標題: [故事/經歷] 假裝有第三者,吸引女朋友注意,女生們會點睇這個男人 [打印本頁]

作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 01:38 PM

故事是這樣,因為同一個女仔交往,發覺佢對我態度日趨冷淡,於是自己做咗一個whatsapp戶口,扮係一個女同事,假裝嗰個女仔對我有意思,自說自話。和女朋友去吃飯時故意降低自己電話,用第二個電話辦嗰個女仔打畀我。佢當然有d反應唔開心,但係問幾句就冇嘢喇。
之後除夕她背著我出去玩給我揭穿了,我就把分身的whatsapp cap圖給他看,話人哋約我出去玩,我怕你不開心,我也有節制,她反而說我冇必要咁做,事事去證明,咁樣相處佢會好大壓力。
之後隔幾天和女朋友出去約會,送她回家時故意給她看我和分身的訊息,我還用分身打了當日約我出去吃晚飯。估唔到佢今次就真係好大反應,要我拿電話給他看。那時候我不知所措,就祇有把自己的電話給他看,睇完之後佢大發雷霆,佢話我每次和她感情不好的時候,都會找另一個女人訴苦,為自己找個後備,還經常說自己沒有安全感,試問如何跟我談婚姻?唔通結咗婚之後大家吵架又係發生同樣的事?還立時不知跟一個什麼人發信息,最後當然不歡而散。各自回到家後肯定whatsapp你一言你一我一語,我就說她說謊,不緊張我,我又有苦無路訴才找人宣洩不快。他就說一碼子還一碼子的事,佢講大話係唔啱,但係我每一次都搵另一個女仔訴苦又算什麼?仲要係對你有意思嘅女仔,唔好將問題永遠推喺別人身上,仲叫我今晚好好陪分身。之後電話就block咗我電打唔到畀佢。
我聞到味當然知道玩大咗,就祇有不斷發信息死狗。第二朝知道繼續講呢個大話會返唔到轉頭,但作為大男人咁樣揭穿自己實在唔知以後點面對自己同佢以後點睇我,但我唔想因為咁樣冇咗佢,祇有坦白。佢知道後,就話我每次自己搵交嗌真係一啲都冇錯。話其實你也沒犯超過底線的問題,只是她不明白我為何那麼多心眼,她這個人喜歡簡簡單單,她自己也從來沒有心眼過我,就算她生氣,也是直接跟你攤牌,我會一眼看出知道她開心或者不開心,她也不希望會被有心眼的對待。我覺得她不夠在意我可能是她做的不夠,但說出來她會努力的去改變,但是這樣做真的令她不舒服,她昨晚不看信息是需要時間去消受,不希望吵架的時候不理智去說些傷害大家的話,說真的我不好睡同樣她也失眠,我都四十多歲了,還要去做這些幼稚的行為,她可以理解想她多在意我,但這樣同意傷了她的心。我亦衹能不斷認錯。昨天她就説大家冷靜一下消受這些事情。她知道我對她好,事情發生確實生氣,但是大家好不容易走到今天,也不會一發生點事就往分手的念頭想。
我知道作為男人做一啲咁嘅事係好幼稚,但已經做咗,亦都唔知點樣可以補救返,打呢篇千字文一定會畀人百般奚落,但也希望有sister畀啲實際嘅意見,教下我應該以後怎做🙇。

作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 02:51 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 01:38 PM 發表
故事是這樣,因為同一個女仔交往,發覺佢對我態度日趨冷淡,於是自己做咗一個whatsapp戶口,扮係一個女同事,假裝嗰個女仔對我有意思,自說自話。和女朋友去吃飯時故意降低自己電話,用第二個電話辦嗰個女仔打畀我。佢當然有d反應唔開心,但係問幾句就冇嘢喇。
之後除夕她背著我出去玩給我揭穿了,我就把分身的whatsapp cap圖給他看,話人哋約我出去玩,我怕你不開心,我也有節制,她反而說我冇必要咁做,事 ...

我覺得你做法幫唔到關係有任何改善,好多時女仔唔會因為有競爭對手出現而對男友變得緊張,反而會因男友唔主動避免d女埋身而產生磨擦(PS:我自問就係呢種女仔)
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 03:04 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 02:51 PM 發表

我覺得你做法幫唔到關係有任何改善,好多時女仔唔會因為有競爭對手出現而對男友變得緊張,反而會因男友唔主動避免d女埋身而產生磨擦(PS:我自問就係呢種女仔)
當時腦筋短路,用咗最幼稚最笨嘅方法,所以第二日即是投案,係怕她你做初一佢做15,係依家唔知點補救,就算補救得返佢以后點睇我同作為男人的我點再喺佢面前抬得起頭
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 03:28 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 03:04 PM 發表

當時腦筋短路,用咗最幼稚最笨嘅方法,所以第二日即是投案,係怕她你做初一佢做15,係依家唔知點補救,就算補救得返佢以后點睇我同作為男人的我點再喺佢面前抬得起頭

幼稚行為並唔係死罪,補救應該唔難,至於抬唔抬得起頭更加係後話
激另一半其實要拿揑得好準,用錯方法可以冇得回頭,我激男友最多都係着得性感d,要用到其他男仔去激,我暫時唔敢試
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 03:47 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 03:28 PM 發表

幼稚行為並唔係死罪,補救應該唔難,至於抬唔抬得起頭更加係後話
激另一半其實要拿揑得好準,用錯方法可以冇得回頭,我激男友最多都係着得性感d,要用到其他男仔去激,我暫時唔敢試
我同佢之間仲有問題,佢話同一起壓力好大,佢本身離咗婚有個女,而佢嘅生活都係我照顧,但可能我疑心比較大,佢講嘅嘢我都會懷疑。本身我諗住佢嗰晚照顧個女唔出嚟,除夕果晚我諗住送份禮物速遞去佢屋企,點知佢唔喺屋企搵佢姐夫代收(佢家姐一家住佢樓上),到1月一號嗰晚十二點打畀佢,佢仲講大話喺家姐屋企俾我踢爆咗,佢話同家姐同家姐朋友出咗去玩。話同我一齊壓力好大。第二日就咁回我:『剛起來,2022的最大願望是大家平安喜樂,想不到第一天就唔開心,我說謊是我不對,不過就是因為不想大家不開心,你知道我也心裡壓力很大,如果我告訴你,1你又會覺得我跨年不跟你過不開心,2你又會多想我跟其他人,但是跟你跨年,我晚上回家,你也會不開心, 我又不想女兒覺得我外面過夜,,反正怎麼做都不如意』以師姐你直覺,佢有冇講大話
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 03:56 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 03:47 PM 發表

