註冊 微博

[趣事] 有無人是磁磚上舖膠墊/ 膠地蓆/ 膠地板????

有無人是磁磚上舖膠墊/ 膠地蓆/ 膠地板???? E-mail 此主題給朋友

樓下成日話我d狗仔行路好大聲.想知有無人是磁磚上舖膠墊/ 膠地蓆/ 膠地板????
300呎幾多$?
唉!是離島養狗都比人投訴....
有無狗朋友可做鄰居?我有成5隻狗都幾大聲....

TOP HOME

我有..我舖左膠地蓆..我買$11/尺
牠是你生命中的部份.你是牠生命中的全部

TOP HOME

我就無全屋鋪.
不過用左響日本城買果d地膠.
再用塊響旺角車床單既地方車左張雙人被.
好薄架.再鋪響地膠上面

我自己要全屋鋪曬我諗無咩可能,
事關媽咪唔鐘意同覺得唔美觀

TOP HOME

我都係皕h左屋,附近都好多人養狗,每次有人返或有生保聲,都好似大合唱,終於發現自已d狗原來都好靜.

有用膠蓆,成卷買好似千幾蚊.

TOP HOME

引用:
原帖由 bobyjadeeye 於 2009-4-23 09:14 PM 發表
我都係皕h左屋,附近都好多人養狗,每次有人返或有生保聲,都好似大合唱,終於發現自已d狗原來都好靜.

有用膠蓆,成卷買好似千幾蚊.
係呀..舖哂成間屋個地板真係唔平..我都忘記左洗左幾多錢..只記得係$11/尺..嘿嘿

TOP HOME

引用:
原帖由 Dragoness 於 2009-4-23 11:38 PM 發表

係呀..舖哂成間屋個地板真係唔平..我都忘記左洗左幾多錢..只記得係$11/尺..嘿嘿
我唔係用尼隔聲,只係舖左佢地活動ge地方

因為驚佢地壞腳,所以舖果隻野都幾"吉"腳,如果整晒成間屋佢地就跑得開心,人行就幾大劑!!

TOP HOME

引用:
原帖由 bobyjadeeye 於 2009-4-24 12:12 AM 發表
我唔係用尼隔聲,只係舖左佢地活動ge地方

因為驚佢地壞腳,所以舖果隻野都幾"吉"腳,如果整晒成間屋佢地就跑得開心,人行就幾大劑!!
我咪就係又個原因囉..舖左個地下無咁"線"嘛

TOP HOME

引用:
原帖由 Dragoness 於 2009-4-24 00:20 發表

我咪就係又個原因囉..舖左個地下無咁"線"嘛
妹豬最鐘意跳黎跳去~唔鋪遲下就煩

TOP HOME

引用:
原帖由 marukov3v 於 2009-4-24 01:09 AM 發表

妹豬最鐘意跳黎跳去~唔鋪遲下就煩
妹豬都好..佢係"小朋友"會比較好
但"大朋友"既Hip就真係要好好咁保養

熱門搜尋: 長者 菲傭 translator recruit

TOP HOME

引用:
原帖由 Dragoness 於 2009-4-24 07:25 發表

妹豬都好..佢係"小朋友"會比較好
但"大朋友"既Hip就真係要好好咁保養
係啊.
但都有人講"小朋友"腳短跳上跳落好傷.
但佢鐘意咁跳.要no都no唔到.
張sofa都係32cm度,妹豬企起身仲仲高過佢.
所以最多用d野墊地.

TOP HOME

引用:
原帖由 marukov3v 於 2009-4-24 10:32 AM 發表

係啊.
但都有人講"小朋友"腳短跳上跳落好傷.
但佢鐘意咁跳.要no都no唔到.
張sofa都係32cm度,妹豬企起身仲仲高過佢.
所以最多用d野墊地.
係呀..唯有做多少少"安全措施"

TOP HOME

下...行路大聲@@"
你鄰居都幾奇怪...
我係用磁磚...因為夏天隻狗仔訓係地下涼浸浸,,佢好鐘意~
咁你而家用咩???

TOP HOME

引用:
原帖由 Dragoness 於 2009-4-24 13:32 發表

係呀..唯有做多少少"安全措施"
唯有將e個機會率減到最低

TOP HOME

如果你用最平個只膠地板"岩士唐"
連地板膠水大約$4尺左右
不過好難睇的
用木紋長條膠地板就靚好多
不過就要多一倍錢左右
膠地蓆非專業好難做得靚
膠地板就可以自己做
厚方塊膠就要小心99會否咬
如果要買膠地板可以去旺角快富街地鐵出口有條橫街
間店賣的木門地板差5多全港最平
店名5記得,因為我常常要買材料所以知

TOP HOME

我就放左地毯, 你IKEA 買, 大約 6~7 呎 x 4.5 呎左右, 有d 最平都係 $170 左右, 好D 係 $300 左右.   放係SOFA 前同床邊.    有時污漕左, 又吾係貴, 就放入浴缸洗完, 大約一兩日都乾.   有時又可以用蒸汽機清潔都好方便.

TOP HOME

伸延閱讀
 19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。