標題: [球隊/球員討論] 蘇斯克查炒得未? [打印本頁]

作者: 1132333    時間: 2020-11-5 03:54 AM

贏左紅牛同PSG 班磚家吹到蘇神戰術大師,乜野睇得出每場都諗過度過,排陣換人有哂針對部署
事實上人地打主攻
你班球員咪天才波打反擊囉
人地一死守打防反=輸左9成9
係人都知你唔識主攻
返到英超預左有排輸架啦
隊隊對你都打穩守
憑乜入波
上場可以賴波霸
今場

支持求續蘇帥

作者: Tommyui2121    時間: 2020-11-5 04:04 AM

我之前一直都支持so b既,但今場咁既排陣和隊波對於破防反都冇進步過,真係打埋下場就好心分手啦
作者: MingWinWin    時間: 2020-11-5 07:56 AM

你放心,佢再敢輸多幾場已落降班區,炒硬。
作者: ckcthemail    時間: 2020-11-5 08:52 AM

再咁踢落去,下季歐霸都無份踢
作者: 求其就好    時間: 2020-11-5 09:27 AM

引用:
原帖由 ckcthemail 於 2020-11-5 08:52 AM 發表
再咁踢落去,下季歐霸都無份踢

再咁落去我怕連英超都保唔住
作者: lotszhei    時間: 2020-11-5 09:45 AM

希望蘇B可以返去協助莫迪重建,莫迪極度需要呢位重建大師
作者: skii_1974    時間: 2020-11-5 10:05 AM

我地偉大既勝利球迷又出場la:036:
作者: 無雀腳仔    時間: 2020-11-5 10:12 AM

炒佢好似要賠幾百萬 哩個時勢木仔未必會
反正換邊個都一樣
老闆點解唔留So B做稻草人
作者: rocktank    時間: 2020-11-5 10:23 AM

換唔換帥唔緊要,最緊要換走班教練團
作者: 求其就好    時間: 2020-11-5 10:27 AM

有邊間球會唔炒人唔駛賠丫 大球會賠多D 細球會賠小D 一樣係肉赤 再講英超獎金分成 係根據成績決定 萬一曼聯到季尾 跌出前六名加加埋埋損失又何止幾百萬
作者: 求其就好    時間: 2020-11-5 10:29 AM

引用:
原帖由 rocktank 於 2020-11-5 10:23 AM 發表
換唔換帥唔緊要,最緊要換走班教練團

當我無知一問 英超史上有冇試過中途解散班教練團 保住個主師既呢
作者: rocktank    時間: 2020-11-5 12:31 PM

引用:
原帖由 求其就好 於 2020-11-5 10:29 AM 發表

當我無知一問 英超史上有冇試過中途解散班教練團 保住個主師既呢

多數都係一起打包既。

我會話換唔換帥唔緊要,因為摩佬+sob都用返同樣既教練團,班友依然踢得毫冇章法,咁唔換個教練團,換極多個帥都於事無補。

摩佬前兩季打起隊波,跟住就沉。
sob接手打起一陣士氣波,跟住就沉沉浮浮。

換多幾個帥我覺得都係同一個劇本
作者: 求其就好    時間: 2020-11-5 12:37 PM

引用:
原帖由 rocktank 於 2020-11-5 12:31 PM 發表

多數都係一起打包既。

我會話換唔換帥唔緊要,因為摩佬+sob都用返同樣既教練團,班友依然踢得毫冇章法,咁唔換個教練團,換極多個帥都於事無補。

我覺得任何一個有料既領隊都會希望選用自己信任既班底 sob冇班底係因為佢根本未準備好執教咁頂級既球會 走馬上任過到試用期已經難能可貴 即使依家行出曼聯既大門口都應該無憾
作者: faifai1234    時間: 2020-11-5 12:49 PM

引用:
原帖由 rocktank 於 2020-11-5 12:31 PM 發表

多數都係一起打包既。

摩佬頭兩季都係用開一直跟佢既副手,第三季轉左卡仔加埋換埋進攻教練麥堅拿即刻仆直,呢兩個仍然係幫緊sob手
作者: faifai1234    時間: 2020-11-5 12:51 PM

引用:
原帖由 求其就好 於 2020-11-5 12:37 PM 發表

我覺得任何一個有料既領隊都會希望選用自己信任既班底 sob冇班底係因為佢根本未準備好執教咁頂級既球會 走馬上任過到試用期已經難能可貴 即使依家行出曼聯既大門口都應該無憾

