發新話題發佈投票

[聽後感] 阿GEM真係好恐佈…<內含今晚演唱會內容><新加RUNDOWN>

引用:
原帖由 laiwingnang 於 2009-11-22 06:41 AM 發表

扮鬼晒野, 我係加拿大人, 外國學唱歌, 聽歐美音樂大,
我接觸外國音樂多定你呢D 香港潮童聽得多......
你聽下美國果D 歌手見識下啦
GEM既唱法外國好常見, 聽來聽去都係D 亞洲野, 少聽外國野又真係難怪既
請問 香港幾大 外國幾大  你比?

TOP HOME

引用:
原帖由 L.加西亞 於 2009-11-21 12:40 AM 發表

跳舞差  好正常呀   你見杜麗莎跳唔跳

佢好係聲樂出身   唱歌叻跳舞唔叻真係唔奇

不過唱歌叻已經勁啦  依家有幾多個新人真係識唱?   你睇下roadshow上面  歌神個仔  唱緊咩呢?

TOP HOME

你知道佢懂玩結他,彈琴,作曲,填詞。竟然夠膽話之前完全無留意過佢

TOP HOME

佢識彈結他...??
咁點解釋佢經常承認唔識結他呢回事 ?
作曲呢啲野唔同人有唔同既寫歌手法既 , 有啲連樂理都未就話寫到歌 , 其實都係靠哂部電腦

TOP HOME

Oh no!!!!!

One sing concet wiz 27 songs?!?!?!?!
fXXXK!!

DAMN GOOD!

熱門搜尋: 燈飾 滅蟲 梳化 ipcam 寫字樓 傢俬
LOST

TOP HOME

有冇佢唱Eason D 歌 D片

熱門搜尋: fortune 襟章
星星永未流逝 如只可感嘆它美麗
得到也是無謂 負擔高過天際

TOP HOME

TOP HOME

我係樓主…唔明點解咁多人話我打手…

點解大家要反對一個人去欣賞一個人

GEM係有實力,不容懷疑,只不過大家對<有實力>一詞定義唔同

你地成日囉台灣果d來比,我唔覺台灣果d有幾超班,外國月光特別圓?

我覺得台灣係平均水平高過香港好多,但係大家抽最勁果班出來比,香港都唔會輸好多

例如學友eason,我唔學得佢地去台灣會無得比囉

唔係我神級阿Gem,而係好多人都自己香港人無信心,去神級外地歌手

成日話台灣d人點勁點勁,咁你數出幾多個新一代台灣女歌手好過GEM?有無5個啊?你唔好同我講張惠妹啊,我話新一代啊

點解你地要反對去讚一個人

我自己都好鐘意唱歌,我可以講gem那種音域,好多人都做唔到

一堆人反GEM?咁請講出近5年有邊位女歌手你覺得唱功好過gem?

不過佢d fans真係好細個囉,好多12-16歲…有d唔成熟都唔出奇

你地班fans,人地都開到聲話阿gem好,有問題係gem的fan ,咁我諗你地要思考下自已的行為係咪有時唔成熟囉

阿gem男fan多過女fans,原因

------------大米----------
沙皇----------------我自己
-----羅馬皇子--------
-------------雲達華治---------
-----------迪羅斯------------
巴爾--尼斯達 甘賓尼--森保達
------------保方----------

TOP HOME

佢幾時開架... 點解我唔知ge =  =~~~~ 而家d 歌 手開演唱會... 都唔賣電視廣告= =

TOP HOME

引用:
原帖由 L.加西亞 於 2009-11-22 11:48 AM 發表
我係樓主…唔明點解咁多人話我打手…

點解大家要反對一個人去欣賞一個人

GEM係有實力,不容懷疑,只不過大家對一詞定義唔同

你地成日囉台灣果d來比,我唔覺台灣果d有幾超班,外國月光特別圓?

我覺得台灣 ...
←~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

咁你點評價呢位 ?  麻煩你中肯少少

連40年代舊上海曲風都玩埋

係咪仍然 "廢"過 G.E.M 神 ?

唱歌呢啲其實都唔多關年幾大與小既事 , 係唱到就唱到大個唔代表會唱得比以前更好。有句說話叫做   小時了了 , 大未必佳。

熱門搜尋: 駕駛 學院

TOP HOME

引用:
原帖由 sosiulong 於 2009-11-22 11:43 AM 發表
佢識彈結他...??
咁點解釋佢經常承認唔識結他呢回事 ?
作曲呢啲野唔同人有唔同既寫歌手法既 , 有啲連樂理都未就話寫到歌 , 其實都係靠哂部電腦
我見過佢有一次在勁歌彈過,可能佢唔勁,但係我估佢識彈結他囉

我話佢識,唔係話佢勁…

佢識彈班,我估佢都識少少樂理掛。又係果句,識同勁係兩回事

------------大米----------
沙皇----------------我自己
-----羅馬皇子--------
-------------雲達華治---------
-----------迪羅斯------------
巴爾--尼斯達 甘賓尼--森保達
------------保方----------

TOP HOME

樓主我撐你~
真係想講, 平時冇聽本地音樂既人有資格係度批評本地既歌手咩?
下下都搵外國台灣黎比, 你地真係熟悉本地樂壇就知 GEM 既水平係點,
同埋樓主都係講番佢自己既個人意見姐, 洗唔洗下下都要針對住人先?
可能某d人會唔認同樓主既講法, 但係咁樣就可以俾你係度亂咁鬧人?

TOP HOME

引用:
原帖由 L.加西亞 於 2009-11-22 11:58 AM 發表
我見過佢有一次在勁歌彈過,可能佢唔勁,但係我估佢識彈結他囉

我話佢識,唔係話佢勁…

佢識彈班,我估佢都識少少樂理掛。又係果句,識同勁係兩回事
你自己係Youtube搵一段佢 D2K 既片 , 佢自己話自己完全唔識

TOP HOME

引用:
原帖由 L.加西亞 於 2009-11-22 11:48 AM 發表
成日話台灣d人點勁點勁,咁你數出幾多個新一代台灣女歌手好過GEM?有無5個啊?
一堆人反GEM?咁請講出近5年有邊位女歌手你覺得唱功好過gem?
一堆人反GEM因為有D 係某D 本地水皮歌手既FANS, 唔抵得GEM比人讚...
一係就係D 扮野, 以為聽外國/國語歌黎扮高人一等既人...
呢度D 人識鬼野咩, 一大班潮童扮有TASTE, 如果有睇GEM 而家D LIVE(唔好搵返D 兩年前GEM既舊片出黎啦唔該)既都知道
而家港台近幾年既新人根本無一個夠佢唱功勁....
唔好話數近5 年, 近20年代香港都無出過一個咁既水準既新人...

係咪有興趣收集日本PV DVDISO? 係就可以同我交流下喎...我既列表..
http://hkchart.netfirms.com/pvlist.html

TOP HOME

無可否認gem唱歌系勁
不過未到神級..
佢仲有改善既空間既
不過香港實力派既歌手真系買少見少
可能不久既將來 樂壇會系gem既天下..
(唔知gem今年有冇獎拎尼*v*)

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。