標題: [球隊/球員討論] 【20/21 曼聯夏季轉會窗】INs & OUTs [打印本頁]

作者: lam1984    時間: 2020-7-28 10:18 AM     標題: 【20/21 曼聯夏季轉會窗】INs & OUTs

聯賽塵埃落定, 重建中嘅曼聯上下一心之下終於捱咗個第三返黎, 算係咁。 黎近下季會點? 重建咁就梗係要繼續啦, 不過個難度應該會再高咗。 事關呢次轉會窗個時間短咗, 仲有肺炎疫情下可能冇嘥門票收入, 即係冇錢, 雙重夾擊下, 睇泥阿木要出真功夫先掂。

講到買賣人嘅話, INs就有好幾個熱門, 個個都好似幾好咁, 好難決定。 但係啲OUTs就應該冇乜異議嘞。例如...

INs: Sancho, Grealish, Rice...

OUTs: Sanchez, Smalling, Rojo, Jones, Bailly, Lingard, Pereira...

泥近曼聯啲新聞應該越來越來多, 希望快啲有料到啦。
作者: n!cky    時間: 2020-7-28 11:34 AM

蘇b係用人不疑,疑人不用。好似渣古臨賣前都無出過一樣。。蘇b最後一場都出連神,未必會賣佢
作者: linmola    時間: 2020-7-28 11:41 AM

av柏豪同嚿飯應該去隔離隊:傳曼聯
作者: lam1984    時間: 2020-7-28 11:53 AM

引用:
原帖由 linmola 於 2020-7-28 11:41 AM 發表
av柏豪同嚿飯應該去隔離隊:傳曼聯

煲水: 護級成功, 即刻加價80M鎊...

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8566121/Aston-Villa-owner-Nassef-Sawiris-slaps-80m-price-tag-Manchester-United-target-Jack-Grealish.html

作者: linmola    時間: 2020-7-28 12:05 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 11:53 AM 發表

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8566121/Aston-Villa-owner-Nassef-Sawiris-slaps-80m-price-tag-Manchester-United-target-Jack-Grealish.html

htt ...
傳曼聯大把水
唔驚,相信xx
作者: kiss-ka    時間: 2020-7-28 12:33 PM

引用:
原帖由 n!cky 於 2020-7-28 11:34 AM 發表
蘇b係用人不疑,疑人不用。好似渣古臨賣前都無出過一樣。。蘇b最後一場都出連神,未必會賣佢
咁嘅話走彭利拿都好過無
作者: telo14    時間: 2020-7-28 02:03 PM

巴塞隆拿考慮在夏天引進曼聯邊後衛達洛(Diogo Dalot)。    《ESPN》報導,21歲的葡萄牙邊衛有可能令人意外的投奔魯營,巴塞在考慮對他出手。今季達洛只有4次英超出場,但巴塞對這位能左能右的邊衛仍很感興趣,而且他們相信,丹尼洛的身價不會太高。
  2018年,曼聯花費1900萬英鎊從波圖引進達洛,曾深得前教練摩連奴(Jose Mourinho)欣賞,但蘇斯克查(Ole Solskjær)接手後他機會不多,兩年來在各項賽事中他總共出場34次。

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/11972715/1/20200728

黑柴歐霸會唔會出Dalot?!
作者: tongsmith    時間: 2020-7-28 02:30 PM

提外話
利記同熱刺咁就清左兩個人
作者: ~惡~    時間: 2020-7-28 02:50 PM

純粹個人預測,不喜插細力啲,謝謝

首要soc要求都係追Sanho , 差個正選右翼齊章
買到Sanho 嘅話Greenwood 可以後備奇兵出黎博下,對佢冇甘大壓力之外又多張牌變 (前提係soc 肯換)
正選: R10, M9, Sanho
後備: 恩哈路,James, Greenwood,Chong

後防雖然球迷角度好想佢買人,但係應該唔會投放資源落去,清晒啲唔用嘅中堅係目標,下年應該都係果班後防~
正選: Shaw, L2, M5, V29
後備: BW, 杜安,B3, d20, blind & 文沙
賣走: 屎摩,鍾斯,洛荷

中場應該要入1個係般奴/普巴嘅後備,類似角色宜家得彭利拿,宜家得個柏豪傳緊,維拉護到級,唔肯放都唔奇,進攻靠晒佢,賣左下年成隊波進攻要執過
防中位續得馬迪應該都係佢打正選,M39+F17 後備