或者咁講費sir碌盡人情牌搵費蘭番黎,佢唔敢得罪佢老人家,但又唔覺費蘭幫到佢
作者: pacoboy    時間: 2020-11-5 12:51 PM

麥堅拿根本唔夠班!
作者: rocktank    時間: 2020-11-5 12:53 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-5 12:49 PM 發表

摩佬頭兩季都係用開一直跟佢既副手,第三季轉左卡仔加埋換埋進攻教練麥堅拿即刻仆直,呢兩個仍然係幫緊sob手

第二季摩佬唔係已經用緊副手+卡仔組合嗎?可能我記錯左。

第三季我就好肯定係用緊家下既組合
作者: rocktank    時間: 2020-11-5 12:57 PM

引用:
原帖由 求其就好 於 2020-11-5 12:37 PM 發表

係既,一個領隊點都會有自己既班底,可能依家用緊既都唔係佢要既。

我對換唔換帥已經冇異議,或者應該話已冇感覺。

家下隊波係舊帥-新帥-舊帥之間無限輪迴,好慘
作者: faifai1234    時間: 2020-11-5 01:01 PM

引用:
原帖由 rocktank 於 2020-11-5 12:53 PM 發表

第二季摩佬唔係已經用緊副手+卡仔組合嗎?可能我記錯左。

第三季我就好肯定係用緊家下既組合

卡仔係18年掛靴,之後就做左摩佬副手,而當時既副手法利亞離隊,然後提升左當時教u18既麥堅拿負責教進攻,sob上任只係多左費蘭做副手,個兩個仍然仲係度
作者: 火燒    時間: 2020-11-5 01:29 PM

對愛華頓贏唔到,12月頭宣佈R聯出局應該都炒得
作者: kllukuw    時間: 2020-11-5 01:50 PM

其實蘇b系咪因球會管球員買賣和出場問題已經冇哂癮,等走。好多低級野街外人都睇到,冇理由會吾改

作者: lchiwa64    時間: 2020-11-5 02:04 PM

坦白講現在炒蘇B都係無人咁接手,又會好似幾年前咁
作者: Totti888    時間: 2020-11-5 02:09 PM

引用:
原帖由 1132333 於 2020-11-5 03:54 AM 發表
贏左紅牛同PSG 班磚家吹到蘇神戰術大師,乜野睇得出每場都諗過度過,排陣換人有哂針對部署
事實上人地打主攻
係人都知你唔識主攻
返到英超預左有排輸架啦
隊隊對你都打穩守
憑乜入波
上場可以賴波霸
今場

支持求續蘇帥

班磚家潛晒水唔緊要,就由我來代表在此區嚴重提醒你:

不要“又”趁曼聯“又”輸波“又”乘機走出來批鬥蘇神,
蘇神今場波再次證明了佢每場波都有經過精心部署,兼且聽取磚家們獨特意見,
棄用普巴而選擇般奴,雲迪比加馬達合作攻堅,並非常有心思地由馬迪出任防中以慢打快控制節奏,
更利用Ipad仔細觀察球員臨場表現,發揮欠佳者即適時以位對位調動,避免打亂賽前戰術部署。

之前兩場歐聯技術性擊倒上屆第四及亞軍,更令車仔幾十憶身價球隊全場陷入苦戰,相信只有戰術大師蘇神才能做到!
輸波只因平日訓練出問題,背後一班教練無能,排陣出人更受贊助商合約制肘,球會管理層又不肯針對球隊弱處買適合的球員...
這全都與身爲領隊的蘇神無關,因此確信並非戰術問題。

今場輸波問題一定又係責在普大帝!
蘇神明顯已經扭盡六任,盡量騰出位置以遷就普大帝做進攻組織核心,
但爲何以天價加盟曼聯,球隊處於劣勢時,卻不能憑一己之力拯救球隊?

因此磚家們一致認爲,只有賣走普大帝,才能讓球隊重回正軌,曼聯奪得“英甲”冠軍指日可待。

支持永續蘇神,長買對家好賺過抽新股。

作者: MingWinWin    時間: 2020-11-5 02:17 PM

之後兩場聯賽決定命運,一分都無中唔炒咩,同熱刺炒普帥一樣。
作者: rocktank    時間: 2020-11-5 02:48 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-5 01:01 PM 發表

卡仔係18年掛靴,之後就做左摩佬副手,而當時既副手法利亞離隊,然後提升左當時教u18既麥堅拿負責教進攻,sob上任只係多左費蘭做副手,個兩個仍然仲係度

係我記錯左。
費蘭作為費Sir既扶手,冇理由隊波會攪到咁既地步。
一係佢被人擺埋一邊,一係佢既訓練模式過左時
作者: laidog    時間: 2020-11-5 02:53 PM

