註冊 微博

珠海書院點去?

珠海書院點去? E-mail 此主題給朋友

我由沙田去,除左搭港鐵外,有咩車可以快d去到?

TOP HOME

如果響市中心既
最方便:
搭49x響大河道行去前面既巴士站轉車238m(第二程唔駛錢)
次方便:
搭48x響建明街過對面巴士總站上238m(第二程唔駛錢)

如果響禾輋、瀝源
搭40x響城隧轉43x, 48x, 49x,then同上。(正如我講43x應該係最方便既)

如果響濱景花園:
最方便:
搭43x響大河道落車再轉車238m(第二程唔駛錢)
次方便:
搭43x坐到荃灣西站(總站)落車沿海旁慢慢行過去

如果響第一城:
最方便:
搭43x響大河道落車再轉車238m(第二程唔駛錢)
次方便:
搭43x坐到荃灣西站(總站)落車沿海旁慢慢行過去
再次方便:
搭49x響大河道行去前面既巴士站轉車238m(第二程唔駛錢)
最唔方便:
搭40x響城隧轉43x, 48x, 49x,then同上。(正如我講43x應該係最方便既)

如果富豪、河畔:

如果乙明、秦石:
只可以搭47x響城隧轉43x, 48x, 49x,then同上。(正如我講43x應該係最方便既)

沙田大概係咁!
斷估你唔係問馬鞍山同大圍咁古惑既= =
其實港鐵係咁轉車,比你轉到去荃灣西慢慢行都其實同搭巴士差唔多!(因為轉去荃灣站再轉巴士無錢扣= =)
小弟試過由馬鞍山搭入去,貴一元多d,但係仲要行,所以其實巴士係最化算!

TOP HOME

嘩....點解咁詳細既  =.=
勁啊

TOP HOME

答單問...如果由大埔去呢??

TOP HOME

引用:
原帖由 聞西..雞.. 於 2008-7-11 10:38 PM 發表
嘩....點解咁詳細既  =.=
勁啊
小弟乃新界東人!
呢d野難我唔到
問題沙田可以計埋大圍同馬鞍山!
到時無講埋比人串我就唔開心啦哈哈!
引用:
原帖由 ling- 於 2008-7-11 10:38 PM 發表
答單問...如果由大埔去呢??
大埔我淨係知有73X由富善村出
THEN都係大河道轉238M(同樣唔駛錢)

TOP HOME

勁人~
238m第幾個站落呀??唔使錢咁正的~

熱門搜尋: online shopping catalogue 媽咪 會

TOP HOME

引用:
原帖由 ling- 於 2008-7-11 11:12 PM 發表
勁人~
238m第幾個站落呀??唔使錢咁正的~
唔勁唔勁!只係小弟全年都係搭巴士返珠海姐

238m搭去總站!
唔使錢係因為有轉乘優惠!
九巴加價前係轉乘冷氣巴$3.5(熱狗唔記得),而家冷氣巴扣$3.7熱狗$2.8

想知自己搭既巴士有冇得扣,可以睇九巴網頁
http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&file=kwaitsing1202.html

TOP HOME

同學仔.....改改標題la
唔係書院.....係珠海學院ar....改左名好耐la

TOP HOME

引用:
原帖由 chinghey 於 2008-7-11 10:41 PM 發表

小弟乃新界東人!
呢d野難我唔到
問題沙田可以計埋大圍同馬鞍山!
到時無講埋比人串我就唔開心啦哈哈!

大埔我淨係知有73X由富善村出
THEN都係大河道轉238M(同樣唔駛錢)
我想問呢,,73x落果個名係咪 荃灣大河道 而唔係 如心廣場總站??
then落左車之後難唔難搵個238m黎答,,,?行幾耐倒??
跟住238m落車之後又要行幾耐先到珠海的???
thx so much,,我過2日去交$$了~~~

TOP HOME

引用:
原帖由 ling- 於 2008-7-28 09:44 PM 發表

我想問呢,,73x落果個名係咪 荃灣大河道 而唔係 如心廣場總站??
then落左車之後難唔難搵個238m黎答,,,?行幾耐倒??
跟住238m落車之後又要行幾耐先到珠海的???
thx so much,,我過2日去交$$了~~~
大河道行過對面就搵到車站~約3分鐘
也可以走到荃灣地鐵總站~約5分鐘~
落左238m行1~2分鐘就到學校

TOP HOME

引用:
原帖由 <*豪豪*> 於 2008-7-28 10:06 PM 發表

大河道行過對面就搵到車站~約3分鐘
也可以走到荃灣地鐵總站~約5分鐘~
落左238m行1~2分鐘就到學校
THX豪豪~~!
u are so fast~!!!

TOP HOME

引用:
原帖由 ling- 於 2008-7-28 10:09 PM 發表

THX豪豪~~!
u are so fast~!!!
咩U R SO FAST

熱門搜尋: china airlines air ticket

TOP HOME

引用:
原帖由 <*豪豪*> 於 2008-7-28 10:45 PM 發表

咩U R SO FAST
即咁快答到我lor

TOP HOME

引用:
原帖由 ling- 於 2008-7-28 10:56 PM 發表

即咁快答到我lor
THX~
無聊得閒上黎傾下計咋MA^^

TOP HOME

引用:
原帖由 <*豪豪*> 於 2008-7-28 11:00 PM 發表

THX~
無聊得閒上黎傾下計咋MA^^
HA~!應該係我thx你囉~
你升yr幾的~?

TOP HOME

伸延閱讀
 22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。