標題: [吹水閒聊] 一句秒殺 有英超未 [打印本頁]

作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 10:26 AM     標題: 一句秒殺 有英超未

最佳龍門
兩個神射手
足球先生
最少失球

姐姐都覺得好多數據刷左出黎
但返工果陣有個死獌狗問姐姐 有英超未
什麼叫 一句秒殺
姐姐今日心領神會
也不用太在意利物浦有沒有任何錦標
作者: Jame是米拿    時間: 2019-5-15 11:08 AM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 10:26 AM 發表
最佳龍門
兩個神射手
足球先生
最少失球

什麼叫 一句秒殺
姐姐今日心領神會
也不用太在意利物浦有沒有任何錦標 ...

如果愛戴一隊球隊係要黎威同自豪,咁不如過檔捧曼城啦!利記唔啱你架!至於49000既球迷講乜,我唔會回應囉,因為好同情佢地既遭遇囉!
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 11:14 AM

同情獌13次英超? 而回答吾到人地一句秒殺 ?  姐姐知羞恥 真系比人秒殺
而不是好似你甘扮吾回應而系冇得回應
作者: Jame是米拿    時間: 2019-5-15 11:15 AM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 11:14 AM 發表
同情獌13次英超? 而回答吾到人地一句秒殺 ?  姐姐知羞恥 真系比人秒殺

由得佢永遠懷緬過去囉,做人係活在當下呀!
作者: vinlok    時間: 2019-5-15 11:34 AM

你都可以秒殺佢,
叫聲佢六師弟囉.
作者: Jame是米拿    時間: 2019-5-15 11:55 AM

摘自今日明報筆陣
蔡子強:足球為何可以一生一世
足球為何可以激動人心?我想除了如馬勒當拿在世界盃的「一個過七個」這類令人神為之奪的經典鏡頭之外,更重要的是,足球就像一面鏡子。
在這面鏡子中,球迷可以看到自己的影子,看到自己的個性,看到自己的心理投射,更看到生命中令他們觸動和喜悅的東西。
還有什麼可以比以下更激動人心?
上周,歐聯準決賽,利物浦首回合落後3球,次回合雖然回到主場,但對的是擁有「神之美斯」在陣的「地上最強」巴塞隆拿。要晉級不單要連追4球,還要「入波如食生菜」的「神之美斯」顆粒無收。更何况己方傷兵滿營,無沙拿,無法明奴,無拿比基達,可說是「讓足車馬炮」,殘陣應敵,還如何可以入到4球?
另一場準決賽,熱刺首回合雖然只輸一球,但次回合作客,半場再被攻入兩球,沒有了世界盃神射手哈利簡尼在陣,還如何可以下半場連追3球?
賽前,利物浦領隊高普向球員說,「小伙子,要相信,我們能夠入番一兩球,如果我們未能在15、20分鐘做到,那麼就要相信,我們能夠在65、66、67分鐘做到。有晏菲路主場作為後盾,相信我,我們能夠做得到」;他又說,「如果我們做得到,當然好;若不,那就以最漂亮的方式失敗吧」。
另一邊廂的熱刺,半場休息,因傷缺陣的簡尼來到休息室,問隊友:「這就是我們希望被別人記住的方式嗎?」結果,兩者都上演了驚世大逆轉。

無人可放棄你 除非你先放棄自己
利物浦真的一場入了4球,且零封對手——「地上最強」的巴塞——繼14年前「伊斯坦堡奇蹟」裏那「絕地反擊6分半鐘」之後,今天再次締造了「晏菲路奇蹟」。至於熱刺,下半場55及59分鐘連追兩球,更在完場補時5分鐘的最後幾秒,再入一球,絕殺對手。兩隊都出現了夢幻般的時光、激動人心的時刻。正如曾經先後帶領波圖和國際米蘭奪得歐冠盃的「牙擦教練」摩連奴,在利物浦對巴塞那場波電視旁述時所說,勝敗的關鍵是高普把其信念灌注入其隊伍之中:「This is not about tactics, not about philosophy. This is about heart and soul.」摩連奴給予這名自己昔日的對手很高的評價,說高普沒有因為陣中王牌因傷不能上陣而呼天搶地,也沒有因為一季要打50多60場波而怨天尤人。這就是高普,這就是他性格的反映:永不放棄、戰鬥精神、每個球員都傾其所有。
這一刻,我想起利物浦官方視頻的一段旁白:「過往有過好時光,也有過壞日子。大家試過疑惑,試過心碎;也試過反擊,試過拒絕認命。這就是支持,這就是社群,這就是團結。暴風雨漫天颳起時,大家仍然昂首闊步;四周在質疑我們時,我們仍為信念而戰。」沒有人可以放棄你,除非你先放棄自己。殘陣不一定是哀兵,It's a matter of attitude。

