標題: [球隊/球員討論] 對李城真係好牙煙 [打印本頁]

作者: 格拉沙收皮    時間: 2020-7-23 08:42 PM     標題: 對李城真係好牙煙

睇返曼聯近幾埸真係踢得好差,好似普保咁唔值得做正選囉!除時比李城返cup。
作者: 發明奴    時間: 2020-7-23 08:55 PM

輸鳩硬
作者: 曼聯-.-    時間: 2020-7-23 09:58 PM

出MATIC, 就唔可以有普巴, 普巴眼神防守, MATIC本身又慢, MATIC + FRED + BRUNO
作者: personc    時間: 2020-7-23 10:13 PM

Lose la, no problem, provided that Wolf beats Chelsea
作者: pang50    時間: 2020-7-23 10:32 PM

引用:
原帖由 發明奴 於 2020-7-23 08:55 PM 發表 輸鳩硬

輸咗都仲可以鳩硬都叫做輸得有價值,對韋斯咸踢到鳩都軟埋都贏唔到就真係冇價值。
其實對韋斯咸跟本係例行賽事,除非有本事贏8 : 0。
爭前四可以控制嘅對手只係李城,對韋斯咸賽前,與李城得失球差平手,但係落後入球數4球,咁即係呢場如果贏到一個球數係李城反唔到身嘅球數,例如8 : 0,咁無論球差與入球數都領先李城,如果李城最後贏唔到曼聯4球都入唔到前4,咁就有價值嘞。
而家就主力盡出囉一分,下半場中段以後已經踢到唔識行,最後一場,李城可以休息多4日,希望班友仲識行啦。
表面上係和就得,不過好多時都係糖衣陷阱。不過都仲有一個機會嘅,歐霸奪冠都可以踢歐聯,起碼都係機會吖。
作者: batigol9    時間: 2020-7-23 10:34 PM

有不詳預感
作者: Y0da    時間: 2020-7-23 11:04 PM

摩連奴咪示範左點對付李城囉。拍大巴,打反撃。事關李城擅打反擊,華dee一定爆嬴我地既對中堅,但打陣地戰唔掂。

我地打反擊都有一手,一於拍大巴打快攻
作者: faifai1234    時間: 2020-7-23 11:04 PM

引用:
原帖由 曼聯-.- 於 2020-7-23 09:58 PM 發表
出MATIC, 就唔可以有普巴, 普巴眼神防守, MATIC本身又慢, MATIC + FRED + BRUNO

其實個中場係環環相扣,出普巴就必須要有馬迪,後面有佢專心睇住,咁普巴會踢得輕鬆d,麥湯仲未夠火喉一個頂住防中位,如果唔出普巴就到般奴辛苦,佢一個踢晒,近幾場都比人重點招呼,有普巴係度都仲可幫般奴分擔下,尤其般奴場場踢足更加需要人幫輕下佢,所以中場鐵三角其實缺一不可

作者: k750750k    時間: 2020-7-23 11:31 PM

引用:
原帖由 Y0da 於 2020-7-23 11:04 PM 發表
摩連奴咪示範左點對付李城囉。拍大巴,打反撃。事關李城擅打反擊,華dee一定爆嬴我地既對中堅,但打陣地戰唔掂。

我地打反擊都有一手,一於拍大巴打快攻 ...

但我哋架大巴漏緊油....
作者: NoChopper    時間: 2020-7-24 12:03 AM

引用:
原帖由 發明奴 於 2020-7-23 08:55 PM 發表
輸鳩硬
奴爺買左李城未
作者: 小孤星馬高    時間: 2020-7-24 01:38 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-23 23:04 發表

其實個中場係環環相扣,出普巴就必須要有馬迪,後面有佢專心睇住,咁普巴會踢得輕鬆d,麥湯仲未夠火喉一個頂住防中位,如果唔出普巴就到般奴辛苦,佢一個踢晒,近幾場都比人重點招呼,有普巴係度都仲可幫般奴分擔下,尤其般奴場場踢 ...
剛剛個場味中出LO~馬迪都唔可以場場出, 又慢, 防守追唔到波, P6就唔防, 一係掛住靚仔樣攪到12碼, 佢同P6一齊控節奏真係拖慢到呢.....長遠真係要搵人頂馬迪個位啦
作者: seasonkd    時間: 2020-7-24 02:37 AM

成日覺得唔出馬迪連運個波上前場都有問題🤨
作者: faifai1234    時間: 2020-7-24 06:32 AM

引用:
原帖由 小孤星馬高 於 2020-7-24 01:38 AM 發表
剛剛個場味中出LO~馬迪都唔可以場場出, 又慢, 防守追唔到波, P6就唔防, 一係掛住靚仔樣攪到12碼, 佢同P6一齊控節奏真係拖慢到呢.....長遠真係要搵人頂馬迪個位啦 ...

