查看完整版本: 買人生第一隻O既靚錶!

lawrencelill 2017-6-19 09:45 AM

買人生第一隻O既靚錶!

想問各位巴打, 你地人生第一隻買O既靚錶係邊款? 邊個時期買(剛返工/返左工幾年/其他)? 用幾多錢買? 唔該晒~
(申利: 我今年畢業, 先問一下大家買錶心得, 等遲D買返工錶易D入手) :027:

happy_babe 2017-6-19 11:53 AM

Vivienne Westwood Hampton Watch… 用第一個月人工買…買左3200..(唔係貴錶…但我仲覺得隻錶個款好靚~:027:)

填不盡 2017-6-19 08:19 PM

回覆 1# lawrencelill 的帖子

[font=新細明體]今時今日,錶已經冇實用價值,基本上只係一件玩具。玩具一般唔應該用超過一日人工買。用超過一個禮拜人工嘅話,就算係[b]唔[/b]值得。[/font]

avachanac 2017-6-20 10:43 AM

的確而家有好多野太易到手.. 大家變得唔珍惜....所以物件o既價值變少了...:091:
不過都要睇個人價值觀吧... 比如話隻錶係你努力儲錢買返黎/ 阿爸留比你...你就會特別珍惜! 你認為佢o既價值就大左...
而且我覺得錶仲可以見證時刻, 一般紀念性會大D...對我來講都仲有價值~
(SORRY..講長左, JUST交流下)

我隻「靚」錶係SEIKO GS鋼帶, 42MM... 做左一年野送比自己GE..獻醜了:007:

詹mii 2017-6-21 11:10 AM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

pplserious 2017-6-21 12:08 PM

lawrencelill 2017-6-22 11:28 AM

*** 該帖被屏蔽 ***

pennypoyee 2017-6-22 11:43 AM

Mschanchan1237 2017-6-23 12:40 PM

我果2隻就唔係咩靚錶... 不過當時真係用左幾個月去儲錢買... :028:..係我心目中都係靚錶~ :096:
Seiko - Criteria (~3K..記得果時係SAMMI代言..哈哈)
Tissot - T-wave (~3K.. )

kaming_w 2017-6-26 11:13 AM

3個黃色廁紙 2017-6-26 04:18 PM

詹mii 2017-6-28 10:49 AM

Sunny-YCK 2017-6-28 02:01 PM

上年一推出已經想買,今年終於入手!
[attach]11356858[/attach]

Goetat 2017-6-28 08:48 PM

30歲買俾自己人生另一階段的證明 勞一隻

kaming_w 2017-6-29 05:17 PM

kaming_w 2017-6-29 05:18 PM

頁: [1]
查看完整版本: 買人生第一隻O既靚錶!