Rice 唔洗點諗,係去都去車仔,可以係返倫敦&車仔曼治同佢超fd, 之前禁足都一齊偷出去訓練

正選: b18, p6, M31
後備: M39, F17, P15

賣走: L14 / P15 (買到人的話)

FF 買人:  Sanho,Van de Beek/柏豪
作者: linmola    時間: 2020-7-28 03:13 PM

引用:
原帖由 ~惡~ 於 2020-7-28 02:50 PM 發表
純粹個人預測,不喜插細力啲,謝謝

首要soc要求都係追Sanho , 差個正選右翼齊章
買到Sanho 嘅話Greenwood 可以後備奇兵出黎博下,對佢冇甘大壓力之外又多張牌變 (前提係soc 肯換)
正選: R10, M9, Sanho
後備: 恩哈路 ...
blind??
作者: Totti888    時間: 2020-7-28 03:18 PM

爲何要局限於買性價比極低嘅英人,世界各地都有更多更好嘅選擇:

Donny van de beek, Kai Havertz...
作者: lam1984    時間: 2020-7-28 03:25 PM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-7-28 03:18 PM 發表
爲何要局限於買性價比極低嘅英人,世界各地都有更多更好嘅選擇:

Donny van de beek, Kai Havertz...

van de beek 呢個嘅叫價好似冇咁離譜, 40m 好似...
作者: tongsmith    時間: 2020-7-28 03:33 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 03:25 PM 發表

van de beek 呢個嘅叫價好似冇咁離譜, 40m 好似...
其實入佢都幾好
我諗後備3中場
佢加m39 加f17
3個都跑來跑去
作者: 笑忘輸    時間: 2020-7-28 03:35 PM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-7-28 03:18 PM 發表 爲何要局限於買性價比極低嘅英人,世界各地都有更多更好嘅選擇:
因為有英人限額。 著眼英超,唔洗適應期。
雲比,麥佳都叫性價比低?

不過個人對辛祖有保留。
英個比較好都係中後場多。
作者: cctv9999    時間: 2020-7-28 04:13 PM

引用:
原帖由 笑忘輸 於 2020-7-28 03:35 PM 發表

不過個人對辛祖有保留。

哈伐斯車仔居多
作者: ManUtdFans    時間: 2020-7-28 04:58 PM

恩哈路唔係番中超嗎?好似俾天價約噃!
作者: sunnyso520    時間: 2020-7-28 05:08 PM

辛祖一定要買曼聯冇右翼好多年
作者: telo14    時間: 2020-7-28 05:33 PM

攪掂山神份人工就Win Win...

國際米蘭近日有意買斷山齊士,不過價錢方面希望曼聯再收順啲,將原價2000萬歐元減到1000萬至1500萬歐元左右,促成呢單交易。

自從山齊士外借到國米,曼聯家宅安寧,發展暢順,仲重返歐聯添,至於國米方面,山齊士近期喺意甲大爆發,干地對於呢位智利前鋒表現好滿意,因此希望買斷長用。 意大利傳媒報道,只要曼聯願意減價,國米就會買斷山齊士,而國米亦諗好山齊士嘅高昂薪酬問題,就係向政府提出減稅方案,將山齊士嘅人工支出減輕30%。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20200727/mobile/bkn-20200727230114664-0727_00882_001.html
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 05:36 PM

引用:
原帖由 telo14 於 2020-7-28 02:03 PM 發表
巴塞隆拿考慮在夏天引進曼聯邊後衛達洛(Diogo Dalot)。    《ESPN》報導,21歲的葡萄牙邊衛有可能令人意外的投奔魯營,巴塞在考慮對他出手。今季達洛只有4次英超出場,但巴塞對這位能左能右的邊衛仍很感興趣,而且他們相信,丹 ...