其實係咪個個都係黎博炒,然後袋錢走人
作者: laidog    時間: 2020-11-5 02:54 PM

定係太愛曼聯要攬炒埋阿木先特登輸
作者: katrinatam1001    時間: 2020-11-5 03:13 PM

回覆 26#  laidog 的帖子

So B 係7小福,一定唔會咁,同埋球場上班大帝都有責任,唔可以全部如教練數
作者: katrinatam1001    時間: 2020-11-5 03:15 PM

引用:
原帖由 laidog 於 2020-11-5 02:54 PM 發表
定係太愛曼聯要攬炒埋阿木先特登輸

阿木明顯就係家族D人,求求其其亂洗錢買人就以為有成績,最後就害左班青訓
作者: 肥蜜蜂    時間: 2020-11-5 06:34 PM

引用:
原帖由 katrinatam1001 於 2020-11-5 03:13 PM 發表
回覆 26#  laidog 的帖子
So B 係7小福,一定唔會咁,同埋球場上班大帝都有責任,唔可以全部如教練數

邊個球員成日散步, 成日交失波, 就算蘇B唔係"吹風筒", 助教費倫跟咗費sir咁多年, 無理由睇唔到, 亦無理由唔鬧!!

咁鬧完之後, 班大帝又繼續hea踢又可以點呢?? 幾十萬周薪全部做後備, 白支人工? 但係副選力量又唔夠喎, 即係點樣都死!!

雖然都可以話蘇B可能唔夠經驗, 可能唔夠惡, 管唔掂班大帝, 但始終球隊表現差, 球員自己責任最大!!

正如堅尼幫電視台做評述時曾經講, 呢班球員會累蘇B被炒!!

作者: helenchan21    時間: 2020-11-5 06:38 PM

引用:
原帖由 肥蜜蜂 於 2020-11-5 06:34 PM 發表

邊個球員成日散步, 成日交失波, 就算蘇B唔係"吹風筒", 助教費倫跟咗費sir咁多年, 無理由睇唔到, 亦無理由唔鬧!!
咁鬧完之後, 班大帝又繼續hea踢又可以點呢?? 幾十萬周薪全部做後備, 白支人工? 但係副選力量又唔夠喎, 即係點樣都死!!
雖然都可以話蘇B可能唔夠經驗, 可能唔夠惡, 管唔掂班大帝, 但始終球隊表現差, 球員自己責任最大!!
正如堅尼幫電視台做評述時曾經 ...

認同
球員點都係要負責,而家大把人人工高但係交唔到貨
作者: knight7676    時間: 2020-11-5 07:29 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-5 01:01 PM 發表

麥堅拿呢條友其實憑咩仲可以留任...
作者: annlam722    時間: 2020-11-5 07:31 PM

引用:
原帖由 helenchan21 於 2020-11-5 06:38 PM 發表

認同

而家又重覆當年SANCHEZ,又買CAVANI,之後拿高薪養老
點清都清唔走
作者: 求其就好    時間: 2020-11-5 08:00 PM

引用:

多數都係一起打包既。

換師後好唔好未知 英超個遊戲規則係咁都冇其他更好辦法
作者: rocktank    時間: 2020-11-5 08:36 PM

引用:
原帖由 求其就好 於 2020-11-5 08:00 PM 發表

換師後好唔好未知 英超個遊戲規則係咁都冇其他更好辦法

成本最低,又可以展示有決心改變既做法
作者: akanesk    時間: 2020-11-5 08:39 PM

引用:
原帖由 annlam722 於 2020-11-5 07:31 PM 發表

而家又重覆當年SANCHEZ,又買CAVANI,之後拿高薪養老
點清都清唔走

卡雲尼唔記得15定18萬,佢都係簽兩年姐,同山神case爭好遠
作者: 求其就好    時間: 2020-11-5 08:52 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-5 12:51 PM 發表

或者咁講費sir碌盡人情牌搵費蘭番黎,佢唔敢得罪佢老人家,但又唔覺費蘭幫到佢

定係唔服佢?
作者: 求其就好    時間: 2020-11-5 09:11 PM

引用:
原帖由 helenchan21 於 2020-11-5 06:38 PM 發表

認同

認同 但點負責 全部炒晒?個個都話球員唔可以大過球會 領隊係應該有至高無上既威嚴 的而且確係既 但絕對唔係現實 正如當初車仔油王班主堅定不移咁相信摩佬 但只要班大帝齊心要夾走領隊 任你幾咁叱吒風雲又如何 最後此終都敵唔過數以億計身價既球員
作者: andytwh    時間: 2020-11-5 10:21 PM

