標題: [追求] 我係咪要積極正面啲? [打印本頁]

作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-9 08:15 PM     標題: 我係咪要積極正面啲?

我知道,人都係鍾意笑容滿面,充滿正能量嘅人。但有時候,真係好難控制。

事源我最近轉咗工,之前番office文職,而家番PR,咁啱之前經朋友介紹嘅一個男仔都喺入面做,但我地只曖昧過幾個月,最後佢覺得我比較靜,佢鍾意啲活潑可愛衣著性感少少型,所以最後放棄咗,而佢而家未有女朋友,但聽聞有追求緊嘅女仔,但我仲未放得低佢,而且我大佢兩年。

我就新入職,好多野唔明,有時都會問佢,但佢做野好忙,有時都未必問到,佢叫我同其他同事多啲,可以問多啲。我都明咁係應該,可能我諗多咗,覺得佢唔係好想我搵佢。

其實,如果我做番個鍾意笑嘅女仔(因為我啲朋友話我無以前咁鍾意笑,因為我放唔低)、工作上肯多啲主動問其他人,俾佢見到我積極啲正面啲,有啲成就,我仲會唔會有機會可以吸引到佢,同佢一齊到呢?
作者: Madaisy    時間: 2019-9-9 09:34 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-9 08:15 PM 發表
我知道,人都係鍾意笑容滿面,充滿正能量嘅人。但有時候,真係好難控制。

事源我最近轉咗工,之前番office文職,而家番PR,咁啱之前經朋友介紹嘅一個男仔都喺入面做,但我地只曖昧過幾個月,最後佢覺得我比較靜,佢鍾意啲活潑可愛衣 ...
除非你可以肯定徹底改變現在性格,否則你面對佢嘅笑容活潑等等亦只係短暫裝出嚟
即使因為咁可以一齊,但性格好快打回原型,到時變成性格不合,咁點算?
比着我就唔會先嘗試改變自己性格,因為要好長時間,寧願先從外表入手,投其所好選擇活潑或性感嘅衣著,試試佢反應先再諗下一步
作者: TSURUGI=RAI    時間: 2019-9-9 09:56 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-9 20:15 發表

事源我最近轉咗工,之前番office文職,而家番PR,咁啱之前經朋友介紹嘅一個男仔都喺入面做,但我地只曖昧過幾個月,最後佢覺得我比較靜,佢鍾意啲活潑可愛衣著性感少少型,所以最後放棄咗,而佢而家未有女朋友,但聽聞有追求緊嘅女仔,但我仲未放得低佢,而且我大佢兩年。

我就新入職,好多野唔明,有時都會問佢,但佢做野好忙,有時都未必問到,佢叫我同其他同事多啲,可以問多啲。我都明咁係應該,可能我諗多咗,覺得佢唔係好想我搵佢。 其實,如果我做番個鍾意笑嘅女仔(因為我啲朋友話我無以前咁鍾意笑,因為我放唔低)、工作上肯多啲主動問其他人,俾佢見到我積極啲正面啲,有啲成就,我仲會唔會有機會可以吸引到佢,同佢一齊到呢?

唔得閒細看,都係CAP重點出來算了
我會咁睇~~
2)呢D女先工心計呀~~不過都唔係全部,睇男事主好唔好彩啦~~就咁睇,男事主係個外貌協會高層,都幾膚淺下......
3)你放棄佢定佢放棄你??一路打一路睇返頭POST,先發覺問呢個有點多餘
4)佢派左好人卡俾你,佢之後溝邊條女,同埋溝到人地既成功率,同你放唔放低一d關係都冇,肯定既係,佢放低左
5)強行改變性格唔係一時三刻做得到,而且好多時係會失敗收場,而且呢樣野唔係「改」,而係去「培養」
1)我特意把第一點留到最後,小心吸收太多呢樣變正能樣呀
最後,如果你只為一個人而改變性格,咁閣下未免短視左少少
你要培養你想要的性格,或者有個人幫你,會令你呢條路可以輕鬆一點
雖然我冇咁既能力,但識得個幫到你的人,至於佢肯唔肯無條件幫你,我控制唔到啦~~
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 12:00 AM

