註冊 微博

[台北] 台北之遊九份同十份 ( 回來後記 )

台北之遊九份同十份 ( 回來後記 ) E-mail 此主題給朋友

呢次都幾擔心個風會影響到我同我女友ga行程~好在只係頭一同第二日旁晚時候下一陣雨~行程上一路都好好~無咩大阻礙~~總之就係GOOD!!!

附件

2009-7-2 11:15 PM

TOP HOME

請問有無人知道???

熱門搜尋: 潛水 pilates 快艇 健身 器材 泰拳

TOP HOME

台北車站坐自强號火車去到瑞芳之係轉小火車去十分, 再搭返去瑞芳去WELLCOME 門口搭巴士上山去九份!

如果有「以後」想做的事,現在,沒錯,就請現在去做! 這輩子都不要說「我以後要怎樣怎樣……」
夢想 留給想贏得的人    古往今來,人們的夢想往往
死在「放棄」手上,     毀在「嘲諷」腳下,
被「困難」打敗,        遭到「拖延」的溺斃。

TOP HOME

應該就未開返喇,因為我月頭先去完,都仲封緊

熱門搜尋: 襟章 fortune
難得一個人會令我不理他是誰
難得一個人會令我坐下來等娶

仍難盡信我是這樣地無窮好運 能遇上精采的你
我缺點勝別人 你竟費盡心神把我留起
我與你永不可別離 愛你愛到死
因只得你 方可使我 流露自己
你眼裡那種種傳奇 醉我醉到死
一生使我動情 是你

令你開心不顧甚麼 明白愛你不可出錯
為你傷心不算甚麼 曾預算過犧牲更多
如若計較得失因果 不是我
在懷裡有你 哪曾活錯

TOP HOME

咁就慘啦~~~但唔知除左瀑布個邊仲有無咩睇??

TOP HOME

平溪 菁桐都好靚

熱門搜尋: english book

TOP HOME

上次我坐的士去十份個的士司機同我地講 起碼下年先開番. . .

熱門搜尋: emotion

TOP HOME

我6月20日去仲封左
但十份好有趣的
大街有條火車軌o係中間
人人都走落路軌影相
仲可以放天燈
值得去睇吓
瑞芳搭火車都係20-25分鐘左右

TOP HOME

OIC ~ 我個日行程係早上坐火車去瑞芳轉車去十份去完後再去九份~但我係台北車站應該坐那種車去??同埋你地有無個個火車路線圖同時間表???去完十份係咪坐返火車去九份會唔會好煩??我之前只係去過九份~未試過去完十份之後先去九份~

TOP HOME

十分係由瑞芳站轉答青桐線到o既
想由九份到十份都係要先去番瑞芳站
由台北車站去瑞芳一個小時一班  我星期六去就每小時o既40分就有車去瑞芳
瑞芳站去青桐就每半小時左右一班車

熱門搜尋: 駕駛 學院

TOP HOME

唔一定要坐自強號<<<,呢班車走左就要等好耐

可以坐普通果d去八堵2號月台轉青桐線入

TOP HOME

好擔心黎緊台灣個幾日天氣.....

熱門搜尋: pn diamond diamond

TOP HOME

我6月中去過台北~
想去瑞芳,,係台北車站諗住轉搭台鐵火車去~
但最尾搭錯晒車,,有問車站o的人,,佢地叫我上車~
但上車後又冇個站係~
車內又冇路線圖,,又唔識睇佢地既'準點'同'終點'點分~
最終果日搭左大半日車都去唔到..

黎緊下星期都會去台北,,有冇人可以教我點搭車去>_<

TOP HOME

我琴晚先岩岩由台灣返黎HK
十分瀑布係未既開,靜安吊橋斷左.....
不過仲有一個小瀑布可以睇
響台北火車站上車,去到瑞芳,(買來回車飛同埋平溪一日遊),之後再轉小火車去十分,有時間可以去埋十分之後果D STATIONS
如果要去9份,就要返去瑞芳,之後再轉BUS去9份,可以去埋金瓜石,不過金瓜石就遠過9份的

熱門搜尋: ups express 中港 貨運 運輸 公司

TOP HOME

引用:
原帖由 bbfly0203 於 2009-6-27 06:55 PM 發表
我6月中去過台北~
想去瑞芳,,係台北車站諗住轉搭台鐵火車去~
但最尾搭錯晒車,,有問車站o的人,,佢地叫我上車~
但上車後又冇個站係~
車內又冇路線圖,,又唔識睇佢地既'準點'同'終點'點分~
最終果日搭左大半日車都去 ...
我上次走左架自強號..去左坐普通個D..
又唔知幾時到, 又唔知幾多個站~不過 一路咁聽.. 聽到瑞芳時~ 就差唔多個幾鐘~
不過 我好彩D, 去到

Things which have happened, it won't be out of the sudden.

TOP HOME

伸延閱讀
 19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。