標題: [球隊/球員討論] 老老㭍㭍其實摩老算係咁 [打印本頁]

作者: Tu1io    時間: 2019-5-13 12:01 AM     標題: 老老㭍㭍其實摩老算係咁

作者: 發明奴    時間: 2019-5-13 12:03 AM

無…摩佬的確見頂…
搞到兵變亦究由自取…
作者: Tu1io    時間: 2019-5-13 12:04 AM

作者: knight7676    時間: 2019-5-13 12:05 AM

屎波,鍾斯,羊,球王,連膠 用呢班人都第2真係世界級架
作者: 發明奴    時間: 2019-5-13 12:05 AM

引用:
原帖由 Tu1io 於 2019-5-13 12:04 AM 發表

我覺得蘇斯克查俾人兵變都可能係遲早嘅事...

希望唔會…亦希望普bra快d去皇馬
作者: knight7676    時間: 2019-5-13 12:06 AM

引用:
原帖由 Tu1io 於 2019-5-13 12:04 AM 發表

我覺得蘇斯克查俾人兵變都可能係遲早嘅事...

再輸落去,咪又係12月88囉
作者: chelam624    時間: 2019-5-13 12:28 AM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-13 12:05 AM 發表

希望唔會…亦希望普bra快d去皇馬
奴兄,𨍭左軚想普巴走?
作者: besidedark    時間: 2019-5-13 12:37 AM

其實我認為重點係場上無個有能力嘅隊長。伊巴未走之前,最好真係佢做。宜家叫羊膠做隊長,真係算把啦,自己都連斬波都斬出界,仲點帶成個團隊。如果真係宜家呢刻先培養個隊長出黎,都真係一條長路。
作者: 等等先    時間: 2019-5-13 12:39 AM

引用:
原帖由 knight7676 於 2019-5-13 12:06 AM 發表

再輸落去,咪又係12月88囉

88咪好囉,又可以有10連勝
作者: 發明奴    時間: 2019-5-13 12:41 AM

引用:
原帖由 chelam624 於 2019-5-13 12:28 AM 發表

奴兄,𨍭左軚想普巴走?

你問我,好球員係一個一個儲返來嘅…
如果普巴想留咪留囉…
不過日日睇住D球迷吊9佢,其實佢本身亦唔係最大問題之一…
咁真係好心分手好過…
咁到無得吊普巴…又睇下點…
作者: 小孤星馬高    時間: 2019-5-13 12:42 AM

跟本球員玩野,依家睇邊個教都死!
作者: chelam624    時間: 2019-5-13 12:49 AM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-13 12:41 AM 發表

你問我,好球員係一個一個儲返來嘅…
如果普巴想留咪留囉…
不過日日睇住D球迷吊9佢,其實佢本身亦唔係最大問題之一…
咁真係好心分手好過…
咁到無得吊普巴…又睇下點… ...
我想法係如果以普巴為核心去重建球隊,咁就前景唔樂觀
作者: 發明奴    時間: 2019-5-13 12:53 AM

引用:
原帖由 chelam624 於 2019-5-13 12:49 AM 發表

我想法係如果以普巴為核心去重建球隊,咁就前景唔樂觀

當然,要用好普巴唔係一件易事…
但只要有一個好嘅防中同一個有把握力嘅前鋒…佢就會做到嘢…
普巴今年嘅助攻起碼多5個…
當然,要睇大家信唔信普巴有心留曼聯係另一回事…
而家普巴仲有2+1年約
如果普巴唔係扭轉會,我絕對支持畀普巴玩多一年…
作者: eddie628    時間: 2019-5-13 12:53 AM

個人認為佢有佢既問題,但一早覺得佢唔係曼聯既重點問題。根本球員心態,球會管理,方針係最有問題。換帥好得一陣,更衣室,球員狀態,戰術邊個教都改變唔到班大帝。
作者: chelam624    時間: 2019-5-13 12:59 AM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-13 12:53 AM 發表

當然,要用好普巴唔係一件易事…
但只要有一個好嘅防中同一個有把握力嘅前鋒…佢就會做到嘢…
普巴今年嘅助攻起碼多5個…
當然,要睇大家信唔信普巴有心留曼聯係另一回事…
而家普巴仲有2+1年約
如果普巴唔係扭轉會,我 ...
我覺得普巴踢法可以簡單d、爽快d, 係英超呢個咁快速,高強度既比賽中,太上腳,好易被人打反擊,而自己隊波節奏又慢左,奇怪普巴黎左英超幾年好似仍未明白點樣踢得聰明d而更有利球隊發揮
作者: 發明奴    時間: 2019-5-13 01:05 AM

引用:
原帖由 chelam624 於 2019-5-13 12:59 AM 發表

我覺得普巴踢法可以簡單d、爽快d, 係英超呢個咁快速,高強度既比賽中,太上腳,好易被人打反擊,而自己隊波節奏又慢左,奇怪普巴黎左英超幾年好似仍未明白點樣踢得聰明d而更有利球隊發揮 ...

兩睇…普巴打控球上腳唔係咁理想,甩波同被人夾風險亦大左…
但曼聯其他球員幫波嘅能力又係差嘅…
睇住普巴被人夾…好多時無人幫都係死…
Sob初上場時候,一人跑多步,普巴發揮到高質素傳送咪踢得好囉…
不過而家又全隊散步,都唔好以只怪普巴一人…
作者: moonking    時間: 2019-5-13 01:08 AM

摩佬更衣室管理的確唔好,如果仲係佢教,實俾人插死。
依家經過一段神奇表現後,打回原形,反而睇到可能真係班球員能力問題,又無咩鬥心。
作者: jkhhk    時間: 2019-5-13 01:19 AM

炒摩佬都唔係問題, 不過衰在摩佬唔成功咁攬住班球員一齊炒, 結果宜家發現球員問題都相當嚴重
作者: er9olsen    時間: 2019-5-13 01:31 AM