DALOT都幾大機會走,季尾出文沙都唔出佢
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 05:38 PM

引用:
原帖由 ManUtdFans 於 2020-7-28 04:58 PM 發表

績借到一月
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 05:38 PM

引用:
原帖由 Totti888 於 2020-7-28 03:18 PM 發表

因為要儲英人,唔入新英人就踢唔走舊果班
作者: lam1984    時間: 2020-7-28 05:58 PM

引用:
原帖由 ManUtdFans 於 2020-7-28 04:58 PM 發表

如果會返中超, 曼聯係咪要即刻揾般矛個king呢。
作者: Raymondtiger91    時間: 2020-7-28 06:11 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 05:58 PM 發表

要京斯好過
作者: lam1984    時間: 2020-7-28 06:15 PM

引用:
原帖由 Raymondtiger91 於 2020-7-28 06:11 PM 發表

要京斯好過

Ings?  唔會平嘛?
作者: kit620    時間: 2020-7-28 06:24 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-28 05:38 PM 發表

其實要儲幾多個先夠,年年都話有英限,但感覺上得我地隊咁緊張要預備
作者: Raymondtiger91    時間: 2020-7-28 06:29 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 06:15 PM 發表

Ings?  唔會平嘛?
我諗3-4千萬左右🤔
作者: kit620    時間: 2020-7-28 06:33 PM

唔明點解唔爭havertz, soc真心覺得家陣勝利11人夠班,唔駛換輪攻中位,其實得66分埋尾真心唔夠,爭利記成33分呀,唔upgrade,年年前4做目標有咩用
作者: n!cky    時間: 2020-7-28 07:02 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-28 05:38 PM 發表

其實講要賣,都係得Jones一個英人啫。。除非連神都走,如果唔係都唔使儲咁多,始終列強當中我哋英人球員最多,前中後都有。。
作者: ~榮~    時間: 2020-7-28 07:08 PM

引用:
原帖由 kit620 於 28/7/2020 06:33 PM 發表
唔明點解唔爭havertz, soc真心覺得家陣勝利11人夠班,唔駛換輪攻中位,其實得66分埋尾真心唔夠,爭利記成33分呀,唔upgrade,年年前4做目標有咩用

如果要辛袓..仲要埋HAVERTZ..都超過億5...況且般奴都必然正選...用8,90M黎輪換..貴左少少喎..
作者: awereta2    時間: 2020-7-28 07:10 PM

引用:
原帖由 n!cky 於 2020-7-28 07:02 PM 發表

其實講要賣,都係得Jones一個英人啫。。除非連神都走,如果唔係都唔使儲咁多,始終列強當中我哋英人球員最多,前中後都有。。

屎波寧呢
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 07:12 PM

引用:
原帖由 n!cky 於 2020-7-28 07:02 PM 發表

當然我地呢一刻唔需要擔心英人名額,但英國脫歐後太多變數,例如外援限制,簽証等等都仲係不確定性,咁反正都要買人梗係入左英人先算

作者: seasonkd    時間: 2020-7-28 07:16 PM

引用:
原帖由 kit620 於 2020-7-28 06:33 PM 發表 唔明點解唔爭havertz, soc真心覺得家陣勝利11人夠班,唔駛換輪攻中位,其實得66分埋尾真心唔夠,爭利記成33分呀,唔upgrade,年年前4做目標有咩用
樂觀少少睇,般奴黎左14場英超,9勝5和,場均計38場80幾分,夏天買岩人,下年好運少d傷病都夠爭冠,利記前面3個出少一個都唔掂,後備同正選實力差好遠,又冇用錢補強,年年咁好彩唔傷人90幾分好難喇。
而家比較擔心迪基亞重掂唔掂。
作者: n!cky    時間: 2020-7-28 07:20 PM

引用:
原帖由 awereta2 於 2020-7-28 07:10 PM 發表

屎波寧呢

係喎。。但外借咗應該都唔計,所以我無計佢。。。佢唔賣都唔會返嚟踢架啦
作者: kit620    時間: 2020-7-28 07:21 PM

引用:
原帖由 ~榮~ 於 2020-7-28 07:08 PM 發表

如果要辛袓..仲要埋HAVERTZ..都超過億5...況且般奴都必然正選...用8,90M黎輪換..貴左少少喎..

Havertz 貴左可打幾個位,仲要係正選了,頂埋馬仔同右翼個位,般奴之前講過其實佢最佳係打普巴個位,普巴就算喇
作者: n!cky    時間: 2020-7-28 07:23 PM

引用:
原帖由 seasonkd 於 2020-7-28 07:16 PM 發表
樂觀少少睇,般奴黎左14場英超,9勝5和,場均計38場80幾分,夏天買岩人,下年好運少d傷病都夠爭冠,利記前面3個出少一個都唔掂,後備同正選實力差好遠,又冇用錢補強,年年咁好彩唔傷人90幾分好難喇。
而家比較擔心迪基亞重掂唔掂。 ...

