查看完整版本: ***新手必睇,睇完技巧即時提升,同人玩連線起碼似返個人***

paololll 2014-1-6 01:31 PM

***新手必睇,睇完技巧即時提升,同人玩連線起碼似返個人***

連線同人玩,都要玩得有技巧

1.能力問題:如果你無(5星/6星寵)唔好入(上級/極/究極)場,一定唔夠打,結果房主浪費體力,又浪費你ge時間

2.食心回血技巧:除非嚴重低血就死,如果唔係見到有心出唔洗即刻食,個心每兩回合會變大一次,最多變兩次,細心->中心->金色心(金心比中心回多差唔多一倍血),所以最好捱到變金心先食,留意Boss是否在下Turn進行攻擊,唔係的話唔洗急住食

3.道具問題:漏斗,細漏斗->大漏斗(要3回合時間),未變大就留返比(招技CD最長果個同伴)食or儲3回合變大漏斗先食,全體CD減少3回合

4.曜日打玉場:由見到Boos開始計,12回合內殺Boss會出多一個寶箱(連埋逃走合計12回合,見到Boss之後,畫面右下角有個數字仔顯示打緊第幾回合) ,唔好一味留住招技想做最後打死Boss果個,因為邊個打死隻Boss對派彩無影響

5.承第4點,由於由見到Boss開始計12回合要殺,所以見Boss之前每個隊員都應該要儲滿技先好過版見Boss

6.打降臨,某d細怪會射條激光去畫面上下左右其中一邊,然後會出現唔同顏色ge火牆(顏色跟返屬性),麻煩各位"神人"唔好彈埋去火牆度,因為撞埋去唔會加血仲會扣好X多血,ok?

PS. (2.儲大心)(3.儲大漏斗)(5.儲技)方法:
打!空!氣!唔!好!打!死!哂!d!怪!
(雖然有少少常識ge人都知點儲,但有d人真係好似以為唔打中隻怪會即輸,非殺隻怪不可,因此我覺得有必要講埋依點出泥)

較重要想講ge暫時係依d,大家幫手提供下

[url=http://m.uwants.com][img=100,23]http://i1.hk/u/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

[[i] 本帖最後由 paololll 於 2014-1-8 08:52 PM 編輯 [/i]]

keep 2014-1-6 01:53 PM

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***

loveyouchun 2014-1-8 06:09 PM

規則 呢個字眼,太唔岩....
人地要咁做又無錯,大家都係玩GAME姐...
或者用"要訣"好D
如果你可以改下D語氣,唔好太過好似學生手冊D規矩既TONE禮貌少少,書面語少少不如我幫你將呢個POST 置頂,好無?:082: :082: :082:
UWANT仔們都需要大家貢獻D攻略XD

[[i] 本帖最後由 loveyouchun 於 2014-1-8 06:11 PM 編輯 [/i]]

felixlun 2014-1-9 11:57 AM

仲有,點解D人打場唔睇屬性嫁……
打火屬場用木屬,
打木屬場用水屬,
打水屬場用火屬,
唔通一mm一mm咁扣會好玩D?
定想玩死開場嗰個呀~

[url=http://m.uwants.com][img=100,23]http://i1.hk/u/images/r10/mobile.jpg[/img][/url]

yanyanjuly 2014-1-13 11:29 AM

回覆 4# felixlun 的帖子

新手邊有咁快齊屬性呢
又或者咁講
如果你得一隻4星水寵同一隻6星既木寵打火屬既場
你會簡咩

黑帝斯-Hades 2014-1-19 07:46 PM

仲有打曜日少少心得:
1.打曜日關如果有暗聖騎,隊中最好有一隻,因為成隻GAME暫得一隻礦物EL打BOSS超痛!
而曜日關單一屬性BOSS都係礦物族。
2.用炮擊型打去友技係十字光GE寵冇玻盾BOSS都無難度。
.
.
.
.
.
.
:loveliness: 得閒再講:loveliness:

Di﹃end 2014-1-25 09:39 AM

IOS第一日時玩 無玩幾個月 近日重玩

尋日開場降臨玩玩 諗住全員六星唔會有傻仔喇

點知1WAVE都未過 就有人水屬撞木屬牆 ...滿血8萬3血一野無曬:096:

[[i] 本帖最後由 Di﹃end 於 2014-1-25 09:51 AM 編輯 [/i]]

padccshop:0 2015-6-30 04:49 PM

padccshop:W 2015-7-4 12:41 AM

padccshop:X 2015-7-14 02:16 PM

. ★★怪物彈珠(日服)大特價 :175石 390$ ★★

MATT_ 2017-11-17 02:34 AM

所以我寧願左右互搏,信不過街外人。
也很討厭跟沒技術但意見很多的人一起打。
頁: [1]
查看完整版本: ***新手必睇,睇完技巧即時提升,同人玩連線起碼似返個人***