發新話題發佈投票

絕對中肯!關於中文{蕭源}

引用:
原帖由 chankaihung 於 2008-4-27 08:30 PM 發表
TIP唔中正常 不過TIP唔中又話自已TIP中 真冇資格
敢問同學你邊隻眼睇到同邊隻耳聽到佢話自已tip中?
但係佢親口講話佢冇貼中啵!!

話佢tip中既只不過係d盲目支持佢既學生既講話而已.

"雖然今年的閱讀理解出題形式有變,但我仍希望在其他paper可以幫到各位。也請同學不要說我「有貼中」了,我沒有啊,否則今天(星期日)會像去年這個時候般,我在頭版出現,然後被邀請協助調查了。"

http://supertutor.com.hk/forum/viewthread.php?tid=36156&fpage=2

TOP HOME

引用:
原帖由 siusin 於 2008-4-27 08:55 PM 發表

係呀咩人都有資格,但係教師既學歷係用黎保障學生嫁ma-__-
唔同家英哥又走去教history 咩
咁言下之意係咪家英哥唔可以去教人丫?

而家我針對緊既係佢地話,siu sir=冇degree=識野少 既問題
唔係講緊家英哥有冇去教人

而且,你絕對有權去唔受佢教
但係你地唔應該話siu sir=冇degree=識野少
根本就係錯晒既一句野-_-

TOP HOME

引用:
原帖由 elvisfai 於 2008-4-27 08:23 PM 發表
佢出得黎教就有資格la!

你地可以唔補佢架! 話咩人冇資格者!

我都可以出黎教la! 問題係有冇人補我之ma!

P.S.  我唔係蕭源學生
教F.5以上的學生係需要拿牌的

TOP HOME

引用:
原帖由 ckfun0skf 於 2008-4-27 09:02 PM 發表

教F.5以上的學生係需要拿牌的
我知道呀XD
你絕對有權唔報佢咖!係咪先?XD

TOP HOME

名師,係咪真係教得好?

TOP HOME

回覆 #10 kaarenn 的帖子

唉.......如果識讀書唔等如識教書,咁唔識讀書,又點會識教書呢??
燒豬係有degree嫁唔該......佢係樹仁大學文學士,ok?
其實我想講,你上邊個堂,都一定會有進步嫁~你上日校堂你會話無進步嫁,就算少都係有,
你搵日留心d上你日校堂,一定有進步!套用你的邏輯:「唔好講佢進步幾多,但係佢的確有進步,呢一個係事實」
你咁否認你上日校堂無進步...笑話。
我睇一套外國戲學左個英文字,咁我都有進步啦~唔好講我進步幾多,但係我的確有進步,呢一個係事實。

我唔係話家英哥唔識野,而係話佢識既野一定少過一個同年紀的歷史學家啊......

TOP HOME

07tip中 => 自稱首席中文老師

08regular => 由第二期開始標明自己tip題, 期期教作文都tip, 仲好似好pro咁拎曬內地既參考書黎睇tip左tip右

08capture a => "我tip唔中就食左本notes佢"

結果? 冇學位之餘個人又自大, 教既野我覺得arthur kho比佢好得多, 起碼腳踏實地

p.s. 樓主xg張相好靚女

TOP HOME

引用:
原帖由 我凡 於 2008-4-27 09:27 PM 發表
唉.......如果識讀書唔等如識教書,咁唔識讀書,又點會識教書呢??
燒豬係有degree嫁唔該......佢係樹仁大學文學士,ok?
其實我想講,你上邊個堂,都一定會有進步嫁~你上日校堂你會話無進步嫁,就算少都係有,
你搵日留心d上你日校堂,一定有進步!套用你的邏輯:「唔好講佢進步幾多,但係佢的確有進步,呢一個係事實」
你咁否認你上日校堂無進步...笑話。
我睇一套外國戲學左個英文字,咁我都有進步啦~唔好講我進步幾多,但係我的確有進步,呢一個係事實。

我唔係話家英哥唔識野,而係話佢識既野一定少過一個同年紀的歷史學家啊......
唉.引用返你"如果識讀書唔等如識教書,咁唔識讀書,又點會識教書呢??"
咁而家有冇事實證明佢唔識讀書呢?
你唔否認家英哥唔識野,但係佢識既野一定少過一個同年紀的歷史學家"
咁同樣地,佢都一樣唔係唔識野,