球場上偉大一刻 為生活尋回力量
很多時候,不少女性朋友都會說,她們人生中最為不解的謎團之一,就是為何身邊的男人,會對住22個「傻佬」,拼了老命跑來跑去追着一個波,如此沉迷。她們會問:給他們兩個波(又或者22個波),問題不是都解決了嗎?她們不明白,一個小小的足球,凝聚着的是些什麼。今天,大家都再也不會相信安徒生的童話,不會相信王子英雄的英勇故事。但卻就是球場中這些激動人心的時刻,填補了幾多生活中的空白和遺憾,令大家仍然相信人世間會有奇蹟,有力挽狂瀾,有前仆後繼,有「打甩門牙和血吞」,有兄弟間捨生忘我的義氣和情誼……讓大家從生活的折騰和黑洞當中,重新尋回鬥志和希望,令我們的人生更加圓滿。很多年後,利物浦又或者熱刺的歐冠獎盃,可能已經長滿了鐵鏽。但是,那偉大的一刻,仍然會長留球迷心目中,成了一代人心目中的傳奇和神話,在生活的挫折、失敗和氣餒當中,為我們提供希望及無盡的力量。也是因為這偉大的一刻,足球可以一生一世。
作者: 三一一三    時間: 2019-5-15 12:29 PM

王者上季81分攞第二佢地都好自hi架
作者: 三一一三    時間: 2019-5-15 12:45 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 10:26 AM 發表
最佳龍門
兩個神射手
足球先生
最少失球

什麼叫 一句秒殺
姐姐今日心領神會
你咪答話未得閒爭英超, 而家忙緊爭歐聯, 咁你個隊而家踢緊歐聯邊一round ?
作者: WCErnest    時間: 2019-5-15 01:17 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 11:14 AM 發表

這樣是羞恥嗎?
作者: 三一一三    時間: 2019-5-15 01:25 PM

引用:
原帖由 WCErnest 於 2019-5-15 01:17 PM 發表

這樣是羞恥嗎?
其實佢唔做利迷已經解決到佢問題
作者: foreveroi    時間: 2019-5-15 01:43 PM

引用:
點解妳唔問返佢,揸過法拉利未?住過九肚山未?坐過私人飛機未?假設佢真系做過晒以上事情,但佢依然只系妳同事,證明左一樣野,佢自卑無能加心理不平衡,咁妳又問返自己⋯妳系咪同一類人?
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 03:24 PM

佢睇完 都系果句
廢話甘多?
有英超未 ...

作者: 發明奴    時間: 2019-5-15 03:28 PM

樓主何許人也?
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 03:34 PM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-15 03:28 PM 發表
樓主何許人也?
香港其中一個利物浦球官方球迷會其中一員
作者: 發明奴    時間: 2019-5-15 03:36 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 03:34 PM 發表

香港其中一個利物浦球官方球迷會其中一員

利迷踩利記?
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 03:38 PM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2019-5-15 01:43 PM 發表

點解妳唔問返佢,揸過法拉利未?住過九肚山未?坐過私人飛機未?假設佢真系做過晒以上事情,但佢依然只系妳同事,證明左一樣野,佢自卑無能加心理不平衡,咁妳又問返自己⋯妳系咪同一類人? ...
人地都系回你一句 你系李嘉誠 甘利物浦有英超未 ? 秒
作者: foreveroi    時間: 2019-5-15 03:42 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 03:38 PM 發表

人地都系回你一句 你系李嘉誠 甘利物浦有英超未 ? 秒
無賴永遠都系無敵,咁妳身為香港人,被美國人問妳香港有航空母艦未?咁都一樣可以秒妳。
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 03:50 PM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-15 03:36 PM 發表