其實利記除咗前名三個就係得兩隻閘。。我哋前場五個都做到波,加埋梳既助攻力。。雲比當半個。。。正選11人,點計我哋都唔差。。。
作者: n!cky    時間: 2020-7-28 07:26 PM

引用:
原帖由 kit620 於 2020-7-28 07:21 PM 發表

Havertz 貴左可打幾個位,仲要係正選了,頂埋馬仔同右翼個位,般奴之前講過其實佢最佳係打普巴個位,普巴就算喇

我諗蘇B寧願搵人打普巴個位都要留返般奴做十號位,佢既作用太明顯啦。。。。除非轉打442,咁般奴就可以明正言打史高斯個位啦。。
作者: ~榮~    時間: 2020-7-28 07:27 PM

引用:
原帖由 kit620 於 28/7/2020 07:21 PM 發表

辛袓都可以右翼之外打到幾個位..應該唔會投資咁大啦..車仔都係儲左一年錢先投資特別大啫..
不過攻中要個替補又真嘅...但HAVERTZ同辛袓應該2揀1多..
作者: ~惡~    時間: 2020-7-28 07:52 PM

引用:
原帖由 linmola 於 2020-7-28 03:13 PM 發表
blind??

Laird

謝謝指正
作者: telo14    時間: 2020-7-28 08:01 PM

引用:
原帖由 ~榮~ 於 2020-7-28 07:08 PM 發表    

傳占士洛迪古斯25M歐羅有交易,諗唔諗?哈
作者: seasonkd    時間: 2020-7-28 08:39 PM

近幾季平均轉會淨支出唔多過1億磅,有歐聯打嗰季又會多返少少,所以疫情之下,夏天淨支出都唔會多過1.2-1.4億,如果辛祖要1億,咁靠賣人再入多個中堅就差唔多。

後場out - 鍾斯,洛河,史波,拜利(4個裡面走3留1,鍾斯同拜利是旦1個,一次過走晒4個唔太現實)
In - 文沙,杜安,入一個中堅(希望係個big name)
踢連迪落後備得閒踢下3中堅或者踢下閘好似奧沙咁就岩)

中場out - 彭利拿
In - 係冇既!
馬達續左約唔似會走,sob睇在連美斯係英人兼吉祥物,同埋佢神秘既吸引力,每個領隊都鍾意佢,應該最後會留低,亦冇傳有咩球會對佢有興趣...如果連美斯咁唔好彩真係離開我哋,活華特洗幾多錢都一定要入返個big name代替連美斯。

前面入Sancho 一個就岩岩好,1月再睇哈佬上半季使用率睇下需唔需要搵代替品。以sob個換人習慣佢都係坐多過踢。然後下半季就會開始遇到傷人攰唔夠人用,越嚟越多901要搵人破密集既時候,希望佢醒少少會搵人頂哈佬個位。

估下季勝利11人之後加左sancho同新中堅,後備7個應該係,GK,麥湯,費特,拜利,連迪,Greenwood, Williams

James尾段放落場都可以用一用,聯賽班正選齊晒腳應該都冇咩機會,唯有盃仔爭取下表現。佢都係未夠料。

Btw, 有任何傷病出現,連膠會係後備中既第一後備!
作者: tongsmith    時間: 2020-7-28 08:39 PM

引用:
原帖由 telo14 於 2020-7-28 08:01 PM 發表

其實我幾鍾意佢
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 09:26 PM

引用:
原帖由 seasonkd 於 2020-7-28 08:39 PM 發表
近幾季平均轉會淨支出唔多過1億磅,有歐聯打嗰季又會多返少少,所以疫情之下,夏天淨支出都唔會多過1.2-1.4億,如果辛祖要1億,咁靠賣人再入多個中堅就差唔多。

後場out - 鍾斯,洛河,史波,拜利(4個裡面走3留1,鍾斯同拜利是旦1個, ...

