查看完整版本: 二手錶行 選 > 貴仁 / 權記 好D ?

三條一 2008-4-21 02:41 PM

二手錶行 選 > 貴仁 / 權記 好D ?

二手錶鋪買 Rolex 黎講,
去 貴仁 還是去 權記 好d?
邊間信譽同質數好d?
我有機會做分期的.

唔該哂大家

ode 2008-4-21 06:21 PM

[quote]原帖由 [i]三條一[/i] 於 2008-4-21 02:41 PM 發表
二手錶鋪買 Rolex 黎講,
去 貴仁 還是去 權記 好d?
邊間信譽同質數好d?
我有機會做分期的.

唔該哂大家 [/quote]

權記好好多!貴仁貴好多~

terrykwok 2008-4-22 09:15 PM

權記啦~話晒都三十年歷史~老字號丫ma~

三條一 2008-4-23 02:25 PM

唔該哂大家先

不過我問過~ 權記做12個月分期要 0.56 %手續費 :028:
貴仁打電話去問佢就話唔駛

同埋原來近期d 勞真係貴左好多
普通兩萬樓下既款都比我三年前買既貴左約面價4千蚊

keisiu 2008-4-24 05:44 AM

雖然我兩間都未去過...
不過我仍然覺得買新錶比較安全o的~

RolexLover 2008-4-25 01:35 PM

權記,權記,權記,權記,權記!

sanwen119 2008-4-25 06:29 PM

我都係買新錶.. 唔關面子同驚既問題,
不過賣得手錶我成日形住唔係打劫返黎,
就係生意失敗...

funnychu 2008-4-30 07:19 PM

權記係邊樹架???[quote]原帖由 [i]ode[/i] 於 2008-4-21 06:21 PM 發表

權記好好多!貴仁貴好多~ [/quote]

calbee1019 2008-5-8 01:10 AM

深水埗 。
權記 。
而家價錢MARK UP 得比較高左

貴仁。
好多分店 。
一向都係價錢第一。

raytang123 2008-5-19 01:31 PM

回覆 #9 calbee1019 的帖子

寶運來ok 嗎???

calbee1019 2008-5-21 08:15 PM

ok

WanJoey 2008-5-24 04:44 PM

二手錶

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

mrchiyu 2008-5-24 04:47 PM

回覆 #12 WanJoey 的帖子

去權記喇,其實有d錶可以講下價...平到3%左右..

個人覺得如果係日常配戴,買2手好d..如果係收藏就買新錶,不過而家先買新,升得黎都要十幾年..:023:

張自力 2008-6-1 01:51 PM

權記喇

bistrov 2008-6-1 11:23 PM

貴仁幾間分店, 應該都靠得住既, 價錢同權記差唔多姐, 權記質數應該好少少

Popsicle007 2008-6-3 12:12 AM

權記較甄實!!

貴仁...:043:

ifu 2008-6-3 12:36 AM

[quote]原帖由 [i]raytang123[/i] 於 2008-5-19 01:31 PM 發表
寶運來ok 嗎??? [/quote]
梗ok, 我親戚開, 信心保證 :loveliness:

ifu 2008-6-3 12:43 AM

[quote]原帖由 [i]mrchiyu[/i] 於 2008-5-24 04:47 PM 發表
去權記喇,其實有d錶可以講下價...平到3%左右..

個人覺得如果係日常配戴,買2手好d..如果係收藏就買新錶,不過而家先買新,升得黎都要十幾年..:023: [/quote]

權記平 3% ?  你就想, 去年12 月尾本來去買 sub no date, 二萬幾蚊表連尾數500元講左好耐都不肯減, 後來:046: 買不成, 卒之今年4月用左貴果時一千蚊去第處deal 左

eyen 2008-6-5 01:05 AM

price not cheap at kuen kee.

bistrov 2008-6-5 01:20 PM

[quote]原帖由 [i]Popsicle007[/i] 於 2008-6-3 12:12 AM 發表
權記較甄實!!