利迷踩利記?
姐姐吾認為踩 有句話叫知恥近乎勇
吾駛睇到獌狗點串 因為獌系班霸已經是历史
但利物浦今季不能奪冠最主要不是因爲鏝城強 而是利物浦季中自殺
輸比人家強姐姐心甘情願 但系里個情況系輸自己 同五年前一模一樣
即系自己都冇任何羞恥之心 不好意思
姐姐不是這樣的利迷
你地可以繼續J 所有數據
姐姐吾洗睇獌鏝或車某些惡意球迷
只看自己 自殺一次送英超 今次又再自殺
姐姐都好想知要自殺幾多次 ....
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 03:51 PM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2019-5-15 03:42 PM 發表

無賴永遠都系無敵,咁妳身為香港人,被美國人問妳香港有航空母艦未?咁都一樣可以秒妳。
師兄你已經完美示範咩叫無賴
簡直認香港是利物浦
美國系廢獌
作者: 發明奴    時間: 2019-5-15 03:51 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 03:50 PM 發表

但利物浦今季不能奪冠最主要不是因爲鏝城強 而是利物浦季中自殺
輸比人家強姐姐心甘情願 但系里個情況系輸自己 同五年前一模一樣
即系 ...

姐姐?
狠鐵不成鋼?
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 03:53 PM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-15 03:51 PM 發表

姐姐?
狠鐵不成鋼?
冇法 恨鐵不成鋼 對利物浦真心期望太大
作者: 發明奴    時間: 2019-5-15 03:53 PM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2019-5-15 03:42 PM 發表

你咁比較又唔太啱…
英超係20支球隊在同一條賽道上比賽…
作者: WCErnest    時間: 2019-5-15 03:56 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 03:50 PM 發表

即系 ...

這樣是羞恥嗎?
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 03:58 PM

引用:
原帖由 WCErnest 於 2019-5-15 03:56 PM 發表

這樣是羞恥嗎?

恥在季中自殺直接送冠

醒覺之後 去到最後一刻沒有放棄 但唯時已晚
作者: meurette    時間: 2019-5-15 04:17 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 03:51 PM 發表

簡直認香港是利物浦
美國系廢獌

唔同, 美國又贏呢四個字, 換轉係曼聯球迷都未至於會講得出口咁無恥.
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 04:29 PM

引用:
原帖由 meurette 於 2019-5-15 04:17 PM 發表

唔同, 美國又贏呢四個字, 換轉係曼聯球迷都未至於會講得出口咁無恥.
獌無恥系事實 但13次里個數字利物浦用五十年可吾可追到呢
球會要競爭 而不是不理人
如果有人話人家13次冠軍關我撚事咩
其實都好岩 如果你系打吡群球迷你就可以甘講 當中原因大家明白
作者: 沙比14號    時間: 2019-5-15 04:41 PM

首先要人尊重你,你先要尊重人,所以建議你唔好用獌呢個字先,否則你自己同你口中所講既獌又有咩分別呢?
其次,我真係唔覺得羞恥喎,如果未拎過英超就係羞恥,咁大把球隊既球迷陪我地羞恥啦。
其實把口生喺人地度,人地要講咩我阻止唔到,不過我淨係知今季利記既進步,大家有目共睹,如果你要選擇性失明咁都無計
作者: 沙比14號    時間: 2019-5-15 04:45 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 04:29 PM 發表

獌無恥系事實 但13次里個數字利物浦用五十年可吾可追到呢
球會要競爭 而不是不理人
如果有人話人家13次冠軍關我撚事咩
其實都好岩 如果你系打吡群球迷你就可以甘講 當中原因大家明白 ...

講黎講去你都係過唔到自己心魔,建議你轉棒曼城會開心好多
作者: 玄奘三藏    時間: 2019-5-15 04:51 PM

堂堂利物浦
英超班霸 歐洲強豪
實力係頂級 但連一次英超都冇
所以我好明白姐姐嘅心情
作者: 三一一三    時間: 2019-5-15 04:56 PM

姐姐心靈好脆弱
作者: foreveroi    時間: 2019-5-15 04:59 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 03:51 PM 發表

簡直認香港是利物浦
美國系廢獌
咁大家比球場邊個大邊個靚?妳同事問妳晏飛路球場坐過八萬人未?咁又被秒⋯真系口舌之爭沒完沒了,就算利物浦攞過英超冠軍,妳同事亦會問妳攞過十三次未?鬥完球隊又可以鬥身材,鬥完身材又可鬥高度⋯人生就系為左為鬥而鬥?不過妳話題咁貫切始終⋯利物浦攞過英超冠軍未?全世界的答案都系未,話題上系秒,咁樣妳應該同妳同事再冇任何話題,佢永遠在妳之上,咁真係球隊自己揀,仆街唔好喊,之後妳又會發現阿仙奴,車路士,布力般流浪,還有李斯特城的球迷⋯都一樣可以秒妳。

