註冊 微博

洗冷氣+加雪種價錢

洗冷氣+加雪種價錢 E-mail 此主題給朋友

各位好.
本人做地鋪的
想問下如果今個月 (依我所知越接近夏天越貴) 想將店內 2部掛天花3匹機同埋1部分體1匹機洗冷氣+加雪種, 約幾錢左右?

謝謝回答

TOP HOME

1xxx~2xxx..要睇你咩種

熱門搜尋: japan bid 台灣 代購

TOP HOME

1xxx~2xxx..要睇你咩種

TOP HOME

介紹公司近年做保養的冷氣公司網址比你參考,佢哋洗機會將拆得出嚟的都拆出嚟洗(舊個間唔會)!

(已自行刪除連結的網址)

TOP HOME

多謝各位師兄提供資料

熱門搜尋: 手機 video conference

TOP HOME

要入雪種代表本身部冷氣機有問題

TOP HOME

引用:
原帖由 黑夜之神 於 2008-4-16 02:28 PM 發表
要入雪種代表本身部冷氣機有問題
師兄唔好踢爆,好多師兄都係靠"入雪種"搵餐飯食下

熱門搜尋: english book

TOP HOME

3匹天花機洗機及入雪種每部 $1,300 ,1匹掛牆分體機洗機及入雪種 $800,如果有興趣 可以來電 23171089 查詢.

TOP HOME

引用:
原帖由 泉年涼美 於 2008-4-17 01:23 AM 發表

師兄唔好踢爆,好多師兄都係靠"入雪種"搵餐飯食下
就係有D咁既師兄,攪到D人信唔過小型舖頭,
寧願貴都要揾D大公司做,
有時D大公司咪又係判出去比D細舖做,
跟本一樣

熱門搜尋: 手機 video conference

TOP HOME

引用:
原帖由 shystc 於 2008-4-19 11:05 AM 發表

就係有D咁既師兄,攪到D人信唔過小型舖頭,
寧願貴都要揾D大公司做,
有時D大公司咪又係判出去比D細舖做,
跟本一樣
其實坊間所見小型舖仔,d一匹仔洗百零蚊,再收一百蚊到入雪種,真又好假又好,都係三舊到,三舊洗部機仔,都係好合理價錢,唔好過份就得啦,正如師兄你所提供網址果間小型舖頭一樣,洗分體機都有寫加雪種價錢,咪又係一樣,依家好多都係咁做先可以搵到餐飯食

熱門搜尋: yamaha 琴行 鋼琴 課程 結他 鋼琴 調音

TOP HOME

引用:
原帖由 泉年涼美 於 2008-4-20 01:11 AM 發表

其實坊間所見小型舖仔,d一匹仔洗百零蚊,再收一百蚊到入雪種,真又好假又好,都係三舊到,三舊洗部機仔,都係好合理價錢,唔好過份就得啦,正如師兄你所提供網址果間小型舖頭一樣,洗分體機都有寫加雪種價錢,咪又係 ...
而家時代唔同,有人立心不良,比人識穿,仲公開叫人唔好踢爆!!  

近日遊覽其他討論區,不少都有提到分體機使用若干年後,因不同原因係可能需要加雪種(請自行查閱),師兄唔好認為個個都同流污先得架.

好彩我哋公司要人哋CF洗機已第二年,暫時CF仲未 "坤" 我哋要加入雪種,舊個間就係叫佢洗5部機,實有2部話要入雪種,試過2年,第3年上到嚟又係咁,老細覺得唔妥,先話要揾個第2間. 起初我哋都係問而家個CF洗機加入雪種幾錢,但CF話唔一定要入雪種,要睇吓先,最後只係洗機便可以了.

上年公司擴充,加多個單位,都係叫而家個CF做,裝好2個月先搬入新office,但有部機唔得,叫CF嚟跟,CF話好奇怪無晒雪種,幫我哋入番先,但第2日部機又唔得,CF再上嚟慢慢跟(由我哋逐個櫃搬開,搬完一個,唔係先搬第二個,最後剩低個固定既大櫃),CF話裝修釘穿咗D喉,要裝修折開個櫃先做到,起初個裝修話無可能係佢整穿D喉,唔肯拆(個時都唔知點同老細交代),最後CF約埋裝修,好客氣同裝修講話:如果拆櫃後唔關裝修事,拆櫃同裝番櫃D人工由佢負責,個裝修先肯拆,拆完一睇,個裝修咪無聲出,個冷氣CF自己跟加埋約裝修用咗佢2日,仲入咗2次雪種(唔關佢哋事),只係收過裝機錢,其他都無收過!!  

而家老細自己話公司D機要做保養、屋企D機都係比佢哋洗,洗完都話做保養,係個CF話我哋老細住得遠,家用天花機都唔需要年年洗機,不如有問題先call佢去睇仲好,我哋老細連新office啲機只係用咗半年,都話要做保養,呢D就係信譽既問題,水魚比你 "坤" 得一次、二次,唔會有十次掛!!  

P.S: 原意有好嘢介紹比大家,亦唔作特別推介,而家講咗咁多,為免啲人眼紅人哋比人讚,又話人哋係老作,樓上介紹既網址會自己作出刪除!!

TOP HOME

引用:
原帖由 shystc 於 2008-4-21 11:41 AM 發表

而家時代唔同,有人立心不良,比人識穿,仲公開叫人唔好踢爆!!  

近日遊覽其他討論區,不少都有提到分體機使用若干年後,因不同原因係可能需要加雪種(請自行查閱),師兄唔好認為個個都同流污先得架.

...
sorry sorry,失覺哂,原來係消費者,原本以為你係行家先咁講,不過見你打"不少都有提到分體機使用若干年後,因不同原因係可能需要加雪種"就知你唔識,因為加雪種只有一個原因,不過你搵到你認為好既師父就ok啦,最梗要係比得甘心,同埋請體諒搵食艱難,兩條友幫你洗部機仔用半日時間收300真係唔貴,但係一般消費者都會話貴,依家只係將收費減低再加少少雜項維返條數,好少有你咁,識得睇下係咪物有所值(先申報利益,小弟唔係自資細舖做生意,都係打工仔一名,亦從唔食咖哩)

熱門搜尋: japan bid 台灣 代購

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。