註冊 微博

!!!!!!!non jupas asso and jupas asso!!!!!!!!!!!

!!!!!!!non jupas asso and jupas asso!!!!!!!!!!! E-mail 此主題給朋友

想知 non jupas 同  jupas asso ge分別呀!!!
除左$外
聽人講話 jupas 難d 上到 degree
係唔係真ga?????!!!!

please answer

熱門搜尋: 耳環 gia

TOP HOME

JUPAS ASSO特別係BST建築果邊而家風頭火勢,因為UGC同SF都CUT左好多位,所以比較難升。
而其他JUPAS ASSO就冇乜影響,其中AAMET既升UGC率接近100%。

TOP HOME

100%。!!!
social work 呢咁

TOP HOME

引用:
原帖由 ztirf 於 2009-6-30 10:17 PM 發表
100%。!!!
social work 呢咁
低D,因為D人讀完有社工資格就直接出黎做,反正再讀上去都係一樣。

TOP HOME

引用:
原帖由 sinz 於 2009-6-30 10:20 PM 發表

低D,因為D人讀完有社工資格就直接出黎做,反正再讀上去都係一樣。
咁相比 non jupas , 社工會唔會易升 d ??

TOP HOME

唔會掛 jupas反而仲難上
但個要求唔係高d架咩

熱門搜尋: 英文 課程 進修 2012 degree course 學 日文

TOP HOME

引用:
原帖由 sinz 於 2009-6-30 09:27 PM 發表
JUPAS ASSO特別係BST建築果邊而家風頭火勢,因為UGC同SF都CUT左好多位,所以比較難升。
而其他JUPAS ASSO就冇乜影響,其中AAMET既升UGC率接近100%。
姐係UGC SF D位有D係特別FOR JUPAS 既ASSO??

TOP HOME

有無人可以話我知咩叫sf呀

有無人可以話我知咩叫sf呀?
點解BSTcut 咗sf,就話會少咗好多位?
我仲放咗construction engineering and mangemento做A1架!

TOP HOME

引用:
原帖由 PENISS 於 2009-7-2 09:57 PM 發表

姐係UGC SF D位有D係特別FOR JUPAS 既ASSO??
唔係全部FOR ASSO,但冇左呢D位ASSO咪少左條路揀囉。

TOP HOME

咁surveying呢?大機會有degree嗎?

熱門搜尋: valentines day 曼谷 florist

TOP HOME

引用:
原帖由 神奇人 於 2009-7-5 05:37 PM 發表
咁surveying呢?大機會有degree嗎?
正是重災區。

TOP HOME

引用:
原帖由 sinz 於 2009-7-5 10:32 PM 發表

正是重災區。
我識一個survey既3.3都要讀part time degree
成個系200人,第2年已經quit到剩120人(大約咋,詳情問返相關人事)
有傳可以升去UGC既得廿幾個位咁,SF都少
有其他情報既請更正

同時成個BST都"炒"左唔少professor
正確黎講係唔續約or只續半年or1年,當無炒黎平息風頭火勢

同埋讀bst既,完全無興趣&想hea讀既可以走得

我就讀bse既,hea讀,出黎GPA2.88,而家七月都未有同系offer(無offer走出黎爆"內幕",爆咁多同系人一定知我係邊個)

YR1就9成9升唔到degree,SEM A過唔到3而又無心機既就唔好慳學費啦,
早D quit左出黎repeat F7仲有機讀UGC DEGREE

HKU收人就3.1先有得IN,
CITYU收人就2.8有得in,實收約3.2,conditional offer 要求3.1
poly而家都未有消息
家陣真係SF都無得讀..

另外,bse yr2 sem b讀既野好廣泛,又有FYP,派grade又低,唔覺意fail左直頭畢唔到業
無心機讀既真係自求多福

熱門搜尋: 寵物 用品 速遞 petpetpet 寵物 用品 速遞

TOP HOME

引用:
原帖由 sinz 於 2009-7-5 10:32 PM 發表

正是重災區。
surveying係咪姐係商業統計嗰邊丫?@@
我報咗...佢話好高升學率...
jupas嗰邊有個媒體創作...
唉...好煩...都唔知點好....
邊個升學率高d丫?

TOP HOME

引用:
原帖由 情@@ 於 2009-7-11 03:23 AM 發表

surveying係咪姐係商業統計嗰邊丫?@@
我報咗...佢話好高升學率...
jupas嗰邊有個媒體創作...
唉...好煩...都唔知點好....
邊個升學率高d丫?
surveying係測量,JUPAS入面既ASSO。
JUPAS入面個AAMET係叫媒體科技,呢科SCM自己包底,升UGC率=100%。

TOP HOME

引用:
原帖由 T君 於 2009-7-9 11:45 AM 發表

我識一個survey既3.3都要讀part time degree
成個系200人,第2年已經quit到剩120人(大約咋,詳情問返相關人事)
有傳可以升去UGC既得廿幾個位咁,SF都少
有其他情報既請更正

同時成個BST都"炒"左唔少professor
...
唉,政府資源錯配,根本就唔需要咁多BULIDING既UGC ASSO。
拎D錢去開多2個UGC DEGREE好過啦。

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

伸延閱讀
 18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。