作者: foreveroi    時間: 2019-5-15 05:30 PM

引用:
原帖由 玄奘三藏 於 2019-5-15 04:51 PM 發表
堂堂利物浦
英超班霸 歐洲強豪
所以我好明白姐姐嘅心情
本人都明白堂堂曼聯皇者
連煞科日在主場,都要被尾三球隊⋯秒
所以好明白你入黎本討論區留言的心情

作者: ag4929    時間: 2019-5-15 06:04 PM

今季確實是未 但不代表下季不可以
只要繼續增强陣容深度
一定可以首奪英超
作者: 沙比14號    時間: 2019-5-15 06:11 PM

引用:
原帖由 玄奘三藏 於 2019-5-15 04:51 PM 發表
堂堂利物浦
英超班霸 歐洲強豪
所以我好明白姐姐嘅心情

堂堂曼城
無限金錢 英超班霸 歐強豪
實力超晒班 但連一次歐聯都無
所以我好明白城迷心情
根本係廢話😂😂
作者: Jame是米拿    時間: 2019-5-15 06:37 PM

堂堂班霸曼城今年班費係7.5億英磅,但歐聯決賽都入唔到!利記今年開支雖然大左,班費都只係5.5億磅一年,但連續兩年打入歐聯決賽,聯賽只比曼城低1分。大佬!2.2億磅既分野只係1分乍。曼聯今季開支幾多呢?6.6億磅!仲未計炒魔佬既支出。打出咩成績呢?同人講羞恥…?
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 07:22 PM

引用:
原帖由 沙比14號 於 2019-5-15 04:41 PM 發表
首先要人尊重你,你先要尊重人,所以建議你唔好用獌呢個字先,否則你自己同你口中所講既獌又有咩分別呢?
其次,我真係唔覺得羞恥喎,如果未拎過英超就係羞恥,咁大把球隊既球迷陪我地羞恥啦。
其實把口生喺人地度,人地要講咩我阻止 ...
師兄你真心未明白咩叫羞恥之心
口當然生在人家 但你要細心聽咩 有冇道理
冇英超基系可以比佢地講一世
希望你明白
作者: Jame是米拿    時間: 2019-5-15 07:34 PM

唉!等於你十年前買左隻港鐵,人地買左隻騰訊,佢可以威足十年,晒命足十年!你唔舒服既,可以換馬架!但冇人知騰訊之後會唔會繼續好過隻港鐵囉!
作者: sweetchan    時間: 2019-5-15 07:34 PM

師兄 佢好似系曼聯而不是曼城 😂😂😂
作者: 午夜叉燒    時間: 2019-5-15 11:18 PM

引用:
最佳龍門
兩個神射手
足球先生
最少失球

什麼叫 一句秒殺
姐姐今日心領神會

近來你係咪有困難,如果有就要尋求協助,唔好在網上麻醉自己,希望你可以在幻想世界中找到出口,走出困局重新認識自己,可以在內心深處尋找答案,一時迷失唔緊要,最重要韝出心中所想,是否攪基不順,如是就再找下一個吧,祝你基事順利。
作者: catcat163    時間: 2019-5-16 12:27 AM

南華球迷問:你有無41次頂級聯賽冠軍
然後
所有英超球隊都被秒
作者: catcat163    時間: 2019-5-16 12:30 AM

回覆 36#  sweetchan 的帖子

英超只不過係改咗個名,之前18次聯賽冠軍都係貨真價實
如果高普有4-4-2-4嘅影響力,一樣可以將英超改名,比如改做英頂聯,
咁你係咪又可以串全部英格蘭球隊有英頂聯未?
作者: catcat163    時間: 2019-5-16 12:37 AM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-15 07:34 PM 發表
師兄 佢好似系曼聯而不是曼城 😂😂😂

咁簡單
利物浦同熱刺爭緊歐聯
阿仙奴同車路士爭緊歐霸
曼城甚至屈福特都有得爭足總杯
請問曼聯爭緊乜嘢熱身賽杯?
作者: kakeur    時間: 2019-5-16 12:47 AM