長遠當然要搵人頂馬迪,但呢一刻又冇人頂到佢,唔出佢,出麥湯一個又唔夠守,出麥湯+費特又唔夠攻,所以係難搞
剛剛個場已經不能作準,成班都攰到郁唔到咁滯,要睇剛剛復賽後既表現

作者: 發明奴    時間: 2020-7-24 07:31 AM

引用:
原帖由 pang50 於 2020-7-23 10:32 PM 發表

輸咗都仲可以鳩硬都叫做輸得有價值,對韋斯咸踢到鳩都軟埋都贏唔到就真係冇價值。
其實對韋斯咸跟本係例行賽事,除非有本事贏8 : 0。
爭前四可以控制嘅對手只係李城,對韋斯咸賽前,與李城得失球差平手,但係落後入球數4球 ...

彭大叔,好耐無見
作者: s0350295    時間: 2020-7-24 09:38 AM

我地對中堅咁慢,最驚對住華迪時會輸全餐(單刀拉人紅牌十二碼) ,打少個就真係係咁先。
作者: 笑忘輸    時間: 2020-7-24 09:58 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2020-7-24 06:32 AM 發表

長遠當然要搵人頂馬迪,但呢一刻又冇人頂到佢,唔出佢,出麥湯一個又唔夠守,出麥湯+費特又唔夠攻,所以係難搞 剛剛個場已經不能作準,成班都攰到郁唔到咁滯,要睇剛剛復賽後既表現 ...

長遠梗係頂普巴啦
作者: mymail0808    時間: 2020-7-24 12:47 PM

呢場點都要博;

出麥湯頂般奴,占士頂綠木;
輸,出般奴,綠木出嚟博;
贏,出般奴,綠木是但一個出嚟,佢地有顧忌

又可以俾般奴休息多少少
我驚佢地好似有幾個主力休咗幾場,留力砌呢場?咁夠薑?
作者: pang50    時間: 2020-7-24 11:27 PM

引用:
原帖由 發明奴 於 2020-7-24 07:31 AM 發表

彭大叔,好耐無見

好耐冇見,曼聯就同以前一樣,曼聯除了賣波衫,都仍然賣海鮮,同埋做大俠,劫富濟貧。
作者: 發明奴    時間: 2020-7-24 11:29 PM

引用:
原帖由 pang50 於 2020-7-24 11:27 PM 發表

好耐冇見,曼聯就同以前一樣,曼聯除了賣波衫,都仍然賣海鮮,同埋做大俠,劫富濟貧。

但Bruno嚟咗同Greenwood上位都係好徵兆…希望keep住向好
作者: vincent987    時間: 2020-7-24 11:36 PM

唔係話馬迪唔得...但係佢真係好慢
作者: 安素    時間: 2020-7-25 01:28 AM

打3 中堅 打反擊 始終和波就能前四 但李城要贏 焗攻 相信會排541 用james代greenwood
作者: pang50    時間: 2020-7-25 04:32 AM

引用:
原帖由 發明奴 於 2020-7-24 11:29 PM 發表

但Bruno嚟咗同Greenwood上位都係好徵兆…希望keep住向好

般奴嚟到踢嘢幾場之後,就有媒體吹到佢係史高斯,但係前曼聯球員迪贊巴就話般奴只會係史高斯嘅後備。
般奴踢咗半季,數據就不得了,入9球,8個助攻,不過9球之中有5球12碼1球自由球,幾乎包辦了曼聯死球,踢法係類似派路,PLAYMAKER類型,呢類球員已經好少見。
不過,帶唔帶得起曼聯都係未知數,因為好多英超球員都係踢一年好波。
作者: ManUtdFans    時間: 2020-7-25 05:46 AM

Greenwood 一定要出,爭取入球先,咁後生,4日休息夠晒!
作者: n!cky    時間: 2020-7-25 08:50 AM

引用:
原帖由 pang50 於 2020-7-25 04:32 AM 發表

般奴嚟到踢嘢幾場之後,就有媒體吹到佢係史高斯,但係前曼聯球員迪贊巴就話般奴只會係史高斯嘅後備。
般奴踢咗半季,數據就不得了,入9球,8個助攻,不過9球之中有5球12碼1球自由球,幾乎包辦了曼聯死球,踢法係類似派路,PLAYMAKER ...