你地都講得啱,我好似都鑽咗牛角尖,想改變自己性格咁,我,份人俾人感覺太正經咁,又或者個女仔嘅笑容吸引到佢呢,我未見過個女仔,淨係知個女仔後生過佢幾年,當然呢啲我都無權去理。

係佢放棄我,哈哈

係啊,有時佢講野仍然會俾到少少希望我,但理智地睇番,就知道佢完全放低咗,當我係普通同事。

所以我就諗,會唔會我再upgrade下自已,外型又符合佢想要嘅,就會考慮番我呢?好似變咗乞求佢咁,哈哈
作者: 00ligirl    時間: 2019-9-10 01:05 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 12:00 AM 發表 你地都講得啱,我好似都鑽咗牛角尖,想改變自己性格咁,我,份人俾人感覺太正經咁,又或者個女仔嘅笑容吸引到佢呢,我未見過個女仔,淨係知個女仔後生過佢幾年,當然呢啲我都無權去理。

係佢放棄我,哈哈

係啊,有時佢講野仍然會 ...

我覺得改下形象冇壞🙂
你本身抗唔抗拒活潑可愛,或者性感嘅打扮先?😶
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-10 11:23 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-9 08:15 PM 發表

事源我最近轉咗工,之前番office文職,而家番PR,咁啱之前經朋友介紹嘅一個男仔都喺入面做,但我地只曖昧過幾個月,最後佢覺得我比較靜,佢鍾意啲活潑可愛衣 ...

除非發自內心, 如果唔係唔好為取悅對方而改變自己。否則會非常痛苦。
總有識欣賞你既人。但如果你自己都認為有須要去改變, 就去面對一D你平時唔會去做既事。
突破左自己界限, 你就會知自己潛力可以去到幾遠, 其他人見到你咁亦會被你吸引
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 11:38 AM

引用:
原帖由 00ligirl 於 2019-9-10 01:05 AM 發表   
我覺得改下形象冇壞🙂

我本身唔抗拒嘅,其實我打扮都偏可愛型,係情緒起伏唔會太大,望落比較文靜,亦俾人覺得好恰咁,性感呢,我就有肚腩仔,但望落唔肥嘅
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 11:42 AM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-10 11:23 AM 發表   

除非發自內心, 如果唔係唔好為取悅對方而改變自己。否則會非常痛苦。 總有識欣賞你既人。但如果你自己都認為有須要去改變, 就去面對一D你平時唔會去做既事。 突破左自己界限, 你就會知自己潛力可以去到幾遠, 其他 ...

我其實識咗佢之後都改變好多,大膽咗好多,以前我係唔多敢同心儀男性講野,同事朋就另計,亦都學多咗興趣班,豐富自己生活,不過可能呢啲都唔係「女朋友」feel,唔啱玩掛

我今年最大突破就係轉咗個完全唔同嘅行業,我係果啲唔多同陌生人講野嘅人,但而家做PR,就要不斷去識人去應酬
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 11:43 AM

都係嘅,如果學懂享受事業、享受生活,個人係會charm啲吸引啲嘅
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-10 11:52 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 11:42 AM 發表

我其實識咗佢之後都改變好多,大膽咗好多,以前我係唔多敢同心儀男性講野,同事朋就另計,亦都學多咗興趣班,豐富自己生活,不過可能呢啲都唔係「女朋友」feel,唔啱玩掛

我今年最大突破就係轉咗個完全唔同嘅行業,我係果啲 ...

咁我見你咁講, 其實都有唔少轉變, 不過你自己對比較返2年前, 會唔會見到自己有d咩成長既位。
唔係講你尼兩年既生活事情經過,而係心路歷程。好似D人會成日話經歷過D咩咩, 已經睇化晒, somethings like that。
通常會起技術上變得自然, 主動, 膽變得大, 對事件既看法亦會用多左好多唔同角度去分析, 對性既角度未必再好似屋企既傳統教育咁唔見得光。
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 01:00 PM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-10 11:52 AM 發表   

咁我見你咁講, 其實都有唔少轉變, 不過你自己對比較返2年前, 會唔會見到自己有d咩成長既位。 唔係講你尼兩年既生活事情經過,而係心路歷程。好似D人會成日話經歷過D咩咩, 已經睇化晒, somethings like that。 通常 ...

