註冊 微博

[學車前準備] 棍波? 自動波?

棍波? 自動波? E-mail 此主題給朋友

請問大家係咪都學棍波多?
有冇人係學自動波架?
咁點解有自動波都要去學棍波呢?
我一心係諗住學自動波咋, 但係見個個都係學棍波,
驚自己揀錯呀? 我浄係報左筆試,
萬一真係覺得棍波好d, 仲有冇得改架??
唔該晒!

熱門搜尋: 大肚 蜂膠

TOP HOME

唔好怕樣衰人學棍波你又跟人學

問下自己
你覺得你鐘唔鐘意渣車先﹖

考個牌係又為乜﹖

熱門搜尋: service apartment 地產 網
This train runs from Perth to Mandurah stopping at all stations

TOP HOME

引用:
原帖由 chanhut 於 2009-4-16 02:02 PM 發表
有冇人係學自動波架?
萬一真係覺得棍波好d, 仲有冇得改架??  ...
因為學棍波可以楂自動波,學自動波唔可以楂棍波囉

人一世物一世,考定果牌如果第時有機會做職業司機,棍波牌傍身少不免

TOP HOME

睇你自己既需要啦..我係女仔.我自己就簡左學自動波.因為我怕煩.
唔想記咁多野..而我揸車都係代步.而揸自動波就舒服d..岩女仔多d.
所以我最後都係學自動波..又易d.pass啊..

熱門搜尋: 大肚 蜂膠 chinese medicine pregnancy

TOP HOME

引用:
原帖由 KD1490 於 2009-4-16 03:08 PM 發表
因為學棍波可以楂自動波,學自動波唔可以楂棍波囉

人一世物一世,考定果牌如果第時有機會做職業司機,棍波牌傍身少不免
你咁諗法係正常...但係有D人....有$$考到牌都係揸私家車...自動波...要棍波冇用...
咁咪考自動波算囉....雖然私家車都有棍波...但係你應該都留意到D BENZ佬...自動波...駛咩煩... =.=""

我係考棍波...因為都冇咩機會揸到私家車...最多都係揸FOR VAN....

TOP HOME

引用:
原帖由 零三 於 2009-4-16 09:33 PM 發表

你咁諗法係正常...但係有D人....有$$考到牌都係揸私家車...自動波...要棍波冇用...
咁咪考自動波算囉....雖然私家車都有棍波...但係你應該都留意到D BENZ佬...自動波...駛咩煩... =.=""

我係考棍波...因 ...
好多超級跑車得棍波喎!

熱門搜尋: 求婚 peachtree 海報

TOP HOME

如果一心諗住考車牌之後係會買車只用來代步的話
學自動波也無所謂

因為代步車一定係買自動波...
棍波用來做家庭代步車... 真係搵自己笨

--------------

我自己係用玩車的心態去學車~
返工放工我只搭公共交通工具, 假日先會出車去遊玩
棍波真係好玩, 但要經常在市區出入的話... 棍波就一點兒都不好玩

熱門搜尋: emotion

TOP HOME

學棍波 可以多樣野玩~而家D貨VAN又易渣 所以學棍波都唔怕

TOP HOME

引用:
原帖由 chanhut 於 2009-4-16 02:02 PM 發表
有冇人係學自動波架?
萬一真係覺得棍波好d, 仲有冇得改架??  ...
當學員準備報考筆試前,我會問佢是否搵食用.是..就學輕型貨車
唔係就學自動波,唔好貪便宜,EASY PASS
原因是棍波車半衰期,揸車要舒服

TOP HOME

引用:
原帖由 ~嘉輝~ 於 2009-4-16 09:48 PM 發表

好多超級跑車得棍波喎!
得老棍既超跑極其量咪得Zonda...
法仔﹐林寶﹐波子個D隨時自動波仲勁過棍波

熱門搜尋: 求婚 peachtree 海報 video production 算命
This train runs from Perth to Mandurah stopping at all stations

TOP HOME

如果想學棍波就揀貨van啦....
自動波就私家車啦...

貨van棍波會比私家車棍波易...
吊極力子都唔使咁煩....而且又多鏡睇d...

熱門搜尋: recruit recruitment 僱傭 服務 家務 助理 translator

TOP HOME

我有時入內地,都會渣下朋友果d車,有棍,有自動

好彩我1,2號牌換到 C1姐

TOP HOME

OK, 綜合各位意見, 我學車係想代步,
暫時又冇計畫楂車搵食, 又應該唔會買跑車,
睇黎結論係我應該學自動波o岩d, haha... 唔該晒...
咁想問多樣野, 如果楂7人車, 咁應該學私家車定係van呀???

TOP HOME

引用:
原帖由 chanhut 於 2009-4-18 02:08 PM 發表
OK, 綜合各位意見, 我學車係想代步,
暫時又冇計畫楂車搵食, 又應該唔會買跑車,
睇黎結論係我應該學自動波o岩d, haha... 唔該晒...
咁想問多樣野, 如果楂7人車, 咁應該學私家車定係van呀??? :0 ...
私家車牌都得﹐最多可以渣3.5t

不過van係睇位上就易適應D

熱門搜尋: 膠水 指示牌

TOP HOME

引用:
原帖由 KenH2006 於 2009-4-18 10:58 PM 發表

私家車牌都得﹐最多可以渣3.5t

不過van係睇位上就易適應D
咦, 原來van係仲易d架? 咁睇黎我應該學私家車就得lu, 唔該晒.

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。