迪贊巴無講錯,般奴不論係傳球同視野,到控制比賽節奏都不及史高斯。。。但望混全世界,又有幾多人可以搶到史高斯既正選位呢?

有般奴個種對中前場既影響力,已經夠啦
作者: ManUTDwow    時間: 2020-7-25 12:34 PM

可以考慮返出正選3人組以外出多個中場控球,推Pogba 上前鋒線少少。
作者: kevin6203    時間: 2020-7-25 03:07 PM

引用:
原帖由 ManUTDwow 於 2020-7-25 12:34 PM 發表
可以考慮返出正選3人組以外出多個中場控球,推Pogba 上前鋒線少少。
最大好處是不怕他在自己後場自爆
作者: chair    時間: 2020-7-25 03:28 PM

壓力大,易出錯
作者: huskycss    時間: 2020-7-25 05:04 PM

引用:
原帖由 pang50 於 2020-7-25 04:32 AM 發表 不過,帶唔帶得起曼聯都係未知數,因為好多英超球員都係踢一年好波。
曼聯之前打到屎緊,其中一個主因就係個個都要人帶住踢(普巴只算半個,其他人直情冇 sense),只要比對手控制節奏就死得。

我有信心般奴就算唔刷數據,都可以穏定幫到隊波,因為佢嘅打法係靠走位控球連結成隊波。而未來曼聯買中前場應該會搵有 Playmaker 能力嘅人,造到多個攻勢發起點。
作者: 賤兔    時間: 2020-7-25 06:21 PM

引用:
原帖由 發明奴 於 2020-7-23 08:55 PM 發表 輸鳩硬

奴兄,齋講唔夠㗎,仲要落少少注🤣
作者: 發明奴    時間: 2020-7-25 06:26 PM

引用:
原帖由 賤兔 於 2020-7-25 06:21 PM 發表

奴兄,齋講唔夠㗎,仲要落少少注🤣

即討出左啦
作者: 格拉沙收皮    時間: 2020-7-26 12:58 AM

買客主,試吓啦。
作者: 曼聯-.-    時間: 2020-7-26 05:29 PM

回覆 8#  faifai1234 的帖子 如果出MATIC, 要加個掃蕩, 係咁跑既中場, 如FRED, MATIC 就做HOLD波...不過MATIC, 參與進攻又係死, 仲要諗埋普巴個場踢得開唔開心, 唔開心既等如打少個
作者: 曼聯-.-    時間: 2020-7-26 05:30 PM

回覆 17#  mymail0808 的帖子LAST一場, 仲休息
作者: 曼聯-.-    時間: 2020-7-26 05:31 PM

回覆 22#  pang50 的帖子佢似係4231 個3既中間...
作者: pang50    時間: 2020-7-26 09:07 PM

引用:
原帖由 huskycss 於 2020-7-25 05:04 PM 發表 曼聯之前打到屎緊,其中一個主因就係個個都要人帶住踢(普巴只算半個,其他人直情冇 sense),只要比對手控制節奏就死得。

我有信心般奴就算唔刷數據,都可以穏定幫到隊波,因為佢嘅打法係靠走位控球連結成隊波。而未來曼聯買中 ...

般奴嘅視野,傳球質素,其實不下於史高斯,不過搶球及攔截嘅能力就及不上史高斯。
個人對出身於意甲嘅球員係有戒心,意甲三頭馬車,其他意甲球隊有好嘢都幾乎俾三頭馬車過一刀,除非球員係由三頭馬車流出,或者接近三十甚至年過三十。
般奴出身於烏甸尼斯,後轉會森多利亞,三年前轉會士砵亭,轉會費900萬磅。在意甲幾年都未去到豪門而轉戰葡超,轉會費只係900萬磅,我驚筍過頭。另一個可能係現今中場嘅追求傾向於全能型中場,可能其他豪門覺得般奴未夠全能。
一名球員嘅能力可能係取決於歐聯嘅表現,般奴只踢過一次歐聯,係代表士砵亭,可借分組賽只是排第三轉戰歐霸,不過當年與祖記及巴塞同組。般奴能夠踢歐聯,是加盟前士砵亭聯賽第二。
般奴在士砵亭兩季半,士砵亭兩次聯賽季軍,今年半季離隊,士砵亭聯賽第四。士砵亭聯賽唔得,但係國內盃賽就好得,兩年贏過三個盃。般奴亦協助葡萄牙奪得首屆歐國聯。
般奴在士砵亭三季都未能帶領球隊取得歐聯資格,今晚又有機會嘞,決戰李城。
作者: OscarJM    時間: 2020-7-27 12:23 AM

Del

作者: 加賴yi002    時間: 2020-8-1 09:07 PM