註冊 微博

[討論] GTA SA討論區《任務問題、安裝問題等排除疑難》

回覆 #30 haroldchan2003 的帖子

終於搞掂所有塗鴉!我由頭將d塗鴉再噴過,就算原本已經噴左既都照噴,噴到大約70個時終於搵到漏網之魚,哂我唔少時間!其實唔應該set100個咁多,應該50個較為合理。

熱門搜尋: 知識 產權 玻璃 工程 信貸 評級

TOP HOME

引用:
原帖由 smalleagle 於 2008-9-12 01:29 AM 發表
終於搞掂所有塗鴉!我由頭將d塗鴉再噴過,就算原本已經噴左既都照噴,噴到大約70個時終於搵到漏網之魚,哂我唔少時間!其實唔應該set100個咁多,應該50個較為合理。
恭喜你終於噴哂!咁你依家仲欠什麼到100%?你現在幾多%?

熱門搜尋: 太陽燈 led tv 迷你 雪櫃 無縫 地板

TOP HOME

引用:
原帖由 haroldchan2003 於 2008-9-12 12:57 PM 發表
恭喜你終於噴哂!咁你依家仲欠什麼到100%?你現在幾多%?
仲爭單車及電單車特技賽、越野賽、競技場賽車、San Fierro賽車、Las Venturas賽車、石礦場、火車任務、車輛出口、貝殼同馬蹄鐵。

TOP HOME

引用:
原帖由 smalleagle 於 2008-9-12 02:50 PM 發表

仲爭單車及電單車特技賽、越野賽、競技場賽車、San Fierro賽車、Las Venturas賽車、石礦場、火車任務、車輛出口、貝殼同馬蹄鐵。
oh...that's a much..if u finish GTA SA, will u then play GTA VC??

TOP HOME

引用:
原帖由 haroldchan2003 於 2008-9-12 07:46 PM 發表
oh...that's a much..if u finish GTA SA, will u then play GTA VC??
我想搞掂哂SA先決定玩唔玩VC。VC既情節、模式其實係咪同SA好似?有幾多成似呢?仲有,我又發現多個bug,就係同女朋友去完街,電腦冇表示要我車女朋友返屋企,但我冇理到,照送佢返歸,點知去到屋企門口唔見左個紅圈,情況同之前位朋友相似。唔知點解會咁,希望個bug係突發性啦,唔係唔知點搞掂!

TOP HOME

引用:
原帖由 smalleagle 於 2008-9-13 01:13 AM 發表

我想搞掂哂SA先決定玩唔玩VC。VC既情節、模式其實係咪同SA好似?有幾多成似呢?仲有,我又發現多個bug,就係同女朋友去完街,電腦冇表示要我車女朋友返屋企,但我冇理到,照送佢返歸,點知去到屋企門口唔見左 ...
i think 個bug係突發性, i don't think this problem before...
GTA VC is not likely to be GTA SA, GTA VC have missions, can buy own properties to do extra missions, have hidden packages, car racing, more blood coming out when shooting, some missions are more difficult to do than GTA SA..etc. , but do not have girlfriends, do not have your own gang but still have other gangs...etc. More simple than GTA SA
FOR MORE DETAILS ABOUT GTAVC : MY POST WITH GTA VC 攻略 GIVEN BY NOK~
http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=6883585&extra=page%3D1

TOP HOME

各位網友,唔知你地玩GTASA既時候有冇出現一d bug,我就遇到唔少,呢d bug唔係每人都會遇到,睇吓你好唔好彩。

Bug1﹕冇聲
詳情﹕除左收音機之外,其餘時間不論乜野環境,乜野活動,一律冇聲。
建議﹕某程度上呢個未必算係bug,可能係自己既電腦配備不足,upgrade或者可以解決。

Bug2﹕定身咒
詳情﹕0係"Mountain Cloud Boys"任務中,CJ載Wozzie到唐人街火拚敵對幫派,點知將架車駛到紅圈時兩個人唔識自動落車!當你手動落車,CJ就會被施定身咒,唔郁得,但Wozzie冇事,照樣行動自如。
建議﹕0係紅圈前停車,然後行入紅圈,咁就唔會有事。

