標題: [其他] 有無人玩過婚絪介紹所? [打印本頁]

作者: ronanjack    時間: 2019-11-4 08:55 PM     標題: 有無人玩過婚絪介紹所?

玩過交友apps 識女仔,有d 交友apps 好易識女仔,但果d 女仔比你的感覺係唔知佢係咩人,所以唔敢玩落去,有d 交友apps 的女仔較正常,但果d 交友apps 每日只會派20 個女仔比你配對,要遇仲個合眼緣的女仔都唔易,同埋果d  女仔要求好高,只要個樣普通少少(只係普通,唔係靚),都要高好多,所以約完第一次食飯,就無回音。但果d 女仔去到依家都仲未搵到另一伴。

玩過speed dating ,發覺有d 女仔係做媒,同埋每次活動,只可以識到一個女仔,而個女仔係攪手assign 比你,感覺上玩speed dating 仲難過用apps 識女仔

之前都有人介紹過女仔比我識,又或者有d 人見過我張相,就叫人介紹我比佢識,但唔合眼緣。

有無人玩過婚絪介紹所?  聽人講首先上去interview ,講下自己想搵咩女仔,然後d 人就會幫你留意下,如果個仔都覺得你okay ,就會交換電話,d 女人比得成萬蚊去搵老公,我諗果d 女仔應該都係認真搵老公呱?
作者: 哈囉橙色    時間: 2019-11-5 12:33 PM

之前有去過
但覺得俾人呃
作者: ronanjack    時間: 2019-11-5 09:23 PM

引用:
原帖由 哈囉橙色 於 2019-11-5 12:33 PM 發表
之前有去過

但覺得俾人呃

其實又唔可以話呃,愛情係好睇雙方,同埋timing ,如果個男鐘意個女,但個女唔鐘意個男,已經配合唔到
又或者個男想識空姐護士,點知個婚介紹所得會計師和教師,亦都係配合唔到

以我用apps 識的女仔計,只要個女仔個樣普普通通(只係普通,唔算靚),d 女仔去到35 歲好似都唔怕無人要。
作者: 真草薙京    時間: 2019-11-6 02:26 AM

引用:
原帖由 ronanjack 於 2019-11-5 09:23 PM 發表

其實又唔可以話呃,愛情係好睇雙方,同埋timing ,如果個男鐘意個女,但個女唔鐘意個男,已經配合唔到
又或者個男想識空姐護士,點知個婚介紹所得會計師和教師,亦都係配合唔到

以我用apps 識的女仔計,只要個女仔個樣普普通通( ...

最可怕係佢地D要求同講嘅係兩回事(口不對心),合乎要求後就一定會再有額外要求,龍門架任佢搬,不過我都認同合眼緣,因為有見過好多女仔第一次出嚟見面又唔打扮又唔化妝個樣好似仲未瞓醒(好似落街買包煙個look)。。。其實作為男人都知印象分好緊要,我自己就一定會做好自己,每次都執到整整齊齊先見人,係一份尊重!
作者: 哈囉橙色    時間: 2019-11-6 09:23 AM

引用:
原帖由 ronanjack 於 2019-11-5 09:23 PM 發表

以我用apps 識的女仔計,只要個女仔個樣普普通通( ...

點解覺得俾人呃就係D女人好似做媒咁囉......
作者: TSURUGI=RAI    時間: 2019-11-6 05:04 PM

咩人先要走去做水魚?

