註冊 微博

[攻略] ★☆BFB 技能詳細解說及戰術分析&資訊更新★☆

引用:
原帖由 nicholaswebsite 於 2014-1-30 01:41 AM 發表

RealMadrid 兄:

3-2-2-3..大熱陣式
大部份都差不遠

1..因為享利同恩沙基作用重覆左......
享利有敏判.....唔係黃金同反擊會成功率會低左.

2..碧咸全射/控射..OH都可以
不過好似全隊欠缺高助攻人開角 ...
无知想问下咩叫oh。依家变人咁打会唔会好d?
碧咸控射,米拿40精全头,恩沙基全判
皮理斯全控,连拿度奥古士图全助(仲有咩4*高助攻人)
中场华朗全防,马天全控
后防方面边只4*可以做到你要既效果?
我依家果3只,可以淘汰边只?

熱門搜尋: 服務 式 辦公室
Forever hate Real Madrid!

TOP HOME

引用:
原帖由 nicholaswebsite 於 2014-1-30 01:41 AM 發表

RealMadrid 兄:

3-2-2-3..大熱陣式
大部份都差不遠

1..因為享利同恩沙基作用重覆左......
享利有敏判.....唔係黃金同反擊會成功率會低左.

2..碧咸全射/控射..OH都可以
不過好似全隊欠缺高助攻人開角 ...
无知想问下咩叫oh。依家变人咁打会唔会好d?
碧咸控射,米拿40精全头,恩沙基全判
皮理斯全控,连拿度奥古士图全助(仲有咩4*高助攻人)
中场华朗全防,马天全控
后防方面边只4*可以做到你要既效果?
我依家果3只,可以淘汰边只?

熱門搜尋: 收 毛孔 去 暗瘡印
Forever hate Real Madrid!

TOP HOME

大師你好!
小弟打開4213
有幾個關於防中既問題想問
首先講講我個陣先

中間-高路斯(主制副敏精)
左翼-卡卡(判敏)
右翼-巴迪高(判射)

攻中-奧斯爾 (全控)
左防中-沙比(控防)
右防中-戴維斯(全防)

左閘-巴里(敏助,敏高過卡卡)
右閘-a高(助敏)
中堅-森美爾(全防)
中堅-拉莫斯(70白字防 其他制 小精)

龍-施薩(全撲)

打法可以話係大包圍
無話集中邊一種攻勢
數得出既入波方法都有

但由於沙比同四眼佬都係新收 (以住打開兩個防中都加防,而家想一防,一控防)

1.想問下奮勇搶截既發動機率係咪純粹計防,會唔會計埋控?
如果唔計控 我怕好多時都係戴維發動奮勇,浪費左沙比加控黎發奮勇

2.以往撞牆呢個攻勢,好多時都係奧斯爾發動,兩閘回傳。
沙比加左控既話,會唔會搶左發動one-two呢個攻勢?
(因為考慮緊將奧斯爾換加拉卡 升控判)

3.請問拉莫斯轉加制敏 小小精,用黎後上頂頭同防高空波,可唔可行?
感謝大師解答

TOP HOME

TOP HOME

大家好
小弟打開3-4-3D

中鋒:費托(主制副判)
左鋒:梅拿(主判副制)
右鋒:巴迪高(主射副判)
攻中:沙維(全控)
右翼:派路(主控副助)
左翼:巴里(主助副敏)
防中:沙比(全防)
中堅:迪保亞(全防)
中堅:泰利(主防副制
中堅:吉田(主制副敏、防)

另外有後備:
前鋒:拿臣(全判)
翼鋒:洛賓(主敏副判)
中場:哥師(全判)
中場:林佰(主控副防)
中堅:艾耶拉(主防副制)
@以上正選均為Lv較高之球員

其實唔知小弟甘排陣啱唔啱
定係排另一陣形
希望樓主及各位指點
另外謹祝大家新年快樂、身體健康、長抽中勁7星

TOP HOME

你好,看到你的文章.獲益良多
請教一下...
我既陣有咩要改善地方?陣型,球員位置
另外想問我見人地盃賽成日用4123,請問有咩陣可以克制?

thx ching

附件

2014-1-31 05:22 PM

TOP HOME

引用:
原帖由 nicholaswebsite 於 2014-1-30 01:20 AM 發表

你好...尼馬好似講過..
主要
1....WF/CF.......可以射判.........遠射同小組第3/接直線...
2....WF............可以敏判.........黃金..同反擊...小組二人

如果你冇敏判...敏判出鏡率應該最高

提外話:
...
大師,我想問
1. 如果射判型, 是不是主判副射?
2. 如果敏判,是主敏副判?
因為我是玩日版的,隻尼馬是7星招待送,可否講講大約要配多少點去能力,thx~

TOP HOME

求大師指教小弟的加法

請問我這些點應該如何配呢?   我只用他來打中峰?

應該加判定點?  

同買我用林8打防中, 經常被人中出。

附件

2014-2-1 03:46 PM

2014-2-1 03:46 PM

TOP HOME

熱門搜尋: hotels travel package 歐洲 旅遊 中國 航空
^^v

TOP HOME

回覆 1315# nicholaswebsite 的帖子

大師!馬年快樂!因為我留意到 當2邊閘發動 埋身的時候 落剷嗰吓 好小剷到人!所以加精會唔更易發動埋身?因為我2邊閘 1個助防 1個敏助 ∼但他們都有埋身技!求大師指點一吓^^
^^v

TOP HOME

請問有冇ching知道4星阿武羅素應該點樣配點??我岩岩爆左,一點都未加過,想請教下高手,thx~

主要係想放攻中位,打撞牆射波,請指教。

熱門搜尋: 機電 工程 普通話 發音 高級 文憑

附件

2014-2-2 01:19 AM

阿武

TOP HOME

想請教教授, 我呢個陣擺法岩唔岩

4-2-1-3

後衛: J辛(助/敏) 菲蠟仔 (制/防)  森美爾(制/防)  穌蓮( 助/敏)

防中: 迪斯拿( 助控)  桑治 (控防)

攻中: 維矣里 (敏/判)

前鋒: 沙維斯域 (敏判)  巴迪高(制射)  迪馬利亞(敏判)

後備: 小豬(控),高路仙尼(制/防), 韋拿 (判)

我都知有D人加點加到不知所謂...
但我想知維矣里個位岩唔岩?應該要點配點先最好?

我好遲先抽到5,6星球員,除左巴迪高同森美爾冇一隻過30LV -.-

熱門搜尋: hotels travel package 歐洲 旅遊 中國 航空

TOP HOME

吉田配點問題

師兄們,請問我的吉仔是否加錯,有朋友說應只加防同敏,請指教

附件

2014-2-2 06:16 PM

TOP HOME

TOP HOME

回覆 #1348: ★☆BFB 技能詳細解說及戰術分析&資訊更新★☆

大部分師兄應該都係加防敏。我反而好奇係你呢個加點入波比率高唔高?雖然你棄防但我之前見fb都有條友係咁加

熱門搜尋: hotels travel package 歐洲 旅遊

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。