標題: [新聞轉貼] 曼聯球迷不解紅魔這筆轉會: 隊內兩個廢物為何不走 [打印本頁]

作者: slipcover    時間: 2019-8-30 10:15 AM     標題: 曼聯球迷不解紅魔這筆轉會: 隊內兩個廢物為何不走

史摩寧將租借離隊

曼聯球迷「抽水」

曼聯計劃將英格蘭中堅史摩寧租借給羅馬,對此紅魔球迷非常不解,紛紛在網上發言表達意見。

29 歲的史摩寧在中堅位置上的順位不及麥佳亞和連迪路夫,小將杜安沙比也更受蘇斯克查重視。

但球迷們認為,隊內還有更「 廢 」的人,更該被送走的是菲爾-鍾斯和盧祖,而不是尚能一用的史摩寧。

「 鍾斯還在曼聯瑟瑟發抖呢,可史摩寧卻被送走了」

「 太荒唐,我們放走了史摩寧,卻不是鍾斯或者盧祖。不過這說明,也許沒有人對那兩個人感興趣」

「 史摩寧其實還不錯,不理解為什麼讓他走,而不是鍾斯和盧祖」

「 要是我,先清洗鍾斯,而不是史摩寧」

「 留住盧祖,因為每支球隊都需要一個瘋狂的阿根廷人,但我更想留住史摩寧,把鍾斯送走」

網民們的這些聲音預計不會被曼聯理睬,據披露,史摩寧租借加盟羅馬,紅魔將得到 300 萬英鎊的租借費。

https://soccer.sina.com.hk/news/1/20190830/10566700/
作者: slipcover    時間: 2019-8-30 10:18 AM     標題: 曼聯後防老臣白菜價租借離隊 - 蘇帥又秀迷之操作

史摩寧將離隊

據英國媒體天空體育的消息,曼聯後衛史摩寧即將以租借的方式加盟意甲羅馬隊一個賽季,租借費 270 萬鎊(約 300 萬歐 ),不含買斷條款,球員本人已經同意租借離隊,他將在週五飛往意大利接受體檢,並完成簽約。

報導稱,本週二曼聯和羅馬開始進行談判,最初曼聯希望外租史摩寧且帶 2000 萬歐( 約 1800 萬鎊 )的買斷條款,但是最終還是決定不包含買斷條款,避免談判陷入拉鋸戰。最終談判很順利完成。

史摩寧現年 29 歲。截止到目前,史摩寧總計為曼聯效力 10 個賽季,經歷了 6 任教練,累計出場 323 次,攻入 18 球,隨隊拿下 8 座冠軍。

曼聯的這筆操作又非常迷,蘇帥今季希望扶正麥佳亞+連迪路夫的主力中堅組合。但賸餘後衛中,史摩寧是出勤率最高,傷病最少,綜合表現最穩定的球員。

由於拜利已經受傷,送走史摩寧後,蘇帥在輪換上只能指望盧祖,鍾斯和杜安沙比了,兩個玻璃人,一個新秀。一旦麥佳亞或者連迪路夫受傷,曼聯的防線也會立刻吃緊。
作者: chiu2003    時間: 2019-8-30 10:25 AM

你想洗都要有人接 鍾斯同盧祖,中超都唔要啦
作者: faifai1234    時間: 2019-8-30 10:41 AM

如果可以隨時回收就冇問題既
作者: SONICO    時間: 2019-8-30 10:46 AM

唯一解釋 為脫歐作準備
作者: kllukuw    時間: 2019-8-30 02:36 PM

其他幾件應該真係冇人要先借細緊
作者: gareth88    時間: 2019-8-30 02:51 PM

將P Jones改打防中啦
分分鐘比馬廸好
作者: Totti888    時間: 2019-8-30 03:27 PM

史波雖然係屎波,但點都好過條論論盡盡嘅鍾司,條盧祖就更加係呃飯食,可見SoB喺用人選人方面真係好大問題,睇嚟今季要將目標降低到留番喺第一版嘞!
作者: stefaniesun    時間: 2019-8-30 03:56 PM

轉會操作已經衰左好幾年,黑柴上場結果又係一Q樣,無得救
作者: tommy1029    時間: 2019-8-30 10:16 PM

引用:
原帖由 stefaniesun 於 2019-8-30 03:56 PM 發表
轉會操作已經衰左好幾年,黑柴上場結果又係一Q樣,無得救

清洗冗員,為將來鋪路
作者: faifai1234    時間: 2019-8-31 06:41 AM

引用:
原帖由 Totti888 於 2019-8-30 03:27 PM 發表
史波雖然係屎波,但點都好過條論論盡盡嘅鍾司,條盧祖就更加係呃飯食,可見SoB喺用人選人方面真係好大問題,睇嚟今季要將目標降低到留番喺第一版嘞! ...

後防就點都要減磅,鍾斯落荷之流根本就冇人要,有得揀你估sob唔想放咩,不過史波係咁多個中堅排位最低,見熱身賽佢出場時間最少就知,所以不排除史波係佢清洗首選
作者: waishun12    時間: 2019-8-31 07:54 AM

清屎波我又覺得冇問題喎 講真舊有後防其實一個都冇得留低
作者: 曼勝捷    時間: 2019-8-31 08:46 AM

7個中堅又真係太多。 唯一驚前線唔夠人
作者: canton7    時間: 2019-8-31 11:12 AM

你肯賣都要有人買先成事
作者: 大帝簡東拿    時間: 2019-8-31 11:22 AM

洛祖之前想賣佢去中超,但佢唔想去。
嗰時想買麥龜,加鐘斯落去減轉會費,但李城唔要。
作者: akanesk    時間: 2019-8-31 12:22 PM

先後次序問題姐,個人覺得清邊個先都得...因為幾件根本同level,各有各自爆的精彩
作者: 無雀腳仔    時間: 2019-8-31 12:32 PM

唉,如果史波同山神係賣,我完全接受 但為個少少租借費借比人,之後又無買斷,我就覺得好L on 9
作者: akanesk    時間: 2019-8-31 12:36 PM

引用:
原帖由 無雀腳仔 於 2019-8-31 12:32 PM 發表
唉,如果史波同山神係賣,我完全接受 但為個少少租借費借比人,之後又無買斷,我就覺得好L on 9

證明我地班友係堅垃圾無市場

史波同鍾斯想清,但年頭又同佢地高薪續約

但重點係人工異常高但實力不符,強隊唔會要,中下游負擔唔起,球隊以為有市場...但實際係無
作者: 無雀腳仔    時間: 2019-8-31 01:27 PM

引用:
原帖由 akanesk 於 2019-8-31 12:36 PM 發表

證明我地班友係堅垃圾無市場
史波同鍾斯想清,但年頭又同佢地高薪續約
但重點係人工異常高但實力不符,強隊唔會要,中下游負擔唔起,球隊以為有市場...但實際係無 ...

明。。。所以我寧願放後備自用
特別係史波,佢算係比較唔易傷
速度同高波又唔差
對住身體質素比較好嘅前鋒
可以用佢搭麥瓜
作者: 忍者龜.頭痛    時間: 2019-9-1 11:12 AM

chilling = 瑟瑟發抖  
作者: li1091    時間: 2019-9-2 08:21 AM

你都知尚可一戰,咪有人要law,其他好簡單,半價都冇人要