都會啊。我好記得佢同我講過一啲野,我本身個人係去到陌生環境會好唔自在好膽怯嘅,但就因為諗起佢嘅說話,我會定好多,大膽啲,亦由一個對陽光100%抗拒嘅人,變成鍾意咗做運動、可以陽光下戶外活動。另外最主要係佢放棄咗之後,戀愛心態方面我慢慢學識男人嘅承諾,係行動先係最實際,甜言蜜語聽下就好了(我戀愛經驗好少),發覺自己原來對婚前性行為亦唔係太抗拒,但前提係要係男女朋友關係,唔係SP,亦要佢值得我咁做。
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-10 01:12 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 01:00 PM 發表

都會啊。我好記得佢同我講過一啲野,我本身個人係去到陌生環境會好唔自在好膽怯嘅,但就因為諗起佢嘅說話,我會定好多,大膽啲,亦由一個對陽光100%抗拒嘅人,變成鍾意咗做運動、可以陽光下戶外活動。另外最主要係佢放棄咗 ...

其實男唔男女朋友, S唔SP唔係重點, 因為尼D關係只不過係一D人生階段。試左冇壞, 唔試可能會係遺憾。反而係你既人生觀, 生活態度, 性格上有冇因為尼D事, 關係而有好的轉變。如果KEEP左尼D關係, 你發現你既人生路程係越走順利, 個人係不停進步咪KEEP(不包括出賣自己靈魂), 如果尼D關係係阻礙你既前進既步伐, 咪放手。
溫室小花放走室內成長, 係永遠經歷唔到風雨吹打。甜酸苦辣應該樣樣都試下,唔好比太多社會設定既價值框死自己。唔傷害自己, 唔傷害人既, 應該放膽一試。到你將來結婚, 咩都試過了, 就唔會再心思思覺得遺憾

作者: 00ligirl    時間: 2019-9-10 05:43 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 11:38 AM 發表

我本身唔抗拒嘅,其實我打扮都偏可愛型,係情緒起伏唔會太大,望落比較文靜,亦俾人覺得好恰咁,性感呢,我就有肚腩仔,但望落唔肥嘅

性格文靜又好難扮活潑,反而文靜配合性感可以好突出🙂
有肚腩仔冇問題,衣服有幾可show肚腩,反而show腿最普遍🙂
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 08:18 PM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-10 01:12 PM 發表   

其實男唔男女朋友, S唔SP唔係重點, 因為尼D關係只不過係一D人生階段。試左冇壞, 唔試可能會係遺憾。反而係你既人生觀, 生活態度, 性格上有冇因為尼D事, 關係而有好的轉變。如果KEEP左尼D關係, 你發現你既人生路程 ...

都係嘅,人一世物一世,咩都應該要試下,就算最後唔可以一齊,都會係我好好回憶,因為我有努力令自己變得更好,多謝你
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-10 08:49 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 08:18 PM 發表

都係嘅,人一世物一世,咩都應該要試下,就算最後唔可以一齊,都會係我好好回憶,因為我有努力令自己變得更好,多謝你

無錯, 咁先叫對自己人生負責, 對我來講SP都唔係問題, 因為你鐘意佢嘛, 好多都係由SP做到最後拍拖, 先後次序而已, 好多都係同居試婚先結婚。現今世代已經唔係封建,做覺得啱既事。
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 09:13 PM

引用:
原帖由 00ligirl 於 2019-9-10 05:43 PM 發表   
性格文靜又好難扮活潑,反而文靜配合性感可以好突出🙂 有肚腩仔冇問題,衣服有幾可show肚腩,反而show腿最普遍🙂

其實性格係好難改變,不過我而家份工需要outgoing同主動,我諗會慢慢變,不過都好嘅,話唔定越識越多人,越多野做就唔會諗住佢
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 09:14 PM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-10 08:49 PM 發表   

無錯, 咁先叫對自己人生負責, 對我來講SP都唔係問題, 因為你鐘意佢嘛, 好多都係由SP做到最後拍拖, 先後次序而已, 好多都係同居試婚先結婚。現今世代已經唔係封建,做覺得啱既事。 ...

