發新話題發佈投票

遊戲王TF4卡組參考書(10月30號更新)收入TF4 23組新卡組

遊戲王TF4卡組參考書(10月30號更新)收入TF4 23組新卡組 E-mail 此主題給朋友

製作電子書需要幾個禮拜,
回覆只需要幾秒,
請幫忙頂帖,謝謝。

10月30號更新:
經過1個月的整理,整理出了20多套TF4的卡組,
大多都是之前沒有放過的,卡組列表請看下面,
原本是預計寫30組,但實在是太忙了,所以很多卡組腰斬了,
如果多人要求的話下次可能會出個整合版,包括tf3所有卡組,
以及期間被腰斬的卡組,加上TF4卡組,一共大概90組左右。
電子書堶惜]有教人上網玩遊戲王TF4的方法以及相關資料。
最後希望各位可以看帖回帖。
無意外的話下次更新將會要等到明年3月禁表了。
期間如果有什麽問題的話可以e喵我:
regnagleppod@gmail.com

TF4卡組(23副最新TF4卡組)
http://www.xun6.com/file/f93975111/tf4ebook.rar.html

舊版(50多副舊卡組)
http://www.xun6.com/file/c3a154e98/%E9%81%8A%E6%88%B2%E7%8E%8B%E5%8D%A1%E7%B5%84%E5%8F%83%E8%80%83%E6%9B%B8.rar.html

7月更新:
完整版未出,呢個版本我一個月前發佈,e加放uwants。
7月初更新10多組新卡組,內有我個人最新嘅主力(只限TF3遊戲環境)
我記得我有用到rar壓縮電子書,
所以你可以用rar解壓,之後再開
如果解壓出來開唔到,
試下將文件extension改成 .exe。

更新:其實已經更新好耐 = =,不過見uwants好似無咩人要所以無系uwants度post,
呢個系上個月更新嘅,我目前正在準備5DS嘅卡組,如果有人想提供希望可以pm我,
加左新卡組,again,有意見請pm。
btw:我5DS嘅FC系0431 4320 4666 ,得閒大家切磋下。

舊野:
小弟用左幾日時間寫左呢本電子書,裡面有28副卡組,
我會盡力更新,同時希望有熱心人士可以提供下自己卡組比我
我會在卡組介紹裡面寫上原作者。
如果有咩問題隨便講,小弟初學電子書,所以整得唔系好好,
不過希望得到各位支持。

因為我同時響cngba同mengzone post左呢個電子書,所以電子書全程都系用白話。

儅我被割傷的時候,我會流出三種不同顔色的血,白,藍,黃。
Leeds till my soul die!

TOP HOME

大前提係~依家無咩人用3月1的了~快快改吧

同埋閣下想玩咩類型的同步怪?
超能族同步怪?

要減卡加卡我唔識點講~
比d意見你自己執執~

12張大怪係手~
太多了~奈加落的原因我想應該不辰從自己陷阱少而出發~
是為了令自己的進攻更流暢

還有自己太少陷阱~可能令自己防守不夠~
單是兩張來說~你手牌運差少少都很難贏
為甚麼不考慮神宣?

冰帝3張太多~2張夠了
地帝不用了~邪帝可彌補
講實用性炎帝沒太大用途~

我會用飛鼠代替巨大病毒
會落埋墓守偵~
4星~防高
會落多張愚葬~
羊仔不能叫帝上場~用羊做同步?
靈交不能同步~只能祭生~
相信你清楚
同調怪沒有意見~因不知你想玩哪類型的同步

其實副deckl還有不問題~但也想知你想玩咩類型的帝同步

熱門搜尋: 鋼琴 調音 yamaha 鋼琴 課程 結他 琴行

TOP HOME

好精彩的 帝調卡組
全為fun向 七帝齊出 我倒沒有意見吧

否則 個人不會用 地帝 因為 暗帝已經出現
炎帝 效果一般 我也不會下
雷帝 因為效果屬必需發生 有時太卡手 不用
光帝 下與不下真的見人見智 爆2張卡 對手同抽2卡 但該回合不能發動攻擊  雖然 特召同樣可以發動效果 但最後只可以輪為 同調品 (我不會下)
冰帝   風帝  我會下滿

