註冊 微博

發新話題發佈投票

[其他] 新手買psp一問

新手買psp一問 E-mail 此主題給朋友

我想買psp
主要for打機用既
我想有得download game唔使買umd
係唔係買3006同2000一樣?
使唔使去一d指定既門市買?
如果去普通商店買會唔會改錯機?

各位大大有咩建議?

TOP HOME

引用:
原帖由 老人痴呆 於 2009-9-26 01:56 PM 發表
我想買psp
主要for打機用既

各位大大有咩建議?

買機最好到大公司(百X匯,灃X,玩XX城,SONY 門巿)

3006同2006機 係一樣 System個版本係 4.01-5.03 以下的版本可以改機

5.50/6.0的版本唔可以改機

買機前就同佢講我要5.03版本PSP3000機

檢視PSP的韌體版本(前-篇):外盒的祕密!!
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=8385450

主機基本上要CHECK既野係
1.check盒內既跟機所有物品是否齊全
2.睇下部機有冇光點or死點...開左機見倒d彫色點點..就係光點喇.
3.睇下部機個D掣或按鈕操控有冇出現問題
4.睇下部機UND 碟嘈打開後閂不閂倒
5.check下新機睇System個版本

PSP2000 /3000 機必看改機教學
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=8321306

TOP HOME

我想請問:
我都係新手, 乜都唔識..
想買2部psp..同老婆一齊玩..

主要想玩: monster hunter2, 無雙, winning eleven, GT賽車..
希望可以上網(睇網頁果種), 玩download game..

我見好似隻隻都有d缺點..例如唔容易玩到GT, 又話就快出到7.0
咁..可以點買法呀??

我見人話上佐5.55..就無得玩ISO..
ISO係乜黎呀?? (影唔影響到我玩以上果幾隻GAME?)

TOP HOME

引用:
原帖由 isg22 於 2009-9-27 09:50 PM 發表
我想請問:
我都係新手, 乜都唔識..
想買2部psp..同老婆一齊玩..

主要想玩: monster hunter2, 無雙, winning eleven, GT賽車..
希望可以上網(睇網頁果種), 玩download game..

我見好似隻隻都有d缺點..例如唔 ...
買2部PSP 3000 主機, 官方5.03的版本,再改機玩住部份GAMES先

再等下D高手破解左SONY 官方的韌體版本就可以5.5版本以上改機玩到D下載 返來的新GAMES

最近新出的一D 遊戲 EG:monster hunter2, 無雙,  GT賽車等等的GAMES 一定要升級PSP的韌體版本到5.5以上才可玩到。但目前只有官方5.03的版本主機才可以改機玩到一D GAMES

5.50/6.0
目前未有高手破解到,所以這2個的版本主機只可買正版UND 碟玩

如果想玩最近新出的遊戲一定要升級PSP的韌體到5.5以上才可玩到,變相不可以改機+下載 D GAMESE
,一定要買正版UND 碟玩

.ISO/.COS =
下載返來的正版UND 碟
EG.
無雙正版UND 碟.ISO=正版UND 碟

推介GAME:
[俠盜獵車手]Grand Theft Auto
太鼓之達人2
我的出租車 My Taxi
極速快感 進化世代 (New)
Winning Eleven 2009
绝体绝命都市 3
無雙大蛇-魔王再臨 (日版)

TOP HOME

係咪我就算GT買正版...
都會玩唔到download版既其他game?

monster hunter2 , winning eleven 09 要version幾多先玩到架?

TOP HOME

PSP 3000 主機, 官方5.50的版本以上機玩只可買正版UND 碟玩

winning eleven 09 5.03官方版本改左機便玩到

其他最近新出的遊戲一定要5.5以上才可玩到

最近新出的遊戲

《國際足球大聯盟  10》 (FIFA 10)

跑車浪漫旅 Only On PlayStation - Gran Turismo - The Real Driving

Need For Speed Shift (V5.03 官方版本改左機便玩到)

火影忍者 疾風傳曉之鼓動》(NARUTO SHIPPUDEN LEGENDS AKATSUKI RISING)

TOP HOME

sorry,仲有好多問題想請教下..
psp go係咪只可上網玩比錢買既game?  上邊個網買?? 我仲係搵唔到係邊..

剛見到有人話玩到GT iso版..
psp 3000又得唔得?

psp3000係咪仲係唔可以關機??否則要再crack過..

覺得好似psp2000好好多咁..究竟3000同go有乜好處?

神電又係d乜野黎? 見人亂update後..就話可以用佢救返..
自己整又難唔難??

熱門搜尋: 室內 設計 課程 遊學 抑鬱

TOP HOME

引用:
原帖由 isg22 於 2009-10-1 12:31 AM 發表
sorry,仲有好多問題想請教下..
psp go係咪只可上網玩比錢買既game?  上邊個網買?? 我仲係搵唔到係邊..

剛見到有人話玩到GT iso版..
psp 3000又得唔得?

psp3000係咪仲係唔可以關機??否則要再crack過..

覺得 ...
PSP GO 係只要購買左遊戲,您就可以即時下載遊戲入PSPGO

psp 3000同go有乜分别

PSP 3000 MODE靚D及多左支味
PSP GO 比3000細部好多,內置16GB 容量及支援M2咭
PSP GO改機會比3000難好多
PSP GO無左入UND個位

psp go目前係只得一隻既game可以比錢買,末有其他game出住.

psp3000係可以關機,完全關機後會變返宮方版本本,要再破解一次

TOP HOME

hi~
唔該晒你覆佐我咁多次..

我又有問題啦~~
因我買機買GAME一定要買2份(我同太太各一)
我用mediago 上online store見到GT要$268..
話:"單次購買便可利用完成登錄認證的PSP進行下載或共用本內容,最多可達5台。"
-咁即係我買1次..就2部PSP都可以裝晒入去?
-有無人有上網買GAME經驗? 呢D幾耐才跌價架?
-係咪PSP3000都得, 唔一定要GO? (GO好貴)
-又話日本PSP3000減價..香港有無動靜?
-邊度買較好? (豐澤果D迫人跟多隻正版..我上網買似乎1份就可以裝2部喎.)
-行佐呢條路係咪從此無機會玩ISO?
-有無得backup成個image..等我有久唔久轉下去玩crack..都仲反得到轉頭..唔洗用我網上下載個quota?

TOP HOME

引用:
原帖由 老人痴呆 於 2009-9-26 01:56 PM 發表
我想買psp
主要for打機用既

各位大大有咩建議?
玩老翻就購買5.03 版本主機 `

TOP HOME

引用:
原帖由 isg22 於 2009-10-1 04:10 PM 發表
hi~
唔該晒你覆佐我咁多次..

我又有問題啦~~
因我買機買GAME一定要買2份(我同太太各一)
我用mediago 上online store見到GT要$268..
話:"單次購買便可利用完成登錄認證的PSP進行下載或共用本內容,最多可達5台 ...
PSP 3000 買GAME一定要買2份,最多同一時間可達5-8台同一時間對戰

PSP Go 單次購買便最多可進行5次下載,但現家好少GAMES 出及末必可以玩得反3000型号前D GAMES

熱門搜尋: 班 衫 水晶 時裝 設計

TOP HOME

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。