我同佢之間仲有問題,佢話同一起壓力好大,佢本身離咗婚有個女,而佢嘅生活都係我照顧,但可能我疑心比較大,佢講嘅嘢我都會懷疑。本身我諗住佢嗰晚照顧個女唔出嚟,除夕果晚我諗住送份禮物速遞去佢屋企,點知佢唔喺屋企搵佢姐夫代收(佢家姐一家住佢樓上),到1月一號嗰晚十二點打畀佢,佢仲講大話喺家姐屋企俾我踢爆咗,佢話同家姐同家姐朋友出咗去玩。話同我一齊壓力好大。第二日就咁回我:『剛起來,2022的最大願望是大 ...

講真,我先20+,論人生經驗,你或你女友都遠多於我,叫我估佢心態,我怕估錯令你有錯誤想法,但作為女仔,男友疑神疑鬼的確會壓力爆煲,除非有前科係有事隱瞞過你,否則你最好比多d信心佢

大膽問句,你係咪懷疑佢同其他男人有瞹眛,甚至有同人上床?
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 04:01 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 03:56 PM 發表

講真,我先20+,論人生經驗,你或你女友都遠多於我,叫我估佢心態,我怕估錯令你有錯誤想法,但作為女仔,男友疑神疑鬼的確會壓力爆煲,除非有前科係有事隱瞞過你,否則你最好比多d信心佢

大膽問句,你係咪懷疑佢同其他男人有瞹眛,甚至有同人上床?
係甘嘅情況下,或多或少都會有甘嘅諗法,不過佢性格比較要強,之前佢畀我感覺都係清清楚楚明明白白,我都同佢講如果係有其他人更能照顧佢相處愉快的話要同我講,我會接受唔會怪佢。佢亦有話知我大男人,上次佢家姐夜晚一家人食飯後,掉低老公同個仔佢同朋友飲酒,我有少少意見,而除夕嗰晚系即興的,所以不想同我講,怕我對佢家姐又有諗法。所以你有乜嘢意見亦可以不妨同我講,正所謂旁觀者清,當局者迷。
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 04:10 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 04:01 PM 發表

係甘嘅情況下,或多或少都會有甘嘅諗法,不過佢性格比較要強,之前佢畀我感覺都係清清楚楚明明白白,我都同佢講如果係有其他人更能照顧佢相處愉快的話要同我講,我會接受唔會怪佢。佢亦有話知我大男人,上次佢家姐夜晚一家人食飯後,掉低老公同個仔佢同朋友飲酒,我有少少意見,而除夕嗰晚系即興的,所以不想同我講,怕我對佢家姐又有諗法。所以你有乜嘢意見亦可以不妨同我講,正所謂旁觀者清,當局者迷。

可唔可話我知佢幾歲? 點解單親?
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 04:25 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 04:10 PM 發表

可唔可話我知佢幾歲? 點解單親?
30+,同老公感情唔好,佢話當初廿幾歲就係一時衝動,揀錯了人,結婚後佢老公對佢好差,就算陀住個B時前夫都完全冇照顧過佢,佢都好絕一生咗未滿月就帶咗个女返大陸生話(因為佢父母喺內地住),單方面申請離婚,一毫子贍養費都冇問前夫攞,因个女大了到小學年齡,就帶返嚟香港讀書。本來佢都係想同我結婚,但相處長咗之後,發覺同我性格有d矛盾,疑心又大,雖然知道我係會好好照顧佢地兩母女,但怕婚後因我性格會經常吵架,又錯一次,而我係真係想娶佢,所以佢覺得有壓力,大家關係膠著狀態,亦越嚟越冷淡。
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 04:41 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 04:25 PM 發表

30+,同老公感情唔好,佢話當初廿幾歲就係一時衝動,揀錯了人,結婚後佢老公對佢好差,就算陀住個B時前夫都完全冇照顧過佢,佢都好絕一生咗未滿月就帶咗个女返大陸生話(因為佢父母喺內地住),單方面申請離婚,一毫子贍養費都冇問前夫攞,因个女大了到小學年齡,就帶返嚟香港讀書。本來佢都係想同我結婚,但相處長咗之後,發覺同我性格有d矛盾,疑心又大,雖然知道我係會好好照顧佢地兩母女,但怕婚後因我性格會經常吵架, ...

原來係咁。佢衰過一次,有陰影,唔想貿然再嫁亦可以理解~
單親媽媽唔易做,撇除夾唔夾因素,假如你同佢再有子女,都怕你偏愛自己骨肉而唔理大女,作為媽媽就變成夾心人
你本身又為何咁大疑心? 莫非又有傷心過去而導致?
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 04:45 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 04:25 PM 發表

30+,同老公感情唔好,佢話當初廿幾歲就係一時衝動,揀錯了人,結婚後佢老公對佢好差,就算陀住個B時前夫都完全冇照顧過佢,佢都好絕一生咗未滿月就帶咗个女返大陸生話(因為佢父母喺內地住),單方面申請離婚,一毫子贍養費都冇問前夫攞,因个女大了到小學年齡,就帶返嚟香港讀書。本來佢都係想同我結婚,但相處長咗之後,發覺同我性格有d矛盾,疑心又大,雖然知道我係會好好照顧佢地兩母女,但怕婚後因我性格會經常吵架, ...