但SP硬係覺得對自己無保障,好隨便咁。但我又接受到同居,好似好矛盾,哈哈
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-10 09:19 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 09:14 PM 發表

但SP硬係覺得對自己無保障,好隨便咁。但我又接受到同居,好似好矛盾,哈哈

名稱來啫, 如果呃, SP最多係食左你隻豬, 但如果呃你感情, 你會痛苦N倍。如果同人發展, 除非你覺得對方係有心搵另一半果D人。不過如果唔係, 就SP都唔好做, 費事自己受傷。同居唔同, 同居係大家承認左對方嘛
作者: 00ligirl    時間: 2019-9-10 10:33 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 09:13 PM 發表

其實性格係好難改變,不過我而家份工需要outgoing同主動,我諗會慢慢變,不過都好嘅,話唔定越識越多人,越多野做就唔會諗住佢

應該話你越識越多人,識到個更好,自然唔會諗住佢
作者: 宇宙仔    時間: 2019-9-10 10:35 PM

算吧啦,小心係食家
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 10:36 PM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-10 09:19 PM 發表   

名稱來啫, 如果呃, SP最多係食左你隻豬, 但如果呃你感情, 你會痛苦N倍。如果同人發展, 除非你覺得對方係有心搵另一半果D人。不過如果唔係, 就SP都唔好做, 費事自己受傷。同居唔同, 同居係大家承認左對方嘛 ...

呃感情。其實,我都好矛盾呢方面。我都理解,一日未確定關係,人地一日都仲有得揀,就算同咗第二個一齊,都唔關我事,無得say no,而且人地話只係幾個月,好小事。但另一方面,其實就算係曖昧,我都擺咗好多感情落去,個心真係會痛,可能我太少經驗,所以太快沉船,太認真吧。

佢外型其實係好smart果啲,又細過我,所以我都無咩自信,我見佢啲女性朋友個個都好似KOL咁好靚,我都會打扮,但就日系果種,淡妝斯文為主,佢就鍾意濃啲妝
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 10:37 PM

引用:
原帖由 00ligirl 於 2019-9-10 10:33 PM 發表   
應該話你越識越多人,識到個更好,自然唔會諗住佢

呢個真,而家有時候都好多野做,都開始諗少咗佢,而且佢喺其他人面前都對我好保持距離同冷淡
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 10:40 PM

引用:
原帖由 宇宙仔 於 2019-9-10 10:35 PM 發表 算吧啦,小心係食家

其實我地識咗無耐佢有叫過我半夜上佢屋企,哈哈,我拒絕咗,但佢好孝順父母,所以我都唔知係咪食家了
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-10 10:47 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 10:40 PM 發表

其實我地識咗無耐佢有叫過我半夜上佢屋企,哈哈,我拒絕咗,但佢好孝順父母,所以我都唔知係咪食家了

YES, 食家, 而且佢做既野係會傷你感情, 不過我覺得有D野你唔試個心唔會死。但唔好訓身比自己石沉大海。
感情唔會係人生全部, 記住尼個POINT
作者: 宇宙仔    時間: 2019-9-10 10:48 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 10:40 PM 發表

孝順父母都可以係食家,對父母係對內,食女係對外,為何食家要不孝順,照你咁講,唔洗小心添啦,一定係食家添啦
作者: Wmimiq    時間: 2019-9-10 11:13 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 09:14 PM 發表

SP又點同同居呢?
SP係冇愛,只為性慾,同居就係同心愛男仔一齊生活,身體亦係只有呢個男仔擁有
我正正係同居緊,比到二人世界嘅感覺
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 11:14 PM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-10 10:47 PM 發表    

YES, 食家, 而且佢做既野係會傷你感情, 不過我覺得有D野你唔試個心唔會死。但唔好訓身比自己石沉大海。 感情唔會係人生全部, 記住尼個POINT

係啊,我一直都覺得自己已經好獨立好理性,情緒起伏一向唔大,佢唔係我初戀,但識咗佢之後我先發現原來我嘅心情完全因佢而起伏,所以果段時間情緒好極端,一係好開心覺得好幸福,但去到後期,我down到以為自己有抑鬱症,做咩都無心機,日日喊。