最好炒sob
請返佢做暫代 10連勝 坐正
即炒 再請佢做暫代 10連勝 又坐正

不停重複
作者: sunnyso520    時間: 2019-5-13 01:35 AM

現今既球員真係大過領隊
摩連奴就是人板連高層都企球員果邊
摩連奴點都要走啦 班名宿一輸波一人一句曼聯係踢進攻足球
跟住球迷就跟風在加上記者寫埋d不和既新聞打擊士氣
咁多名宿之中里奧最好 唔會講d打擊球會說話既士氣
呢隊曼聯真係有排搞 做曼聯領隊壓力大到爆 冇成績就頭版新聞在加埋班名宿把口 只怪費sir太過成功
作者: Pak1919    時間: 2019-5-13 01:51 AM

祖記的 普巴,果時有Vidal掩護佢,派路幫佢控制中後場節奏。 如果曼聯買到個box to box中場同節奏中場,曼聯應該有得救
作者: 我是草食男    時間: 2019-5-13 02:30 AM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-13 12:03 AM 發表
無…摩佬的確見頂…
搞到兵變亦究由自取…

迷摩開始上水
作者: jkhhk    時間: 2019-5-13 02:37 AM

引用:
原帖由 Pak1919 於 2019-5-13 01:51 AM 發表
祖記的 普巴,果時有Vidal掩護佢,派路幫佢控制中後場節奏。 如果曼聯買到個box to box中場同節奏中場,曼聯應該有得救

有派路, 維度咁既人腳, 咁仲要佢尼做乜?
作者: bonebone2046    時間: 2019-5-13 09:18 AM

老實摩佬既足球風格係唔值得懷緬,有成績都係咁話(何況無!)。
又算再揀過都係要蘇B!
作者: rey    時間: 2019-5-13 09:42 AM

引用:
原帖由 besidedark 於 2019-5-13 12:37 AM 發表
其實我認為重點係場上無個有能力嘅隊長。伊巴未走之前,最好真係佢做。宜家叫羊膠做隊長,真係算把啦,自己都連斬波都斬出界,仲點帶成個團隊。如果真係宜家呢刻先培養個隊長出黎,都真係一條長路。 ...
伊巴係度真係振得住班球員
作者: akanesk    時間: 2019-5-13 09:42 AM

引用:
原帖由 knight7676 於 2019-5-13 12:05 AM 發表
屎波,鍾斯,羊,球王,連膠 用呢班人都第2真係世界級架

v92用呢班都拎到足總杯冠軍
作者: linmola    時間: 2019-5-13 09:44 AM

引用:
原帖由 akanesk 於 2019-5-13 09:42 AM 發表

v92用呢班都拎到足總杯冠軍
16/17果季仲拎埋歐霸添
咁係咪炒錯摩佬

作者: 杜杜1214    時間: 2019-5-13 10:33 AM

引用:
原帖由 jkhhk 於 13/5/2019 02:37 AM 發表
有派路, 維度咁既人腳, 咁仲要佢尼做乜?

佢係祖記同國家隊,攻守都唔係絕對主力,似自由人多d,攻又幫少少,防又幫少少

但番到曼聯要佢做核心帶到波,咪出事囉
作者: seasonkd    時間: 2019-5-13 10:38 AM

佢老老實實帶隊,唔咁多廢話,依度d人應該會幾懷念佢。 後面依段sob都開始話班球員啦。
作者: chowyunfat    時間: 2019-5-13 10:53 AM

我都覺自從伊巴走咗之後,成隊開始散散地,唔好講乜乜374人工高…
作者: 牌神    時間: 2019-5-13 10:57 AM

一切由山神開始, 馬仔即時hea, 個個大大即時要加人工.

當初我都撐山神, 但沒想到一來唔係加強右路而係踢走馬仔. 把當時唯一的亮點都埋葬. 最大鑊係佢仲衰過馬仔, 搞到成隊都有心病.

只可說, 雲加贏了.
作者: n!cky    時間: 2019-5-13 11:30 AM

引用:
原帖由 牌神 於 2019-5-13 10:57 AM 發表
一切由山神開始, 馬仔即時hea, 個個大大即時要加人工.

當初我都撐山神, 但沒想到一來唔係加強右路而係踢走馬仔. 把當時唯一的亮點都埋葬. 最大鑊係佢仲衰過馬仔, 搞到成隊都有心病.

只可說, 雲加贏了. ...

山神當然唔得, 但仲記得山神嚟之前曼聯係咩表現嗎?

普巴傷愈復出, 結果聯賽盃輸出局, 聯賽三連和.......反而普巴傷出個廿場波入面, 曼聯嬴咗十五場....
只可以講舊年其實已經有問題, 山神只係催化劑啫...
作者: 3個肥肥師兄    時間: 2019-5-13 12:16 PM

如果球員心唔係曼聯,我寧願佢哋快啲走,用返青訓班𡃁仔,買啲有潛力嘅後生由頭嚟過,同埋唔好成日換教練。
一切推倒重來,預咗有幾年不穩。
作者: Wilson2723    時間: 2019-5-13 06:08 PM

好快就會炒埋SO B
大家開心未
以後每半年換一個領隊
作者: 得得p    時間: 2019-5-13 10:51 PM

頭兩季,摩佬算帶得ok。今季就算把啦。佢自己都帶到無癮!球員hea,領隊一樣hea
作者: k750750k    時間: 2019-5-13 11:17 PM

我只是覺得...
如果摩佬擁有和費Sir一樣嘅權力...
佢都可以成功...
作者: 發明奴    時間: 2019-5-14 12:59 AM

引用:
原帖由 k750750k 於 2019-5-13 11:17 PM 發表
我只是覺得...
如果摩佬擁有和費Sir一樣嘅權力...
佢都可以成功...

無得如果…
費sir早早手執尚方寶劍…
摩佬手執雞毛…
害得佢最深嘅普巴同山柴都係佢自己簽…
死在自己手上,怪誰?
作者: chichiu85    時間: 2019-5-14 01:29 AM

So B都開始放聲話班球員,就明顯地知道其中一個最大問題是D球員心態和他們根本認為自己大過領隊。
作者: ManUtdFans    時間: 2019-5-14 06:04 AM

請得蘇B返來,加埋Phelan做副手,又有里奧(唔知真定假)做總監,擺明係reboot mode. 碌木應該放咗手同埋會俾多啲時間,前題係要踼得好睇!
作者: aquarius_363    時間: 2019-5-14 07:47 AM

歡迎回歸🤣
作者: k750750k    時間: 2019-5-14 08:05 AM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-14 12:59 AM 發表

無得如果…
摩佬手執雞毛…
死在自己手上,怪誰?