最少果個唔會係我先🤣
作者: puddinglok    時間: 2019-11-6 09:08 PM

引用:
原帖由 ronanjack 於 2019-11-4 08:55 PM 發表
玩過交友apps 識女仔,有d 交友apps 好易識女仔,但果d 女仔比你的感覺係唔知佢係咩人,所以唔敢玩落去,有d 交友apps 的女仔較正常,但果d 交友apps 每日只會派20 個女仔比你配對,要遇仲個合眼緣的女仔都唔易,同埋果d  女仔要求 ...

hello
我都想試下交友APP,你之前用邊隻,可唔可以推薦下
謝謝~
作者: ronanjack    時間: 2019-11-6 11:00 PM

引用:
原帖由 真草薙京 於 2019-11-6 02:26 AM 發表

最可怕係佢地D要求同講嘅係兩回事(口不對心),合乎要求後就一定會再有額外要求,龍門架任佢搬,不過我都認同合眼緣,因為有見過好多女仔第一次出嚟見面又唔打扮又唔化妝個樣好似仲未瞓醒(好似落街買包煙個look)。。。其實 ...

咁我又未遇過一d 約會唔化妝的女仔,因為之前用交友apps 識的女仔都係空姐多,而空姐比我的感覺係化濃妝,但見面時d 空姐女仔係化淡妝,同埋d 女仔會把佢最靚的相放起個交友apps  度,所以見面時會有種貨不對版的感覺
作者: ronanjack    時間: 2019-11-6 11:10 PM

引用:
原帖由 哈囉橙色 於 2019-11-6 09:23 AM 發表

點解覺得俾人呃就係D女人好似做媒咁囉......

講起做媒,我約過好多用交友apps 識的空姐女仔食飯,但好多食完一次飯就無回音,唔通呢班女仔都係做媒? 但佢地又可以講得出空姐一般的工作性質。因為我的條件太差,所以食完一次飯就無回音? 但其實我個ex 都係空姐,我可以話交友apps 識的空姐女仔只係好普通,外表仲衰過個ex 。

有次睇電視,講開交友apps 和婚絪介紹所 ,話d 女仔原來想搵banker 或年薪要百幾二百萬的男仕,如果有咁好條件,就好似林峰搵d 二十幾歲的女仔,唔駛搵三十幾歲的老姑婆
作者: 真草薙京    時間: 2019-11-6 11:47 PM

引用:
原帖由 ronanjack 於 2019-11-6 11:00 PM 發表

咁我又未遇過一d 約會唔化妝的女仔,因為之前用交友apps 識的女仔都係空姐多,而空姐比我的感覺係化濃妝,但見面時d 空姐女仔係化淡妝,同埋d 女仔會把佢最靚的相放起個交友apps  度,所以見面時會有種貨不對版的感覺 ...

咁好有空姐?
空姐洗乜玩交友apps?
搶手貨大把男仔溝啦!
作者: ronanjack    時間: 2019-11-7 12:23 AM

引用:
原帖由 真草薙京 於 2019-11-6 11:47 PM 發表

咁好有空姐?
空姐洗乜玩交友apps?
搶手貨大把男仔溝啦!

咁就要睇呢d 男仔的條件係點
空姐玩交友apps 未必因為無人溝,而係溝佢地的男仔條件太差,如消防員,佢地睇唔上眼,所以先玩交友apps 希望可以識一d 條件較好的男人

但其實條件好的男人就唔會㨂呢d 女人,因為你揀人,人揀你

所以溝空姐,其實c/p 值係好低,相反識其他行業的女仔,除時比空姐更靚,對男人的要求又比空姐低

我之前用apps 識的空姐,眼細咀大單眼皮乜都有
作者: 真草薙京    時間: 2019-11-7 02:24 AM

引用:
原帖由 ronanjack 於 2019-11-7 12:23 AM 發表

咁就要睇呢d 男仔的條件係點
空姐玩交友apps 未必因為無人溝,而係溝佢地的男仔條件太差,如消防員,佢地睇唔上眼,所以先玩交友apps 希望可以識一d 條件較好的男人

但其實條件好的男人就唔會㨂呢d 女人,因為你揀人,人揀你 ...