一切都係因果, 如果我係利物浦球迷, 自己攞唔到英超, 我就唔會講其他球會; 之前報紙見到有個資深利迷, 話如果唔係甘賓尼對李城入果球世界波, 利物浦就可以成為冠軍; 但係佢又唔講利物浦呢季有幾場係如何幸運地僅勝一球(係幸運, 唔係符淥);
作者: WCErnest    時間: 2019-5-16 01:32 AM

其實唔需要同其他球會比較獎杯多少,用錢多少,甚麼甚麼的。今年爭英超爭輸了,這是事實,未有英超也是事實,這是利記自己要面對的問題,不用拉上其他球會。
利迷當然會傷心或者氣憤,鬧咗發洩吓無問題,但利記堂堂正正,沒做什麼對不起球迷的事,也沒做羞恥的事,球迷不必把自己的榮辱也押上。
作者: vinlok    時間: 2019-5-16 12:58 PM

所以千其唔好, 亦無必要同MU球迷口舌,
佢地正正就係揸住利記之痛製造事端...
即使你攞左第一次英超, 佢地又會話攞個十次未?
沒完沒了的...
作者: wyli4    時間: 2019-5-16 04:13 PM

姐姐你個零星期又黎
都咁多年利迷啦
要抽水人地乜都有得抽
球迷係互串架啦

今年97分,英超史上第三高分
歐聯坐亞望冠
老老實實今年冇乜邊隊有資格串我地
作為利迷今年應該一d羞恥心都冇
不過算啦你又會話利迷打飛機又盛
作者: sweetchan    時間: 2019-5-16 04:51 PM

引用:
原帖由 午夜叉燒 於 2019-5-15 11:18 PM 發表

近來你係咪有困難,如果有就要尋求協助,唔好在網上麻醉自己,希望你可以在幻想世界中找到出口,走出困局重新認識自己,可以在內心深處尋找答案,一時迷失唔緊要,最重要韝出心中所想,是否攪基不順,如是就再找下一個吧,祝你基事順利 ...
人地問你 你廢話一千字後 有英超未 秒
作者: sweetchan    時間: 2019-5-16 04:57 PM

引用:
原帖由 catcat163 於 2019-5-16 12:27 AM 發表
南華球迷問:你有無41次頂級聯賽冠軍
然後
所有英超球隊都被秒
書都未點讀過姐姐吾太怪你
連類比都出錯證明你默認人地已經秒左你
南華問既對象系住未欏冠軍既大埔和富問 答案就系秒 但系大埔已經欏左 所以南華問既對象可能系南區
姐姐真心吾明冇就冇 死吾認巢做咩?
作者: sweetchan    時間: 2019-5-16 04:59 PM

引用:
原帖由 catcat163 於 2019-5-16 12:30 AM 發表
回覆 36#  sweetchan 的帖子

英超只不過係改咗個名,之前18次聯賽冠軍都係貨真價實
如果高普有4-4-2-4嘅影響力,一樣可以將英超改名,比如改做英頂聯,
咁你係咪又可以串全部英格蘭球隊有英頂聯未? ...
姐姐冇話過利記18次甲組冠軍吾系貨真價實 你其實吾洗又甲又乙又頂級 甘即系有英超未?
作者: 沙比14號    時間: 2019-5-16 05:03 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 04:57 PM 發表

南華問既對象系住未欏冠軍既大埔和富問 答案就系秒 但系大埔已經欏左 所以南華問既對象可能系南區
姐姐真心吾明冇就冇 死吾認巢做咩? ...

無人唔認喎,事實我地係未有英超,不過無英超有咩好羞恥呢?我上面講左啦,曼城都無歐聯,咁城迷係咪又要覺得羞恥呢?
講到尾係你自己心中有鬼,呢樣野無人幫到你
作者: sweetchan    時間: 2019-5-16 05:05 PM

引用:
原帖由 catcat163 於 2019-5-16 12:37 AM 發表

咁簡單
利物浦同熱刺爭緊歐聯
阿仙奴同車路士爭緊歐霸
曼城甚至屈福特都有得爭足總杯
請問曼聯爭緊乜嘢熱身賽杯?
今日果位獌同事又話
今季獌只系衰開一次
過往 就往吾計13次 都吾系2就3 我地咩成績今季最高分亞軍就也文也武 歐聯佢地又有 但事實就系 佢話我利物浦就系冇英超 問姐姐做乜仲要撐垃圾利
姐姐答 冇呀就系中意
即使我吾喜歡 但人地講既系事實 冇得反駁
作者: sweetchan    時間: 2019-5-16 05:08 PM