其實你疑心大,係咪女友本身仲好靚? 否則如果係一個肥C奶款,都冇理由有疑心啦!
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 05:00 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 04:41 PM 發表

原來係咁。佢衰過一次,有陰影,唔想貿然再嫁亦可以理解~
單親媽媽唔易做,撇除夾唔夾因素,假如你同佢再有子女,都怕你偏愛自己骨肉而唔理大女,作為媽媽就變成夾心人
你本身又為何咁大疑心? 莫非又有傷心過去而導致?
係,我前妻有外遇,个男人唔要佢返嚟我身邊,我心軟接受返佢,但我心裡始終有條刺,所以之後大家都過得不好,最後都係離婚收場。我个仔都19歲,亦冇打算再生。但佢个8歲女兒知我係佢媽男友後就唔太接受我,亦係我地當中其一問題
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 05:02 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 04:45 PM 發表

其實你疑心大,係咪女友本身仲好靚? 否則如果係一個肥C奶款,都冇理由有疑心啦!
係幾靚的,亦有d本事,喺大陸有藥房生意,內地亦有車有樓
作者: zina     時間: 2022-1-8 05:14 PM

引用:

我未做過媽媽,但同ex-bf有個BB,但好快小產....當時睇清楚ex-bf本性,我小產反而對佢係開心事

毅然分手後,面對每一個追我嘅男仔都有陰影,後來遇到我未婚夫,我被佢感動先重新開始,但對婚姻冇乜信心,情形就如你女友對你

要擺脫心中陰影其實唔容易,未婚夫付出好多,最後我先答應佢求婚,但面對結婚我仍然有所忐忑,只能「做日和尚敲日鐘」咁去迎接婚禮,你女友遇到嘅挫折比我更大,所以走落去條路一定更大疑惑,你能做嘅只能盡力而為,假如真係唔得亦只好放手
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 05:17 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 05:00 PM 發表

係,我前妻有外遇,个男人唔要佢返嚟我身邊,我心軟接受返佢,但我心裡始終有條刺,所以之後大家都過得不好,最後都係離婚收場。我个仔都19歲,亦冇打算再生。但佢个8歲女兒知我係佢媽男友後就唔太接受我,亦係我地當中其一問題

佢個女都係你地可唔可以結婚嘅關鍵之一,甚至比性格夾唔夾更重要
咁你個仔又點睇你?
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 05:24 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 05:02 PM 發表

係幾靚的,亦有d本事,喺大陸有藥房生意,內地亦有車有樓

通常女友靚先會容易呷醋招惹疑心....我估得冇錯!
你又話要你照顧,但佢有本事又洗乜要你照顧?
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 05:28 PM

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 05:14 PM 發表

我未做過媽媽,但同ex-bf有個BB,但好快小產....當時睇清楚ex-bf本性,我小產反而對佢係開心事

毅然分手後,面對每一個追我嘅男仔都有陰影,後來遇到我未婚夫,我被佢感動先重新開始,但對婚姻冇乜信心,情形就如你女友對你

要擺脫心中陰影其實唔容易,未婚夫付出好多,最後我先答應佢求婚,但面對結婚我仍然有所忐忑,只能「做日和尚敲日鐘」咁去迎接婚禮,你女友遇到嘅 ...

C姐都係一個有經歷嘅人
07年註冊,好早呢!
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 05:45 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 05:24 PM 發表

通常女友靚先會容易呷醋招惹疑心....我估得冇錯!
你又話要你照顧,但佢有本事又洗乜要你照顧?
佢嘅資產都係喺大陸,基本上香港嘅日常生都係我照顧佢,喺香港租間屋都萬一蚊,每個月畀二萬蚊生活費。
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 05:50 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 05:45 PM 發表

佢嘅資產都係喺大陸,基本上香港嘅日常生都係我照顧佢,喺香港租間屋都萬一蚊,每個月畀二萬蚊生活費。

資產喺大陸,但有收入可以滙過嚟....
其實你同佢無名無份,個個月俾兩萬,你都好愛佢先做得到
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 05:57 PM

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 05:14 PM 發表

要擺脫心中陰影其實唔容易,未婚夫付出好多,最後我先答應佢求婚,但面對結婚我仍然有所忐忑,只能「做日和尚敲日鐘」咁去迎接婚禮,你女友遇到嘅 ...
師姐都係有經歷嘅人,其實我自問照顧佢都好好為佢做好多嘢,唔識煮飯都煲湯畀佢飲,佢自己都講我對距真係好好。當然佢開頭對我都唔差,大家都係受過傷嘅人,要完全投入一段感情的確係好難,唔係佢之前對我嘅好,我亦唔會義無反顧。問題相處落,可能我疑心大老是質疑佢,加上我不斷有畀佢想結婚嘅意識,而家連我對佢好佢都覺得有壓力,大家關係亦越嚟越差,佢對我越來越冷淡,由一日ws不停到只有數个,我亦已很少主動揾她。其實我知呢段感情不斷褪色緊,但要我放手又唔捨得,我呢啲男人,除咗買嘢氹佢開心同好好照顧佢生活,根本唔知點樣可以挽回。佢話唔使買咁多貴重嘅嘢畀佢,只係想簡簡單單,好好相處,話分手佢又話好唔容易先咁多年感情,我真係完全唔知點做,先至可以解決到而家嘅局面,如果唔係都唔會幾廿歲人都用啲咁低智嘅方法。

作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 05:58 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 05:17 PM 發表

佢個女都係你地可唔可以結婚嘅關鍵之一,甚至比性格夾唔夾更重要
咁你個仔又點睇你?
我個仔佢見過,大家相處融洽。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 06:01 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 05:50 PM 發表

資產喺大陸,但有收入可以滙過嚟....
其實你同佢無名無份,個個月俾兩萬,你都好愛佢先做得到
應該都有滙d嘅,不過佢大陸層樓仲供緊。
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 06:01 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 05:58 PM 發表

我個仔佢見過,大家相處融洽。

起碼有一關過左
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 06:08 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 05:57 PM 發表

師姐都係有經歷嘅人,其實我自問照顧佢都好好為佢做好多嘢,唔識煮飯都煲湯畀佢飲,佢自己都講我對距真係好好。當然佢開頭對我都唔差,大家都係受過傷嘅人,要完全投入一段感情的確係好難,唔係佢之前對我嘅好,我亦唔會義無反顧。問題相處落,可能我疑心大老是質疑佢,加上我不斷有畀佢想結婚嘅意識,而家連我對佢好佢都覺得有壓力,大家關係亦越嚟越差,佢對我越來越冷淡,由一日ws不停到只有數个,我亦已很少主動揾她。其實 ...