咁又唔可以只怪摩佬...
冇人可以保證買人一定啱踢...
同埋好明顯簽邊個都唔係佢話哂事...
就算買咗返嚟唔啱使...
學摩佬話齋...唔啱踢曼城一樣都會踢走再買...
但曼聯就選擇踢走個領隊...
搞到依家個個都以為高級過個領隊...
作者: whc1985    時間: 2019-5-14 12:19 PM

曼聯最大問題係換血,後防鍾斯史摩寧盧祖達米安華西羊格可清一半留一半打後備。 中場前鋒走一個先簽一個,等青年軍上位嗎?
睇下曼城哥帥做法啦,一來到踢走祖赫特簽包禾,包禾唔掂簽第2個,後防又係咁,一買一賣再買開支唔會特別大。
曼聯除左放左白蘭特依幾年賣左幾多人呀
作者: rey    時間: 2019-5-14 12:52 PM

引用:
原帖由 發明奴 於 2019-5-14 12:59 AM 發表

無得如果…
摩佬手執雞毛…
死在自己手上,怪誰?
費sir一早對住pogba唔妥協 寧願佢走人 摩佬就重金買番佢黎搞亂更衣室 高下立見
作者: BDMSS    時間: 2019-5-14 01:32 PM

我覺得摩佬球場方面係有料.. 不過適應唔到現時啲年青球員係事實..
而家仲邊有咁多林伯泰利杜奧巴又忠心有聽話.. 邊有伊度奧明明唔LIKE都照樣搏盡去踢.. 邊有C 朗咁好鬥心嘅球員..

結果咪係普巴玩野.. 球員HEA踢..
作者: n!cky    時間: 2019-5-14 01:50 PM

除咗第一季, 唔覺得摩佬教得有幾好...
第二季成為英超跑動最少個一隊都算, 第三季既PRE-SEASON都無執返正隊波, 季前賽班友仔繼續唔跑, 依然係11個人自己踢自己....不如問下摩佬上年個PRE-SEASON攪咗D乜? 掛住去講世界盃?
作者: k750750k    時間: 2019-5-14 10:57 PM

引用:
原帖由 n!cky 於 2019-5-14 01:50 PM 發表
除咗第一季, 唔覺得摩佬教得有幾好...
第二季成為英超跑動最少個一隊都算, 第三季既PRE-SEASON都無執返正隊波, 季前賽班友仔繼續唔跑, 依然係11個人自己踢自己....不如問下摩佬上年個PRE-SEASON攪咗D乜? 掛住去講世 ...

依家係摩佬叫球員唔好跑?作為領隊肯定唔會....
叫班人唔聽可以點?咪賣囉...
偏偏要賣嘅唔比賣...
要買嘅唔比買....
摩佬可以點?
作者: knight7676    時間: 2019-5-14 11:01 PM

引用:
原帖由 ManUtdFans 於 2019-5-14 06:04 AM 發表
請得蘇B返來,加埋Phelan做副手,又有里奧(唔知真定假)做總監,擺明係reboot mode. 碌木應該放咗手同埋會俾多啲時間,前題係要踼得好睇!

話晒費蘭都係費SIR副手,希望佢可以打返以前D波出黎
作者: jkhhk    時間: 2019-5-14 11:13 PM

引用:
原帖由 knight7676 於 2019-5-14 11:01 PM 發表

話晒費蘭都係費SIR副手,希望佢可以打返以前D波出黎

咁就睇下佢有幾多斤兩喇, 若揾番費sir班底番尼都搞唔掂, 就可以還椰子一個清白, 就係佢當初炒哂費sir既班底係無問題既。 宜家都仲有人講椰子死因係炒費sir班底, 就睇下係真唔係真囉。
作者: cykiverson    時間: 2019-5-14 11:14 PM

其實我又唔覺得踢防反有幾不合時宜, 咩跟唔上時代節奏....
簡單d, 下年睇吓摩佬咩成績咪得
作者: jkhhk    時間: 2019-5-14 11:20 PM

引用:
原帖由 cykiverson 於 2019-5-14 11:14 PM 發表
其實我又唔覺得踢防反有幾不合時宜, 咩跟唔上時代節奏....
簡單d, 下年睇吓摩佬咩成績咪得

仲對摩佬咁有信心? 我覺得宜家摩佬教咩隊都唔會有好結果, 除非國家隊。 而且有睇摩佬最後日子都知唔係防反不合時宜, 而係摩佬教到隊波既唔識防守, 又唔識反擊, 佢既執教功力出現問題先係死因, 唔好好諗下自己應該用咩心態管理球會, 教邊隊都死。
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 07:33 AM

引用:
原帖由 k750750k 於 2019-5-14 10:57 PM 發表

依家係摩佬叫球員唔好跑?作為領隊肯定唔會....
叫班人唔聽可以點?咪賣囉...
偏偏要賣嘅唔比賣...
要買嘅唔比買....
摩佬可以點?

摩佬作為教練加MANAGER, 見到隊波唔跑動都唔去改, 債無旁貸....
好多人成日都以為一定係領隊叫佢地咁做, 領隊先要負上責任, 但佢地忽視咗領隊亦有責任去糾正問題..

球員係有錯, 但作為MANAGER, 唔好好管教一班球員, 或者唔能夠令一眾球員聽話, 咁呢個教練既能有都好有限啦....又唔見利記, 曼城, 熱刺, 阿仙奴出現問題?

唔好忘記, 球員唔聽話呢一個情況係摩佬身上係經常發生架...車仔一, 二期, 皇馬, 曼聯........真係巧合咩, 真係完全唔關摩佬事咩?
作者: k750750k    時間: 2019-5-15 08:53 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2019-5-15 07:33 AM 發表

摩佬作為教練加MANAGER, 見到隊波唔跑動都唔去改, 債無旁貸....
好多人成日都以為一定係領隊叫佢地咁做, 領隊先要負上責任, 但佢地忽視咗領隊亦有責任去糾正問題..

