查看完整版本: 迷你復刻 PS Classic 唔夠遊戲?高手極速揾到破解法!

dante1024 2018-12-12 03:44 PM

迷你復刻 PS Classic 唔夠遊戲?高手極速揾到破解法!

[attach]11853723[/attach]

唔少人都話 Sony 岩岩推出嘅 PlayStation Classic 唔夠遊戲,20 隻收錄遊戲又唔夠代表性。不過就同任天堂復刻紅白機、超任一樣,先天不足可以後天補償。PS Classic 推出後隨即有高手開始破解,估唔到嘅係過程比預計簡單好多!

[attach]11853724[/attach]

專家進入 PS Classic 系統後發現 Sony 竟然直接將軟體解碼放喺部機入面。雖然系統有加密,但只要利用「預載解碼」再複製去電腦就可以輕易破解。佢仲講到 PS Classic 基本上唔算有保安,反觀當年 PS Vita 係史上最高保安遊戲機之一...可見 Sony 今次可能都懶得花好多心機去防護。

[url]https://youtu.be/YIbLg9otz6s[/url]

預載 20 隻遊戲都係直接用 ISO 檔,而且遊戲運行前並冇檢查。換句話說,只要換一換 ISO 檔或者存取位置 (例如 USB 手指) 就可以玩其他 PS1 遊戲 ISO。現時已經成功用 USB 玩其他遊戲,專家正研究更簡易破解方法、加入更多功能,甚至安裝其他經典遊戲機模擬器。

carking0709 2018-12-13 01:41 AM

可能係突登

oyk562389 2018-12-14 01:27 AM

冇老番搵鬼買

playstation123 2018-12-15 12:29 PM

個廿隻,好多都冇代表性,冇街霸,月下惡魔城

pblee 2018-12-18 11:32 PM

好用的工具軟體,立馬推出,可以開始研究改造了‧
頁: [1]
查看完整版本: 迷你復刻 PS Classic 唔夠遊戲?高手極速揾到破解法!