查看完整版本: 我會鐘意嘅獅王

CXC7128 2016-2-18 09:21 PM

我會鐘意嘅獅王

[font=仿宋_GB2312]粗針嘅,好似咁。[/font]
[font=仿宋_GB2312][attach]10754001[/attach] [/font]

billywmso 2016-2-18 10:09 PM

好有氣勢!

[url=http://m.uwants.com][img=100,23]http://n2.hk/u/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

晴天角落 2016-2-18 10:10 PM

覇气。。。。

skyliner34 2016-2-19 06:39 AM

體形好好。。係d 色普通左d

CXC7128 2016-2-19 10:04 AM

多謝咁多位嘅回應。
原來,冠尾同獅王係同一樣嘢,
不過我覺得,標題嗰條叫做[font=仿宋_GB2312][b]冠尾[/b]會貼切啲,幼針嘅就好似獅子公條頸執毛咁,叫獅王就啱襯嘞。[/font]
[font=仿宋_GB2312]幼針嘅旺角魚街有打包貨賣過,廿蚊條,純紅,啲針好亂,粗幼長短唔勻循,好似爛鰭咁,加上冇厘神氣,拍佢都懶喐,買唔落手兼夾唔啱睇。[/font]

CXC7128 2016-2-20 09:16 PM

[font=仿宋_GB2312][size=4][color=#006400]獅將軍[/color][/size][/font]
[font=仿宋_GB2312][size=4][color=#006400][attach]10756780[/attach] [/color][/size][/font]

uu711 2016-2-22 02:44 PM

回覆 6# CXC7128 的帖子

請問呢種係咩魚? 金魚?

skyliner34 2016-2-23 08:38 AM

回覆 7# uu711 的帖子

短尾皇冠半月鬥魚

uu711 2016-2-23 05:32 PM

鬥魚? 係咪即係一個缸唔可以養兩條? 養兩條會打交?:008:

skyliner34 2016-2-24 06:32 AM

回覆 9# uu711 的帖子

係會打交。。可以用格隔開距。。又或者養母魚。會打得無甘勁

uu711 2016-2-25 05:37 PM

回覆 10# skyliner34 的帖子

雖然佢好靚, 不過我都係鍾意D和善嘅魚 - 金魚^^

skyliner34 2016-2-26 06:20 AM

回覆 11# uu711 的帖子

鬥魚唔算惡la。。。其實可以同好多魚一起養。
同埋鬥魚適應力強。可無暖管同過濾 (當然最好係有暖管la..)
同金魚養都得。。

uu711 2016-2-26 12:38 PM

回覆 12# skyliner34 的帖子

真係可以同金魚一齊養?
我家有個3尺缸, 已經養咗20+條自家製金魚3年, 仲可唔可以加一、兩條呢D鬥魚?

skyliner34 2016-2-26 12:55 PM

唔加兩條公就得。。不過冬天最好有暖管。。鬥魚7,8度都仲頂到。低過就好難講。。

uu711 2016-2-26 05:28 PM

回覆 14# skyliner34 的帖子

明白! 唔該晒!:072:

CXC7128 2016-2-27 05:21 PM

[font=仿宋_GB2312]幼針嘅我唔係咁鍾意,之不過呢幾條我覺得算係順眼。[/font]
[font=仿宋_GB2312][attach]10765230[/attach] [/font]
[font=仿宋_GB2312][attach]10765231[/attach] [/font]
[font=仿宋_GB2312][attach]10765232[/attach][/font]
頁: [1]
查看完整版本: 我會鐘意嘅獅王