Bug3﹕暗殺變明殺
詳情﹕0係"Dam and Blast"任務中,CJ去到水塘既時候應該只得刀仔一把,但唔知點解可以用其他槍械。不過千祈唔好用其他槍械過呢關,咁0係以後既主線任務當需要使用Enter掣果陣就會出問題。
建議﹕重新Load game都冇用,果d槍械一樣照出現,必須再黎過上一個任務"Key to Her Heart"。

Bug4﹕摸門釘
詳情﹕0係"Up, Up and Away"任務中,當你去到軍營果陣,應該有架軍車0係入面駃出黎,而你就趁大閘打開果陣衝入去,點知架軍車冇出現,你就食閉門羹。
建議﹕重新Load game。

Bug5﹕扶手電梯
詳情﹕當CJ企0係扶身電梯上,唔識跟住上或落,電梯照行,但CJ仍然停0係原地,之後就會彈Game。
建議﹕當扶手電梯係樓梯咁行,唔好企0係上面逗留。

Bug6﹕搭火車
詳情﹕一搭火車就彈Game。
建議﹕唔好搭火車。

Bug7﹕女朋友
詳情﹕相當突發性,例如同女朋友去完街,送佢返屋企時冇左個紅圈﹔有時啱哂時間去到女朋友屋企門口,對方竟然唔0係屋企﹔Barbara無厘頭發癲向你開槍。
建議﹕重新Load game。

TOP HOME

引用:
原帖由 smalleagle 於 2008-9-16 03:48 PM 發表
各位網友,唔知你地玩GTASA既時候有冇出現一d bug,我就遇到唔少,呢d bug唔係每人都會遇到,睇吓你好唔好彩。

Bug1﹕冇聲
詳情﹕除左收音機之外,其餘時間不論乜野環境,乜野活動,一律冇聲。
建議 ...
i have 定身咒 this problem for 1 time...
i have 摸門釘 this problem for 1-2 times....
扶手電梯 is 唔識跟住上或落,電梯照行,but 之後 no 彈Game。
other things i haven't happen before, some of them may be personal problems of the computer...

TOP HOME

回覆 #38 haroldchan2003 的帖子

總之d bug就令人無奈,如果因為咁而玩唔到落去就真係大劑。其實越多元化既game,出現bug既機會就越大。

TOP HOME

引用:
原帖由 smalleagle 於 2008-9-17 12:23 AM 發表
總之d bug就令人無奈,如果因為咁而玩唔到落去就真係大劑。其實越多元化既game,出現bug既機會就越大。
yes, but it is true that the game is realistic and fun...
how many % u are now?? missing which one haven't finish??

熱門搜尋: florist

TOP HOME

回覆 #40 haroldchan2003 的帖子

我又瀨多次野,得49個馬蹄鐵,同上次噴塗鴉一樣爭一個。又要哂時間由頭check多一次,個飛行器慢到嘔,唔用偏偏唔得。明明已經好小心做低記號,唔知點解鑊鑊都咁唔好彩。

TOP HOME

引用:
原帖由 smalleagle 於 2008-9-18 01:42 AM 發表
我又瀨多次野,得49個馬蹄鐵,同上次噴塗鴉一樣爭一個。又要哂時間由頭check多一次,個飛行器慢到嘔,唔用偏偏唔得。明明已經好小心做低記號,唔知點解鑊鑊都咁唔好彩。
oh...咁唔好彩..have to do it again...

TOP HOME

dl左落黎裝完 佢話要入碟?
係咪要用酒精?掛載邊個檔?

TOP HOME

引用:
原帖由 囉囉攣 於 2008-9-19 03:44 PM 發表
dl左落黎裝完 佢話要入碟?
係咪要用酒精?掛載邊個檔?
no...use crack file can solve the problem...

TOP HOME

Harold兄,渣火車任務究竟有幾多關?攻略話得兩個level,但我渣左五轉都未pass既?臨尾仲唔夠時間,究竟要完成幾多關先叫完成呢?

熱門搜尋: cat 鞋 時裝 班 衫 電話 繩

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。