其實中堅會有咩big name?高列巴尼就算啦
作者: lam1984    時間: 2020-7-28 09:31 PM

引用:
原帖由 tongsmith 於 2020-7-28 08:39 PM 發表

其實我幾鍾意佢
呢個真係唔得, 外借咗兩年完全冇起色,應該係咁先
作者: telo14    時間: 2020-7-28 09:40 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 09:31 PM 發表
呢個真係唔得, 外借咗兩年完全冇起色,應該係咁先

外借一年, 拖舟雪櫃一年~
作者: 惡魔旦丁    時間: 2020-7-28 09:50 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-28 09:26 PM 發表

史堅尼亞.烏柏美卡奴
作者: lam1984    時間: 2020-7-28 09:59 PM

引用:
原帖由 telo14 於 2020-7-28 09:40 PM 發表

外借一年, 拖舟雪櫃一年~
哦😯成年喺雪櫃仲衰
作者: 惡魔旦丁    時間: 2020-7-28 10:04 PM

其實我覺得可以唸下占士洛迪古斯
當年皇馬用80m買返黎.依家可能20m都唔洗
佢起曼聯打後備機會一定多過皇馬
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:18 PM

引用:
原帖由 n!cky 於 2020-7-28 11:34 AM 發表
就係比下家睇辦姐, 入左球波即刻叫高D價, 亦都會多左球會有興趣, 大英帝星加IG球王, 商業價值都值7/8千個啦
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:21 PM

引用:
原帖由 惡魔旦丁 於 2020-7-28 10:04 PM 發表
其實我覺得可以唸下占士洛迪古斯
當年皇馬用80m買返黎.依家可能20m都唔洗
佢起曼聯打後備機會一定多過皇馬
但佢對上一次有好表現都唔知已經係幾耐既事, 由頭到尾都覺得佢高峰期只係14年世杯, 之後都無進步過
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:23 PM

引用:
原帖由 tongsmith 於 2020-7-28 02:30 PM 發表
提外話
咪就係曼聯係唔係都比長約D老弱殘/水貨, 仲要人工鬼咁高, 結果想甩都甩唔到
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:27 PM

引用:
原帖由 kit620 於 2020-7-28 06:33 PM 發表
因為你輪換攻中位, 但夏維斯根本去到好多隊波都穩佔攻中正選, 駛乜走尼同你玩輪換?
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:30 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-28 07:12 PM 發表

當然我地呢一刻唔需要擔心英人名額,但英國脫歐後太多變數,例如外援限制,簽証等等都仲係不確定性,咁反正都要買人梗係入左英人先算
如果實力差唔多, 我都偏向英人, 但如果實力不足都要為左英藉而買, 就覺得無呢個必要, sancho可以, 但grealish就可以免喇
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:30 PM

引用:
原帖由 awereta2 於 2020-7-28 07:10 PM 發表

屎波寧呢
應該都好大機會走啦, 係意甲踢得咁開心
作者: jeffcheng23232    時間: 2020-7-28 10:32 PM

引用:
原帖由 笑忘輸 於 2020-7-28 03:35 PM 發表

不過個人對辛祖有保留。
麥佳八千萬
性價比的確超低
作者: ~榮~    時間: 2020-7-28 10:33 PM

引用:
原帖由 telo14 於 28/7/2020 08:01 PM 發表

佢雪到硬哂未...

如果呢個價OK..大把人要啦..仲分分中有歐聯打..有正選做..
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:33 PM

引用:
原帖由 telo14 於 2020-7-28 08:01 PM 發表

唔好搞啦, 根本山齊士翻版尼, 仲要佢宜家狀態係仲差過岩岩尼既山齊士, 轉會費低係糖衣, 人工先係毒藥
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 10:34 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2020-7-28 10:30 PM 發表
如果實力差唔多, 我都偏向英人, 但如果實力不足都要為左英藉而買, 就覺得無呢個必要, sancho可以, 但grealish就可以免喇

當然英人質素一定差d,利鏝都唔係用英人打江山先有咁既成績,但當限制外援既時候,就係我地發圍既時候,係睇你想未雨綢繆定臨急抱佛腳
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 10:35 PM

引用:
原帖由 ~榮~ 於 2020-7-28 10:33 PM 發表

佢雪到硬哂未...

如果呢個價OK..大把人要啦..仲分分中有歐聯打..有正選做..

