查看完整版本: tudor刁陀/帝陀金句(給新手或老手表友)

UMantS 2018-9-25 10:57 AM

tudor刁陀/帝陀金句(給新手或老手表友)

[attach]11778565[/attach]
因鄰區太多刁陀廣告,
本人決定將刁陀金句放上來等大家明白用rolex思維選擇表此品牌而三思⋯
刁陀金句:刁陀舊裝不升價,新裝不保値!
刁陀舊裝ETA機芯唔帶1日即停!
新裝偷工偷料QC差,甩色甩面盤gmt機芯問題多!
強如刁陀頂791xx,當鋪盡當只是九仟大元,(無良商人放faxkboxk叫價6萬大元,5年前4萬都有價無市)何況仲貴過勞力士!刁陀二手市場跟rolex天淵之別!二手市場走30隻rolex先”可能”賣出一隻刁陀,二手表佬唔想收,因為就算平收座貨不知何年何月何時可出貨。

[[i] 本帖最後由 UMantS 於 2018-9-25 11:05 AM 編輯 [/i]]

swh2010 2018-9-25 02:58 PM

選購手錶,明買明賣,錶行店員沒有拿手槍逼你買任何品牌,所以唔同建築業,絕不存在偷工減料這回事。
買了某品牌嘅手錶,若有不滿,下次大可以改買另一品牌。
具有良好經濟能力的手錶愛好者,從不在意手錶會否升值,只有行走江湖的人才會經常計較某品牌的手錶拿到檔鋪可以套現多少錢!

[[i] 本帖最後由 swh2010 於 2018-9-25 03:09 PM 編輯 [/i]]

甲賀忍者 2018-10-16 11:16 PM

刁陀真係算吧啦!比個少少買隻勞好過,無$就帶g叔

mcman426 2018-11-12 10:20 PM

[quote]原帖由 [i]甲賀忍者[/i] 於 2018-10-16 11:16 PM 發表 [url=https://www.uwants.com/redirect.php?goto=findpost&pid=234687145&ptid=19804719][img]https://www.uwants.com/images/common/back.gif[/img][/url]
刁陀真係算吧啦!比個少少買隻勞好過,無$就帶g叔 [/quote]

唔想輸嘅先會買勞,唔在乎嘅就買其他名錶,我眼見好多戴勞嘅人大多都係得一兩隻勞,反觀會買其他名錶嘅人,佢地隨時都幾隻十隻錶係手。
頁: [1]
查看完整版本: tudor刁陀/帝陀金句(給新手或老手表友)