球員係有錯, 但作為MANAGER, 唔好好管教一班球 ...
其實又唔可以話摩佬唔管⋯
佢有罰人嘅工具咩?
你叫咗球員跑⋯
但成班扭計⋯
咁咪罰囉⋯⋯
如果可以好似費Sir咁⋯
邊個唔聽話唔啱踢嘅(碧咸雲佬史譚堅尼),理得佢係邊個都即賣⋯
但依家係又要佢管又唔比罰嘅工具同權力比摩佬⋯
咁除咗得把口响球員傳媒面前鬧吓仲可以點⋯
依家係自從伍德接手後成個系統出咗問題⋯

作者: cykiverson    時間: 2019-5-15 08:58 AM

個個都想白髮鬼教練搖身一變成為白髮佛氹下班細路先叫與時並進掛...
我就見摩佬日鬧夜鬧架喇....
引用:
原帖由 k750750k 於 2019-5-15 08:53 AM 發表

佢有罰人嘅工具咩?
你叫咗球員跑⋯
但成班扭計⋯
咁咪罰囉⋯⋯
邊個唔聽話唔啱踢嘅(碧咸雲佬史譚堅尼),理得佢係邊個都即賣⋯
但依家係又要佢管又唔比罰嘅工具同權力比 ...

作者: rey    時間: 2019-5-15 09:18 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2019-5-15 07:33 AM 發表

球員係有錯, 但作為MANAGER, 唔好好管教一班球 ...
好同意
以前利記高q大棍年代跑動多唔多?點解而家肯跑?因為高普囉 佢打高位逼搶 練波果陣已經將反搶既思想值入球員個腦 摩佬呢?佢踢大巴喎 比唔比逼到咁前?比唔比球員自由調位?所以話領隊唔會叫球員唔跑 但領隊帶黎既踢法 訓練方式 係會影響到球員
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 09:20 AM

引用:
原帖由 k750750k 於 2019-5-15 08:53 AM 發表

佢有罰人嘅工具咩?
你叫咗球員跑⋯
但成班扭計⋯
咁咪罰囉⋯⋯
但依家係又要佢管又唔比罰嘅工具同權力比 ...

球員做唔到領隊既目標, 可以罰加操, 再唔聽就放後備, 甚至係雪...雪極都無改善就可以掛牌..
呢D嘢我哋睇咗咁耐波都知啦, 更何況摩佬做咗咁耐領隊...

如果一個領隊連最基加操, 放後備, 甚至係雪一個球員都無權力既話, 咁邊個教曼聯都一樣啫...
但問心個句, 係領隊無權力做, 定係佢攪唔掂班大帝先, 睇下蘇B初上任個十幾場, 好明顯係後者啦...
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 09:43 AM

引用:
原帖由 rey 於 2019-5-15 09:18 AM 發表

好同意
以前利記高q大棍年代跑動多唔多?點解而家肯跑?因為高普囉 佢打高位逼搶 練波果陣已經將反搶既思想值入球員個腦 摩佬呢?佢踢大巴喎 比唔比逼到咁前?比唔比球員自由調位?所以話領隊唔會叫球員唔跑 但領隊帶黎既踢 ...

費SIR之後個三任領隊, 椰子, V92, 摩佬, 都係三種唔同既打法.....班球員雖不願意, 但打法上都隨之而改變.....所以唔好賴班球員唔聽話啦...
作者: fooz    時間: 2019-5-15 09:47 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2019-5-15 09:20 AM 發表

球員做唔到領隊既目標, 可以罰加操, 再唔聽就放後備, 甚至係雪...雪極都無改善就可以掛牌..

如果一個領隊連最基加操, 放後備, 甚至係雪一個球員都無權力 ...
繼續兜啦,之前日屌夜屌,已經俾你呢啲球迷話唔尊重球員,一放普巴後備,就俾人踢走,仲好意思話冇,唔係班球員唔聽話喎,最近十場,班球員肯定好聽話
作者: urgent999    時間: 2019-5-15 10:29 AM

引用:
原帖由 rey 於 2019-5-15 09:18 AM 發表

好同意
以前利記高q大棍年代跑動多唔多?點解而家肯跑?因為高普囉 佢打高位逼搶 練波果陣已經將反搶既思想值入球員個腦 摩佬呢?佢踢大巴喎 比唔比逼到咁前?比唔比球員自由調位?所以話領隊唔會叫球員唔跑 但領隊帶黎既踢 ...

以前咪成日笑高普跑到d人傷哂,季尾跌watt........
家下跑咁少喇,我地班波仲係成日有傷兵潮,逼佢地跑到高普咁?我諗下半季要出好多青年軍
何況球員有責任自己保持自己狀態,呢d唔係全部教練團責任黎架喎。就好似華西放完假返黎狀態差,盧卡古歸隊肥到隻豬咁,邊個體能教練都死啦
作者: 發明奴    時間: 2019-5-15 10:29 AM

雖然我都有d憎摩佬…
但人都走左咁耐…
我就唔會再想討論佢…
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 10:32 AM

引用:
原帖由 fooz 於 2019-5-15 09:47 AM 發表

繼續兜啦,之前日屌夜屌,已經俾你呢啲球迷話唔尊重球員,一放普巴後備,就俾人踢走,仲好意思話冇,唔係班球員唔聽話喎,最近十場,班球員肯定好聽話 ...

我都講咗啦, 球員係有錯, 係有唔聽話, 但摩佬唔能夠管理好班球員, 的確係有責任, 而曼聯能夠成為英超跑動最少既一隊, 領隊既責任一定大過球員...

細心留意下啦, 曼聯係椰子既帶領下就打9981斬, 係V92既帶領下就9 猜, 係摩佬既帶領下就防反
如果純粹係班球員唔聽話, 教練無權或者無能力要佢地執行戰術, 何解曼聯會係三任領隊之下出現3種唔同既打法呀?