你地幾耐感情?
褪色緊....唉.....連搵都唔搵,咁性生活都應該少之又少
可能我仲細路女,成日覺得你地呢種失婚情人,男人一定有一定性需索,而女方又配合,先容易維持,但照你情形,可能sex唔會佔關係一個重要部份.....
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 06:09 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 06:01 PM 發表

應該都有滙d嘅,不過佢大陸層樓仲供緊。

香港生活逼人,我咁後生都領略到
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 06:12 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 06:08 PM 發表

你地幾耐感情?
褪色緊....唉.....連搵都唔搵,咁性生活都應該少之又少
可能我仲細路女,成日覺得你地呢種失婚情人,男人一定有一定性需索,而女方又配合,先容易維持,但照你情形,可能sex唔會佔關係一個重要部份.....
由認識到真正拍拖,都有5、6年啦,反而封關嗰陣時,差唔多兩年都見唔到,嗰段時間大家反而感情最好,無所不談,可以每晚都傾幾個鐘。但佢嚟咗香港,如佢所說我性格關係,真正相處時就真係要磨合,其實每個星期都會見到一次,性生活都係會有嘅,有次佢仲話每次見面我都有需要,好似就為了做而見一樣,好唔開心。
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 06:14 PM

@窩囊男
sorry,要出去會一會男友,佢今日好夜放,我陪佢去公園捱飯盒做晚餐
冇堂食真慘
晏d返屋企再傾過
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 06:17 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 06:14 PM 發表
@窩囊男
sorry,要出去會一會男友,佢今日好夜放,我陪佢去公園捱飯盒做晚餐
冇堂食真慘
晏d返屋企再傾過
謝師姐陪我呢个廢老廢up咁耐就真,講真一個麻甩佬去到咁嘅年紀,真係唔知可以同身邊邊個人傾,講出嚟都俾人笑。好好个男友開開心心吃個飯😊。
作者: zina     時間: 2022-1-8 08:27 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 05:57 PM 發表

師姐都係有經歷嘅人,其實我自問照顧佢都好好為佢做好多嘢,唔識煮飯都煲湯畀佢飲,佢自己都講我對距真係好好。當然佢開頭對我都唔差,大家都係受過傷嘅人,要完全投入一段感情的確係好難,唔係佢之前對我嘅好,我亦唔會義無反顧。問題相處落,可能我疑心大老是質疑佢,加上我不斷有畀佢想結婚嘅意識,而家連我對佢好佢都覺得有壓力,大家關係亦越嚟越差,佢對我越來越冷淡,由一日ws不停到只有數个,我亦已很少主動揾她。其實 ...

我作為旁人都睇得出你對佢有幾好,但問題嘅存在,並唔係單單對對方好就可以解決
正如我未婚夫對我好,但我成日覺得婚姻好似好兒戲,之但係唔結又覺得好對唔住佢
加上我本身拍過十幾次拖,又有過其他男人BB,雖然佢口中唔介意,但心入面點諗真係唔知,將來會唔會鬧交攞出來講,你話點講得埋

佢就只拍過一次拖,就係我,相對我來講,我性經驗多佢十倍,而且基本上每個男友都有中出過我,我自問就從來唔信男人唔介意。佢唔同我之前所有ex,其他ex都拍過四五次拖以上,彼此都有番咁上下性經驗,自然冇得介意我….

幻得幻失嘅心情已經持續左幾個月,有時整到失眠,都好影響生活
我都30歲,唔為自己,都要為父母,唔想佢哋擔心我嫁唔出,所以先下決心答應求婚
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 08:35 PM

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 08:27 PM 發表

我作為旁人都睇得出你對佢有幾好,但問題嘅存在,並唔係單單對對方好就可以解決
正如我未婚夫對我好,但我成日覺得婚姻好似好兒戲,之但係唔結又覺得好對唔住佢
加上我本身拍過十幾次拖,又有過其他男人BB,雖然佢口中唔介意,但心入面點諗真係唔知,將來會唔會鬧交攞出來講,你話點講得埋

佢就只拍過一次拖,就係我,相對我來講,我性經驗多佢十倍,而且基本上每個男友都有中 ...
師姐唔好介意,我有少少唔明,點解會肯俾男朋友中出,唔係講到咁複雜會傳染啲乜病物病,但始終會有機會有B,真係可以滿足男朋友愛到咁奮不顧身?唔通每次都要食事後藥?對身體都唔係咁好吧
作者: zina     時間: 2022-1-8 08:46 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 08:35 PM 發表

師姐唔好介意,我有少少唔明,點解會肯俾男朋友中出,唔係講到咁複雜會傳染啲乜病物病,但始終會有機會有B,真係可以滿足男朋友愛到咁奮不顧身?唔通每次都要食事後藥?對身體都唔係咁好吧

由十幾歲開始就計安全期中出,未試過出事
同ex果次就唔係安全期,情不自禁,又想舒服d,諗住唔會一次唔計就中,結果….
難道你同女朋友冇試過中出?
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 08:48 PM

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 08:27 PM 發表

佢就只拍過一次拖,就係我,相對我來講,我性經驗多佢十倍,而且基本上每個男友都有中 ...
冇呀,搬中途都會戴返,我都40幾歲,中咗我同佢都會好大鑊,試過一次中過,比佢X到Pk
作者: zina     時間: 2022-1-8 09:03 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 08:48 PM 發表

冇呀,搬中途都會戴返,我都40幾歲,中咗我同佢都會好大鑊,試過一次中過,比佢X到Pk

可能到你四字年紀會理智d,我當時廿幾,又次次冇事,所以一時冇計安全期就中招
咁你果次中出有冇叫女友食事後丸補救?
其實你可唔可以接受同佢一齊而唔結婚呢?
作者: zina     時間: 2022-1-8 09:05 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 05:28 PM 發表

C姐都係一個有經歷嘅人
07年註冊,好早呢!

