查看完整版本: (轉)掛濾小改裝多用途

shing.c 2008-1-25 10:38 PM

(轉)掛濾小改裝多用途

看圖!!

[[i] 本帖最後由 shing.c 於 2008-3-22 02:27 PM 編輯 [/i]]

frederick1979 2008-1-25 10:49 PM

嘩!你有幾多個掛濾?
我鍾意吸屎果果!THX!:036:

270137 2008-1-25 11:56 PM

佩服~佩服~

cliffhkcliff 2008-1-26 12:12 AM

good~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ann@@ 2008-1-26 12:35 AM

嘩…好多用途唷…多謝分享…:098:

hkupk 2008-1-26 12:50 AM

你好勁呀:023: :096:

timothy89818 2008-1-26 01:00 AM

吸屎o個個 ... 其實可以整埋底濾 ... 應該ok ...

係驚個吸力唔夠 ...

minikingdomcome 2008-1-26 02:54 AM

[quote]原帖由 [i]frederick1979[/i] 於 2008-1-25 10:49 PM 發表
嘩!你有幾多個掛濾?
我鍾意吸屎果果!THX!:036: [/quote]
[size=5][color=olive]如果我冇睇錯~都係同一個掛濾~[/color][/size]
[size=5][color=olive]只係換parts就做到了~[/color][/size]

hooo 2008-1-26 03:24 AM

咁都比你諗到
真係good呀

cindychan1234 2008-1-26 08:59 AM

勁呀~

「深水」梵 2008-1-26 09:35 AM

成部陸戰高達咁...咁多武裝更換

想問下...魔鬼氈有咩用??

師兄 吸屎果個點整?可唔可以詳細D  :071:

bikwantin 2008-1-26 09:54 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

shing.c 2008-1-26 12:04 PM

回覆 #11 「深水」梵 的帖子

其實原創係台灣人.不過我都有整下咁..:098:
魔鬼氈應該係台灣既叫法..就係果d用來黏住棉花.又可以好方便拆開果d.
吸屎果個,用一段膠管.一邊接掛濾.一邊接飲管(方便起水入面可以轉角度)

[[i] 本帖最後由 shing.c 於 2008-1-26 12:15 PM 編輯 [/i]]

MANDYLEAD 2008-1-26 06:25 PM

真係好叻...:098:
等我試下先

uwsuws 2008-1-27 01:22 PM

果然利害~我都鍾意吸屎果個,但換水果個我睇唔明~

shing.c 2008-1-28 12:27 AM

換水果個果個只是用一條膠管將一個缸d水抽走...

minikingdomcome 2008-1-28 12:54 AM

[quote]原帖由 [i]「深水」梵[/i] 於 2008-1-26 09:35 AM 發表
成部陸戰高達咁...咁多武裝更換

想問下...魔鬼氈有咩用??

師兄 吸屎果個點整?可唔可以詳細D  :071: [/quote]
[color=olive]即係我地香港人叫既魔術貼~一對的~佢用有小勾個面做底,上面就可以放棉~勾實佢~[/color]
[color=olive]所以我估post相既人唔係香港人~魔鬼氈:096:[/color]

timyuen810 2008-1-30 04:31 PM

利害~~~:loveliness:

「深水」梵 2008-2-13 01:10 AM

吸屎果度...用幾大流量先足夠呢...??

小弟有個概念..不過未實行....但應該WORK架WOR
剛剛用洗沙器吸屎同殘糧...D"棉花"跌晒出黎...唉~~

跟返原創者既設計,吸屎個口徑太細...,膠氣管太幼會好易塞
如果同伸縮管再加一條硬膠管,應該吸屎吸殘糧都冇問題
變相加大左個掛濾既搜索範圍同埋減小好似洗沙器咁大形對魚缸造景帶黎既不便丫....
可能一早有人諗到,不過只要做到個吸水口既連接就可以即插即用啦

[[i] 本帖最後由 「深水」梵 於 2008-2-13 01:13 AM 編輯 [/i]]

prince_cock_kb 2008-2-13 02:14 AM

micheal_chan 2008-2-26 03:09 AM

我想問下 你地個掛濾個馬達嘈唔嘈架
我岩岩整左個掛濾 係上水位流到馬達個到 好多氣泡入
佢就係咁 炸炸聲打氣出黎 攪到好嘈
同埋 我一熄電 d水唔見晒 係咪入晒個馬達到  ?

shing.c 2008-2-26 10:06 PM

開之前有冇加水?:030:

bb仔* 2008-2-27 06:36 PM

chestnuthead 2008-3-10 06:27 PM

[quote]原帖由 [i]minikingdomcome[/i] 於 2008-1-28 12:54 AM 發表

即係我地香港人叫既魔術貼~一對的~佢用有小勾個面做底,上面就可以放棉~勾實佢~
所以我估post相既人唔係香港人~魔鬼氈:096: [/quote]

咁其實作用係咩? 清垃圾? 水流慢d?

kennyfat 2008-3-11 04:24 PM

wow cool:131:

Gao 2008-3-20 09:04 AM

勁呀~

tai0422 2008-3-26 01:07 AM

我鍾意吸屎果!THX!太大粒得唔得

ymt4 2008-3-28 03:02 PM

多謝分享…:131: :131:

ymt4 2008-3-28 03:03 PM

多謝分享…:131: :131:

chutsechung 2008-4-18 09:03 PM

good勁呀:023::023:
頁: [1] 2 3
查看完整版本: (轉)掛濾小改裝多用途