:10 AM

回覆 76#  江南清涼的美人 的帖子

無搬到
作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-6-20 04:13 AM

有人講咩無人拎槍迫你借之類既廢話

我屌你老母啦,唔係你地二線迫撚死我地我地洗唔撚洗數還數,唔係你地啲電數迫死我地我地又洗唔撚洗走數啊。

你老母開始掂二線果陣都係20%宜家去撚到25%30%仲要咩文件費查冊費
作者: 崖上異魚蝦

作者: yeung0891     時間: 2022-6-20 01:05 PM

15日仍要扣底,還得更加吃力。
作者: 消費券對現102

作者: 海灘一海鮮     時間: 2022-6-21 02:03 AM

回覆 83#  崖上異魚蝦 的帖子

之後仲要成日收到Msg黎又話咩批左2萬3萬叫得你一定批果啲
最後上到去左玩右玩批幾千都唔撚找2條數
作者: 消費券對現106

作者: 消費券對現107

作者: 消費券對現109

作者: 消費券對現110

作者: 消費券對現112

作者: 消費券對現113

作者: 消費券對現114

作者: 消費券對現115

作者: 消費券對現116