註冊 微博

[酒店] 最新消息(灣仔君悅)

最新消息(灣仔君悅) E-mail 此主題給朋友

咁多位師兄你地真係要來呢個post到睇下啦!灣仔君悅有一名經理竟然講野唔經大腦,佢問果個師兄炒開邊間酒店,問完之後就即刻話人地間酒店係垃圾酒店,嘩我聽到都覺得呢個經理真係講野完全唔用腦,仲要自己得罪左人都唔知,唔怕話埋你知,該名經理同果位師兄講,「你做開既(朗廷係垃圾酒店)邊可以同我地君悅比呀」但係佢講到自己係high class酒店咁點解君悅酒店既BQ又養住一班陣係識食野唔做野同點人做野既廢柴長工呀 唔通呢位經理仲有資格去批評人地既酒店係垃圾酒店,阿ROY你唔好咁online啦,枉你自己做呢行做左十幾年,都係咁井底之蛙 希望你可以喺到道歉對於你果句說話而負責任!

TOP HOME

呢間野D長工,唔只宴會部,其它部門D長工D嘴臉都不可一世,係更衣室個個左梳右照,當自己明星甘,
男男女女,粗口爛舌,對低自己一級就呼喝,出倒廳面對住D客就温馴點頭,客人要求多,就係後面大吵大鬧,好可怕

熱門搜尋: pilates 健身 器材 泰拳 潛水 快艇

TOP HOME

我都聽聞過.呢間野d長工如何衰法,d客結婚擺酒派利是俾d炒散
有長工見到就沒收(呢d我唔知道係唔係每一間酒店都會咁做)
裡面d長工.淨係識得響到指指點點.好最叻就係去蛇王/做貓王
所謂的am.我朋友同我講.話打貓叻到唔知如何形容.但係拎果d公司內乜乜野獎都會有份拎.羞家

TOP HOME

朗廷係唔係垃圾酒店我唔知~
不過朗廷d管理層肯定"膠膠地"~

朗廷我都炒過幾日, 呢間酒店簡直不知所謂~佢地有以下膠論...
[膠論1]
打爛杯要賠錢, 逐隻計, 人工度扣
(心諗: 06-07經濟又唔係差, 咁都要計? 好多酒店都冇呢支歌仔唱啦~)
[膠論2]
If you 整親個客, 以後唔使起TST呢區度炒
(心諗: 幾時變到全TST既酒店係同一集團, 你可以話晒事?
我炒"半島洲際四季..etc"都冇比人咁樣"凶"過, "朗廷"憑乜野咁大口氣? )
[膠論3]
炒散開工時要將銀包電話交比佢鎖落一個櫃桶度...
(心諗: 私人物品點解要比你鎖住? 呢個可能係佢地冇乜點讀過Management...
連HRM既sense都冇...)

自問在下炒過唔少地方...
上至半島, 洲際, 四季, 君悅, 港香, 喜來登...
下至美麗wa, 海逸, 逸東...
都冇一間好似朗X咁那on 膠~!!!

TOP HOME

係旺角扮ifc,,,,嘔

TOP HOME

引用:
原帖由 kobe0810 於 2009-6-2 01:36 PM 發表
朗廷係唔係垃圾酒店我唔知~
不過朗廷d管理層肯定"膠膠地"~

朗廷我都炒過幾日, 呢間酒店簡直不知所謂~佢地有以下膠論...
[膠論1]
打爛杯要賠錢, 逐隻計, 人工度扣
(心諗: 06-07經濟又唔係差, 咁都 ...
其實鎖唔鎖電話呢d野好好死既啫,佢比你自己鎖電話都係想你自己自律啫!所以唔使咁介意既!

TOP HOME

引用:
原帖由 godfish007 於 2009-6-2 04:31 PM 發表
係旺角扮ifc,,,,嘔
sorry,朗廷係喺TST,同埋我地唔係講MK既朗豪酒店!

TOP HOME

樓主,有無2打6角色介紹來做,唉 難找工><

TOP HOME

回覆 4# kobe0810 的帖子

u r right
呢間野都唔撚係人做GE
有幾多個係好人?
[IMG]http://tinypic.com/dcfmls.gif[/IMG]

TOP HOME

引用:
原帖由 炎帝之主 於 2009-6-2 08:19 PM 發表

其實鎖唔鎖電話呢d野好好死既啫,佢比你自己鎖電話都係想你自己自律啫!所以唔使咁介意既!
係"朗廷"標奇立異啫<---d管理層真係on 膠膠~
唔使介意~?  師兄, 你都幾好笑個wor~
自律? 係人都知開緊工拎手提出黎會比人"小"ga la~(嚴d既以後唔使返tim~)
問題不在於自唔自律, 而係在於佢冇權鎖人電話或銀包~
你get 唔get到個point ?
呢個係私隱問題...
d電話銀包比佢鎖左, 得佢有Key...
我地開工ge同時, 成日都見佢地close左房門(佢做乜我又唔知...)
如果個manager/Captain變態, 偷睇我手提/銀包d私人野咁點?

佢憑乜人野要人地信佢?
反思一下吧~!

師兄, 你唔係起"朗廷"做得耐得滯, 連轉數都慢埋ar?

TOP HOME

君悅 d 經理其實 ok 架 wor
去炒散既人有幾習我諗吾洗多講
吾惡 d 點管到班人

熱門搜尋: 駕駛 學院

TOP HOME

引用:
原帖由 butterflye 於 2009-6-8 12:49 AM 發表
吾惡 d 點管到班人
OK 唔係呀,你同d經理好friend阿
唔理你同d經理friend 唔friend,但從management上下下問後@@你會點呀!
正所謂誰人無父母,

TOP HOME

引用:
原帖由 butterflye 於 2009-6-8 12:49 AM 發表
吾惡 d 點管到班人
OK 唔係呀,你同d經理好friend阿
唔理你同d經理friend 唔friend,但從management上下下問後@@你會點呀!
正所謂誰人無父母,

TOP HOME

回覆 10# kobe0810 的帖子

唔好意思,我諗你誤會左啦,
佢所謂既鎖電話係用自己把鎖
經理完全唔會掂我地D私人物品

睇黎你轉數仲慢過我...

TOP HOME

引用:
原帖由 kobe0810 於 2009-6-4 01:08 AM 發表

係"朗廷"標奇立異啫
唔好意思,我諗你誤會左啦,
佢所謂既鎖電話係用自己把鎖
經理完全唔會掂我地D私人物品

睇黎你轉數仲慢過我...

TOP HOME

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。