標題: [新聞轉貼] 傳-廸基亞拒絕續約,明夏加盟祖記 [打印本頁]

作者: kenhkb    時間: 2019-9-8 04:04 PM     標題: 傳-廸基亞拒絕續約,明夏加盟祖記

英國各大傳媒爆料,指曼聯門將迪基亞已經拒絕會方提出嘅37萬鎊周薪續約條件,並決定明年夏天以自由身加盟祖雲達斯,繼承保方衣缽。 曼聯今夏一直想同迪基亞傾續約,願意畀呢位28歲西班牙國腳35萬鎊周薪,甚至近期加碼至37萬鎊,令佢成為世界最高薪門將。 不過,迪基亞仍然不為所動,但並非嫌人工低,而係根本唔想留隊,因為覺得曼聯冇爭標實力,留隊只會浪費時間。而且如果曼聯今季又未能打入英超前4位,再次無緣下屆歐聯,迪基亞下季又要減人工,留隊等於「慢性自殺」。 與此同時,祖雲達斯率先準備「預簽」迪基亞,雙方明年1月就可以正式展開談判。據報,迪基亞亦樂意加盟祖記,因為呢支意甲豪門擁有C朗、馬菲斯迪歷特等球星,起碼捧意甲冇難度,甚至有力問鼎歐聯冠軍。 特別係盧卡古、阿歷斯山齊士、基斯史摩寧等前曼聯隊友今季都去咗意甲搵食,似乎都幾好路數,難免令迪基亞心動。 祖雲達斯一向係「免簽之王」,近年多次免轉會費簽入球星,派路、普巴都係代表作,今季亦「免簽」艾朗藍斯同拉比奧特,應該好有把握簽埋迪基亞。
作者: akanesk    時間: 2019-9-8 05:43 PM

最唔想係免簽去意甲d乞兒隊
作者: moonking    時間: 2019-9-8 05:52 PM

祖記咁有吸引力?
個個都肯免簽過去,可能慳左轉會費,個人條款好吸引
作者: knight7676    時間: 2019-9-8 05:56 PM

唔續約都走硬架啦,去邊都唔關曼聯事...
作者: 杜杜1214    時間: 2019-9-8 06:05 PM

如果真係走,就唔好強留囉 召軒達臣番來+羅美路試下
橫點預左今季成績唔會好
作者: linmola    時間: 2019-9-8 06:51 PM

引用:
原帖由 moonking 於 2019-9-8 05:52 PM 發表
祖記咁有吸引力?
個個都肯免簽過去,可能慳左轉會費,個人條款好吸引
我覺得是丫朗效應
作者: tinchi3721    時間: 2019-9-8 07:17 PM

引用:
原帖由 杜杜1214 於 2019-9-8 06:05 PM 發表
橫點預左今季成績唔會好

我就覺得應該雪番佢1季 廢事同人練兵 大家都開始討厭迪基亞每年都要離隊 不如早d著手龍門位既收購好過
作者: stefaniesun    時間: 2019-9-8 07:50 PM

年年攪一劑,走啦,早D俾羅美路正選.
有心踢嘅又無得踢,無心踢嘅就死留難留
作者: 牌神    時間: 2019-9-8 07:53 PM

往年開始下滑,時間候換人了。
作者: MJF    時間: 2019-9-8 07:57 PM

狀態越嚟越差,連國家隊都棄用,已忘記曼聯球迷如何支持佢(即使在世盃哈碌之後),既然鐵心要走,不留也罷!
作者: wwlau2000    時間: 2019-9-8 09:07 PM

咁阿木咪on 9 囉!一早到暑假佢仲未肯簽約,就好掛牌賣啦!收番二,三千萬都好呀!而家隨時一蚊都收唔到.......
作者: ManUTDwow    時間: 2019-9-8 09:22 PM

阿木on9 都唔係新聞
作者: 一世牛哥正傻仔    時間: 2019-9-8 10:14 PM

呢條友都幾ok
作者: waltze    時間: 2019-9-9 12:15 AM

又來呀!好煩呀
作者: kiss-ka    時間: 2019-9-9 12:20 AM

引用:
原帖由 MJF 於 2019-9-8 07:57 PM 發表
狀態越嚟越差,連國家隊都棄用,已忘記曼聯球迷如何支持佢(即使在世盃哈碌之後),既然鐵心要走,不留也罷!
咁又唔好咁講 曼迷都唔算好品
迪基亞係曼聯低潮咁多年都係表現最好嗰個(沒有之一) 呢兩年偶有蝦六(都有神救)就比人小到仆街 親生仔福仔連加特嗰d又係一樣屌 有名氣嘅山神普巴又係屌 心態積極嘅麥湯 渣古又係屌