45張卡 31隻怪 如此比例 總覺太多 雖然現在的 怪效果太利害 但我總覺得由怪發動太慢了 而且又有 卡手問題
別說其它 單是大怪 數目已12隻張 佔4份     1 與平日8份1 高出好多 如果連運氣也要計算 那就不用再說
我想 緊急瞬間移動 配合 通天眼 已很夠 而且 通天眼站場能力又不錯
所以要配合 通天眼 我會同意 用飛鼠 取代 巨大病毒
最後 是這套卡組的主題???  帝調 念力同步
總之就有一堆 思路是怎樣???  到底是對是錯 無從得知亦不知
總之玩得手順 那就不要亂改 好了

TOP HOME

其實之前聽有人講帝王同調所以想出呢個deck,
事實上并未同用帝王同調的人交手過,
所以呢個完全是自己之前嘅帝王組改編而成,
目前戰績:其實PSP有冇software 可以綠下遊戲畫面?
對寶玉 2:1 勝, 2:0 勝
對六武 1:2 敗
對光道 0:2 敗
對劍鬥 2:1 勝
對倒數 1:2 敗

呢個組最大問題是攻擊力低,壓制力未夠強,
對方卡組如果是速攻型就判死刑。
強嘅地方是帝王容易上場,即使在清場的情況下也可以一場內召出星辰龍,
容易保證場上有怪物存在,
個組防禦力其實并不差,主要不用陷阱的原因是用於針對我幾個對手嘅卡組,
用上全部7帝主要因為1:型, 2:選擇多D,
其實用上此deck都幾順手,
最強地方如果同人team呢個deck support範圍同能力都可以達到最高點。

TOP HOME

想知問樓主~以上戰績係對電腦定人?
當然還要看對手DECK的強弱

難聽D講句~有D雜
怪多帝易上場~
但面對防守力強的DECK~
OR卡手~BAD DRAW~那便麻煩了

如果要從這DECK改
我會咁砌

全數41

怪物:24
光帝 X1(光帝好多人都話唔好落..但黎種係安全的卡~我個人喜好拎黎張卡炸自己隻蛀同D死左有效既怪)
暗帝 X2
冰帝 X2
風帝 X1
人造人 念力 X1
電子龍 X1
(大獸不要太多~否則卡手時會很爽)
天眼通 X3
飛鼠 X3(加血比減人500我覺得好使D)
屍毒X1(不時之需)
三眼怪 X1
銷魂的死靈 X1
蒲公英獅 X1
棉花糖 X1
黃泉青蛙 X1
墓守偵X3
1500攻色魔X1

魔法:10
大風暴 X1
緊急瞬間移動 X2
迷途羔羊 X1(實際用途是用黎同調怪)
死者蘇生 X1
洗腦 X1 (真的好X好用)
光之護封劍 X1
愚蠢的埋葬X2
速旋X1

陷阱:7
神聖防護罩 X1
激流葬 X1
魔筒X1
神宣X2
魔宮X1
次元幽閉X1

同調:15

御用守護者 X3 (6星)
冰結界之龍 X2 (6星)
X-劍士 烏爾貝魯姆 X1(7星)
玫瑰龍 X1 (7星)
星辰龍 X3 (8星)
暗黑終結龍 X2 (8星)
光輝終結龍X1
AOJ 2200攻X1
打人扣血DECK面三張落墓X1

黎副還不是很好~也要改~
但我本人並不是砌這種帝
希望意見上幫到你

TOP HOME

雖然不是很強, 我都分享一下我的雜帝同調-0-

大怪
- 風帝 x1 ..對付星塵龍正, 你吾係爆佢, 佢發動吾到效果  (比7華兄這樣對付過 ><)
- 邪帝 x 3
- 冰帝 x 2
- 2700攻格斯 x 1

小怪
- 同調用的屍毒 x3  (Key card..墓地上來, 可以祭品出帝, 又可在帝用完效果後, 出8星同調怪)
- 1400 老鼠  x 3 (死左又可以上返場, 做祭品, 又可以拉 set 兵自爆爆大怪)
- 1000 攻 set 兵 x2
- 1900 攻 x 2 (忘了名字了) 地屬性, 除外墓地一隻地怪, 可以特召上場. 做祭品又得, 自殺打人地d大怪之後發動效果爆後場又得
- 3000攻 獸王  x 2 - 做1900攻怪又得, 場上有3隻怪變3000 爆人場又得
- 地鼠 x 1 (-0- 正野)
- DD x 2 - 本身地屬性, 死左在墓地又可以出1900怪, 而且做蓋卡放在場上out 人d 怪-0-
- 獅子花 x 1 (做祭品用)
- 地壺 x 1