曼聯似係被控制,出現好多荒謬野。
作者: knight7676    時間: 2020-11-5 10:27 PM

就算呢度話唔應該炒佢,再輸多兩場我諗已經聞到魷魚味啦
作者: kllukuw    時間: 2020-11-5 10:43 PM

引用:
原帖由 andytwh 於 2020-11-5 10:21 PM 發表
曼聯似係被控制,出現好多荒謬野。

呢句真, 根本球隊教練,球員和踢法 顯得不尋常,好似要拆招牌,只系球迷系輸家
作者: 肥蜜蜂    時間: 2020-11-5 11:38 PM

引用:
原帖由 knight7676 於 2020-11-5 10:27 PM 發表
就算呢度話唔應該炒佢,再輸多兩場我諗已經聞到魷魚味啦

的確係, 輸多兩場可能蘇B就要被阿木踢走!
蘇B雖然唔算特別出色, 不過蘇B要求收購夏蘭特同辛祖, 但係廢柴阿木就搵差一大截的卡雲尼同雲迪碧克返嚟, 仲要唔買中堅!!  
所以蘇B其實係被依家班球員大帝同阿木玩死!!
就算換上傳聞中的普捷天奴或者艾歷尼, 曼聯核心問題仍然存在, 我估表現都唔會有大改善!!
作者: HongKong    時間: 2020-11-6 12:13 AM

睇外媒(曼市晚報)話曼聯已開始聯絡肥普,準備搵佢接手,所以,如果下場對愛記輸波,SoB就要執定包袱。
作者: 玄奘三藏    時間: 2020-11-6 02:49 AM

教得咁好都炒?傻的嗎
作者: knight7676    時間: 2020-11-6 03:18 AM

引用:
原帖由 玄奘三藏 於 2020-11-6 02:49 AM 發表
教得咁好都炒?傻的嗎

4個主場1分? 點都講唔出個好字啦...雖然球員都有問題
作者: i_am_r9    時間: 2020-11-6 06:06 AM

引用:
原帖由 kllukuw 於 2020-11-5 10:43 PM 發表

呢句真, 根本球隊教練,球員和踢法 顯得不尋常,好似要拆招牌,只系球迷系輸家
普巴輸果D十二碼好似特登咁
作者: SkinnyBoy    時間: 2020-11-6 09:28 AM

引用:
原帖由 lchiwa64 於 2020-11-5 14:04 發表
坦白講現在炒蘇B都係無人咁接手,又會好似幾年前咁

又係傳普捷天奴....
作者: SkinnyBoy    時間: 2020-11-6 09:39 AM

引用:
原帖由 i_am_r9 於 2020-11-6 06:06 發表

普巴輸果D十二碼好似特登咁

其實都咁多年
佢都打唔出係祖記既水準
年齡又開始大, 但個人仲咁唔成熟
帶唔起到個team

如果蘇B真係要走,
普巴呢個冬季市場都要開價賣走....
作者: 曹格    時間: 2020-11-6 09:42 AM

係炒就快,趁肥普仲得閒...
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 10:00 AM

換肥普不如唔好換,球員唔會服佢,踢波唔係叻,教波又冇盃
sob都假假地係球會名宿,三冠王功臣,肥普甚麼都不是
如果一定要用普巴既,不如搵艾歷尼算啦
作者: lotszhei    時間: 2020-11-6 10:49 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-6 10:00 AM 發表 換肥普不如唔好換,球員唔會服佢,踢波唔係叻,教波又冇盃 sob都假假地係球會名宿,三冠王功臣,肥普甚麼都不是 如果一定要用普巴既,不如搵艾歷尼算啦
肥普什麼都不是 蘇b無咗費sir什麼都不是

作者: 賤兔    時間: 2020-11-6 11:13 AM

其實今場輸波真係soc責任?睇返輸果兩球(由其第1球),大家睇唔出班球員有輕敵? 從申,soc座正前我唔讚成佢換正,依家座正左,起碼暫時我唔讚成呢個時候炒佢
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 11:22 AM

引用:
原帖由 lotszhei 於 2020-11-6 10:49 AM 發表
肥普什麼都不是 蘇b無咗費sir什麼都不是

既然兩個都一樣,咁點解要換?
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 11:24 AM

呢張相會加幾多個

圖片附件: 1604633086497.jpg (2020-11-6 11:24 AM, 140.47 KB) / 該附件被下載次數 43

作者: slipcover    時間: 2020-11-6 11:39 AM

引用:
原帖由 pacoboy 於 2020-11-5 12:51 PM 發表 麥堅拿根本唔夠班!