如果只有個別球員唔跑動, 可能係佢哋問題, 但如果全隊都唔跑動, 咁就係整個團隊既問題, 咁帶領呢個團隊既人就肯定要負上責任啦......你估領隊真係揀11個落場就算咩....
作者: rey    時間: 2019-5-15 10:56 AM

傷真係關跑事?蘇b上任頭十場跑多左 啲人有無傷多左?球員有責任保持狀態 領隊有責任將無態既剔出正選 如果成隊都無態 咁好令人懷疑操練方式有無問題呢
作者: rey    時間: 2019-5-15 11:02 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2019-5-15 10:32 AM 發表

我都講咗啦, 球員係有錯, 係有唔聽話, 但摩佬唔能夠管理好班球員, 的確係有責任, 而曼聯能夠成為英超跑動最少既一隊, 領隊既責任一定大過球員...

細心留意下啦, 曼聯係椰子既帶領下就打9981斬, 係V92既帶領下就9 ...
其實領隊要求點踢 暑假就要要求球員點練 例如跑動式踢法 暑假就會操體能操到叫救命
當然有啲球員好上進 會自行練習 但大部分都係跟球會要求黎操 所以如果個別球員操極都無態 咁可能係球員問題 但如果成隊都係咁 咁操練內容就可能係個問題所在
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 11:03 AM

引用:
原帖由 rey 於 2019-5-15 10:56 AM 發表
傷真係關跑事?蘇b上任頭十場跑多左 啲人有無傷多左?球員有責任保持狀態 領隊有責任將無態既剔出正選 如果成隊都無態 咁好令人懷疑操練方式有無問題呢 ...

其實越係易傷, 就越更加要操練去增強肌肉...
不如調返轉頭諗, 點解利記, 曼城個班跑極都唔傷, 曼聯個D踢一場半場又傷返啦...

曼聯個操練應該一直都出現問題, D傷兵可以話年年都咁多
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 11:05 AM

引用:
原帖由 rey 於 2019-5-15 11:02 AM 發表

其實領隊要求點踢 暑假就要要求球員點練 例如跑動式踢法 暑假就會操體能操到叫救命
當然有啲球員好上進 會自行練習 但大部分都係跟球會要求黎操 所以如果個別球員操極都無態 咁可能係球員問題 但如果成隊都係咁 咁 ...

所以蘇B半季接手, 連一個比佢操球員既PRE-SEASON都無, 好難怪佢成績下滑, 始終佢都叫谷咗十幾場...一回氣就上唔返係好正常既事....
作者: urgent999    時間: 2019-5-15 11:19 AM

引用:
原帖由 rey 於 2019-5-15 10:56 AM 發表
傷真係關跑事?蘇b上任頭十場跑多左 啲人有無傷多左?球員有責任保持狀態 領隊有責任將無態既剔出正選 如果成隊都無態 咁好令人懷疑操練方式有無問題呢 ...

打第二回合對PSG,傷左十件,有無傷多左?睇你用邊段時間比較。我地年年都有傷兵潮,連摩連奴呢d勝利十一人既教練,都要成日轉中堅組合。今年shaw算少傷,鍾斯都算係咁。有傷兵潮,又要剔無態既出正選,真係唔係多球員可以揀,v92去到so b都係要面對呢類問題。

我無check so b半季跑動數據,但so b帶隊,根據下文係衝刺多左,範圍無多到。而主打防反點解無衝刺?教練團落指示?我諗無乜可能。而前面球員少衝刺,相連帶普巴轉守為攻一腳長波都少左,令佢要上腳等d球員上前,錯誤都多左

"蘇斯克查在訓練和賽場上大大增加了球員負擔。雖然球隊的場均跑動覆蓋距離,由摩連奴的108.1km,降至107.7km,但曼聯在蘇斯克查執掌後的場均衝刺次數,由98.6大幅上升至108.6次。"
作者: tinchi3721    時間: 2019-5-15 11:28 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2019-5-15 09:20 AM 發表

如果一個領隊連最基加操, 放後備, 甚至係雪一個球員都無權力 ...
之後果10幾場你冇睇? 咪同摩佬係度差唔多 跟本就係管理層既問題 就算到而家我都覺得請雲高爾係正確既決定
作者: faifai1234    時間: 2019-5-15 11:28 AM

引用:

一個半個都仲雪到,成隊都係咁你雪得幾多個,真係出晒成隊青年軍咩,佢最後期都雪左普巴,但都係無補於事,根本已經唔可以乜都賴晒落普巴度,而家d人,你越罰佢佢越同你作對,軟唔得硬又唔得,費sir出山都搞唔掂
作者: skvho    時間: 2019-5-15 11:29 AM

收手啦,重講呢啲。下年就快前六都冇啦。上年季前練條春咩。係人都知好多球員又話打世界杯冇假放又要遲返。曼又喜歡季前全世界飛見球迷又當季前備戰。阿木一日話事你都只會見班球員不停做吓宣傳,拍吓電影廣告,不停用社交媒體製造聲量帶動品牌效應。係鳩踢波咩,個個球員當自己係明星,出完post 不停刷博Like邊有心機踢波。季季好似拍on 9 reality show 咁。
作者: rey    時間: 2019-5-15 11:29 AM

引用:
原帖由 urgent999 於 2019-5-15 11:19 AM 發表

打第二回合對PSG,傷左十件,有無傷多左?睇你用邊段時間比較。我地年年都有傷兵潮,連摩連奴呢d勝利十一人既教練,都要成日轉中堅組合。今年shaw算少傷,鍾斯都算係咁。有傷兵潮,又要剔無態既出正選,真係唔係多球員可以揀,v92去 ...
有無多左係要比較 上年12月摩佬仲教緊對利都傷左9件

作者: faifai1234    時間: 2019-5-15 11:33 AM

引用:

咪就係個十幾場之後d人咪輪住傷囉,因為已經消耗晒佢地d體力嘛,之前跑開半碼,突然間操都未操過就要你要跑全碼,咁梗係易傷啦
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 11:35 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2019-5-15 11:28 AM 發表

一個半個都仲雪到,成隊都係咁你雪得幾多個,真係出晒成隊青年軍咩,佢最後期都雪左普巴,但都係無補於事,根本已經唔可以乜都賴晒落普巴度,而家d人,你越罰佢佢越同你作對,軟唔得硬又唔得,費sir出山都搞唔掂 ...