十幾歲就玩uwants,不知不覺就十幾年,變成中女一名
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 09:11 PM

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 09:03 PM 發表

可能到你四字年紀會理智d,我當時廿幾,又次次冇事,所以一時冇計安全期就中招
咁你果次中出有冇叫女友食事後丸補救?
其實你可唔可以接受同佢一齊而唔結婚呢?
我要面對現實問題,我月薪40000,自己洗要比兩老同養個仔,講真一个月二萬對我嚟講真係負擔唔少,我而家有宿舍住,其實一齊住係冇問題,開頭佢都覺得ok,問題係佢個女一定唔鍾意,同埋佢而家覺得同我相處還需磨合,再或者佢有其他原因,佢都有講過我負擔重每個月唔使畀咁多佢。其實畀二萬蚊家用佢我覺得冇問題,男人照顧自己嘅女人天公地道,但攞超過一半嚟交租,太不值了。
作者: zina     時間: 2022-1-8 09:18 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 09:11 PM 發表

我要面對現實問題,我月薪40000,自己洗要比兩老同養個仔,講真一个月二萬對我嚟講真係負擔唔少,我而家有宿舍住,其實一齊住係冇問題,開頭佢都覺得ok,問題係佢個女一定唔鍾意,同埋佢而家覺得同我相處還需磨合,再或者佢有其他原因,佢都有講過我負擔重每個月唔使畀咁多佢。其實畀二萬蚊家用佢我覺得冇問題,男人照顧自己嘅女人天公地道,但攞超過一半嚟交租,太不值了。

錢幾時都係最現實問題
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 09:21 PM

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 09:18 PM 發表

錢幾時都係最現實問題
係,其實一齊住,最主要都係可以慳返萬一蚊,婚結唔結都係其次。同埋我已唔知可以點做,我可以做嘅已經做哂,我唔知應唔應該堅持,佢果晚呃我始終耿耿於懷,我亦唔知佢係咪覺得欠我,就算對我已經冇曬感覺,都唔提分手

作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 10:26 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 06:17 PM 發表

謝師姐陪我呢个廢老廢up咁耐就真,講真一個麻甩佬去到咁嘅年紀,真係唔知可以同身邊邊個人傾,講出嚟都俾人笑。好好个男友開開心心吃個飯😊。

你個仔都19歲,我唔大得佢幾多,叫師姐太老吧!
你個仔拍拖未?
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 10:27 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 08:35 PM 發表

情到濃時....有時係會嘅
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 10:27 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 10:26 PM 發表

你個仔都19歲,我唔大得佢幾多,叫師姐太老吧!
你個仔拍拖未?
拍啦,依家19歲嘅五官端正有邊個冇拍拖?同條女staycation都去過幾次了
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 10:29 PM

引用:
原帖由 zina 於 2022-1-8 09:05 PM 發表

十幾歲就玩uwants,不知不覺就十幾年,變成中女一名

但C姐仲好fit喎!
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 10:30 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 10:27 PM 發表

拍啦,依家19歲嘅五官端正有邊個冇拍拖?同條女staycation都去過幾次了

我都16歲未到就拍
19歲咁有錢staycation?
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 10:44 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 10:30 PM 發表

我都16歲未到就拍
19歲咁有錢staycation?
溝女靠父/母幹嘛😢
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-8 11:35 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 10:44 PM 發表

溝女靠父/母幹嘛😢

你好開通,唔怕個仔做老豆?
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-8 11:38 PM

引用:
原帖由 lamwoodhang 於 2022-1-8 11:35 PM 發表

你好開通,唔怕個仔做老豆?
呢个年代,已經唔到父母介意,只能經常『溫馨提示』佢,男人,要有一『套』。
作者: lamwoodhang     時間: 2022-1-9 12:12 AM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 11:38 PM 發表

呢个年代,已經唔到父母介意,只能經常『溫馨提示』佢,男人,要有一『套』。

哈哈
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-9 12:13 AM

咋天下午,她這樣回我:希望大家以後好好相處 不要那麼多爭執吧,我知道所有的事情都是因為妳覺得我不在乎你,但是經過這件事希望你明白我心裡是在乎的。
我不敢回應,也不知應該回什麼話,始終咁嘅年紀自己做咗啲咁荒謬嘅事,我唔知以後再點樣面對佢同佢相處。

作者: milkTEADDA     時間: 2022-1-9 10:54 AM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-9 12:13 AM 發表
咋天下午,她這樣回我:希望大家以後好好相處 不要那麼多爭執吧,我知道所有的事情都是因為妳覺得我不在乎你,但是經過這件事希望你明白我心裡是在乎的。
我不敢回應,也不知應該回什麼話,始終咁嘅年紀自己做咗啲咁荒謬嘅事,我唔知以後再點樣面對佢同佢相處。

佢已經原諒你
你又何必執著
作者: gagaill     時間: 2022-1-9 02:03 PM

引用:

經營一段關係唔易,婚姻失敗過更加要好好珍惜,祝你們有好結果🌈
作者: Ssshotcold     時間: 2022-1-9 05:36 PM

雨過天青未?
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-9 05:45 PM

今日我咁樣回復佢:
這兩天一直沒有回你,一來是我的逃離現實的老毛病,二來是想你靜心一下,相信這兩天你也能睡得比較好。始終自己做了這件那麼荒謬的事,道歉的說話我也不說太多,衹能保證那麼荒謬的事永遠不會再發生
我明白你知道我而家對你係好好為你做咗好多嘢,但你顧慮嘅係將來,始終有一段失敗的婚姻,唔想重蹈覆轍,女人嘅顧慮始終是比較多,也怕我結婚以後是兩個面,要看我面色做人,也會對女兒帶嚟傷害,總有患得患失的心情,呢個我係理解的,也為你造成壓力,所以結婚我唔會再提了。在天涯看了一篇文章,有兩句說話,很到位。
爱情不是感动,感动不是爱。
經營一段感情真的不容易,如果你願意陪我走下去,我也會和你一直走。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-9 05:49 PM

[有時候心態改變一下,我相信大家都會相處融洽。有時候付出越多,就會心裡越不平衡 ,覺得對方做的不夠。
有時候想,為何以前在深圳時大家沒有這些問題發生,因為當時都對對方沒有太大的期望,所以基本上沒有爭執。
我自己離婚大部分也是不希望孩子在吵架的婚姻中長大,所以現在,依然是,如果一段婚姻也是每天磕磕碰碰的過日子。
不單止爭執,要不斷的去證明自己的內心,還有用不完的心眼,不信任,沒安全感。這些時間長了不單單我會疲倦,應該換了誰都一樣。當然我說這個也不是指責你。
我想不通為何一個男人要做這些,我自認不是朝三暮四的人,也沒精力。
爱你的人会顾全大局,不爱你的人无时无刻不在作。
我沒想過分開,但是暫時不敢往結婚的念頭想了😢
這是我實話,但是如果一直都沒改變的話,你那宿舍需要註冊結婚我也會幫你登記。
這也不是你所說的感動,你為我做的,我能為你做的我也會去做。
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-9 11:15 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-8 06:12 PM 發表