哩件好嘢嚟,好似之前B隊進攻教練 !
有望成為世界最佳進攻教練,現時教練團中應該最勁係佢 !(呃飯食)
作者: lotszhei    時間: 2020-11-6 11:40 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-6 11:22 AM 發表

既然兩個都一樣,咁點解要換?
唔換都冇所謂,蘇b肯走就得
作者: 曹格    時間: 2020-11-6 11:41 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-6 10:00 AM 發表
換肥普不如唔好換,球員唔會服佢,踢波唔係叻,教波又冇盃
sob都假假地係球會名宿,三冠王功臣,肥普甚麼都不是
如果一定要用普巴既,不如搵艾歷尼算啦

名宿呢個朵係唔夠食過世,唔通因為係名宿,就教到降班都冇人會有怨言?

肥普係就係冇盃,但改造修頓同熱刺嘅成果有目共睹。
艾歷尼係就係有盃,但教意假仲要係教祖記,水分含量甚高
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 11:44 AM

引用:
原帖由 曹格 於 2020-11-6 11:41 AM 發表

名宿呢個朵係唔夠食過世,唔通因為係名宿,就教到降班都冇人會有怨言?

肥普係就係冇盃,但改造修頓同熱刺嘅成果有目共睹。
艾歷尼係就係有盃,但教意假仲要係教祖記,水分含量甚高

如果降班可以逼走格拉沙我諗大部份曼迷都舉腳贊成
而家根本行緊友會條舊路,比無能班主禍害,領隊一個換一個都搞唔掂,係換左班主之後進行改革先有今時今日

作者: slipcover    時間: 2020-11-6 11:53 AM

引用:
原帖由 andytwh 於 2020-11-5 10:21 PM 發表 曼聯似係被控制,出現好多荒謬野。

你就睇得通喇 ~
作者: 曹格    時間: 2020-11-6 12:25 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-6 11:44 AM 發表

如果降班可以逼走格拉沙我諗大部份曼迷都舉腳贊成
而家根本行緊友會條舊路,比無能班主禍害,領隊一個換一個都搞唔掂,係換左班主之後進行改革先有今時今日

降班只會逼走領隊,點會逼走個班主
除非嗰刻班主見到曼聯已經冇曬利用價值冇肉食自己走
但球會個branding會去到幾咁差先會令班主覺得冇肉食..真係有嗰刻,曼聯唔知幾耐先回到氣...

作者: Totti888    時間: 2020-11-6 01:44 PM

呢區居然有磚家寧願曼聯降班都要強撐蘇神永續?
作者: 玄奘三藏    時間: 2020-11-6 01:53 PM

班主走soc都未走
soc話晒都係球會名宿,3冠王功臣
格拉沙甚麼都不是
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 01:56 PM

引用:
原帖由 曹格 於 2020-11-6 12:25 PM 發表

但球會個branding會去到幾咁差先會令班主覺得冇肉食..真係有嗰刻,曼聯唔知幾耐先回到氣...

呢樣當然冇可能,所以逼唔走格拉沙,整定行番利記條舊路,兩三年換一次領隊,換到班主冇癮離場先有復甦既一日
我相信呢區撐sob既人包括我有部份唔係因為支持sob,而係覺得換領隊作用不大,只係會有短暫成績,但長遠問題一直冇解決過

作者: 求其就好    時間: 2020-11-6 01:57 PM

引用:
原帖由 SkinnyBoy 於 2020-11-6 09:39 AM 發表

其實都咁多年
佢都打唔出係祖記既水準
年齡又開始大, 但個人仲咁唔成熟
帶唔起到個team

如果蘇B真係要走,
普巴呢個冬季市場都要開價賣走....

最衰係把口 死姣婆 成尻日摟皇馬刮 明眼人都知佢個心都唔係曼聯度 仲有咁高人工出場率依然咁高
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 02:10 PM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-11-6 01:44 PM 發表
呢區居然有磚家寧願曼聯降班都要強撐蘇神永續?