如果要占士咁繼續用馬達好過
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:38 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-28 10:34 PM 發表

當然英人質素一定差d,利鏝都唔係用英人打江山先有咁既成績,但當限制外援既時候,就係我地發圍既時候,係睇你想未雨綢繆定臨急抱佛腳
我覺得呢D所以本土規矩都係滿足本土幫多過真係會執法, 正如FFP咁樣, 做個樣, 結果咪又比曼城輕鬆打甩, 所以我自己唔太擔心呢個問題, 英足總態度若過於強硬, 英超必定攬炒, 當影響到佢地自身利益時, 執法時就自然同立法原意相違背
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 10:40 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2020-7-28 10:38 PM 發表
我覺得呢D所以本土規矩都係滿足本土幫多過真係會執法, 正如FFP咁樣, 做個樣, 結果咪又比曼城輕鬆打甩, 所以我自己唔太擔心呢個問題, 英足總態度若過於強硬, 英超必定攬炒. ...

只係擔心簽証問題,如果唔放寛都幾難買到外援
作者: ~榮~    時間: 2020-7-28 10:51 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 28/7/2020 10:35 PM 發表

如果要占士咁繼續用馬達好過

我估占士要繼續做後備的話..佢都未必肯黎...
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 10:52 PM

引用:
原帖由 ~榮~ 於 2020-7-28 10:51 PM 發表

做後備寧願去拜仁做都費事過尼. 不過我真心覺得佢同巴爾下一站最適合其實係中超見, 都真係差唔多夠鐘
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 10:53 PM

引用:
原帖由 ~榮~ 於 2020-7-28 10:51 PM 發表

又未必,佢過黎至少有得出,留係皇馬連草都冇得踩
作者: ~榮~    時間: 2020-7-28 11:01 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 28/7/2020 10:53 PM 發表

又未必,佢過黎至少有得出,留係皇馬連草都冇得踩

有冇得出..要問過蘇B...如果只係阿木決定..蘇B覺得信唔過..下場應該同係皇馬差唔多...
作者: Y0da    時間: 2020-7-28 11:02 PM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-28 05:36 PM 發表

DALOT都幾大機會走,季尾出文沙都唔出佢
打閘我覺得佢好過文沙喎
作者: Y0da    時間: 2020-7-28 11:02 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 11:53 AM 發表

htt ...
維拉正仆街
作者: faifai1234    時間: 2020-7-28 11:04 PM

引用:
原帖由 Y0da 於 2020-7-28 11:02 PM 發表

打閘我覺得佢好過文沙喎

就係出文沙都唔出佢就應該時日無多
作者: Y0da    時間: 2020-7-28 11:05 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 03:25 PM 發表

呢個正呀,能攻壇守,阿積士青訓出品,波底好,有團隊精神
作者: Y0da    時間: 2020-7-28 11:08 PM

引用:
原帖由 lam1984 於 2020-7-28 05:58 PM 發表

其實屈福既迪路菲奧好得,可翼可前鋒,巴塞青訓出品,屈福又降班,可惜佢重傷左韌帶,唔知幾時好返
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 11:09 PM

引用:
原帖由 Y0da 於 2020-7-28 11:02 PM 發表

打閘我覺得佢好過文沙喎
其實我覺得佢暫時仲要睇頭係之前綠木未正式上位時佢打過幾場右翼拍AWB表現唔錯, 因為以右翼而言佢起碼肯拉邊, 落下底出波, 呢點已經對辦過美斯
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 11:11 PM

引用:

呢件好一般咋wor, 寧願死留恩哈路好過啦
作者: Y0da    時間: 2020-7-28 11:11 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2020-7-28 11:09 PM 發表
其實我覺得佢暫時仲要睇頭係之前綠木未正式上位時佢打過幾場右翼拍AWB表現唔錯, 因為以右翼而言佢起碼肯拉邊, 落下底出波, 呢點已經對辦過美斯
連美斯可以收皮喇
作者: jkhhk    時間: 2020-7-28 11:13 PM

引用:
原帖由 Y0da 於 2020-7-28 11:11 PM 發表

連美斯可以收皮喇
又唔可以咁講, 事實上今季美斯1入球0助攻, 但達洛直頭0入球0助攻, 美斯壓哨勝出
作者: whnleo    時間: 2020-7-29 12:04 AM