由認識到真正拍拖,都有5、6年啦,反而封關嗰陣時,差唔多兩年都見唔到,嗰段時間大家反而感情最好,無所不談,可以每晚都傾幾個鐘。但佢嚟咗香港,如佢所說我性格關係,真正相處時就真係要磨合,其實每個星期都會見到一次,性生活都係會有嘅,有次佢仲話每次見面我都有需要,好似就為了做而見一樣,好唔開心。
我明理心態我今年38情況同你都有啲似我完全明白你要嘅同佢性生活唔係係為咗滿足自己嘅慾望
只係你會覺得係性生活嘅中間裏邊你會感受到有感情嘅交流同埋實實在在呢個女人係同自己一齊緊囉
我明呀
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-9 11:18 PM

引用:

其實當你結咗婚之後你會大家都有好多嘢兼顧唔係剩係得性生活你方便其實當你結咗婚之後呢會大家都有好多嘢兼顧唔係剩係得性生活你
所以我覺得你唔需要太擔心你以前發生過咩事其實男人好簡單雖然一開始佢把口會介意以前但係日子內阻其實佢會介意大家一齊嘅交流感情多過性生活人大左兼顧嘅嘢就唔同冇後生嘅時候咁介意
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-9 11:23 PM

其實我嘅情況同樓主你好似差不多都有七八成次所以我覺得你一啲都唔係窩囊。
只不過每個人對一段感情都想追求另一半係完完全全屬於自己嘅呢個冇錯㗎所以你一啲都唔窩囊
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-9 11:28 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-9 11:23 PM 發表
其實我嘅情況同樓主你好似差不多都有七八成次所以我覺得你一啲都唔係窩囊。
只不過每個人對一段感情都想追求另一半係完完全全屬於自己嘅呢個冇錯㗎所以你一啲都唔窩囊

作者: 窩囊男     時間: 2022-1-9 11:34 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-9 11:23 PM 發表
師兄,你介唔介意分享下你個故事。
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:53 AM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-9 11:34 PM 發表

我嘅故事其實同你差唔多我啱啱同個女仔拍拖三四個月咁拍拖之前我已經知道佢有個男朋友嘅但係呢佢又話個男朋友就唔係好理佢好耐先返去佢屋企一次咁佢同嗰個男仔呢就四年啦咁我問其實你會唔會同個男仔分手佢話佢曾經試過同佢講分手但係瞓唔到同埋嗰個男仔知道佢一啲秘密佢驚同佢分手之後佢用個秘密嚟要挾佢
咁我就問佢咁唔通你一世都咁樣佢話無辦法唯有等個男仔同佢講分手咁我識佢嘅時候已經知道佢有男朋友我本來都同自己講唔好同佢開始就算鍾意佢都好你會好辛苦但係冇辦法人真係犯賤之前趁佢生日嘅時候同佢表白諗住得唔得都好起碼俾佢知道有一個男仔鍾意佢咁嘅樣點知講完之後佢又覺得OK咁大家咪喺埋一齊囉喺埋一齊之後其實我都覺得佢係真係鍾意我嘅因為佢抽咗好多時間去陪我同埋成日都會係我身邊囉同埋佢脾氣都本身幾大嘅但係同我一齊之後我見到好多嘢佢都有忍讓我
但係冇辦法始終每一次覺得我送佢返屋企嘅時候我就會不自覺咁諗呀今晚佢會唔會攬住第二個瞓個人今晚會唔會返佢屋企雖然佢不值一直強調同左我一齊之後佢已經無返過嚟啊點樣等等等等或者點樣唔大家一齊冇親密行動啊點樣等等等但係冇可能嘅同埋曾經中間發生過一次小插曲我侵犯左佢嘅私隱開到佢電話黎睇佢哋嘅WhatsApp聽佢哋睇佢哋嘅對話亦都唔係佢講到咁感情唔好睇佢哋WhatsApp甜言蜜語非常之溫柔所以有一段時間我哋都好難剪同埋究竟我問咗自己好多次佢鍾意我啲咩佢係咪鍾意我係好辛苦㗎我明白係好辛苦但係學你話齋唔捨得瞓唔到自己鍾意嘅但係我可以話俾你聽我每一日都覺得好辛苦
我哋兩個都40了
作者: milkTEADDA     時間: 2022-1-10 10:29 AM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:53 AM 發表

我嘅故事其實同你差唔多我啱啱同個女仔拍拖三四個月咁拍拖之前我已經知道佢有個男朋友嘅但係呢佢又話個男朋友就唔係好理佢好耐先返去佢屋企一次咁佢同嗰個男仔呢就四年啦咁我問其實你會唔會同個男仔分手佢話佢曾經試過同佢講分手但係瞓唔到同埋嗰個男仔知道佢一啲秘密佢驚同佢分手之後佢用個秘密嚟要挾佢
咁我就問佢咁唔通你一世都咁樣佢話無辦法唯有等個男仔同佢講分手咁我識佢嘅時候已經知道佢有男朋友我本來都同自己講唔好同 ...

你比樓主問題更複雜
因為你涉及第三者
其實你哋有性關係未?
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:32 AM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:53 AM 發表

咁我就問佢咁唔通你一世都咁樣佢話無辦法唯有等個男仔同佢講分手咁我識佢嘅時候已經知道佢有男朋友我本來都同自己講唔好同 ...
我同你角色相反,感覺佢有好多嘢隱瞞我,心魔成日覺得有第三者,関係亦越來越差,尋日因佢重係block咗我電話,連用ws打比佢都無法接通,又吵一架。
作者: milkTEADDA     時間: 2022-1-10 10:32 AM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-9 11:34 PM 發表

其實每一個人都有自己故事
我都有….
只能講句家家有本難念的經
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:14 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 10:32 AM 發表

我同你角色相反,感覺佢有好多嘢隱瞞我,心魔成日覺得有第三者,関係亦越來越差,尋日因佢重係block咗我電話,連用ws打比佢都無法接通,又吵一架。
我啱啱而家都係同佢鬧緊交所以我覺得自己實在太影響到自己嘅生活同埋我覺得佢應該開始厭左同我一齊所以我決定同佢分手💔
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:15 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 10:32 AM 發表