你睇清楚,係只要逼得走格拉沙降班都冇所謂,唔係撐蘇斯而降班都冇所謂,就算你去教,只要逼得走格拉沙我都支持架
作者: 求其就好    時間: 2020-11-6 02:35 PM

唔換領隊 就唔會換教練組 咁簡單嘅道理仲要講多幾十萬次先至明 至於換邊一個我唔會在乎 總之唔換就唔會有新局面

作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 02:48 PM

引用:
原帖由 求其就好 於 2020-11-6 02:35 PM 發表
唔換領隊 就唔會換教練組 咁簡單嘅道理仲要講多幾十萬次先至明 至於換邊一個我唔會在乎 總之唔換就唔會有新局面

最怕就係換左領隊都唔換教練組
作者: lotszhei    時間: 2020-11-6 02:50 PM

格拉沙家族作為大股東,如果球會投資規模同業績維持到,何必咁在意佢走唔走,生意人梗係只對銀碼有感覺
但班馬仔辦事不力,就真係會影响到公司業績
作者: 無雀腳仔    時間: 2020-11-6 02:55 PM

引用:
原帖由 賤兔 於 2020-11-6 11:13 AM 發表 其實今場輸波真係soc責任?睇返輸果兩球(由其第1球),大家睇唔出班球員有輕敵? 從申,soc座正前我唔讚成佢換正,依家座正左,起碼暫時我唔讚成呢個時候炒佢

VDB, Mata, B18
三個中中功能完全重疊
三個人做同一樣事....
用matic 單防中結果守唔到人哋反擊...
我反而覺得係教練太輕敵試陣試出事.....
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 03:13 PM

引用:
原帖由 lotszhei 於 2020-11-6 02:50 PM 發表
格拉沙家族作為大股東,如果球會投資規模同業績維持到,何必咁在意佢走唔走,生意人梗係只對銀碼有感覺

竟然覺得格拉沙冇問題先好野,格拉沙入主之後將曼聯由足球隊變成商業機構,樣樣都係錢行先,難道你唔知當初高普點解拒絕曼聯?因為並非以足球行先,而係樣樣都用錢衡量
作者: waishun12    時間: 2020-11-6 03:30 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-6 02:48 PM 發表

最怕就係換左領隊都唔換教練組

就算唔換曬都會換一半 總好過繼續有呢班廢人 教班大帝
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 03:31 PM

引用:
原帖由 waishun12 於 2020-11-6 03:30 PM 發表

就算唔換曬都會換一半 總好過繼續有呢班廢人 教班大帝

最緊要換左麥堅拿,由摩佬提升佢教進攻到而家都唔知教左乜春
作者: rolf2013    時間: 2020-11-6 03:47 PM

現時的曼聯上至下都好大問題,SoB到而家都未有戰術,臨場變動又差,每次都係好似雲高爾一樣,座成場,冇臨場指揮及激勵球員,助教團都應唔夠班,幾年啲進攻及防守都好亂,球員,比幾個大帝玩死,睇佢哋心情踢波,佢哋好似啲病毒,不斷影響其他球員。
作者: knight7676    時間: 2020-11-6 04:28 PM

引用:
原帖由 曹格 於 2020-11-6 12:25 PM 發表

曼聯踢英冠仲有錢賺? 可能要用D李寧牌波衫添呀
作者: 賤兔    時間: 2020-11-6 06:03 PM

引用:
原帖由 無雀腳仔 於 2020-11-6 02:55 PM 發表   

VDB, Mata, B18
三個中中功能完全重疊
三個人做同一樣事....
用matic 單防中結果守唔到人哋反擊...
我反而覺得係教練太輕敵試陣試出事.....

我自己就覺得般奴同馬達係同一類型,至於VDB係走位接應,我估soc想打雙核破密集,VDB就幫上保下(我估啫,可以錯㗎)
點解我覺得第一球係輕敵呢,原因係响進攻角點都應該有1個企响自己半場睇住對最前果個,而果個人應該係隊內最快嘅防守球員,但係到最後4個都上晒去,而我地最後果個竟然仲企得前過人地個前鋒,真係當人地流嘅咩
作者: faifai1234    時間: 2020-11-6 06:06 PM

引用:
原帖由 賤兔 於 2020-11-6 06:03 PM 發表

我自己就覺得般奴同馬達係同一類型,至於VDB係走位接應,我估soc想打雙核破密集,VDB就幫上保下(我估啫,可以錯㗎)
點解我覺得第一球係輕敵呢,原因係响進攻角點都應該有1個企响自己半場睇住對最前果個,而果個人應該係隊內最快嘅防守球員,但係到最後4個都上晒去,而我地最後果個竟然仲企得前過人地個前鋒,真係當人地流嘅咩

仲要最後追番去個個係最老最慢既馬迪
作者: waishun12    時間: 2020-11-6 06:29 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-11-6 06:06 PM 發表

