註冊 微博

[龜類] 忍者龜

忍者龜 E-mail 此主題給朋友

我尋日落魚街睇過
最平150一隻,250兩隻,但係佢放龜既地方真係慘不忍睹
其他店都係180一隻,以大家所知既,邊間好d呢?
我打算養兩隻忍者龜!

TOP HOME

引用:
原帖由 澤北榮治 於 2009-12-25 06:39 PM 發表
我尋日落魚街睇過
我打算養兩隻忍者龜!
其實睇你自己判斷啦, 如果$150果D死死下咁, $100俾你都唔買啦, 最緊要買隻健康龜姐

熱門搜尋: 簽證 cheap flight ticket 嘉湖 海逸 酒店 北京 rent car

TOP HOME

樓主

有無興趣買我隻忍者龜
8cm大

一舊水比你

reason: 阿媽強烈反對我養黃頭,佢覺得好反胃wo /- \

健康大食, 日日有用uv a+uvb燈射住
有興趣pm我

TOP HOME

引用:
原帖由 澤北榮治 於 2009-12-25 06:39 PM 發表
我尋日落魚街睇過
我打算養兩隻忍者龜!
如果你想係金魚街買

超萬不要到油站邊的洞x湖

d色差不在話下, 佢咁養d龜, 品種都吾會靘

人都有分美醜啦

熱門搜尋: 玻璃 工程 知識 產權 信貸 評級

TOP HOME

引用:
原帖由 亟her 於 2009-12-25 11:35 PM 發表

如果你想係金魚街買

超萬不要到油站邊的洞x湖

d色差不在話下, 佢咁養d龜, 品種都吾會靘

人都有分美醜啦
睇你點揀姐, 之後睇你點養姐, 我果隻o係果度買養左成年咪又係靚

ps. 你阿媽忍者都覺得嘔心 唔通佢覺得枯葉, 凸背果D勁可愛

熱門搜尋: 簽證

TOP HOME

引用:
原帖由 Rust-eze 於 2009-12-26 02:25 AM 發表

睇你點揀姐, 之後睇你點養姐, 我果隻o係果度買養左成年咪又係靚

ps. 你阿媽忍者都覺得嘔心 唔通佢覺得枯葉, 凸背果D勁可愛
我都想養枯葉 個樣ok bor
我係奇趣x 買 養左就2年...無咩問題

TOP HOME

我上網睇過,缸入面係應該要有深水,淺水同陸地
同埋要俾佢地曬下,其實我冇唸過買燈,只係將個缸放響窗邊,等朝早9-12既太陽曬入黎
咁樣唔知夠唔夠呢

熱門搜尋: 玻璃 工程 知識 產權 信貸 評級

TOP HOME

引用:
原帖由 Rust-eze 於 2009-12-26 02:25 AM 發表

天生個種係差,後天靘極都係咁...........
阿媽鐘意紅肚側頸龜同黃緣

TOP HOME

引用:
原帖由 亟her 於 2009-12-25 11:32 PM 發表
樓主

有無興趣買我隻忍者龜
8cm大

一舊水比你

reason: 阿媽強烈反對我養黃頭,佢覺得好反胃wo /- \

健康大食, 日日有用uv a+uvb燈射住
有興趣pm我
師兄,想問你隻忍者龜幾歲呀?
因為我唸住買兩隻架,如果同你買一隻(8cm), 同出面買一隻
我出面眼睇判斷咩大小,身形有少少差距混養係咪冇問題架?
同埋曬太陽果度,係咪一定要你果d燈呀?同埋一日要曬幾耐呀

熱門搜尋: ipcam e - commerce

TOP HOME

引用:
原帖由 亟her 於 2009-12-26 11:34 AM 發表

天生個種係差,後天靘極都係咁...........
阿媽鐘意紅肚側頸龜同黃緣
呢句好笑, 即係話如果周秀娜果D主動黎溝你, 但係你知佢阿媽生到夏蕙姨咁(個種唔好), 你都唔會受佢?

其實點睇個種??

TOP HOME

引用:
原帖由 澤北榮治 於 2009-12-26 11:56 AM 發表

師兄,想問你隻忍者龜幾歲呀?
因為我唸住買兩隻架,如果同你買一隻(8cm), 同出面買一隻
我出面眼睇判斷咩大小,身形有少少差距混養係咪冇問題架?
同埋曬太陽果度,係咪一定要你果d燈呀?同埋一日要曬幾耐呀
就算同一size混飼養都有機會有問題既
如果樓上果位果隻忍者一直係自己一缸養的話, 唔使爭食
你E+加多另一隻落去, 有機會爭食而打另外一隻(有人爭地盤搶食喎)
同一size好D係因為打起上黎兩隻差唔多, 唔會太傷
所以混養既話最好都係BB咁開始好D, 攻擊性無咁強

TOP HOME

引用:
原帖由 澤北榮治 於 2009-12-26 10:35 AM 發表
我上網睇過,缸入面係應該要有深水,淺水同陸地
同埋要俾佢地曬下,其實我冇唸過買燈,只係將個缸放響窗邊,等朝早9-12既太陽曬入黎
咁樣唔知夠唔夠呢
忍者水性唔錯的, 淺水區可以唔使, 但一定要有陸地

燈最好有啦, 個殼生得靚D, 不過暖管一定要有, 最好有埋濾啦

熱門搜尋: 鋼琴 調音 yamaha 琴行 鋼琴 課程

TOP HOME

引用:
原帖由 bluedogcat 於 2009-12-26 06:48 AM 發表

我都想養枯葉 個樣ok bor
我係奇趣x 買 養左就2年...無咩問題
你隻枯葉養左兩年?

TOP HOME

引用:
原帖由 Rust-eze 於 2009-12-26 03:28 PM 發表

忍者水性唔錯的, 淺水區可以唔使, 但一定要有陸地

燈最好有啦, 個殼生得靚D, 不過暖管一定要有, 最好有埋濾啦
我有個jebo既掛濾同暖管喇,只差缸同龜
缸唸住20-24吋啦.不過仲呢緊買標準缸定矮缸好,我屋企都仲有3舊木化石,打算貫多舊大少少既木(感覺好靚)

TOP HOME

引用:
原帖由 澤北榮治 於 2009-12-26 11:55 PM 發表

我有個jebo既掛濾同暖管喇,只差缸同龜
缸唸住20-24吋啦.不過仲呢緊買標準缸定矮缸好,我屋企都仲有3舊木化石,打算貫多舊大少少既木(感覺好靚)
如果用矮缸的話, 應該捱到兩年既, cox 忍者都大得幾快, 有機會爬出黎, 如果唔想換缸的話一開始買高缸啦

TOP HOME

伸延閱讀
 29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。