貴仁...:043: [/quote]

ching有咩經歷呀??

daphnelee 2008-6-6 11:50 AM

[quote]原帖由 [i]ifu[/i] 於 2008-6-3 12:36 AM 發表

梗ok, 我親戚開, 信心保證 :loveliness: [/quote]

我係果度睇中左隻錶, 你識得人有冇得平比我呀,唔該你呀

raytang123 2008-6-7 11:06 AM

:025: :025: :025:

raytang123 2008-6-7 11:07 AM

回覆 #17 ifu 的帖子

REALLY???

mh122 2008-6-7 04:31 PM

權記d錶越來越貴

Popsicle007 2008-6-8 02:45 AM

回覆 #20 bistrov 的帖子

曾經買過隻FM chrono., 返屋企發覺小時計唔work, 返去叫佢哋整,但佢boss死都要俾返錢我先,我話唔使,因為隻錶我實要,是送俾老婆生日的。但佢話整好一定通知我,到時再俾錢啦!我信以為真, 收番錢(雖然都覺得怪),但我再三話隻錶我實要, 唔好賣呀!之後次次追問都話師父整緊未得。終於有次佢話FM係咁耐架啦咁大我,我話我識FM啲人,不如俾張單我自己問,佢又推話快架啦。之後第二日我再問,佢終於話,唔好意思,其實隻錶一早整好而且賣咗已經幾個月啦!仲叫我揀過隻啦! 咁都得?:044:簡直係play me! 呢世都唔去!!:046:

daphnelee 2008-6-8 03:16 AM

[quote]原帖由 [i]daphnelee[/i] 於 2008-6-6 11:50 AM 發表

我係果度睇中左隻錶, 你識得人有冇得平比我呀,唔該你呀 [/quote]

冇回覆既............

bistrov 2008-6-13 12:24 AM

[quote]原帖由 [i]Popsicle007[/i] 於 2008-6-8 02:45 AM 發表
曾經買過隻FM chrono., 返屋企發覺小時計唔work, 返去叫佢哋整,但佢boss死都要俾返錢我先,我話唔使,因為隻錶我實要,是送俾老婆生日的。但佢話整好一定通知我,到時再俾錢啦!我信以為真, 收番錢(雖然 ... [/quote]

嘩....咁神奇既 :044:  一定有d古怪:025:  你幾錢買架?  可能隻錶本身有問題冇得整 or 假野, 所以一定要退返錢比你, 費事比你告佢 :046:

Popsicle007 2008-6-21 02:02 AM

回覆 #27 bistrov 的帖子

隻錶唔算貴,三萬幾,可能佢後悔賣平佐掛!都無理由咁衰格架?!:046: :046:

其實以前喺佢度員買過好多錶,都無乜嘢,只知佢boss乜都計到足,幾熟都無面俾。之前有隻PP買咗發現少咗半條鋼帶蕊,即時俾番佢哋番廠佩,明明係佢件貨有事,都要我俾一半錢,成5舊水,都算啦!不過Franck Muller呢單真係攪到反枱,因為明玩我!:032:

[[i] 本帖最後由 Popsicle007 於 2008-6-21 02:09 AM 編輯 [/i]]

ko_sensei 2008-6-21 11:56 AM

:023:我響“貴X”買錶,都有不快經歷...
話說我睇中隻panerai,d 職員勁sell你買,話99%新,全齊...
買左發現少左原裝皮帶,返去問又話無咖,我送返比你啦,無好退錢啦
(但AD話有1皮帶1膠帶)
:030:結果,我要$$$,唔要錶。

Popsicle007 2008-6-21 12:47 PM

回覆 #29 ko_sensei 的帖子

做得正確。佢哋話新,你都要睇清楚。我親眼見過佢收隻個客話好新嘅二手錶,第二日window見到寫着"全新全齊"! 當新錶賣,死未?:071:
頁: [1] 2
查看完整版本: 二手錶行 選 > 貴仁 / 權記 好D ?