朋友其實有時我哋唔可以不斷咁讓步不斷咁容忍嘅係每一次不斷讓步不斷容忍嘅之間其實我哋已經迷失左自己所以真係要踏出一步重新搵返自己嘅價值
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:15 PM

我明白呢一步係好困難啊搭出去但係喺佢哋未出現之前我哋都係咁過㗎啦咁呢個唔啱可能仲有個更好嘅等待緊我哋啦所以我覺得唔好再浪費時間同埋最主要唔好再令到自己咁辛苦
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:16 PM

如果你唔開心想搵人傾吓嘅你PM我我哋交換下聯絡方式啦反正都係識多個朋友同埋雖然我哋係男人但係我哋都係一種感情嘅動物你記住我講嘅說話如果你想喊就喊出嚟千祈唔好屈埋屈埋係個心到我真係明你諗乜
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:21 PM

我而家準備拎埋入個被竇度大喊一場喊完聽日開始又重新做人
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 05:31 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:15 PM 發表
我明白呢一步係好困難啊搭出去但係喺佢哋未出現之前我哋都係咁過㗎啦咁呢個唔啱可能仲有個更好嘅等待緊我哋啦所以我覺得唔好再浪費時間同埋最主要唔好再令到自己咁辛苦
知易行難,每一次不開心我都想同佢分手,口也開了兩三次,但最后還是捨不得。其實佢開口可能會得到真正解決,因為女人絕起上嚟真係好絕。自己都係一個理智嘅人,唯獨感情,一沉船就不能自拔。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 05:33 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:14 PM 發表

我啱啱而家都係同佢鬧緊交所以我覺得自己實在太影響到自己嘅生活同埋我覺得佢應該開始厭左同我一齊所以我決定同佢分手💔
決定咗就唔好返轉頭,因為第三者不易做。就算佢同前度分開同你一齊,你就會換轉咗做佢前度角色,同埋佢正印係咪同我一樣係佢經濟支柱?
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:51 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 05:31 PM 發表

知易行難,每一次不開心我都想同佢分手,口也開了兩三次,但最后還是捨不得。其實佢開口可能會得到真正解決,因為女人絕起上嚟真係好絕。自己都係一個理智嘅人,唯獨感情,一沉船就不能自拔。
我相信我講分手嘅次數唔會笑得過你但每一次都係佢堅持5分先行到今次今日
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 05:52 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 05:33 PM 發表

決定咗就唔好返轉頭,因為第三者不易做。就算佢同前度分開同你一齊,你就會換轉咗做佢前度角色,同埋佢正印係咪同我一樣係佢經濟支柱?
唔係佢自己有工做已經制相我都會照顧佢佢而家所謂嘅嗰個證人男朋友係唔落唔會攞錢出嚟照顧佢就係咁樣我先問我先唔服氣
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 05:53 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:51 PM 發表

我相信我講分手嘅次數唔會笑得過你但每一次都係佢堅持5分先行到今次今日
到佢話分就真係玩L完,女人呢句話一般只會講一次。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 05:58 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 05:52 PM 發表

唔係佢自己有工做已經制相我都會照顧佢佢而家所謂嘅嗰個證人男朋友係唔落唔會攞錢出嚟照顧佢就係咁樣我先問我先唔服氣
即係你唔係後備重要經濟上support佢?
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 07:24 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 05:53 PM 發表

佢已經講咗。我以為自己好灑脫但佢一當佢同我講完之後我就心好痛
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 07:24 PM

佢話唔想再嘈唔想再煩
如果我係要再嘈咁就由佢啦唔好一齊
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 07:25 PM

所以如果我仲想維繫呢段感情我跟住落嚟條路好難行我永遠都係一個下巴位如果你話佢真係得我個男人我喺下巴位完全冇問題我願意但係唔係囉所以我而家係一個交叉點係呢段感情裏面繼續做傻仔啊定一話分手乾脆啲
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 07:36 PM

我覺得自己好犯賤同埋冇晒尊嚴但係我又很唔到心去停止真係折磨得好犀利
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 07:41 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 07:25 PM 發表
所以如果我仲想維繫呢段感情我跟住落嚟條路好難行我永遠都係一個下巴位如果你話佢真係得我個男人我喺下巴位完全冇問題我願意但係唔係囉所以我而家係一個交叉點係呢段感情裏面繼續做傻仔啊定一話分手乾脆啲
理性處理,如果能狠下心真係分手肯定係最好,最怕冇耐又發个ws或打個電話畀你,有挑起你心中條癮姐。
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-10 07:42 PM

全中
作者: Suecinny     時間: 2022-1-10 07:47 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 05:53 PM 發表

有女人例外⋯⋯就係我😵‍💫
我之前同ex-bf提出分手,都係我唔捨得,反而佢冇所謂😞
作者: Suecinny     時間: 2022-1-10 07:52 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 07:41 PM 發表

理性處理,如果能狠下心真係分手肯定係最好,最怕冇耐又發个ws或打個電話畀你,有挑起你心中條癮姐。

能理性果d就唔係叫愛情😣
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 08:06 PM

唉,呢度變咗怨男怨女俱樂部🤣😢。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 08:27 PM

正如我case,理性上絕對要斬立決,長期兩雞,我都有父母同个仔要養,每一日就係過啲日出而作、日入而息嘅生活。如果呢段感情係有希望嘅我還可以心甘命抵,但理性話俾我知,係冇希望。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 09:04 PM

引用:
原帖由 Suecinny 於 2022-1-10 07:52 PM 發表

能理性果d就唔係叫愛情😣
我識嗰啲女仔,都係愛你嗰陣時好愛,一唔愛就可以好無情。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:04 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 07:24 PM 發表

佢已經講咗。我以為自己好灑脫但佢一當佢同我講完之後我就心好痛
其實我也希望在這裏採採氣,可以果斷同佢提分手,真係我覺得,佢攰了、我都攰了。
作者: Suecinny     時間: 2022-1-10 10:21 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 09:04 PM 發表

我識嗰啲女仔,都係愛你嗰陣時好愛,一唔愛就可以好無情。

你case又未到無情階段,起碼佢話肯同你結婚住宿舍😶
真正無情係令你冇任何轉彎餘地😑
作者: Suecinny     時間: 2022-1-10 10:25 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 10:04 PM 發表