而家好番好多,雖然見到佢仍然會心痛,但起碼唔係成隻鬼咁。完全明白晒「感情唔係人生全部,你的世界不應只有他」呢句說話。
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 11:14 PM

引用:
原帖由 宇宙仔 於 2019-9-10 10:48 PM 發表

孝順父母都可以係食家,對父母係對內,食女係對外,為何食家要不孝順,照你咁講,唔洗小心添啦,一定係食家添啦

哈哈,都應該係
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-10 11:16 PM

引用:
原帖由 Wmimiq 於 2019-9-10 11:13 PM 發表   SP又點同同居呢? SP係冇愛,只為性慾,同居就係同心愛男仔一齊生活,身體亦係只有呢個男仔擁有 我正正係同居緊,比到二人世界嘅感覺 ...

會唔會覺得無私人空間?不過睇你地都應該好甜蜜好享受
作者: 宇宙仔    時間: 2019-9-10 11:20 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 11:14 PM 發表

哈哈,都應該係

你都覺得係食家,又為何要留戀一個咁既人
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-10 11:21 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 11:14 PM 發表

係啊,我一直都覺得自己已經好獨立好理性,情緒起伏一向唔大,佢唔係我初戀,但識咗佢之後我先發現原來我嘅心情完全因佢而起伏,所以果段時間情緒好極端,一係好開心覺得好幸福,但去到後期,我down到以為自己有抑鬱症,做咩都無 ...

我都係是但UP咋, 因為如果你唔醒, 我UP10萬次都係廢UP
作者: Wmimiq    時間: 2019-9-10 11:26 PM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-10 11:16 PM 發表

會唔會覺得無私人空間?不過睇你地都應該好甜蜜好享受
初初有小小覺得冇左部分私人空間,但習慣左就唔會

根本婚前性行為同同居已經係好普遍,完全唔可以用開放去形容
冇感情嘅性行為例如不停換男友、SP、ONS,呢d先叫得上開放
作者: YounnyTsang905    時間: 2019-9-11 12:48 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-9 08:15 PM 發表 我知道,人都係鍾意笑容滿面,充滿正能量嘅人。但有時候,真係好難控制。

我覺得你唔應該放棄否則可能後悔莫及

作者: 心有思屬    時間: 2019-9-11 12:58 AM

引用:
原帖由 YounnyTsang905 於 2019-9-11 12:48 AM 發表
我覺得你唔應該放棄否則可能後悔莫及

活在當下
作者: YounnyTsang905    時間: 2019-9-11 01:07 AM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-11 12:58 AM 發表

活在當下
希望樓主明白
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 01:55 AM

引用:
原帖由 宇宙仔 於 2019-9-10 11:20 PM 發表

你都覺得係食家,又為何要留戀一個咁既人

可能始終覺得佢係最待別果個,以前都鍾意過幾個人,都無疾而終。但喺佢身上面,我又學咗好多野戀愛方面嘅野,亦因爲佢嘅說話,我先變得更大膽,去到陌生環境唔再膽怯,亦因爲想襯得起佢,我好努力做護膚同keep住運動,我以前係完全唔運動,亦因為佢而去報興趣班,學啲以前自己有興趣但一直無行動去學嘅野,覺得自己變得更好,所以先咁放唔低,當然,而家我個心態亦都轉變咗,學呢啲野唔係為佢,係為自己。
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 01:56 AM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-10 11:21 PM 發表   

我都係是但UP咋, 因為如果你唔醒, 我UP10萬次都係廢UP

其實你地都講得好啱,真係好多謝你地
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 01:58 AM

引用:
原帖由 Wmimiq 於 2019-9-10 11:26 PM 發表   初初有小小覺得冇左部分私人空間,但習慣左就唔會
根本婚前性行為同同居已經係好普遍,完全唔可以用開放去形容 冇感情嘅性行為例如不停換男友、SP、ONS,呢d先叫得上開放 ...