睇完你編嘢,社會真係好現實,我明白有條件係好合理,但現今社會條件已經遠遠超越感情,各有所好各有所求,只係愛一個人的物質生活,而缺乏感情生活,自己眼見呢度同身邊都唔少朋友係咁,不得不承認認真你便輸了呢句說話。。。
作者: ronanjack    時間: 2019-11-7 11:18 PM

引用:
原帖由 真草薙京 於 2019-11-7 02:24 AM 發表

睇完你編嘢,社會真係好現實,我明白有條件係好合理,但現今社會條件已經遠遠超越感情,各有所好各有所求,只係愛一個人的物質生活,而缺乏感情生活,自己眼見呢度同身邊都唔少朋友係咁,不得不承認認真你便輸了呢句說話。。。 ...

又唔可以話香港女仔現實,講現實,大陸的女仔更加現實

只可以話香港的太仔太聰明,佢地好清楚自己想要咩男人,所以後生時左揀右揀,去到30 歲左蘿底橙,30 十到尾預左做老姑婆

有次朋友介紹個女仔比我識,個女仔係幾靚,一定靚過街的女仔,但年紀大,大過一兩年,食完飯無問個女仔拎電話,我朋友就話我就咩唔問個女仔拎電話,仲話個女仔條件好好,對男人好有要求................但我真係接受唔到年紀大過我的女仔,失婚的男人可能會揀佢,但個女仔覺得自己條件咁高,又未必會揀個失婚的男人,40 歲的男人都可能會揀佢,但40 歲的男人有幾多個可以keep 住無肚腩,所以佢又未必會揀40 歲的男人,而條件好的男人,又唔會揀佢..............個女仔依家應該接近40 歲,但仲未結婚
作者: 真草薙京    時間: 2019-11-8 01:47 AM

引用:
原帖由 ronanjack 於 2019-11-7 11:18 PM 發表

又唔可以話香港女仔現實,講現實,大陸的女仔更加現實

只可以話香港的太仔太聰明,佢地好清楚自己想要咩男人,所以後生時左揀右揀,去到30 歲左蘿底橙,30 十到尾預左做老姑婆

有次朋友介紹個女仔比我識,個女仔係幾靚,一定靚 ...

咪就係又係現實化為條件,只係美化咗好聽D唔覺唔覺,其實香港真係好多靚女(旺角十個九個都靚),咁點解靚女都冇男朋友只有兩個主要死因,1:性格 完全唔會懂得同人相處(公主病),2:超人要求,幻想伴侶一定係白馬王子,十項全能。

不過香港地佢地一定有市場,所以見佢地都唔急揾男朋友。

不過我都唔會揀個大過我,原因係我唔想要多個家姐
作者: TSURUGI=RAI    時間: 2019-11-8 09:00 AM

引用:
原帖由 真草薙京 於 2019-11-8 01:47 發表

咪就係又係現實化為條件,只係美化咗好聽D唔覺唔覺,其實香港真係好多靚女(旺角十個九個都靚),咁點解靚女都冇男朋友只有兩個主要死因,1:性格 完全唔會懂得同人相處(公主病),2:超人要求,幻想伴侶一定係白馬王子,十項全能。  ...

其實兩大死因對我黎講得一個,就係蠢

因為要返咁上下蠢先會出現呢兩個死因,如果你有興趣的,可以詳盡分析的
作者: tiffchu1202    時間: 2019-11-23 01:59 PM

玩SR個類型既交友APP好似仲好少少,好似無咁唔自然~~
作者: 澳洲豬頭骨    時間: 2019-12-7 10:28 PM

其實我睇完你哋個post,感受好大! 其實我想問係咪所有男人都唔想個女仔大過自已?
作者: kellynic    時間: 2019-12-7 10:52 PM

引用:
原帖由 澳洲豬頭骨 於 2019-12-7 10:28 PM 發表
其實我睇完你哋個post,感受好大! 其實我想問係咪所有男人都唔想個女仔大過自已?

一定唔係,大好多年都得,但可能要去到林志玲咁既級數