引用:
原帖由 沙比14號 於 2019-5-16 05:03 PM 發表

無人唔認喎,事實我地係未有英超,不過無英超有咩好羞恥呢?我上面講左啦,曼城都無歐聯,咁城迷係咪又要覺得羞恥呢?
講到尾係你自己心中有鬼,呢樣野無人幫到你 ...
佢冇得吾認事實 系吾認巢
鏝城姐姐吾清楚 冇咩敵意
但一聽到里句有英超未好在意
作者: foreveroi    時間: 2019-5-16 07:19 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 05:08 PM 發表

小妹妹系咪做酒吧行業?假如系⋯咁同事間話題系峽窄少少。

作者: sweetchan    時間: 2019-5-16 08:13 PM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2019-5-16 07:19 PM 發表

小妹妹系咪做酒吧行業?假如系⋯咁同事間話題系峽窄少少。
阿師你今有五十未 行業同撐邊隊有關係 ? 里個系足球利區 話題圍繞利記各樣種種 話題可以幾闊?
吾通姐姐同你聊天文地理 詩詞歌賦 ?
其實姐姐都一樣可以聊
不過吾系里個場合
況且憑師兄你里堆說話 不見得你有太多學識
姐姐做酒吧 ? 年輕時做過
現在做ibank
甘樣清不清晰
作者: 午夜叉燒    時間: 2019-5-16 09:32 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 04:51 PM 發表

未有英超,我只關心你身體,基路難行

作者: foreveroi    時間: 2019-5-16 09:34 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 08:13 PM 發表

阿師你今有五十未 行業同撐邊隊有關係 ? 里個系足球利區 話題圍繞利記各樣種種 話題可以幾闊?
其實姐姐都一樣可以聊
不過吾系里個場合
況且憑師兄你里堆說話 不見得你有太多學 ...
小弟不才⋯只系猜測一下,只系見妳身邊同事咁喜歡足球,冇任何意思,估唔到妳個行業都咁多執念球迷,要頑石點頭果然系好有難度,就此封嘴。

作者: 午夜叉燒    時間: 2019-5-16 09:37 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 04:51 PM 發表

你係男男嗎?如是就玩少D菊花,及出街戴多條府褲備用,人心line屎
作者: wyli4    時間: 2019-5-16 10:19 PM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 17:08 發表

年年人地都係咁問/串你架啦
阿姐你呢年利記97分特別難受咁得意
作者: Jame是米拿    時間: 2019-5-16 11:24 PM

回覆 58#  wyli4 的帖子

算啦!由得佢啦!心病還雖心藥醫!到利記贏左英超,開心兩個令月米又要從新面對新一季挑戰,你估可以開心成世咩?
作者: catcat163    時間: 2019-5-17 12:56 AM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 08:13 PM 發表

其實姐姐都一樣可以聊
不過吾系里個場合
況且憑師兄你里堆說話 不見得你有太多學 ...

我信你
作者: catcat163    時間: 2019-5-17 01:00 AM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-16 04:57 PM 發表

姐姐真心吾明冇就冇 死吾認巢做咩? ...

你駁我就咁犀利
你留返一成功力駁曼迷都秒嗮全個奧脫福啦
去同全隊曼聯講,「書都未點讀過姐姐吾太怪你」
贏嗮,成隊曼聯都無讀書
作者: sweetchan    時間: 2019-5-17 04:20 AM