怪應係 23隻-0-

魔法同阱...吾打太多了, 主要係神宣 x 2, 落穴 x 2 , 收縮 x 2, 其他睇情況~

主要係吾好浪費d 2400 帝, 用完佢效果, 出同步變8星

我本人玩都叫順手 -0-

M Group 的 小狼字~

TOP HOME

回覆 6# VirusR 的帖子

忘了...我有加青蛙的....忘了打上去

熱門搜尋: 台灣 代購 japan bid

TOP HOME

多謝大家分享,有冇人可以幫手組個扣血deck?
有個最近組左個發覺好委機。

TOP HOME

引用:
原帖由 doppelganger 於 2009-1-12 02:07 PM 發表
呢個是小弟的六武deck,用了好耐一直無改,希望收到D意見
以前用呢個deck好少輸,不過最近班友個個都用光道,
克到我趴響度,有冇人可以幫改到可以擋光道?

怪:20
2 大將軍
3 師範
2 斬次
2 伊朗
2 火門
...
想問~B地區同重力網放的原因是...

熱門搜尋: 褐藻 糖 膠 腳底 按摩

TOP HOME

引用:
原帖由 七華fans 於 2009-1-13 03:44 PM 發表

想問~B地區同重力網放的原因是...
看到可能會覺得很奇怪,但其實這兩張有很大幫助,
20張卡裡面有9張3星以下,在可以發動武士能力的時候
這幾張卡的配合可以有很大發揮,3只直接攻擊的武士,4只破壞後場的,
加上攻擊加成,以及其他效果。
如果場上有火門更可以隨時在優勢的時候將重力和B區破壞。
有時卡組我會加上更多加攻的卡,例如魔法力量等,
配合槍左之後的效果可以秒殺對手,
兩張卡我都幾喜歡用。

TOP HOME

回覆 10# doppelganger 的帖子

浪費了六武加成高攻擊力同快攻...變了自閉加細怪減人血-0-

熱門搜尋: 團購 自助餐 日本 奶粉

TOP HOME

老實說
副帝好唔點  6武我就唔識啦

大獸x7
邪x3
風x1
冰帝/炎帝x2
電子龍

細獸x15
3眼仔x1
魂削x1
棉花糖x1
墓守偵察者x3(好緊要)
超能冇力化x3(仲緊要)
異女x1
素早/巨大病毒x3
黃蛙x1

魔x11
大寒波x2
旋風x1
大幽x1
死穌x1
精操x2
死頭x1
緊急瞬移x3
異次元埋葬x1
光劍x1

陷x7
聖防x1
激流葬x1
奈落x2
反筒x1
神宣x2

大寒波連鎖緊急
跟住同調

精操同調用

side打2支屍毒

想知要d咩同調獸就pm我

TOP HOME

引用:
原帖由 VirusR 於 2009-1-13 04:09 PM 發表
浪費了六武加成高攻擊力同快攻...變了自閉加細怪減人血-0-
非也...呢個deck快攻方面并不差,自閉是無可奈何時候用,
在劣勢時候多一些選擇,
何況呢2張唔是說話有就有 = =,所以只能算是快攻加上了一點格外選擇

TOP HOME

引用:
原帖由 雷克思 於 2009-1-13 04:48 PM 發表
老實說
副帝好唔點  6武我就唔識啦

大獸x7
邪x3
風x1
冰帝/炎帝x2
電子龍

細獸x15
3眼仔x1
魂削x1
棉花糖x1
墓守偵察者x3(好緊要)
超能冇力化x3(仲緊要)
異女x1
素早/巨大病毒x3
黃蛙x1

魔 ...
手頭上4個唔同版本組合,目前有7華,virus同閣下的組合,周末我會去test下邊個好用.....
希望可以組個相比完美的帝王調,畢竟唔見太多人用,所以有special感覺 ,多謝大家意見先。

TOP HOME

引用:
原帖由 doppelganger 於 2009-1-13 06:24 PM 發表

手頭上4個唔同版本組合,目前有7華,virus同閣下的組合,周末我會去test下邊個好用.....
希望可以組個相比完美的帝王調,畢竟唔見太多人用,所以有special感覺 ,多謝大家意見先。
我出個副只係初步諗~仲未完全改良成功
我本身無玩帝同調的

熱門搜尋: jewellery bag 印 tee 水晶

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。