呢個就係管理問題....隊隊都無事, 睇得曼聯出事? 咁即係個MANAGER 管唔點囉....再申延落去就係成隊既管理架構出現問題.....

曼聯呢班球員假假都叫職業球員, 唔係二打六, 好多球員都唔係第一次踢職業球會...又唔見佢地打第二隊係咁?
作者: rey    時間: 2019-5-15 11:37 AM

其實我覺得標題應改為摩佬第2年教曼聯算係咁 以第2年既成績值得繼續教 但第3年落後前4成十分可以話教到一pat屎 仲要每況越下見唔倒隊形
作者: n!cky    時間: 2019-5-15 11:37 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2019-5-15 11:33 AM 發表

咪就係個十幾場之後d人咪輪住傷囉,因為已經消耗晒佢地d體力嘛,之前跑開半碼,突然間操都未操過就要你要跑全碼,咁梗係易傷啦

我同意, 所以蘇B要做既事, 就係趁呢個夏天操返佢地跑全馬, 而唔係繼續唔跑.....
作者: faifai1234    時間: 2019-5-15 11:38 AM

引用:
原帖由 n!cky 於 2019-5-15 11:35 AM 發表

呢個就係管理問題....隊隊都無事, 睇得曼聯出事? 咁即係個MANAGER 管唔點囉....再申延落去就係成隊既管理架構出現問題.....

曼聯呢班球員假假都叫職業球員, 唔係二打六, 好多球員都唔係第一次踢職業球會...又唔 ...

就係冇一個大佬可以帶住班球員,場上面個d所謂隊長,華西低調又成季都冇得出,楊格,咪玩啦,自己都顧唔掂,邊有人服你,點解摩佬第一年冇呢d事發生,因為有伊巴係度,當時既隊長仲係朗尼,呢兩個係度邊個敢搞事
作者: chk3207    時間: 2019-5-15 11:41 AM

引用:
原帖由 faifai1234 於 2019-5-15 11:38 AM 發表

就係冇一個大佬可以帶住班球員,場上面個d所謂隊長,華西低調又成季都冇得出,楊格,咪玩啦,自己都顧唔掂,邊有人服你,點解摩佬第一年冇呢d事發生,因為有伊巴係度,當時既隊長仲係朗尼,呢兩個係度邊個敢搞事 ...

本來仲有一個可以做大佬嘅靴里拉都放棄埋,真係無眼睇呢隊波
作者: ManUTDwow    時間: 2019-5-15 01:03 PM

引用:
原帖由 skvho 於 2019-5-15 11:29 AM 發表
收手啦,重講呢啲。下年就快前六都冇啦。上年季前練條春咩。係人都知好多球員又話打世界杯冇假放又要遲返。曼又喜歡季前全世界飛見球迷又當季前備戰。阿木一日話事你都只會見班球員不停做吓宣傳,拍吓電影廣告,不停用社交 ...

sad but true. 呢個係上樑不正下樑歪嘅道理,corporate culture 既問題。

依家蘇B 要重建工人風氣(多走動,勤力)係好既開始,但要面臨大換血,用呢班少爺貴價兵事倍功半,部分球員風格同性格不合亦是障礙。
作者: ballzi456    時間: 2019-5-15 02:10 PM

摩佬嘅失敗唔係戰術,4231 好、352好,大把隊都係咁踢,球員唔執行,你用咩戰術都無用。

今年摩佬嘅失敗
主要係失去左更衣室嘅話事權
而起因係佢搵唔到一個可以幫佢同球員溝通的「bridge」
而呢條Bridge 本來係佢自己對教練團隊所做

以往Mourinho 有自己隊教練團隊
Faria、Kananka、Rodgers、Villas-Boas 等全部都係可以獨當一面 幫佢處理一系列更衣室問題,包括同球員溝通、安排訓練等

摩佬本想Carrick 成為呢條重要橋樑,但我估計Carrick 係暫時未夠班做呢個位,所以So C 一返黎就需要Phelan 取代返Assistant Manager 呢個位
作者: ballzi456    時間: 2019-5-15 02:13 PM

引用:
原帖由 chk3207 於 2019-5-15 01:41 PM 發表

本來仲有一個可以做大佬嘅靴里拉都放棄埋,真係無眼睇呢隊波
Herrera 最多係有Heart
但佢肯定唔會係更衣室入面大佬

而己更衣室入面最大支個個必然係Pogba
作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 03:33 PM

有時候覺得月巴雖然場上能力下降,但對更衣室既影響力都好大,無左月巴同伊巴,更衣室最大就係普巴,所以有時睇野唔止睇場內,場外因素都好重要!
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 04:53 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 03:33 PM 發表
有時候覺得月巴雖然場上能力下降,但對更衣室既影響力都好大,無左月巴同伊巴,更衣室最大就係普巴,所以有時睇野唔止睇場內,場外因素都好重要! ...

但當時放佢走都合理, 只估唔到宜家都仲要整d 374 呢類極品尼搞到情況無改善到咁。
作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 05:00 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 04:53 PM 發表

但當時放佢走都合理, 只估唔到宜家都仲要整d 374 呢類極品尼搞到情況無改善到咁。
當時放左佢,係場上黎講當然合理啦,但係更衣室內,伊巴又傷,月巴又走埋,唔通真係靠左羊右華?所以我所講既係放佢喺後備,控制一下更衣室,但大多數球迷會比較注意球場上既表現。
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 05:12 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 05:00 PM 發表

當時放左佢,係場上黎講當然合理啦,但係更衣室內,伊巴又傷,月巴又走埋,唔通真係靠左羊右華?所以我所講既係放佢喺後備,控制一下更衣室,但大多數球迷會比較注意球場上既表現。 ...