引用:
原帖由 foreveroi 於 2019-5-16 09:34 PM 發表

小弟不才⋯只系猜測一下,只系見妳身邊同事咁喜歡足球,冇任何意思,估唔到妳個行業都咁多執念球迷,要頑石點頭果然系好有難度,就此封嘴。
足球是世界性的 是推動和平重要的力量
同你系咩野職業冇任何關係 即使你無業都可以系足球愛好者
姐姐也相信在香港足球文化根深蒂固
討論足球是一件很正常的事
你話姐姐頑石 對 或者系
姐姐對利物浦奪不了英超真心耿耿於懷
再同你分享多些心路歷程
姐姐七歲開始睇波都因為家人關係
屋企窮 睇波是他們的娛樂
但他們不是紅軍球迷
姐姐喜歡紅軍真心好無聊既理由 件波衫好靚
到了十六歲 都系好窮 姐姐自己出來做PT
自供自日用錢
日間上學 夜間賣酒 就系嘉士伯
同姐姐買親都系利物浦球迷 佢地一條心 一齊笑一齊喊
2004年反勝米蘭之後佢地 開心到既表情令到姐姐更加開心 久而久之更加深愛利物浦
第一次奧雲沖冠失敗 姐姐喊足三日 學都冇返
第二次費9沖失 姐姐喊到冇去考試要攪到重讀果一科
第三次蘇7沖失 姐姐剛結婚 又系喊到老公都驚左 射左三日波都未平復
利申老公是阿迷 當然獌狗冇可能同姐姐拍拖
今次 冇眼淚了 一來要分心小朋友 二來剛剛回到工作崗位 因為都冇返三年工 三來
也是最重要原因 真系玩足你三次 第四次姐姐都仲要信利物浦真系可以奪冠
師兄講到岩 仆街吾好怪 利物浦姐姐間既 就等姐姐仆街死 死而無憾
但系 只系想講返點解姐姐每次沖失都會甘樣 因為已經去到接受吾到既地步
姐姐好希望在我有生之年 攬住各位一齊歡呼 利物浦勇奪英超聯賽冠軍 真心
打字都激動落淚
吾會再回應 有機會沖冠再同各位師兄討論
暫別
作者: 三一一三    時間: 2019-5-17 08:48 AM

捧利記要有英超冠軍先得,
咁辛苦咁委屈為乜
勸早點離開
作者: 午夜叉燒    時間: 2019-5-17 10:12 AM

引用:
原帖由 sweetchan 於 2019-5-17 04:20 AM 發表
足球是世界性的 是推動和平重要的力量 同你系咩野職業冇任何關係 即使你無業都可以系足球愛好者
姐姐也相信在香港足球文化根深蒂固
討論足球是一件很正常的事
你話姐姐頑石 對 或者系
姐姐對利物浦奪不了英超真 ...

死基佬扮中立,有棍扮女人, 藏頭露尾鼠輩一名, 係利物浦球迷就唔會唔記得2005年反勝ac米蘭,唔係2004,反骨仔奥雲在幾時衝冠?在曼魚就有, 你係咪記錯, 為自己支持球隊付出係冇問題, 但唔好去人哋家門搞事, 你搞基都冇問題, 世人都唔會歧視你, 勇敢面對問題, 問題已經減半,你千祈唔好暫別, 係永別.

圖片附件: aaa.jpg (2019-5-17 10:19 AM, 8.11 KB) / 該附件被下載次數 6

作者: 三一一三    時間: 2019-5-17 10:20 AM

引用:
原帖由 午夜叉燒 於 2019-5-17 10:12 AM 發表

死基佬扮中立,有棍扮女人, 藏頭露尾鼠輩一名, 係利物浦球迷就唔會唔記得2005年反勝ac米蘭,唔係2004,反骨仔奥雲在幾時衝冠?在曼魚就有, 你係咪記錯, 為自己支持球隊付出係冇問題, 但唔好去人哋家門搞事, 你搞基都冇問題, 世人 ...
奥雲好似有一年真係叫有份衝冠架 ( 2001-2002 ), 最後輸7分比阿記排第二
作者: 史超活    時間: 2019-5-17 10:47 AM

我覺得樓主應該咁答:
妳擁利物浦啫
妳唔係球員踢緊利物浦呀

利物浦攞唔攞到英超?
攞完亦會有人問攞幾多次呀?
回答都係妳擁戴佢啫
作者: 午夜叉燒    時間: 2019-5-17 11:20 AM

引用:
原帖由 三一一三 於 2019-5-17 10:20 AM 發表
奥雲好似有一年真係叫有份衝冠架 ( 2001-2002 ), 最後輸7分比阿記排第二

你啱
作者: 呢個真空的蛋    時間: 2019-5-17 12:51 PM

真利迷今年最值得高興係乜?
相信大家心𥚃有素,甚麼哥哥姐姐一堆廢話!失冠好傷心!我完全不同意!失冠只會為真利迷帶來一些失落感!但今年最成功既地方一直都冇人提到!就係季尾轉會窗冇球會嘗試把利物浦拆骨!,當年第二,比皇馬撬沙比,又當年第二,阿蘇出走巴塞,但今年呢!又係第二,但架構相當完整,其他富豪球隊都吾會打利記球員主意!因為知道不可能(除非天價)