查看完整版本: [求意見] 父親節送錶

fecarman 2017-6-6 12:51 PM

[求意見] 父親節送錶

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

kei_tinghaha 2017-6-6 04:55 PM

我鐘意下面LE LOCLE果隻... 有個小圓特別D~:131:

填不盡 2017-6-7 01:56 AM

[font=新細明體]上圖隻款叫「大三針」,下圖叫「小三針」。小三針嘅問題係支秒針睇得唔係太清楚。

其實圖中兩款嘅日曆字體都係太細,唔太適合老人家。可以試下揾有「大日曆」 (big date) 嘅款式。[/font]

boneyvictor 2017-6-7 11:58 AM

boneyvictor 2017-6-7 12:01 PM

fecarman 2017-6-7 07:31 PM

niteman 2017-6-7 10:51 PM

[quote]原帖由 [i]fecarman[/i] 於 2017-6-7 07:31 PM 發表 [url=http://www.uwants.com/redirect.php?goto=findpost&pid=232081117&ptid=19412509][img]http://www.uwants.com/images/common/back.gif[/img][/url]
唔該你地丫... 我學到咩叫大三針同小三針啦~ 我爸爸50幾歲,見佢戴緊返工果隻錶星期六日放假唔戴的話就會停,有D唔方便,因為佢偏好斯文款自動錶,我見上面果隻有80個鐘動力,應該會好方便,唔駛佢成日較時間!不過下 ... [/quote]

好有孝心,上面果隻幾好,不過皮帶就預左用一年多d就byebye

kiyeahkyo 2017-6-8 09:44 AM

kiyeahkyo 2017-6-8 09:49 AM

填不盡 2017-6-8 11:25 AM

[quote]原帖由 [i]fecarman[/i] 於 2017-6-7 19:31 發表
... 我見上面果隻有80個鐘動力,應該會好方便,唔駛佢成日較時間! ... [/quote]

[font=新細明體]即使有八十個鐘動力儲備,單靠日常生活嘅擺手運動去補鏈,仍然唔夠,到最後可能仍然要每日較錶。

想實用嘅話,建議你買隻有動力儲備顯示嘅款式。咁樣一見動力剩低一半,佢就可以淨係手動補鏈,唔使較錶。

買錶送畀人,最好買皮帶,貪佢收到之後可以即刻戴。即使將來條皮帶舊咗,佢都可以自己去換過條鋼帶。如果你一送就送鋼帶,佢就冇得即刻戴。[/font]

jimmyszeto 2017-6-8 07:36 PM

Le Locke 🙋🏻‍♂️

chiangzian 2017-6-9 02:30 PM

chiangzian 2017-6-9 03:57 PM

westandwithyou 2017-6-9 04:17 PM

填不盡 2017-6-10 11:48 AM

[font=新細明體]有動力顯示嘅款式未必最靚,但勝在夠實用。[/font]

[font=新細明體]兩萬貨仔又得……[/font]
[attach]11338500[/attach]

[font=新細明體]三千貨仔又得……[/font]
[attach]11338501[/attach]

大皇子 2017-6-11 11:21 PM

第一隻 簡潔 有型

fecarman 2017-6-12 03:31 PM

陳美may 2017-6-13 09:56 AM

我前幾年都送過tissot俾老豆做父親節禮物, 見佢日日都戴住, 爸爸們應該都鐘意tissot...

mokikilove 2017-6-13 03:22 PM

樓主, 介唔介意講下你選果兩隻係咩價位? 唔該~

fecarman 2017-6-14 05:12 PM

dordor4499 2017-6-14 05:47 PM

我投ballade果隻…不過想問下你爸都好鐘意黑色? / 呢2款只有黑色? :092:

fecarman 2017-6-15 04:31 PM

dordor4499 2017-6-15 05:34 PM

[color=Purple]wah… 一款都有咁多色…比我諗就有排諗~ ANYWAY, 我睇款就喜歡黑色ballade!  今個星期就係父親節.. 你揀定未嫁?:071:[/color]

fecarman 2017-6-16 05:04 PM

dordor4499 2017-6-16 06:05 PM

決定到就好啦… 到時記得share下隻錶好唔好wor~:loveliness:

happy_babe 2017-6-19 11:43 AM

咁你最後有無買丫?

fecarman 2017-6-20 05:17 PM

avachanac 2017-6-21 06:01 PM

幾好睇丫…在邊到買? 有無折先?

fecarman 2017-6-23 10:02 AM

頁: [1]
查看完整版本: [求意見] 父親節送錶