仲要最後追番去個個係最老最慢既馬迪

真係不可思議 你話班友仲唔係夾埋整尻sob
作者: fxtitan    時間: 2020-11-6 08:12 PM

引用:
原帖由 lotszhei 於 2020-11-6 02:50 PM 發表

依家未就係佢淨係識攞錢走,唔識拎錢出黎囉……
曼聯一向個朵都搵到錢,洗靠美國佬黎維持業績?依家係佢地唔想冇左曼聯呢隻識生金蛋既雞,搞到冇錢攞咋。
何必在意佢地走唔走你都講得出?曼聯買人全憑自己球會收入,唔拎錢出黎不特止仲係曼聯身上攞錢走,呢d班主唔走有咩用?
作者: lotszhei    時間: 2020-11-6 10:57 PM

引用:
原帖由 fxtitan 於 2020-11-6 08:12 PM 發表

依家未就係佢淨係識攞錢走,唔識拎錢出黎囉……
曼聯一向個朵都搵到錢,洗靠美國佬黎維持業績?依家係佢地唔想冇左曼聯呢隻識生金蛋既雞,搞到冇錢攞咋。
何必在意佢地走唔走你都講得出?曼聯買人全憑自己球會收入,唔拎錢出黎不特止仲係曼聯身上攞錢走,呢d班主唔走有咩用?
冇錯佢地的確係不折不扣嘅寄生蟲。但世上大多數老闆都係咁㗎啦,我哋做球迷嘅,專注力何必放喺球隊嘅董事局入面。依家的確只可以繼續做一隻會下金蛋嘅鷄,一係就學你哋話齋,玉石俱焚。但玉石俱焚係消極同萬劫不復,反而俾格拉沙做隻寄生蟲,換取返球隊繼續自給自足,比較現實
作者: iamgroot    時間: 2020-11-6 11:32 PM

引用:
原帖由 lotszhei 於 2020-11-6 10:57 PM 發表
冇錯佢地的確係不折不扣嘅寄生蟲。但世上大多數老闆都係咁㗎啦,我哋做球迷嘅,專注力何必放喺球隊嘅董事局入面。依家的確只可以繼續做一隻會下金蛋嘅鷄,一係就學你哋話齋,玉石俱焚。但玉石俱焚係消極同萬劫不復,反而俾格拉沙做隻寄生蟲,換取返球隊繼續自給自足,比較現實
你講得啱
作者: 仲夏濃濃的達人    時間: 2020-11-6 11:37 PM

作者: knight7676    時間: 2020-11-6 11:38 PM

引用:
原帖由 lotszhei 於 2020-11-6 10:57 PM 發表

自給自足? 曼聯買人用自己錢冇問題,問題係個老細將你賺黎既錢攞走,咁邊度搵錢買人?
作者: slipcover    時間: 2020-11-7 04:12 AM

引用:
原帖由 fxtitan 於 2020-11-6 08:12 PM 發表

依家未就係佢淨係識攞錢走,唔識拎錢出黎囉…… 曼聯一向個朵都搵到錢,洗靠美國佬黎維持業績?依家係佢地唔想冇左曼聯呢隻識生金蛋既雞,搞到冇錢攞咋。 何必在意佢地走唔走你都講得出?曼聯買人全憑自己球會收入,唔拎錢出黎不特止仲係曼聯身上攞錢走,呢d班主唔走有咩用?

呢d班主唔走有咩用?

正確嘅應該係「呢d班主唔死都冇用亅
作者: faifai1234    時間: 2020-11-7 09:27 AM

引用:
原帖由 knight7676 於 2020-11-6 11:38 PM 發表

自給自足? 曼聯買人用自己錢冇問題,問題係個老細將你賺黎既錢攞走,咁邊度搵錢買人?

每年攞一大舊,仲要每年繼續借,負債越滾越大,咁都仲算自給自足
作者: Y0da    時間: 2020-11-7 11:05 PM

引用:
原帖由 1132333 於 2020-11-5 03:54 AM 發表
事實上人地打主攻
係人都知你唔識主攻
返到英超預左有排輸架啦
隊隊對你都打穩守
憑乜入波
上場可以賴波霸
今場

支持求續蘇帥
炒咩呀?炒陰毛呀?

