註冊 微博

21 12
發新話題發佈投票

[其他] 冇錢係吾係吾應該拍拖呀!

冇錢係吾係吾應該拍拖呀! E-mail 此主題給朋友

呢期好down! 我真係好愛佢, 但係愛係吾係真係要用錢黎行量呢!?!?!
對於女仔黎講, 係吾係$ 同愛的程度係正比架?!?!?!

唉, 大家有冇d 平平地的拍拖活動suggest 比我呀?!?!

TOP HOME

首先回答你個大題目先啦
係!冇錯!喺呢個年代, 冇錢就真係盡量唔好拍拖或者媾女啦, 因為唔好話出街邊個俾錢呀, 如果連自己都冇辦法支付得起自己, 咁何來幸福生活?因為愛就係要盡量令對方感覺開心同幸福嘛

第二, 愛唔係同金錢成正俾, 但係都唔係唔掛鉤, 都係睇對手係咩人同埋睇自己做化啦

平平地嘅活動...我推介~~返屋企煮飯仔~

TOP HOME

愛吾係用錢黎行量, 不過愛唔可以冇$, 有$可以冇愛.

TOP HOME

你係點無錢法先?
有d女要一出街就睇戲,食成5舊水餐飯,買化妝品成千蚊你比,買衫幾舊水你比,買公仔你比。我係男都即刻話無錢..

TOP HOME

你話普通行街食飯我覺得男方比都好應該
但你話買野個d..個女仔成日都屈你比埋..我諗佢似想搾乾你多過愛你囉
愛一個人會為對方荷包著想.唔係想用盡對方-0-

TOP HOME

唔好話夠唔夠錢請埋佢,你比返自己果份夠唔夠先?

TOP HOME

如果您屋企本身有經濟困難,要比自己個份一次半次都ok,一個月拍拖出10幾次可能就唔夠lo.....

咁我可以話您知,您要識一個唔介意您無錢既女朋友先得lo....

如果您要好似樓上咁講..下下幾舊水落樓....咁係您同個女仔既問題。咁真係無錢唔好學人拍拖。

如果係岩岩用晒零錢個隻拍拖,咁無計啦,做咩都有代價ga啦。

大個仔啦。無錢唔該打工,唔好下下問屋企人拎。

愛同錢係咪成比例,睇人而定。

二十悠悠一睡夢 一期榮華一盃酒
               PHOENIX

TOP HOME

引用:
原帖由 【細賢】 於 2009-10-19 11:53 PM 發表
唔好話夠唔夠錢請埋佢,你比返自己果份夠唔夠先?
咁我梗係夠$ 比自己個份,.... 但係好多時, 佢要一星期睇3, 4場戲, 食5,6次飯, 又要買衫買鞋... 加加埋埋都要用4千幾架!! 大佬, 你諗下, 一場戲都要$70- $80 蚊啦... 一星期當睇3次都冇左差吾多500!一個月用係睇戲到都冇左差吾多2千!!!!!

TOP HOME

回覆 8# transeller 的帖子

你既情況又未至於唔可以拍拖

但肯定唔適合同呢個女仔拍拖

我有膊頭  赤
更有腰骨  痛

TOP HOME

兩者無必然關係既, 不過拍拖既洗費係會大D 架喇!
如果覺得頂唔順, 咪同女朋友傾下囉~

btw, 睇戲睇成$70-80一套?!!
樓主你去邊間戲院啊?

TOP HOME

引用:
原帖由 正經和尚 於 2009-10-20 12:33 PM 發表 你既情況又未至於唔可以拍拖但肯定唔適合同呢個女仔拍拖
agree

TOP HOME

引用:
原帖由 zjan804 於 2009-10-20 01:02 PM 發表
兩者無必然關係既, 不過拍拖既洗費係會大D 架喇!
如果覺得頂唔順, 咪同女朋友傾下囉~

btw, 睇戲睇成$70-80一套?!!
樓主你去邊間戲院啊?
我地都係中環個邊返工, 佢又收得夜, 成日都話吾想出咁遠, 所以都會去中環個邊睇戲囉!!
行行地, 一場都要70-80$架!!

其實邊度睇戲會平D呢?!

TOP HOME

引用:
原帖由 transeller 於 2009-10-20 10:51 AM 發表

咁我梗係夠$ 比自己個份,.... 但係好多時, 佢要一星期睇3, 4場戲, 食5,6次飯, 又要買衫買鞋... 加加埋埋都要用4千幾架!! 大佬, 你諗下, 一場戲都要$70- $80 蚊啦... 一星期當睇3次都冇左差吾多500!一個月用係睇戲 ...
-自己搵多d 錢
-直接同佢講你冇錢
-搵d 洗少d錢 既娛樂黎代替
-揾藉口唔得閒推咁幾次

TOP HOME

引用:
原帖由 transeller 於 2009-10-20 08:40 PM 發表

我地都係中環個邊返工, 佢又收得夜, 成日都話吾想出咁遠, 所以都會去中環個邊睇戲囉!!
行行地, 一場都要70-80$架!!

其實邊度睇戲會平D呢?!
九龍區一定會平D!!
我通常係MCL / 嘉禾睇, 大概都係$50-$60 架咋
依家荷里活嘉禾仲有得平$5

不過, 即使俾你搵到平D 既地方拍拖, 長久落去都唔係辦法, 無理由次次都過海去返九龍睇架嘛...
所以都係認真同女朋友傾下啦~

TOP HOME

引用:
原帖由 transeller 於 2009-10-20 10:51 AM 發表

咁我梗係夠$ 比自己個份,.... 但係好多時, 佢要一星期睇3, 4場戲, 食5,6次飯, 又要買衫買鞋... 加加埋埋都要用4千幾架!! 大佬, 你諗下, 一場戲都要$70- $80 蚊啦... 一星期當睇3次都冇左差吾多500!一個月用係睇戲 ...
我一個月差唔多用成萬係我條女身上

TOP HOME

伸延閱讀
 21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。