註冊 微博

惡魔城:廢墟之肖像討論區!攻略、賺錢升熟練好地方、全任務列表、失物回復秘技!!

惡魔城:廢墟之肖像討論區!攻略、賺錢升熟練好地方、全任務列表、失物回復秘技!! E-mail 此主題給朋友

各位朋友,相信很多人和我一樣,
已經買了此遊戲日玩夜玩了。
希望大家能值此版交流交流!
已經打爆了…出了個badending............
如果有問題,小弟盡量回答,如果小弟不能,
還請各位指教指教。請各高人指點………

綜合問題:淨化魔法是在沙漠,要用青蛙魔法拿的。
火車撞身是叫同伴來一起推!

另外那埃及妖姤的打法,我就來說說我的獨開絕技…
先把男主角的裝備全拿下,那她便不會控制男主角了。
因為攻擊力比女主角自己本身還低。萬試萬靈!!

另一個就是小弟的自創賺錢法!
簡單得很,就是賣野。在任務裡,
有一個是要把投矛升盡的,那我就介紹一個地方,
又可升熟練度,又可拾到好野的地方。

熟練度是以hit數計的,所以用某招越多打中敵人,
就升得越快!所以越多易死又多敵人的地方,
就越易升。

我要介紹的地方就是魔街十三號中,
有一條短街,大概在全個地圖的中心位。
有個大鐵甲轉流星鎚和很多喪屍,
在儲存點旁的。

在那裡不斷用矛殺喪屍,又可以升熟練度,
又會跌軍裝的。那隻有火的喪屍更會跌皇冠和另一貴裝。
一件都賣得幾貴的,好似成二千多的,皇冠更貴達兩萬。
用盡MP還可以到隔壁save點補給。當然,
如果大家已有gold ring or rarering就會事半功倍啦。
不錯的,好過慢慢拾錢,大家試試。

流程攻略我在另一網站看倒,
轉來大家睇睇…

一有猛料,小弟自會再奉上,
請大家繼續支持!!

應求說出修女三道具…
一:在愚者之國入口,塔頂的隱道
二:在隱霧之街的一個隱房間,是天花來的
三:在惡魔城地圖的右下,傳送點附近

有好多人玩呢隻Game既時侯,拎到乜就賣乜。
搞到好多任務都做唔到...!依家我係道公開一個秘技!
就算你賣左任務既Eq,你都唔洗怕!
首先,你係你既Save入面去個神父果個店舖
之後揀Item Display,跟住張你想既野禁去右面個表。(就算你身上無果樣野,只你要拎過/見過就可以禁去右面)
完成之後Save一次,之後搵你FD Or另一部NDS開你Save(前提你要Sd個Save同Game比佢)
之後叫你FD開Game,揀
Shop Mode(Game Start下一個),之後揀你Save,之後揀Wireless Mode(第一個)之後叫你個FD禁Open You Shop(第一個)
之後就到你開你Save,都係揀Shop Mode-->你個Save-->Wieless Mode-->之後揀Purchase-->揀一個角角就OK
之後你就會入到去神父個店舖..哈哈..之後你就可以買你Item Display上面既野~所有野都要比錢架!!
買完~行去左面就會Cut線..之後你開番你Save,你就會有你頭先買既野喇!So~Miss左既任務..可以做番晒^^!唔洗怕!
Quest 100%~無難度!
如果咁多位有咩唔明既話~可以留言係道~今晚會回答你地@@!

好多人玩惡魔城,都唔夠錢買把30M既劍@@
唔怕,小弟呢個方法,完全唔洗打怪~只要你跑就OK@@~又唔係Bug~100%安全
首先,講下秘技條件先@@~
最重要係你要有『黃金介指』即係打No.127隻怪趺出黎既介指
最好有兩隻@@裝比男或女主角都得
另外,女主角要有『加速魔法』即係No.33的魔法
有齊兩樣之佢,去『煙霧之街』姐係個比任務你做既幽靈隔離果個黃點果幅畫果個世界
去到之後,由左至右,去第一個紅色Save點前面果一格@@
上面幾層都有好多檯同燈,之後女主角爆加速魔法,裝埋兩隻介指
係咁撞D檯同燈,佢地就會出50,100,500同1000蚊出黎(我仲未撞過1同10蚊=v=)
係咁跑(善用跳+L..激快)~完左就再開魔法係咁撞~
我自己撞左15分鐘~撞左30M出黎=v=~30M果把劍~好平姐^o^v

鳴謝Nintendo WorldBBS攻略組!!
特別是作者david203!!!
攻略轉自Nintendo World BBs
感謝toshi的全任務表!!

感謝伍蚊的賺錢方法和失物回復秘訣!

附件

惡魔城,廢墟的肖像流程.doc (34 KB)

2006-11-17 10:05 AM, 下載次數: 12435

文字檔

全任務表!.doc (25 KB)

2006-11-17 03:11 PM, 下載次數: 11890

文字檔

TOP HOME

我打爆左(個城倒塌左) 最尾打完個2姐妹 個城主將佢2個帶走 棄城....不過係bad end
我諗同d任務有關

熱門搜尋: 寫字樓 傢俬 浴室 recycle 滅蟲

TOP HOME

请问埃及妖姬点打。一被她迷惑就完了。

TOP HOME

去到 MMARKT STREET 過唔到 , 佢要兩個人座車 , 但上左車開唔到個制 =.=

熱門搜尋: 寫字樓 傢俬

TOP HOME

引用:
原帖由 gz_baobao 於 2006-11-15 07:29 PM 發表
唔好俾PARTNER 出黎

用女角 既防飛行道具魔法
再狂放合體技(飛刀)

樂勝

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

引用:
原帖由 地獄最強黑騎士 於 2006-11-15 07:35 PM 發表
去到 MMARKT STREET 過唔到 , 佢要兩個人座車 , 但上左車開唔到個制 =.=
一個人上車
一個人開制

開完制即轉番車上個人就OK

TOP HOME

引用:
原帖由 gz_baobao 於 2006-11-15 07:29 PM 發表
用女人一個打、唔好比男主角出現就無問題!

TOP HOME

引用:
原帖由 地獄最強黑騎士 於 2006-11-15 07:35 PM 發表
我係用女上車、男就用両手武器(慢)、
一按攻撃即転人(Y→X)最緊要快!

TOP HOME

我都打到badending 我唔識解佢d任務

熱門搜尋: 冷氣

TOP HOME

引用:
原帖由 toshi 於 2006-11-15 19:48 發表

一個人上車
一個人開制

開完制即轉番車上個人就OK
係 WOW , THX ^^!
唔知有無人有任務攻略 ( 惡魔城個鬼魂呀伯 ) ?

TOP HOME

淨化左個2條女就唔會BAD END

熱門搜尋: monitor it support 室內 設計 軟件

TOP HOME

你地玩sd or 其他 有冇禁 start 個時會hang??

熱門搜尋: botox 瘦 面 價錢

TOP HOME

冇HANG 冇問題

想問下火1車個度點過

TOP HOME

請問去肉店用拳套打D肉,
就會有肉跌出來
之後去幽靈完成任務後之後點,
幽靈只説準備xxx,不懂日文,不知要做d咩???

TOP HOME

點解我會hang 咖= =

係menu 禁禁下...一轉畫面就hang

熱門搜尋: 冷氣

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。