我接受同男朋友發生關係、同居嘅,但就唔會同自己唔鍾意嘅人做
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 02:06 AM

引用:
原帖由 YounnyTsang905 於 2019-9-11 12:48 AM 發表   我覺得你唔應該放棄否則可能後悔莫及

其實都識咗好耐了,就來兩年,而家又一齊做野,我唔介意辦公室戀情,但就怕閒言閒語,但最重要係,我覺得佢都已經完全放低咗,當我係普通朋友咁客氣,我連想做個好朋友想close啲都唔得咁,雖然我唔想放棄,想俾多啲時間佢認識我多啲,俾佢睇到我有唔同嘅一面。

但始終佢係鍾意後生過佢嘅女仔,又好要面,我好似太朴素,所以我都無咩信心,但想要加油再試一次,過埋今年都仲係無咩進展,我諗我真係要放棄了。
作者: 宇宙仔    時間: 2019-9-11 02:06 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-11 01:55 AM 發表

可能始終覺得佢係最待別果個,以前都鍾意過幾個人,都無疾而終。但喺佢身上面,我又學咗好多野戀愛方面嘅野,亦因爲佢嘅說話,我先變得更大膽,去到陌生環境唔再膽怯,亦因爲想襯得起佢,我好努力做護膚同keep住運動,我以前係完 ...

希望你可以快啲走返出嚟
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 02:08 AM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-11 12:58 AM 發表   

活在當下

我會嘗試的。都啱嘅,好好享受當下,話唔定就係最charm的時候
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-11 03:45 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-11 01:58 AM 發表

我接受同男朋友發生關係、同居嘅,但就唔會同自己唔鍾意嘅人做

應該冇人會同冇感覺既人做,除左比錢果D
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-11 03:46 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-11 02:08 AM 發表

我會嘗試的。都啱嘅,好好享受當下,話唔定就係最charm的時候

你醒目女來既
作者: 心有思屬    時間: 2019-9-11 03:47 AM

引用:
原帖由 YounnyTsang905 於 2019-9-11 01:07 AM 發表
希望樓主明白

大道理,小智慧,樓主應該明
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 09:17 AM

引用:
原帖由 宇宙仔 於 2019-9-11 02:06 AM 發表

希望你可以快啲走返出嚟

多謝你
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 09:18 AM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-11 03:45 AM 發表   

應該冇人會同冇感覺既人做,除左比錢果D

唔哈
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 09:19 AM

引用:
原帖由 心有思屬 於 2019-9-11 03:47 AM 發表   

大道理,小智慧,樓主應該明

多謝你
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-11 09:20 AM

多謝咁多位陪我傾咗咁耐,我明白點做了,呢度真係warm
作者: 宇宙仔    時間: 2019-9-11 09:58 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-11 09:17 AM 發表

多謝你

不用了,只是一句客氣說話
作者: 小土子    時間: 2019-9-11 11:25 AM

引用:
原帖由 ayukikyo2086 於 2019-9-11 02:06 AM 發表

其實都識咗好耐了,就來兩年,而家又一齊做野,我唔介意辦公室戀情,但就怕閒言閒語,但最重要係,我覺得佢都已經完全放低咗,當我係普通朋友咁客氣,我連想做個好朋友想close啲都唔得咁,雖然我唔想放棄,想俾多啲時間佢認識我多啲 ...
你有冇同佢私底下出過街?
否則你想以另一形象比佢見亦未必有機會
始終返工冇可能著得可愛d或性感d
作者: ayukikyo2086    時間: 2019-9-12 04:16 PM

引用:
原帖由 小土子 於 2019-9-11 11:25 AM 發表   你有冇同佢私底下出過街? 否則你想以另一形象比佢見亦未必有機會 始終返工冇可能著得可愛d或性感d

以前有同佢出過去幾次,不過因為工作問題好難就時間。一齊做野之後就未試過,不過佢咁冷淡,我都唔敢再約
作者: 小磊    時間: 2019-9-20 11:19 AM

唔好去為一個人改變, 一方面係改變永遠唔係永遠, 你總有一日會變返自己, 咁會令大家最後去返原點.去搵一個會中意你本身性格既人好過去為一個人而變
作者: ionking    時間: 2019-9-26 07:49 AM

引用:
原帖由 00ligirl 於 2019-9-10 01:05 AM 發表

我覺得改下形象冇壞🙂
讚同,改變下可能你揾到咁自己嘅style