註冊 微博

[台灣] 台北之遊九份同十份 ( 回來後記 )

台北之遊九份同十份 ( 回來後記 ) E-mail 此主題給朋友

呢次都幾擔心個風會影響到我同我女友ga行程~好在只係頭一同第二日旁晚時候下一陣雨~行程上一路都好好~無咩大阻礙~~總之就係GOOD!!!

附件

2009-7-2 11:15 PM

TOP HOME

請問有無人知道???

熱門搜尋: 動畫

TOP HOME

台北車站坐自强號火車去到瑞芳之係轉小火車去十分, 再搭返去瑞芳去WELLCOME 門口搭巴士上山去九份!

如果有「以後」想做的事,現在,沒錯,就請現在去做! 這輩子都不要說「我以後要怎樣怎樣……」
夢想 留給想贏得的人    古往今來,人們的夢想往往
死在「放棄」手上,     毀在「嘲諷」腳下,
被「困難」打敗,        遭到「拖延」的溺斃。

TOP HOME

應該就未開返喇,因為我月頭先去完,都仲封緊
難得一個人會令我不理他是誰
難得一個人會令我坐下來等娶

仍難盡信我是這樣地無窮好運 能遇上精采的你
我缺點勝別人 你竟費盡心神把我留起
我與你永不可別離 愛你愛到死
因只得你 方可使我 流露自己
你眼裡那種種傳奇 醉我醉到死
一生使我動情 是你

令你開心不顧甚麼 明白愛你不可出錯
為你傷心不算甚麼 曾預算過犧牲更多
如若計較得失因果 不是我
在懷裡有你 哪曾活錯

TOP HOME

咁就慘啦~~~但唔知除左瀑布個邊仲有無咩睇??

熱門搜尋: 暗瘡 護理 keep fit 抗 氧化 去 暗瘡印

TOP HOME

平溪 菁桐都好靚

熱門搜尋: printer 產品 比較

TOP HOME

上次我坐的士去十份個的士司機同我地講 起碼下年先開番. . .

熱門搜尋: emotion

TOP HOME

我6月20日去仲封左
但十份好有趣的
大街有條火車軌o係中間
人人都走落路軌影相
仲可以放天燈
值得去睇吓
瑞芳搭火車都係20-25分鐘左右

TOP HOME

OIC ~ 我個日行程係早上坐火車去瑞芳轉車去十份去完後再去九份~但我係台北車站應該坐那種車去??同埋你地有無個個火車路線圖同時間表???去完十份係咪坐返火車去九份會唔會好煩??我之前只係去過九份~未試過去完十份之後先去九份~

TOP HOME

十分係由瑞芳站轉答青桐線到o既
想由九份到十份都係要先去番瑞芳站
由台北車站去瑞芳一個小時一班  我星期六去就每小時o既40分就有車去瑞芳
瑞芳站去青桐就每半小時左右一班車

熱門搜尋: 大埔 地產 service apartment in hong kong 天 晉 estate

TOP HOME

唔一定要坐自強號<<<,呢班車走左就要等好耐

可以坐普通果d去八堵2號月台轉青桐線入

TOP HOME

好擔心黎緊台灣個幾日天氣.....

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

我6月中去過台北~
想去瑞芳,,係台北車站諗住轉搭台鐵火車去~
但最尾搭錯晒車,,有問車站o的人,,佢地叫我上車~
但上車後又冇個站係~
車內又冇路線圖,,又唔識睇佢地既'準點'同'終點'點分~
最終果日搭左大半日車都去唔到..

黎緊下星期都會去台北,,有冇人可以教我點搭車去>_<

TOP HOME

我琴晚先岩岩由台灣返黎HK
十分瀑布係未既開,靜安吊橋斷左.....
不過仲有一個小瀑布可以睇
響台北火車站上車,去到瑞芳,(買來回車飛同埋平溪一日遊),之後再轉小火車去十分,有時間可以去埋十分之後果D STATIONS
如果要去9份,就要返去瑞芳,之後再轉BUS去9份,可以去埋金瓜石,不過金瓜石就遠過9份的

熱門搜尋: 動畫 情緒 病 兒童 興趣 班 leadership

TOP HOME

引用:
原帖由 bbfly0203 於 2009-6-27 06:55 PM 發表
我6月中去過台北~
想去瑞芳,,係台北車站諗住轉搭台鐵火車去~
但最尾搭錯晒車,,有問車站o的人,,佢地叫我上車~
但上車後又冇個站係~
車內又冇路線圖,,又唔識睇佢地既'準點'同'終點'點分~
最終果日搭左大半日車都去 ...
我上次走左架自強號..去左坐普通個D..
又唔知幾時到, 又唔知幾多個站~不過 一路咁聽.. 聽到瑞芳時~ 就差唔多個幾鐘~
不過 我好彩D, 去到
Things which have happened, it won't be out of the sudden.

TOP HOME

伸延閱讀
 19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。