註冊 微博

雞泡魚係黑社會??大怪金??大肚??

雞泡魚係黑社會??大怪金??大肚?? E-mail 此主題給朋友

我係養魚新手,各位神手打救

我個光有3條雞泡魚[3-4cm大),知前比佢地咬死左幾條金魚(我亞妹撈番黎)

今日我老豆又掉左8條籃寶石(4cm倒大)去個缸到 ,會唔會有事

重有d新手問題想問
1.雞泡魚係唔係唔可以同其他魚混
2.佢地會唔會變到好大
3.why d水成日好似好濁禁(有濾水器,餵冷凍紅蟲)
4.重有 點解佢地禁中意食魚翅(d金魚死果時無曬尾==)
LE d雞泡魚係唔係叫金娃娃or娃娃魚
圖:
我搞佢佢就佢個肚佢就變番白....
幫我CC佢係唔係大肚??

手機影得唔係好SOR

熱門搜尋: 肌肉 腳底 按摩

附件

2009-8-29 11:40 PM

2009-8-29 11:40 PM

TOP HOME

雞泡魚你最好分開養/用個生仔盒格開佢, 佢食肉

請問你開缸幾耐呀? 會唔會未養好水呀?   喂紅蟲我覺得搞到個缸幾dirty

有時養每一種魚類最好先了解佢地才養, 唔係所有魚都可以一齊生活係同一個缸到

你睇下就知:

http://www.youtube.com/watch?v=nSZuAGCvNKQ&feature=related

熱門搜尋: printer 產品 比較 it support 室內 設計 軟件 monitor barcode scanner

TOP HOME

你o個種雞泡唔可以o係純淡水生活,要落鹽

TOP HOME

佢地宜家個肚有d黑色,係唔係有病??

TOP HOME

極為罕有ge大怪金 :131:

樓主唔要不如比我

TOP HOME

條片很可怕

熱門搜尋: printer 產品 比較

TOP HOME

睇條片做咩擺埋一齊養呀.....好可憐呀魚仔.

TOP HOME

雞泡好惡既,有牙....食肉,口又賤,見乜咬乜

觀迎參觀blog<<股海逍遙錄>>
道可道,非常道
名可名,非常名
----股海無常

TOP HOME

引用:
原帖由 FK8561 於 2009-8-29 02:27 AM 發表 睇條片做咩擺埋一齊養呀.....好可憐呀魚仔.
條魚仔係食物黎,唔係養

TOP HOME

引用:
原帖由 edmond0083 於 2009-8-28 07:59 PM 發表
極為罕有ge大怪金 :131:

樓主唔要不如比我
咩係大怪金???

熱門搜尋: pilates 潛水

TOP HOME

引用:
原帖由 pacopaco_1994 於 2009-8-29 12:59 PM 發表

咩係大怪金???
你比較下金娃同佢有咩分別就知, 經常性地比人當金娃一種

但係大怪金係好明顯同金娃唔同, 最特別地方係佢大左之後肚皮發黑會有花紋

樓主用淡水養佢遲早升仙...不如唔好晒左佢

TOP HOME

引用:
原帖由 emilypophk 於 2009-8-28 12:21 AM 發表
雞泡魚你最好分開養/用個生仔盒格開佢, 佢食肉

.................

有時養每一種魚類最好先了解佢地才養, 唔係所有魚都可以一齊生活係同一 ...
哇。。。段片好核凸∼
救命啊!!食緊面.....看到有D反胃........

原來雞泡0甘得人驚o架

熱門搜尋: online shopping bb 會 媽咪 會

TOP HOME

引用:
原帖由 edmond0083 於 2009-8-29 07:16 PM 發表

你比較下金娃同佢有咩分別就知, 經常性地比人當金娃一種

但係大怪金係好明顯同金娃唔同, 最特別地方係佢大左之後肚皮發黑會有花紋

樓主用淡水養佢遲早升仙...不如唔好晒左佢
宜家佢又無禁黑,其實我覺得佢地唔係,賣魚D人唔會唔知LA(我估)

重有我想問下要買D咩量度落幾多鹽??

如果佢地唔係大怪金禁佢地係唔係有病  

重有,我有1條魚個肚好大,會唔會係大肚,但係我上網D人話(金娃好難養到大肚,如果你養到.你會係第1個人工凡直金娃O既人.)
各位可5可以比D佢地O既圖我cc   THX

遲D比圖你地C

TOP HOME

+左黑肚圖

TOP HOME

回下LA  好想知咩事

TOP HOME

伸延閱讀
 27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。