我覺得要賣走迪基亞 收返軒仔黎用, 一來可以收返幾千個 投放係其他地方
要買一中堅, 一個全能性少少中場 增加輪換同進攻板斧, 一個右翼, 一個有身位少少既前鋒
作者: telo14    時間: 2020-7-29 12:21 AM

引用:

VDB當然好嘢,輪換普巴同般奴2個位都得~
作者: personc    時間: 2020-7-29 12:22 AM

Jan Vertonghen is a free agent, 33, experienced & good enough for CB reserve power
作者: seasonkd    時間: 2020-7-29 12:27 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-28 09:26 PM 發表

Koulibaly 真係勁,雖然佢年紀唔細,但岩岩先過29歲,重有3-4年高鋒期。佢除左身體質素之外,位置感同路數好好。Skriniar冇佢咁好位置感,不過skriniar搭麥瓜應該可以互補。暫時覺得upamecano只係Zouma級數, Bruno同鄉Ruben Dias依d同lindelof 差唔多。Romagnoli都唔錯,但傳都冇傳。如果Napoli 肯平返少少都支持要Koulibaly 。
作者: faifai1234    時間: 2020-7-29 12:42 AM

引用:
原帖由 seasonkd 於 2020-7-29 12:27 AM 發表

Koulibaly 真係勁,雖然佢年紀唔細,但岩岩先過29歲,重有3-4年高鋒期。佢除左身體質素之外,位置感同路數好好。Skriniar冇佢咁好位置感,不過skriniar搭麥瓜應該可以互補。暫時覺得upamecano只係Zouma級數, Bruno同鄉Ruben D ...

鏝利都想要高列巴尼,但就係太貴先唔買,如果拿玻里肯平都唔到我地買,big6隊隊都要買中堅,但頂級既冇乜邊個
作者: andytyk    時間: 2020-7-29 01:50 AM

引用:
原帖由 tongsmith 於 2020-7-28 02:30 PM 發表
提外話

清左咩人?
作者: ManUTDwow    時間: 2020-7-29 02:03 AM

Clubs across Europe, including AS Roma, Borussia Mönchengladbach and Newcastle United, are interested in Jesse Lingard. He will wait until after the Europa League to make a decision on his future #mulive [times]
作者: ManUTDwow    時間: 2020-7-29 02:04 AM

Andreas Pereira is a popular member of the #mufc squad but he will surely be moved on if a reasonable offer comes in #mulive [times]
作者: ManUTDwow    時間: 2020-7-29 02:06 AM

🗞 Solskjær needs only one person as a backup to Aaron Wan-Bissaka so it’s likely that either Timothy Fosu-Mensah or Diogo Dalot will leave. #udlatest [Times]

🗞 West Ham United are keen to sign Diogo Dalot on loan this summer. #udlatest [@ExWHUemployee]
作者: ManUTDwow    時間: 2020-7-29 02:11 AM

清走得越多人我哋先越大機會買得多D target

我睇離隊新聞仲緊張,簽人嗰啲只要曼睇中都好大機會買到,只要俾錢
作者: Totti888    時間: 2020-7-29 02:42 AM

傑斯:紅魔要買3正選兵

曼聯名宿傑斯認為,紅魔需要收購3名具必然正選能力的新球員,才有力爭標。
曼聯幾經辛苦終於重返歐聯,傑斯(Ryan Giggs)坦言非常重要:「這可以吸引球員,有些球員只會選擇可以出戰歐聯的球隊。當球迷能夠回來時,於奧脫福的歐聯之夜是非常特別的。」

經過今季引援後,紅魔愈戰愈勇,特別是中場般奴費蘭迪斯在1月來投後,立即激活中前場。傑斯認為:「蘇斯克查的球隊開始成形,這令人期待,但他仍然缺乏人腳。」 「在停擺之後,蘇B經常都排出相同陣容,因為球隊正值強勢,很難作出改變。他們需要3名可以立即打入正選的新兵,這樣才能夠在來季挑戰英超及歐聯錦標。」傑斯補充。

【Now Sports】
作者: jolame    時間: 2020-7-29 02:55 AM

曼聯下季加油
作者: kiss-ka    時間: 2020-7-29 03:08 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2020-7-28 07:23 PM 發表