圖片附件: mobile_1.jpg (2020-11-7 11:05 PM, 62.5 KB) / 該附件被下載次數 42

作者: 發明奴    時間: 2020-11-8 12:22 AM

引用:
事實上人地打主攻
係人都知你唔識主攻
返到英超預左有排輸架啦
隊隊對你都打穩守
憑乜入波
上場可以賴波霸
今場

支持求續蘇帥

支持樓主長期出post反蘇…
keep住話SoB無料等炒…
風水佬呃你十年八年,樓主一post即見效
作者: 發明奴    時間: 2020-11-8 12:23 AM

引用:
原帖由 Tommyui2121 於 2020-11-5 04:04 AM 發表
我之前一直都支持so b既,但今場咁既排陣和隊波對於破防反都冇進步過,真係打埋下場就好心分手啦

分得手未?
作者: 發明奴    時間: 2020-11-8 12:25 AM

引用:
原帖由 annlam722 於 2020-11-5 07:31 PM 發表

點清都清唔走

卡雲尼
作者: Totti888    時間: 2020-11-8 01:39 AM

好矛盾,雖然開心見到曼聯嬴波,但又俾條廢祡領隊續到命真係心有不甘!
作者: 發明奴    時間: 2020-11-8 01:47 AM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-11-8 01:39 AM 發表
好矛盾,雖然開心見到曼聯嬴波,但又俾條廢祡領隊續到命真係心有不甘!

agree…無奶油安76咁勁都輸畀SoB…
死扶轆仔…
作者: tung17    時間: 2020-11-8 02:22 AM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-11-8 01:39 AM 發表
係,贏波唔關佢事,副撚轆轆咁,輸波就有幾多入幾多,一於吊到佢反艇😂👍🏾
作者: kiss-ka    時間: 2020-11-8 02:34 AM

引用:
我真係唔明d球迷 係你地波齡淺定咩 蘇斯克查球員年代嘅功續同討好嘅形象 就算佢做領隊點差我都唔會用呢d形容詞用佢 其實有無諗過你自己係鐘意贏波定真係鐘意曼聯
作者: ManUtdFans    時間: 2020-11-8 06:28 AM

引用:
原帖由 kiss-ka 於 8-11-2020 02:34 發表 我真係唔明d球迷 係你地波齡淺定咩 蘇斯克查球員年代嘅功續同討好嘅形象 就算佢做領隊點差我都唔會用呢d形容詞用佢 其實有無諗過你自己係鐘意贏波定真係鐘意曼聯

你睇番呢條友(+另外嗰幾條友)啲post就知喇!
作者: faifai1234    時間: 2020-11-8 09:59 AM

只有廢柴先會用呢兩個字黎形容人
作者: 咕嘛忙    時間: 2020-11-8 12:01 PM

都係回句「你講得啱」就完啦🤣🤣🤣
作者: Totti888    時間: 2020-11-8 01:40 PM

引用:
原帖由 kiss-ka 於 2020-11-8 02:34 AM 發表

我真係唔明d球迷 係你地波齡淺定咩 蘇斯克查球員年代嘅功續同討好嘅形象 就算佢做領隊點差我都唔會用呢d形容詞用佢 其實有無諗過你自己係鐘意贏波定真係鐘意曼聯

我更加唔明,因爲所爲嘅名宿加持,你呢啲所謂曼迷就寧願睇住曼聯沈淪,都要死盲撐條廢祡兼冇料嘅領隊,根本就係「僞」曼迷!!!
作者: 發明奴    時間: 2020-11-8 01:48 PM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-11-8 01:40 PM 發表

我更加唔明,因爲所爲嘅名宿加持,你呢啲所謂曼迷就寧願睇住曼聯沈淪,都要死盲撐條廢祡兼冇料嘅領隊,根本就係「僞」曼迷!!!

沉淪?

上年嘅成績係:
聯賽第三
聯賽盃四強
足總盃四強
歐霸盃四強

雖然唔係乜嘢好突出
但點都唔係沉淪
作者: Totti888    時間: 2020-11-8 02:14 PM

引用:
原帖由 kiss-ka 於 2020-11-8 02:34 AM 發表

我笠臣年代已經睇緊支持緊曼聯喇細路,不論佢球員時代幾咁光輝,今天就係唔喜歡呢條“廢祡”做曼聯領隊,就正如磚家們討厭普巴一樣。

我寧願球會升佢做足球總監,爲球隊尋找好球員,總好過留佢繼續破盡羞恥記碌!
作者: kllukuw    時間: 2020-11-8 02:25 PM

就算總監都心灰,對住阿木乜都reject
作者: tung17    時間: 2020-11-8 03:06 PM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-11-8 02:14 PM 發表

我笠臣年代已經睇緊支持緊曼聯喇細路,不論佢球員時代幾咁光輝,今天就係唔喜歡呢條“廢祡”做曼聯領隊,就正如磚家們討厭普巴一樣。

我寧願球會升佢做足球總監,爲球隊尋找好球員,總好過留佢繼續破盡羞恥記碌!
簡單d,你純粹憎9佢,唔關贏輪事?