註冊 微博

[交流] 屯門醫院走佬袋一問

屯門醫院走佬袋一問 E-mail 此主題給朋友

其實去屯醫生..有d咩係一定要帶..
有d咩係可以唔使帶o既尼:

即係好似床墊咁..使唔使帶尼?

因為唔想帶咁多野..而去到又無用丫...

我個仔仔可愛又可恨~~~
但最愛都係佢啦.....

臭b而家一歲大啦
我係 <野氏家族> 成員  野苦苦
我丫b都係<野氏家族>成員  野臭b
細細b會係2011年7月面世

TOP HOME

引用:
原帖由 苦苦兒 於 2009-8-4 12:55 PM 發表
其實去屯醫生..有d咩係一定要帶..
有d咩係可以唔使帶o既尼:

即係好似床墊咁..使唔使帶尼?

因為唔想帶咁多野..而去到又無用丫...
咁耐冇見你上網以前你已經生左添...
床墊我無帶wor,, 其實我都唔知有乜用
其實你可以執定2袋,, 一袋係跟你入院
一袋就等你生左之後叫老公拎去e院俾你丫~~

TOP HOME

入院時, 院方會要求媽咪穿醫院提供的衣服,

家人應準備一個大袋子將本來的衣褲鞋襪帶回家; <--佢怕有菌,, 唔會俾你留低,, 一定要你拎走..

出院時再請家人帶自己和bb的衣物帶去醫院替換

咁跟身入院個個袋就帶
排版,, 你自己&老公id副本,, 電話,, <--- 係俾用電話既..
產巾,, bb尿片,, 濕紙巾or棉花仔 <--- bb一出世你就要用嘛..

束腹帶,, 拖鞋,, 廚房紙.. <--- 廚房紙係餵bb時用,, 用完即棄好過用紗巾..

其他既就交俾老公啦..
佢陪(or等?!)你生完,, 就喇喇諗返屋企拎埋其他既黎la..

附件

走佬袋.doc (44 KB)

2009-8-4 01:18 PM, 下載次數: 197

你睇下o岩唔o岩用

TOP HOME

死野~我岩岩生完出黎你唔問我ge
1. 產婦巾巾貼同扣果隻都要(我自己帶左兩包貼一包扣~扣要自己搵野搏)
2. 廚房紙*2
3. 沖洗平
4. 尿片
5. 濕紙巾
6. 柸
7. 入院果時著拖鞋
8. 電話+差電氣(可以夜晚偷偷地差電)
9. 小量乾糧
10. 人奶胸罩+乳墊(我係醫院未上奶...冇用...)
11. 盒裝紙巾*1
12. 陪產紙
13. 手錶(要自己計陣痛)
14. 網fu(兩條就夠/.\"
床墊唔洗帶~醫院有比
束腹帶出左院先用喇...你會累到冇心機用...
清潔用品就帶唔帶都得(其實帶條毛巾仔洗面就得)
如果你係見紅入院ge話要帶定10張左右平時果d巾巾同1卷紙巾
佢果度d次所成日都冇紙巾嫁
差不多係咁上下啦...
仲有咩想問??

TOP HOME

有扣個隻巾係咪一定要帶架?我冇買到呀

熱門搜尋: 電話 繩 cat 鞋

TOP HOME

引用:
原帖由 yan3688 於 2009-8-4 03:50 PM 發表
有扣個隻巾係咪一定要帶架?我冇買到呀
好多mami都話屯醫一定要用有扣,
但系我生個時我真係買左貼貼個隻去ja...

唔知系咪咁o岩照顧我個個嬸嬸好人唔鬧我呢..

熱門搜尋: 僱傭 服務

TOP HOME

屯門甘好既唔洗帶床墊,我係瑪麗生果時已經用左7張
我見人人都要帶一大包果隻床墊入院如果唔係會俾人叫佢老公落7仔買過 網褲我用左4-5條呀==以為係即棄原來老公買左洗得甘d我唔知,d姑娘幫我換產巾果時仲幫我dum晒d網褲

熱門搜尋: japan bid

樂晴bb~
你要健健康康肥肥白白呀^^

TOP HOME

引用:
原帖由 chi13142 於 2009-8-4 03:45 PM 發表
死野~我岩岩生完出黎你唔問我ge
1. 產婦巾巾貼同扣果隻都要(我自己帶左兩包貼一包扣~扣要自己搵野搏)
2. 廚房紙*2
3. 沖洗平
4. 尿片
5. 濕紙巾
6. 柸
7. 入院果時著拖鞋
8. 電話+差電氣(可以夜晚偷偷 ...
驚你湊bb唔得閒傾電話丫ma

臭b而家一歲大啦

TOP HOME

引用:
原帖由 kiko19911009 於 2009-8-4 05:59 PM 發表
我見人人都要帶一大包果隻床墊入院如果唔係會俾人叫佢老公落7仔買過 網褲我用左4-5條呀==以為係即棄原來老公買左洗得甘d我唔知,d姑娘幫我換產巾果時仲幫 ...
我無買網褲丫...不過我買左男裝o既即棄綿底底...
唔使洗又舒服..hehe

臭b而家一歲大啦

TOP HOME

引用:
原帖由 樹熊B 於 2009-8-4 01:08 PM 發表

咁耐冇見你上網以前你已經生左添...
床墊我無帶wor,, 其實我都唔知有乜用
其實你可以執定2袋,, 一袋係跟你入院
一袋就等你生左之後叫老公拎去e院俾你丫~~
我都有同隻佬講..一袋就一入院就拎(即係去到已經要用果d)
另一袋就我同丫b d出院衫同包被囉

熱門搜尋: 滅蟲 傢俬

臭b而家一歲大啦

TOP HOME

引用:
原帖由 kiko19911009 於 2009-8-4 05:59 PM 發表
我見人人都要帶一大包果隻床墊入院如果唔係會俾人叫佢老公落7仔買過 網褲我用左4-5條呀==以為係即棄原來老公買左洗得甘d我唔知,d姑娘幫我換產巾果時仲幫 ...
威記都唔使帶床墊,醫院有!

熱門搜尋: japan bid 台灣 代購

TOP HOME

/.\""唉~我唔知頭唔知路帶左超多野入去...走果時汁到我傻...
帶小左都好過帶多~
同如果你唔想乾早d粥咁『瓜』ge話記得買包魚肉腸送粥食

熱門搜尋: 情人節 酒店 valentines day 情人節 課程

TOP HOME

引用:
原帖由 jin9 於 2009-8-4 08:51 PM 發表

威記都唔使帶床墊,醫院有!
瑪麗都有架,不過用完要你還

樂晴bb~
你要健健康康肥肥白白呀^^

TOP HOME

引用:
原帖由 chi13142 於 2009-8-4 11:13 PM 發表
/.\""唉~我唔知頭唔知路帶左超多野入去...走果時汁到我傻...
帶小左都好過帶多~
同如果你唔想乾早d粥咁『瓜』ge話記得買包魚肉腸送粥食
我唔食雪肉腸嫁...拎豬肉鬆得唔得嫁

臭b而家一歲大啦

TOP HOME

佢都唔係好理你食咩ge~咩都帶得去食
除非你係穿水入院喇~果時就冇得食

熱門搜尋: express 中港 貨運 ups

TOP HOME

伸延閱讀
 17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。