其實利記除咗前名三個就係得兩隻閘。。我哋前場五個都做到波,加埋梳既助攻力。。雲比當半個。。。正選11人,點計我哋都唔差。。。
如果要同利記比我會覺得前場3個就算輸少少都好接近,中場3個BF普巴馬迪直頭好過利記軒達臣雲拿當米拿

點解人地冠軍最大嘅分別係中堅同龍門,特別係中堅起碼差左兩班波以上
作者: kiss-ka    時間: 2020-7-29 03:09 AM

引用:

難得甩到個山神,又黎個退化左嘅高薪低能?
作者: kiss-ka    時間: 2020-7-29 03:17 AM

引用:
原帖由 Y0da 於 2020-7-28 11:08 PM 發表

其實屈福既迪路菲奧好得,可翼可前鋒,巴塞青訓出品,屈福又降班,可惜佢重傷左韌帶,唔知幾時好返
我都覺

如果要係降班隊執前場 迪路菲奧同簡維都係好選擇
作者: kiss-ka    時間: 2020-7-29 03:23 AM

引用:
原帖由 whnleo 於 2020-7-29 12:04 AM 發表
我覺得要賣走迪基亞 收返軒仔黎用, 一來可以收返幾千個 投放係其他地方
要買一中堅, 一個全能性少少中場 增加輪換同進攻板斧, 一個右翼, 一個有身位少少既前鋒 ...
有身位嘅純中鋒越黎越少,英超之中首位當然係哈簡,第二我覺得係基奧特同魯爾占美利斯
作者: 笑忘輸    時間: 2020-7-29 07:59 AM

Man United News @ManUtdMEN · 13 小時 Alexis Sanchez 'agrees three-year deal' with Inter Milan #mufc

堅唔堅呀?
作者: tongsmith    時間: 2020-7-29 08:02 AM

引用:
原帖由 Y0da 於 2020-7-28 11:08 PM 發表

佢打番大會又冇左靈性
作者: tongsmith    時間: 2020-7-29 08:03 AM

引用:
原帖由 personc 於 2020-7-29 12:22 AM 發表
Jan Vertonghen is a free agent, 33, experienced & good enough for CB reserve power
有保留,強如rio 33歲果時都跌得好勁
作者: akanesk    時間: 2020-7-29 08:20 AM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2020-7-28 11:09 PM 發表

但蘇b係唔鍾意佢都無計,大碌打翼,有時仲好過james tim
作者: faifai1234    時間: 2020-7-29 08:39 AM

引用:
原帖由 andytyk 於 2020-7-29 01:50 AM 發表

清左咩人?

利:洛夫雲 拉蘭拿
熱:維頓漢 後備龍
作者: n!cky    時間: 2020-7-29 08:53 AM

引用:
原帖由 personc 於 2020-7-29 12:22 AM 發表

why doesn't Jose keep him if he is still good enough? I wouldn't even think about him.
作者: personc    時間: 2020-7-29 09:36 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2020-7-29 08:53 AM 發表

why doesn't Jose keep him if he is still good enough? I wouldn't even think about him.

Economical, just 60k/week in Hotspur, for reserve strength. I will advise to buy Gabriel Magalhães.
Besides, not renew contract, sometimes may be player not want, eg. not like the coach, no chance to play,... etc. Now the team is still young & just build up, need experience players to stabilize & strength the team.
By the way, another free agent from Leicester City Dennis Gyamfi 18 RB. (not sign contract from LC)
作者: 杜杜1214    時間: 2020-7-29 09:42 AM

引用:
原帖由 Y0da 於 28/7/2020 11:08 PM 發表

先借後買,可以一試
作者: lam1984    時間: 2020-7-29 09:48 AM

引用:
原帖由 ManUTDwow 於 2020-7-29 02:03 AM 發表
Clubs across Europe, including AS Roma, Borussia Mönchengladbach and Newcastle United, are interested in Jesse Lingard. He will wait until after the Europa League to make a decision on his future #mu ...
Lingard識揀一定係new castle, 有大水喉.   曼聯個叫價可以高返少少
作者: personc    時間: 2020-7-29 09:52 AM

Rumored CB players wanted:
Pau Torres  Villareal
Gabriel Magalhães Lille
Nikola Milenković         Fiorentina
作者: 新之明    時間: 2020-7-29 10:22 AM

中堅 般茅個ake都有機會 1。般茅降左班
2。左腳中堅
3。25歲