曼迷都算係最負面最唔支持自己球員嘅球迷 我係球員我都心淡 踢唔出好波 又一個惡性循環

Ps 曼迷
作者: Totti888    時間: 2019-9-9 01:55 AM

其實去邊間球會都唔關事,只係唔想再留喺曼聯。
作者: hinlo17    時間: 2019-9-9 09:24 AM

引用:
原帖由 杜杜1214 於 2019-9-8 06:05 PM 發表
橫點預左今季成績唔會好

完全同意,反正聯賽打完幾場都知前四無望
廢事下年又換龍夾過收多年皮,不如直接雪九佢出其他龍
出佢都係一勝二和一敗, 唔出都分別不大
作者: andytwh    時間: 2019-9-9 09:32 AM

真不知所謂,年年都嗌走,已經走緊下坡,他是以反應取勝,但近年反應已慢左,身位又唔係優勝級嘅籠,點值37萬鎊?唔想比轉會費就雪,雪到你硬。
作者: ~榮~    時間: 2019-9-9 01:07 PM

蘇B夠唔夠膽雪聖基亞..連後備都唔比佢做..季中收返軒達臣做2號龍呢..
作者: timstims    時間: 2019-9-9 01:44 PM

下場開始用羅美路啦
作者: yeung1988    時間: 2019-9-9 01:58 PM

係走先好, 一路都唔想曼聯晒錢留佢, 本身狀態都跌緊, 之前又扭屎忽要加人工, 但龍又守唔好, 經常失手
自從世盃佢有份幫西班牙提早出局, 就對呢個人冇咩希望
作者: ballzi456    時間: 2019-9-9 01:59 PM

竟然會有人怪dg1

而家呢隊曼聯
5年內都唔會有咩希望奪冠
SoB 而家全力玩英人 + 青訓
今年分分鐘歐霸都無

合約完走
好黎好去算係咁啦
作者: huskycss    時間: 2019-9-9 02:01 PM

幾年前,大家話「神基亞走啦,哩隊波配唔上佢」同「最成功就係留到迪基亞」。又唔係表現差,只係冇以前咁好,又冇真係出聲搞搞震,結果就比曼迷唾棄。真係有趣。其實我無所謂,佢想走,冇公開搞事,大家好來好去。不過曼聯太有信心,搞到比佢 Free Go 就真係唔知為乜 ... 哩頭大家 defend 阿木冇 budget 轉個頭 Free Go 正選的話,我真係冇野想講啦。
作者: 無雀腳仔    時間: 2019-9-9 07:24 PM

我個人從來只係視佢為一個雇傭兵 對佢無咩感情 唔係部fax佢走L咗幾年 依家佢想走就隨便

大家好來好去
作者: lam1984    時間: 2019-9-9 08:54 PM

算係功成身退啦, 十年囖....

希望下個係一個
1. 對傳中波識得出迎接波, 打手槌嘅龍門
2. 用脚處理囘傳波好啲嘅 (依家果個好求其)
3. 救十二碼要好過今日曼聯正選個位。
作者: ManUtdFans    時間: 2019-9-10 11:28 AM

佢想走咪放佢走囉,大前提唔係free go.
作者: AOZ    時間: 2019-9-10 11:56 AM

講真唔想佢走, 因佢表演真的不算差. 但可惜的是如果真係走只能免費放走佢而唔係收返d轉會費感到可惜, 更加證明阿木買賣球員真係唔掂...
作者: waishun12    時間: 2019-9-10 01:02 PM

感覺佢開始走下啦 接連犯D低級錯誤 放佢走睇佢去邊隊有咁高人工收囉
作者: 哪來的自信    時間: 2019-9-10 02:27 PM

早幾年肯留都算係咁,以佢實力呢幾年唔應該咁小冠軍~
如果佢當年去到皇馬可能果三個歐聯佢落左袋
作者: fogel    時間: 2019-9-13 06:55 PM

非常酷
作者: 愛蒲的女孩Siu    時間: 2019-9-15 10:09 AM

又去祖記