如果以當時月巴既周薪只為控制更衣室, 你肯班高層都唔肯, 你諗下最終要搞到貼錢都想送走佢就知曼聯唔會容得下佢, 那怕係後備定精神領袖。 果d正選球員又繼續用月巴做例子lur住加人工。
作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 05:20 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 05:12 PM 發表

如果以當時月巴既周薪只為控制更衣室, 你肯班高層都唔肯, 你諗下最終要搞到貼錢都想送走佢就知曼聯唔會容得下佢, 那怕係後備定精神領袖。 果d正選球員又繼續用月巴做例子lur住加人工。 ...
而家班正選唔用月巴做例子,用左山神黎做例子,留一個30萬鎊週薪既legend 定係留一個50萬鎊週薪既文員,其實唔難揀。

班膠有問題就梗架喇,下下都要名牌,有商業價值,回報率高,有升值潛力,但同時又比人當水魚!
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 05:31 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 05:20 PM 發表

而家班正選唔用月巴做例子,用左山神黎做例子,留一個30萬鎊週薪既legend 定係留一個50萬鎊週薪既文員,其實唔難揀。

班膠有問題就梗架喇,下下都要名牌,有商業價值,回報率高,有升值潛力,但同時又比人當水魚! ...

事後孔明姐, 月巴走都無人預計到會整件374 仲大獲, 但出現呢個問題原因包括摩佬只喜愛28 歲以上球員, 而又買唔到比列錫, 同時曼城醒目唔再追374, 輾轉間曼聯就硬食左, 當然仲有曼聯想清左mk仔導致雲加肯開綠燈啦。 c單有一件事無發生到都未必會搞成咁。

至於當時放走月巴我覺得曼聯都想揾新領袖, 不過普巴頂多係頂級球員, 做唔到領袖, 隊波沉佢都會跟埋一齊沉而非鼓勵到班隊友抗逆, 跟手知道普巴做唔到領袖, 咪揾件出名鬥心強既374做領袖囉, 點知尼到又搭沉船。睇尼陣中本身毒瘤/雷友太多, 唔清哂佢你揾d正常人番尼自己都會中毒多過做救星。

作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 05:44 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 05:31 PM 發表

事後孔明姐, 月巴走都無人預計到會整件374 仲大獲, 但出現呢個問題原因包括摩佬只喜愛28 歲以上球員, 而又買唔到比列錫, 同時曼城醒目唔再追374, 輾轉間曼聯就硬食左, 當然仲有曼聯想清左mk仔導致雲加肯開綠燈啦。 c單 ...
當然而家鳩吹都係事後孔明啦,摩佬買呢幾個球員,馬迪同伊巴之外,仲有邊個係28+?其實再睇睇呢班曼聯球員,有邊個可以擔大旗?有普巴同迪基亞,之後諗唔到喇。
潛力股係有幾個,但唔知潛到幾時,後防老將左羊右華,鍾斯史摩寧,作用係點,大家有眼睇,想入返d28+既球員,其實係咪想有一d有經驗既球員帶住班潛力股去踢呢?未攪掂即時問題就去攪潛力股,有d攪笑!

山神呢個問題,我真係唔知係摩佬想要定係碌木想買!
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 05:53 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 05:44 PM 發表

當然而家鳩吹都係事後孔明啦,摩佬買呢幾個球員,馬迪同伊巴之外,仲有邊個係28+?其實再睇睇呢班曼聯球員,有邊個可以擔大旗?有普巴同迪基亞,之後諗唔到喇。
潛力股係有幾個,但唔知潛到幾時,後防老將左羊右華,鍾斯史摩寧,作用係點, ...

咁都係吹番眼光既問題, 你有眼光, 無論潛力股定28+都會係幫到手, 無眼光就往往買埋d唔岩用既球員, 唔太關究竟球員屬於潛力股定28+, 最終都係視乎確實係買緊邊個球員先有得討論下。

至於即時定將來, 我覺得都無所謂, 最重要球隊上下有共識, 如果要即時咪全力要d即食球員, 如果要將來咪全力要d潛力股囉, 最慘你兩頭唔到岸, 即時同將來都唔會有作為, 缺乏方向感。 而且會造成一買錯人就問究竟邊個負責/決定, 要揾人出尼祭旗。 如果轉會策略係明確, 根本係高層同領隊有哂共識去做, 買岩人大家都值得表揚, 買錯人大家都要承擔, 唔應該會出現一買錯人就話其實唔係c單一方既決定就推卸責任。 簡單而言, 高層同領隊行事如果唔一致, 呢隊波根本好打有限。

作者: texasmaverick    時間: 2019-5-15 06:00 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 05:44 PM 發表

潛力股係有幾個,但唔知潛到幾時,後防老將左羊右華,鍾斯史摩寧,作用係點, ...

其實邊個想買 呢隻鑊都係教練孭 摩連奴想買 但係最後用唔掂 死嘅一定係自己
當佢唔想買 但係碌木話畀佢聽 其他就冇㗎喇 幫你傾咗個山齊士返嚟 你要唔要呀? 唔好計人工 因為都唔到摩佬傾
簡單嚟講 而家幫你換走mk 畀個山齊士你 你除唔除褲j ? 我諗冇教練welcome 下話? 到最後山齊士表現不濟 唔通摩連奴同傳媒講 乜都唔關我事 係老細塞畀我?
當然係車路士 佢夠話唔要軍刀 但係老細佢係都要買同鄉 最後成績唔好咪又係炒佢 食得鹹魚抵得渴 出得嚟行佢都預咗還㗎啦!
作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 06:00 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 05:53 PM 發表

咁都係吹番眼光既問題, 你有眼光, 無論潛力股定28+都會係幫到手, 無眼光就往往買埋d唔岩用既球員, 唔太關究竟球員屬於潛力股定28+, 最終都係視乎確實係買緊邊個球員先有得討論下。 ...
福頭,馬斯亞,呢兩個算係有眼光定無眼光?可以放長雙眼睇下馬斯亞黎緊個下場係點!
作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 06:04 PM

引用:
原帖由 texasmaverick 於 2019-5-15 06:00 PM 發表

其實邊個想買 呢隻鑊都係教練孭 摩連奴想買 但係最後用唔掂 死嘅一定係自己
當佢唔想買 但係碌木話畀佢聽 其他就冇㗎喇 幫你傾咗個山齊士返嚟 你要唔要呀? 唔好計人工 因為都唔到摩佬傾
簡單嚟講 而家幫你換走mk ...
明白晒!咁黎緊祝蘇b好運喇!
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 06:04 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 06:00 PM 發表

福頭,馬斯亞,呢兩個算係有眼光定無眼光?可以放長雙眼睇下馬斯亞黎緊個下場係點!

