註冊 微博

[面試] body shop &muji & uniqlo公司

body shop &muji & uniqlo公司 E-mail 此主題給朋友

[顯示] [隱藏]

大家好呀!
小女子第一次上黎post呀...有少少野想問同想講希望大家可以回應下!!

前幾日收到muji既電話,搵我second in,不過佢問好多野同埋估唔o的日本公司interview既時候真係好似好嚴咁lo~
人工方面得個$7500講真我之前個份都唔止呀,不過令人不快既係佢講到o的員工好pro唔似得出面既三流公司,同佢間公司有幾勁.我完全唔覺.
請問呢間公司有俾你們在職培訓???有良好既進升機會???同良好既褔利???假期多過人呀..???出面一年都有十日大假啦,唔通你個七日真係多得過人???

之前有人提及uniqlo呢間公司仲衰,人事部o的人都唔知點做野呀.前日佢人事部o的人打黎叫我interview,佢講野真係好有問題,過程係咁既!

人:uniqlo人事部既人

me:我

人:請問係咪xxx呀~

me:我係呀,你係邊個呀?

人:我係uniqlo架,....................係咁既,....(哈哈哈xxxx)......我打黎搵你黎interview!(佢係同後面既男仔有講有笑咁傾野!)

(隔了好一陣)

me:    (好有禮物地打斷佢同後面既人傾計既話題)唔該我想問係邊度in有冇詳細既地址同時間??

人:地址係xxxx同時間係xxxxx!

me:   (好有禮貌)好唔該你!

個陣時已經覺得打電話黎既呢個人好有禮貌,同埋佢做得呢間日本公司既人事部,講野都要人地問一句答一句完全唔識得自己組織同講架...
我覺得最冇禮貌既係唔識尊重人,有咩理由叫人interview既時候同後面o的人講笑!(呢樣已經俾人唔好印象!)

點知到左佢約個日上去佢uniqlo面試個日,上左去坐左都幾奈下,佢堶惇J一個女同事行埋黎同我講話人事部冇約話今日lo.....
我同個女仔講:唔係wor!我仲同佢攞左電話呀,佢話係今日"..之後我留低左一o的資料俾個女仔!我覺得俾呢間公司o的人玩死lo係...
山長水遠叫我黎又話冇,都晤知點做野呀....我初初係send e_mail上去,斷估都唔會有第三者打黎玩野啦...!
真係咁大間日本公司,請o的人都覺得求其,同一o的都唔專業!

body shop  interview覺得還可以呀...o的區長真係幾好呀..!!
不過內堳Y點就真係唔知了~~
小女子冇心傷係呢o的公司做既人,只係覺得呢o的日本公司真係唔係想像中咁好...

大家可以留下言俾俾對呢o的公司既意見呀....

TOP HOME

引用:
原帖由 純情小蜜蜜 於 2008-9-13 05:40 PM 發表
  大家好呀!
小女子第一次上黎post呀...有少少野想問同想講希望大家可以回應下!!

前幾日收到muji既電話,搵我second in,不過佢問好多野同埋估唔o的日本公司interview既時候真係好似好嚴咁lo~
人工方 ...
無良有名妳叫啦...7500人工搵鬼做咩..同uniqlo一樣規矩多多
uniqlo人工高d同假多d..不過返工同坐監根本冇分別..加上d人事又唔好
boby shop我之前見過工不過冇請我

TOP HOME

引用:
原帖由 vincent2728 於 2008-9-13 11:45 PM 發表

無良有名妳叫啦...7500人工搵鬼做咩..同uniqlo一樣規矩多多
uniqlo人工高d同假多d..不過返工同坐監根本冇分別..加上d人事又唔好
不過body shop聽人講吹得就得呀,我見完等佢second in咋,如果佢請我,我就唔返muji呀!
不過我唔知body shop計私佣定公佣同褔利係點,唉....
真係幾惱下!

TOP HOME

引用:
原帖由 vincent2728 於 2008-9-13 11:45 PM 發表

哈哈...係呀,日本公司真麻麻呀.....
不過BODY SHOP  D人又話好易入呀...點知我見左,佢都冇打電話俾我呀...
我估都要等多幾日呀..

TOP HOME

我11號都見左body shop..
而家成個星期,,吾知仲有冇行呢...T^T
!

熱門搜尋: 塑膠 剷 車 stainless steel 指示牌 文件夾

TOP HOME

引用:
原帖由 VickyCatcat 於 2008-9-16 06:42 PM 發表
我11號都見左body shop..
而家成個星期,,吾知仲有冇行呢...T^T
!
唔好咁灰呀,其實我都見左等緊佢,不過之前個幾日係紅日黎呀,
所以等多幾日呀,咁多人in佢地做野都需要時間呀.....
不過聽人講body shop計私佣呀....唉.....
所以我估都幾難做呀..

熱門搜尋: japan bid 台灣 代購

TOP HOME

回覆 #6 純情小蜜蜜 的帖子

甘又係..呢幾日紅日..
但個日我中午去計埋我得3個人in咋。
我fd 做緊,,都好似ok。
有咩工係吾難吾辛苦嫁..加油!!

熱門搜尋: japan bid 台灣 代購

TOP HOME

有冇人body shop有回覆丫??

TOP HOME

引用:
原帖由 VickyCatcat 於 2008-9-17 03:52 PM 發表
甘又係..呢幾日紅日..
但個日我中午去計埋我得3個人in咋。
我fd 做緊,,都好似ok。
有咩工係吾難吾辛苦嫁..加油!!
我估body shop都係冇望呀,
不過香港都唔止body shop一間護理公司呀....
所以我都係唔等呀...
快快搵其他啦.....

TOP HOME

有咩好介紹~?!

TOP HOME

引用:
原帖由 VickyCatcat 於 2008-9-20 12:29 AM 發表
有咩好介紹~?!
介紹就冇咩好介紹呀,我都係睇緊報紙.
不過都係做返sales呀...
你搵下報紙睇呀,好多招聘日!
唔好錯過呀..

熱門搜尋: 小型 工程 peachtree 會計師 elderly

TOP HOME

引用:
原帖由 純情小蜜蜜 於 2008-9-20 02:59 AM 發表

介紹就冇咩好介紹呀,我都係睇緊報紙.
不過都係做返sales呀...
你搵下報紙睇呀,好多招聘日!
唔好錯過呀..
近排月尾同淡季..會小左招聘日..十月開始會多返..
因為十一月開始同農曆新年都係零售旺季...
需要大量人手..見工會容易好多

TOP HOME

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。