註冊 微博

[中國/澳門] 陽朔一問?

陽朔一問? E-mail 此主題給朋友

想問下邊到可以買到最平既機票(國內飛都ok)? 我有上網check過, 但付款方法就有d麻煩同唔知安全否!
想知當地有咩地方必去同必玩? 咩季節去最好? 住宿方面如何(有無推介)? 太約玩4天到! thx 各位!!!

熱門搜尋: 日文 五十 音 補習 社 電腦 課程 新 高中
思念是一種猶豫,
思念是一種曾經,
思念是一種擁擠。
渄洄的影,
記憶的倩影,
阻塞步伐落距。

TOP HOME

香港 芒果網啦,依個最方便喇,pps 付款都可以,見到個價錢係人民幣對返港幣價,希望幫到你啦,如果你成日會訂大陸機票長遠計你都係開返張銀聯卡著數d P.S 好果你驚網上交易唔安全可以上佢地香港office 買,價錢一樣

TOP HOME

TOP HOME

如果真係想平, 最好都係去深圳坐火車去桂林, T38空調特快, 深圳開17:51, 第二朝06:42 到達總站桂林火車站, 其實時間相當不錯, 而且搭火車更有旅行的"感覺" ,又唔駛其他附加費, 硬臥大約兩百幾人民幣。在火車上只要小心保管好貴重物品便好了,現時火車的狀況比以前好很多。回程就搭飛機返深圳吧。

陽塑可以租單車去月亮山、大榕樹等 睇下田園景色。仲有其他的景點, 網上應該有很多資料的。
住宿在西街有很多旅館, 可以問價錢後跟前台講"要先看一方間", 咁就可以先上房參觀然後才決定租唔租, 如果覺得環境唔好就再搵下一間, 沒有問題的。

TOP HOME

引用:
原帖由 redpig 於 2010-1-21 10:25 PM 發表
如果真係想平, 最好都係去深圳坐火車去桂林, T38空調特快, 深圳開17:51, 第二朝06:42 到達總站桂林火車站, 其實時間相當不錯, 而且搭火車更有旅行的"感覺" ,又唔駛其他附加費, 硬臥大約兩百幾人民幣。在火車上 ...
THX!!! 火車去飛機回真係一個good idea! 最好可以比到火車d資料我啦^^ thx! 其實我同朋友都想可以1200~1300內連住加車費! 唔知你個見意得唔得><
如果我地4月假期去天氣會唔會唔太好? 咩月份去會最好呢?

思念是一種猶豫,
思念是一種曾經,
思念是一種擁擠。
渄洄的影,
記憶的倩影,
阻塞步伐落距。

TOP HOME

引用:
原帖由 冷月 於 2010-1-24 08:55 PM 發表

THX!!! 火車去飛機回真係一個good idea! 最好可以比到火車d資料我啦^^ thx! 其實我同朋友都想可以1200~1300內連住加車費! 唔知你個見意得唔得><
如果我地4月假期去天氣會唔會唔太好? 咩月份去會最好呢?
火車時刻可以在這裡查詢 http://www.shike.org.cn/ , 車次係 T38。在香港中旅應該都可以買票, 但價錢會較貴, 但不妨去問o下。
如果有時間, 最好都係去深圳火車站買票, 2008年時硬臥約 RMB260。現時深圳火車站應該可以預售六天的車票。
火車票 ~HK350
住~ 150-200/晚 (i.e 3晚 每人~250-300)
回程機票連機場稅~ HK600-800, 視乎買唔買到平機票。
仲有陽朔去機場的車費, total 你預大約 1600, 連埋食 hk2000 內應該無問題

TOP HOME

引用:
原帖由 redpig 於 2010-1-25 08:50 PM 發表

火車時刻可以在這裡查詢 http://www.shike.org.cn/ , 車次係 T38。在香港中旅應該都可以買票, 但價錢會較貴, 但不妨去問o下。
如果有時間, 最好都係去深圳火車站買票, 2008年時硬臥約 RMB260。現時深圳火車站應 ...
THX! THX! 但有無邊個時間去最好呢?
我本身想4月去既~

思念是一種猶豫,
思念是一種曾經,
思念是一種擁擠。
渄洄的影,
記憶的倩影,
阻塞步伐落距。

TOP HOME

TOP HOME

引用:
原帖由 ericckc2006 於 2010-1-27 06:11 PM 發表
相信係9, 10月最好, 天氣會好d, 唔凍, 冇咁多雨水.
依家火車硬卧差唔多要400蚊港幣連手續費(hk$100), 我係紅磡廣州鐵路局訂飛.
去桂林坐火車, 班列車時間好, 瞓一晚就到, 回程都係夜晚上車, 第二朝到 ...
你係來回400? 如果佢一程400都唔平喎! 我見係深圳上火車都係249(硬卧
飛機都係$590到~ 冬天去唔怕凍咩????

熱門搜尋: emotion
思念是一種猶豫,
思念是一種曾經,
思念是一種擁擠。
渄洄的影,
記憶的倩影,
阻塞步伐落距。

TOP HOME

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。