曼聯現階段係全隊上下老中青, 前中後三線都有問題, 唔應該再走去標籤究竟係潛力股還是28+, 變相無論用邊個年齡層既球員都總覺得唔對辦。
作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 06:11 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 06:04 PM 發表

曼聯現階段係全隊上下老中青, 前中後三線都有問題, 唔應該再走去標籤究竟係潛力股還是28+, 變相無論用邊個年齡層既球員都總覺得唔對辦。
所以就要對症下藥,前鋒把握力唔夠,咪搵返個當打既返黎囉,正如費sir last果年都搵到雲佩斯返黎,點解仲要搵個29歲既返黎呢?

有時唔係想去標籤潛力股定係28+,但係潛力股同28+既作用分別實在太大!
作者: kinlam2004    時間: 2019-5-15 06:30 PM

摩佬算盡左力,但佢買人眼光同培訓球員真係好L差,非走不可
作者: kwunnam    時間: 2019-5-15 06:39 PM

引用:
原帖由 chelam624 於 2019-5-13 12:59 AM 發表

我覺得普巴踢法可以簡單d、爽快d, 係英超呢個咁快速,高強度既比賽中,太上腳,好易被人打反擊,而自己隊波節奏又慢左,奇怪普巴黎左英超幾年好似仍未明白點樣踢得聰明d而更有利球隊發揮 ...

其實我覺得反而家班隊友唔走位, 佢做唔到 first touch 快俾, 就多左上腳 (當然佢本身對自己護波能力應該都好有自信).
連勝時期, 蘇推崇不停跑動, 前場多左空位俾佢揀傳/控/推/射, 佢發揮亦較好, 但到嬴左PSG 之後, 傷既傷, 狀態回落既回落, 前場好似食哂豬油咁, 跑唔起, 佢就多左好多上腳時間而俾人迫甩打反擊....
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 07:04 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 06:11 PM 發表

所以就要對症下藥,前鋒把握力唔夠,咪搵返個當打既返黎囉,正如費sir last果年都搵到雲佩斯返黎,點解仲要搵個29歲既返黎呢?

有時唔係想去標籤潛力股定係28+,但係潛力股同28+既作用分別實在太大! ...

我覺得以實力行先囉, 你18-21 踢到麥巴比, 又點會介意佢尼,唔通麥巴比把握力又好差? 你28+ 但踢到陳韋拿咁就睬你都傻啦, 最終都係睇球員行先姐, 唔係好容易就一竹篙打一船人, 因為唔係個個28+都係好野, 有d 已經跌watt 跌到傻, 同樣唔係個個18/22都係要時間浸 而唔可以用尼即食。

作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 07:09 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 07:04 PM 發表

我覺得以實力行先囉, 你18-21 踢到麥巴比, 又點會介意佢尼,唔通麥巴比把握力又好差? 你28+ 但踢到陳韋拿咁就睬你都傻啦, 最終都係睇球員行先姐, 唔係好容易就一竹篙打一船人, 因為唔係個個28+都係好野, 有d 已經跌watt 跌 ...
係,麥巴比真係好勁,勁到完全唔似咁後生,我睇波唔多,除左麥巴比之外,仲有無d豪門超新星講黎聽下,學下野都好,我淨係識d老餅波,28+
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 07:13 PM

引用:
原帖由 loboxsupreme 於 2019-5-15 07:09 PM 發表

係,麥巴比真係好勁,勁到完全唔似咁後生,我睇波唔多,除左麥巴比之外,仲有無d豪門超新星講黎聽下,學下野都好,我淨係識d老餅波,28+

前鋒後生仔而言, 盧卡祖域, 麥斯高美斯都唔錯, 起碼有把握力, 有停波能力, 28+既類別都唔容易揾到呢d質素而曼聯又有本事買到。
作者: loboxsupreme    時間: 2019-5-15 07:15 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 07:13 PM 發表

前鋒後生仔而言, 盧卡祖域, 麥斯高美斯都唔錯, 起碼有把握力, 有停波能力, 28+既類別都唔容易揾到呢d質素而曼聯又有本事買到。
踢緊邊隊豪門?
作者: ballzi456    時間: 2019-5-15 08:39 PM

引用:
原帖由 jkhhk 於 2019-5-15 07:12 PM 發表

如果以當時月巴既周薪只為控制更衣室, 你肯班高層都唔肯, 你諗下最終要搞到貼錢都想送走佢就知曼聯唔會容得下佢, 那怕係後備定精神領袖。 果d正選球員又繼續用月巴做例子lur住加人工。 ...
當年費Sir 係講明想Smalling 同 Jones 成長成領袖的
邊估到佢兩個咁多年
技術進步少都算
連少少 influence 都做唔到

安波齡、地位
佢兩個而家應該係球會大佬黎....
作者: jkhhk    時間: 2019-5-15 08:44 PM

引用:
原帖由 ballzi456 於 2019-5-15 08:39 PM 發表

當年費Sir 係講明想Smalling 同 Jones 成長成領袖的
邊估到佢兩個咁多年
技術進步少都算

安波齡、地位
佢兩個而家應該係球會大佬黎.... ...
如果佢兩個都做到球隊領袖, 應該會係曼聯有史以尼最黑暗既一日
作者: 大帝簡東拿    時間: 2019-5-15 08:54 PM

引用:
原帖由 ballzi456 於 2019-5-15 08:39 PM 發表

邊估到佢兩個咁多年
技術進步少都算

安波齡、地位
佢兩個而家應該係球會大佬黎.... ...

希望啫,實際2個加埋都唔夠一個拜利或連迪洛夫貴,而且已經唔係費SIR教.

買嗰時1個19, 1個20歲, 點預計到咁多將來發展.

不如話呢幾年入左唔少即食又貴價既都做唔到大佬好過啦. 3個教練自已買既人都用唔好.

仲講8,9年前買既人, 唔通呢幾年無買過人?