我針對緊既係 佢冇degree=識野少=冇資格教書

尊重人地=尊重自已
人地叫蕭源唔係叫係叫燒豬

TOP HOME

引用:
原帖由 reany 於 2008-4-27 09:31 PM 發表
07tip中 => 自稱首席中文老師

08regular => 由第二期開始標明自己tip題, 期期教作文都tip, 仲好似好pro咁拎曬內地既參考書黎睇tip左tip右

08capture a => "我tip唔中就食左本notes佢"

結果? 冇學位之餘個人又自大, 教既野我覺得arthur kho比佢好得多, 起碼腳踏實地
ha,其實我唔否認佢真係有咁做同有咁講既.
不過我又覺得佢講"我tip唔中就食左本notes佢"
ha,可能佢只係想attract我地努力d溫佢本notes呢xd

嗯,至於arthur kho係點樣我唔知lu!xd

Ha,果到有2個人,你有冇認錯呀xd

TOP HOME

回覆 #23 kaarenn 的帖子

蕭源係有degree嫁,ok?????!我講燒豬有咩問題,你自己對號入座先覺得我講佢......
我幾時有話佢無資格教書??我只係話佢識得少,無保障!
請問有個山雞大學畢業既法律學生幫你打官司,你信佢定信個港大畢業的?
如果你咁講都得,咁我用維園阿伯做例子都得啦~佢唔係唔識野嫁!不過識少幾百倍姐!
重複:蕭源係有degree嫁!

TOP HOME

刪post啦  插你既人多過幫你

熱門搜尋: 駕駛 學院

TOP HOME

引用:
原帖由 我凡 於 2008-4-27 09:55 PM 發表
蕭源係有degree嫁,ok?????!我講燒豬有咩問題,你自己對號入座先覺得我講佢......
我幾時有話佢無資格教書??我只係話佢識得少,無保障!
請問有個山雞大學畢業既法律學生幫你打官司,你信佢定信個港大畢業的?
如果 ...
唉你自已心照啦係咪講緊佢-______________-"
覺得佢識得少無保障,咁你咪唔好補佢囉!
佢係咪真係識得少,事實勝於雄辯啦!

你要用維園阿伯呢d咁極端既例子,
我都冇你符.

最後都係果句
佢係咪真係識得少而冇資格教,事實勝於雄辯啦!

TOP HOME

引用:
原帖由 張承業 於 2008-4-27 10:02 PM 發表
  刪post啦  插你既人多過幫你
lee位人兄..

我建議你可以省翻打字ge力..

你post ge野同topic完全冇關..

睇黎係你刪post而唔係樓主刪..

同埋lee到係人ge論壇..

唔係狗的...我懇請你唔好再係到亂咁吠..

多謝合作..

我都係補蕭源...

亦都覺得學到好多野..

有人話蕭源冇料到..又有人話佢好好..

lee樣野就見仁見智..

你唔鐘意佢,覺得佢冇料,睇佢唔順眼咪唔好再補佢囉...

洗咩理佢有冇學者...佢有冇讀過大學跟本唔洗理佢..

有大學畢業最多之不過係有些許優勢...

我夠膽講讀得最多書個個一定唔係考第1個個..

書係要讀!不過...考第1個個就唔係讀最多書個個....!

唔好唔記得..

好多補過佢ge人係5*的..

你補佢冇進步就係佢唔係你個style老師..

就唔好話佢廢..冇料到...

一個老師係冇可能符合每個學生需要..

我祝願個d覺得蕭源老師冇料到,廢ge人會找到一個岩自己,覺得有料到ge老師..

TOP HOME

為鬧交而鬧交  無向過個問題發展= =?  你地考口語黎做咩?

TOP HOME

引用:
原帖由 ec1098 於 2008-4-27 10:48 PM 發表

洗咩理佢有冇學者...佢有冇讀過大學跟本唔洗理佢..
睇黎你都唔應該繼續補蕭源

by thw way, 我地主要都係講佢d門徒死口都仲要話蕭源tip中

學歷講唔講都無關, 學歷高低根本同教書冇關

但係身為蕭源學生, 我對佢由第二期開始tip題tip到capture a極為不滿, 試問你由f.1到f.5既考試有冇tip過作文丫?tip中又點, 咪又係咁答, waste my money

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。