註冊 微博

股票佣金邊間最著數?

股票佣金邊間最著數? E-mail 此主題給朋友

請問大家買股的銀行或證券行收幾多佣金呀?因想搵間平的黎買.
同埋係銀行開戶買同係證券行買有冇風險既分別?
Thanks!

TOP HOME

聽聞好似一通比較便...聽講好似每單交易都5蚊- -

TOP HOME

唔知你睇中邊一隻股票呢?分享下...

TOP HOME

我現時有利君2005.渣左約一個月由1.72到而家.應該最成功係呢隻啦. 睇好醫藥股.佢有西京撐.
岩先今日賣左積華2327再入左中國星電影8172,貪佢有毫二子息收.
就係咁多.通常我都係買一兩隻股.
咁你呢?
引用:
原帖由 davisau2007 於 2010-4-27 20:01 發表
唔知你睇中邊一隻股票呢?分享下...

TOP HOME

唔係瓜?安唔全家間野?
引用:
原帖由 davisau2007 於 2010-4-27 19:46 發表
聽聞好似一通比較便...聽講好似每單交易都5蚊- -

TOP HOME

引用:
原帖由 yamyam1212 於 2010-4-28 12:35 AM 發表
我現時有利君2005.渣左約一個月由1.72到而家.應該最成功係呢隻啦. 睇好醫藥股.佢有西京撐.
岩先今日賣左積華2327再入左中國星電影8172,貪佢有毫二子息收.
就係咁多.通常我都係買一兩隻股.
咁你呢?
哈...我都仲睇定D,因為我都唔知應該點樣簡邊隻股...你果隻2005應該都差唔多係時候放了掛...

TOP HOME

引用:
原帖由 yamyam1212 於 2010-4-28 12:36 AM 發表
唔係瓜?安唔全家間野?
http://www.i-access.com/
呢個好似係佢地既網站...我遲D都去開戶口...

熱門搜尋: 搬屋 公司

TOP HOME

以而家的情況暫時唔會放,因為呢個板塊相對較安全,除非外圍有好大的變化啦.
更何況我買的價都幾安全,放左佢我始終都係買番醫藥股.又放又買蝕手續費.
等去到目標價5元先考慮.
引用:
原帖由 davisau2007 於 2010-4-28 06:45 發表

哈...我都仲睇定D,因為我都唔知應該點樣簡邊隻股...你果隻2005應該都差唔多係時候放了掛...

TOP HOME

引用:
原帖由 yamyam1212 於 2010-4-28 01:05 PM 發表
以而家的情況暫時唔會放,因為呢個板塊相對較安全,除非外圍有好大的變化啦.
更何況我買的價都幾安全,放左佢我始終都係買番醫藥股.又放又買蝕手續費.
等去到目標價5元先考慮.
你呢家入貨係靠銀行既?

TOP HOME

回覆 1# yamyam1212 的帖子

師兄 ... 有關銀行、證券行基本的戶口問題, 希望我之前的回復 (6樓) 幫到您一點:

http://uwants.com/viewthread.php?tid=8998096&page=1#pid129561085

TOP HOME

係呀!
引用:
原帖由 davisau2007 於 2010-4-29 02:58 發表

你呢家入貨係靠銀行既?

TOP HOME

我唔係咩師兄呀,我股齡只係2個幾月架姐. 所以我只係一個BB.哈哈...
好有用呀,師兄!Thank  you so much!
引用:
原帖由 golfchibo 於 2010-4-29 16:36 發表
師兄 ... 有關銀行、證券行基本的戶口問題, 希望我之前的回復 (6樓) 幫到您一點:

http://uwants.com/viewthread.php?tid=8998096&page=1#pid129561085

TOP HOME

我唔係咩師兄,我股齡只有2個幾月架者,所以只係一個BB.多多指教,師兄...
你比d資料好有用呀!Thank you so much!
我覺得一通個真係好正呀!每筆只收5元.同我而家每次買賣都要0.16%差好多.仲要係呢個優惠5月後就愎復0.2%.
真係要考慮轉行先.
引用:
原帖由 golfchibo 於 2010-4-29 16:36 發表

TOP HOME

好似成日聽到話一通死機
渣打都聽過一次

但實情係唔係成日死我就唔知啦.......................
亞菲律賓周總統
你一時又話找唔到曾特首, 一時又話唔識邊個係曾特首, 一時又話無人指揮一早已經在場既 SAF team, 一時又話到左現場指揮, 一時又話其實係餐廳做遙距指揮
查實邊句係真架呢?
不如我直接d問啦
其實你有無打算講真話架呢?
不如我問得再簡單d
你到底知唔知 "真話" 既定義係乜呀?

TOP HOME

花旗免傭(買、賣都是)三個月。股票經紀以一通最平,$5定額一次,但必須上網做。渣打無最低收費,最適合小額$2500以下的投資,比一通更平,以前系統經常出問題,所以我已取消了。

銀行同股票行受投資者保障基金保護每人上限$150,000。所以理論上不要放超過$150,000金額+股票在單一個投資戶口。當然或許很多人以為放在銀行安全D

TOP HOME

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。