其實我也希望在這裏採採氣,可以果斷同佢提分手,真係我覺得,佢攰了、我都攰了。

我覺得一段感情攰,係唔應該分手,因為攰完回復體力,你一定後悔😶
一段感情係要絕望先值得分開😕
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:30 PM

引用:
原帖由 Suecinny 於 2022-1-10 10:21 PM 發表

你case又未到無情階段,起碼佢話肯同你結婚住宿舍😶
真正無情係令你冇任何轉彎餘地😑
捱多兩年,大家心態取向已不一樣,恐怕兩個月都捱唔到落去。
作者: Suecinny     時間: 2022-1-10 10:35 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 10:30 PM 發表

捱多兩年,大家心態取向已不一樣,恐怕兩個月都捱唔到落去。

捱唔到係邊方面? 又唔係錢銀🙁
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:37 PM

引用:
原帖由 Suecinny 於 2022-1-10 10:35 PM 發表

錢固然之係問題,最重要問題係我哋之間嘅矛盾,佢連我同佢交代嘅行蹤,為咗驚佢唔開心而唔出去玩,佢都話覺得有壓力,仲有除夕嗰晚佢呃我,始終系我心裏邊一條刺
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:41 PM

引用:
原帖由 Suecinny 於 2022-1-10 10:35 PM 發表

我見佢睇到我同我個假分身反應咁大,又唔可以話佢完全唔緊張我,所以我都好矛盾。但係我自己揭穿自己做啲咁幼稚嘅嘢,我唔知呢段關係往後嘅發展會幾唔對等?一嚟佢覺得我心眼多試探佢已經覺得好攰,二來佢會覺得我可以做到呢個地步,將來佢就算做d乜覺得我都唔會離開佢。
作者: Suecinny     時間: 2022-1-10 10:43 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 10:37 PM 發表

錢固然之係問題,最重要問題係我哋之間嘅矛盾,佢連我同佢交代嘅行蹤,為咗驚佢唔開心而唔出去玩,佢都話覺得有壓力,仲有除夕嗰晚佢呃我,始終系我心裏邊一條刺

佢又唔係呃你同其他男仔一齊,真係令你咁痛不欲生?🙁
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:48 PM

引用:
原帖由 Suecinny 於 2022-1-10 10:43 PM 發表

曾經俾女人呃過,就會對就會影響而家身邊個女人嘅看法,如果唔係佢嚟咗香港之後我反而更多野質疑佢,就唔會搞到而家關係咁樣。其實佢曾經真心愛過我我係感覺到,但就係因爲我呢個性格缺憾令到佢對我嘅愛慢慢流失。我好後悔,但又已經返唔到轉頭,感覺呢一刻佢對我已經由充滿希望,變成一切隨風。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:52 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 10:37 PM 發表

其實我每次畀錢佢,都感覺到佢好唔好意思,甚至乎有d內疚,平時同我出街食飯,都會專登唔叫啲貴嘢食。早幾日畀兩萬佢,佢仲夾硬畀返5000我,佢話佢慳慳地會夠用,因為佢家姐每個月都會保貼佢三四千蚊房租,但細想一下,現實上邊有可能。
作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 10:57 PM

引用:

我嘅人生都過咗一半,都唔係咁容易佢付出我嘅感情同金錢,就係因爲我觀察到佢曾經對我嘅好,我先會無條件咁樣付出

作者: 窩囊男     時間: 2022-1-10 11:35 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-10 07:42 PM 發表
全中
所以師兄,如果情感上呢個女仔從來冇對過你好,只係你單向付出還要經濟上接濟佢,你真係要儘早離開,拖得越耐你只會越痛苦,我是過來人,很多事情都經歷過。
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-11 04:07 AM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 08:27 PM 發表
正如我case,理性上絕對要斬立決,長期兩雞,我都有父母同个仔要養,每一日就係過啲日出而作、日入而息嘅生活。如果呢段感情係有希望嘅我還可以心甘命抵,但理性話俾我知,係冇希望。
你真係好似我
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-11 04:10 AM

引用:
原帖由 Suecinny 於 2022-1-10 10:43 PM 發表

點慘都唔夠我慘啦係咪啊?
佢晚晚同另一個男仔一齊瞓
佢仲同我講話如果我日日都嘈同埋日日都煩佢嘅咁就不如唔好一齊啦
我依家係冇得投訴呢一樣嘢
講犯賤我犯賤過你啦
作者: leelee19840501     時間: 2022-1-11 04:13 AM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 11:35 PM 發表

所以師兄,如果情感上呢個女仔從來冇對過你好,只係你單向付出還要經濟上接濟佢,你真係要儘早離開,拖得越耐你只會越痛苦,我是過來人,很多事情都經歷過。
其實我覺得呢我女朋友呢又唔係唔鍾意我呀
只不過兩個佢都想要
兩個佢都鍾意
佢其實最愛嘅係佢自己囉佢
將所有嘢都喺度掌握之中
坦白講現階段我真係仲好鍾意佢
不過如果當我碰到第二個撞到第二個嘅時候
我會選擇離開囉
但係其實講感情我係好鍾意佢囉
不過佢調返轉頭對我
作者: MONbbych     時間: 2022-1-11 03:41 PM

引用:
原帖由 leelee19840501 於 2022-1-11 04:10 AM 發表

點慘都唔夠我慘啦係咪啊?
佢晚晚同另一個男仔一齊瞓
佢仲同我講話如果我日日都嘈同埋日日都煩佢嘅咁就不如唔好一齊啦
我依家係冇得投訴呢一樣嘢
講犯賤我犯賤過你啦

男人可以容忍心愛女人晚晚同另一男人做愛咩?😳
作者: MONbbych     時間: 2022-1-11 03:46 PM

引用:
原帖由 窩囊男 於 2022-1-10 10:52 PM 發表

其實我每次畀錢佢,都感覺到佢好唔好意思,甚至乎有d內疚,平時同我出街食飯,都會專登唔叫啲貴嘢食。早幾日畀兩萬佢,佢仲夾硬畀返5000我,佢話佢慳慳地會夠用,因為佢家姐每個月都會保貼佢三四千蚊房租,但細想一下,現實上邊有可能。

絕望只係你單方面想法,只要你放開懷抱,少啲懷疑,你同佢仍然有將來😌
我覺得你正在鑽緊入去牛角尖😣