註冊 微博

[攻略] ★☆BFB 技能詳細解說及戰術分析&資訊更新★☆

引用:
原帖由 lwlung12 於 2014-1-1 06:10 PM 發表

教授咁打OH係咪全控,因為而家雷哥已經全控,其他2隻都全控好似會撞咁,另外CH點加點?DH係咪一控一防咁加,點解小豬無奮勇都可以打DH,林伯奮勇得2,我用巴拉查奮勇3打DH會唔會好D,對唔住太多問題,好怕加錯點
嗯,大約明白你怕位置重疊。
因為小豬有埋身同精傳SH/CH首選,雙防中唔需要兩隻全防,一全守就足夠。其實全控╱控助╱控判╱控射都有分別,
原來Ching有巴拉查,大可主防。主力防中

用3313。放曬4中場出黎睇效果,
OH雷哥(全控)╱
SH林伯(控防)╱小豬(控助)
DH巴拉查(全防)

咁就用齊4人中場。加油。

熱門搜尋: fortune

TOP HOME

引用:
原帖由 nicholaswebsite 於 2014-1-1 10:22 PM 發表

嗯,大約明白你怕位置重疊。
因為小豬有埋身同精傳SH/CH首選,雙防中唔需要兩隻全防,一全守就足夠。其實全控╱控助╱控判╱控射都有分別,
原來Ching有巴拉查,大可主防。主力防中

用3313。放曬4中場出黎睇效果, ...
多謝教授

TOP HOME

無鋒陣4-2-4-0 打咩攻勢多 如果無超頭 打呢個陣得唔得 主力想打地面直線

TOP HOME

唔好意思我唔太識得點樣post張圖出黎..所以就咁擺個連結上黎,唔好見怪,第一次發言,請指教

幾日前抽到隻巴迪斯圖達,因我本身打開4213的,我搵巴迪高打中鋒的時候,我發現效果不太理想,好少起腳射波,係我陣形有問題,定係我加錯點!?

陣式:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/1512737_10202922363838771_286134183_n.jpg?oh=079594ac93cd9ab2118462573d91dad2&oe=52C609FE&__gda__=1388774294_4460f8426b7d5916a36315794b39b57a

巴迪高點數分配
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1558652_10202922469761419_403629814_n.jpg?oh=35b2ee8c271708d9e56bc1476fc7b652&oe=52C68093&__gda__=1388776686_09b7ea7d17a9fc5ccba64e1f3235bf72

熱門搜尋: 機電 工程 補習 社

TOP HOME

奧華馬斯點加好
而家加敏助
好多時無判浪費左入球機會打邊
同埋沉低機會都不多(閘位有高敏長友) 有無人用開而隻指點下

TOP HOME

引用:
原帖由 iacssm07 於 2014-1-2 12:36 AM 發表
唔好意思我唔太識得點樣post張圖出黎..所以就咁擺個連結上黎,唔好見怪,第一次發言,請指教

幾日前抽到隻巴迪斯圖達,因我本身打開4213的,我搵巴迪高打中鋒的時候,我發現效果不太理想,好少起腳射波,係我陣形有問題,定 ...
iacssm07

我見你只加左射門力.你應該想用巴迪高發動遠程.是嗎?....
4213(攻守平衡陣)....小組高波黃金都幾平均出現....不過3前鋒陣遠射係比較少..因為多黃金(WF)..所以小遠程
如果陣式球員不變..應該判..副制比較穩定..因為.直線同小組第31..判少係唔會出現...而SB出高波佢可以頂下..
不過45'係要包括敏,所以一般都放棄45'傳中..比後上頂.THX

熱門搜尋: 機電 工程 補習 社 抑鬱症 國語

TOP HOME

引用:
原帖由 qqq231456 於 2014-1-1 10:51 PM 發表
無鋒陣4-2-4-0 打咩攻勢多 如果無超頭 打呢個陣得唔得 主力想打地面直線

4240 / 4150 都會有SB出高波...主要靠中場頂...吉田有時幫下手...
而攻勢都係小組最多......直線黃金高波都多..遠射都係隨機一般....撞牆單刀比例少一些....雖然攻勢多2下..
所以都係大更新之後(跟日版)......先發揮到功效...因為控球力小組加成大增.....兩翼多左新攻勢..會出地波傳中....可以換出高射(死角)去撞射..

熱門搜尋: 北京 澳門 酒店 訂房

TOP HOME

引用:
原帖由 政仔~ 於 2014-1-2 01:20 AM 發表
奧華馬斯點加好
而家加敏助
好多時無判浪費左入球機會打邊
同埋沉低機會都不多(閘位有高敏長友) 有無人用開而隻指點下

加隻比佢高敏判既..搶返扭波出黃金....

TOP HOME

引用:
原帖由 nicholaswebsite 於 2014-1-2 02:48 AM 發表

iacssm07 兄

我見你只加左射門力.你應該想用巴迪高發動遠程.是嗎?....
4213(攻守平衡陣)....小組高波黃金都幾平均出現....不過3前鋒陣遠射係比較少..因為多黃金(WF)..所以小遠程
如果陣式球員不變..應該 ...
係丫,我想用巴迪高多d發動遠射,最慘係掂ball機會都少,連打小組慘入都無影,咁我想問如果想巴迪高發動多d遠射,應該排咩陣,又或者打咩位??見距起始射門力咁勁,唔想浪費左距招遠程突擊LV.3!

題外話一問,想問港版係改左跟日版,我發現有球員出黃金盤球未過第一個後衛個陣,顯示左控球力三個字?

TOP HOME

追左好多Post,都好似搵唔到丹尼爾艾維斯既配點參考,教授可唔可以提供一下,放後衛(閘)同放翼峰既配點參考

TOP HOME

回覆 1150# 健次3 的帖子

我都想睇艾維斯配點參考下 之前放艾維斯打閘加敏助
宜家放左打翼鋒用左手帶改射助 好似唔係咁理想
要踢幾場先見佢掂下波 4123 同3223都係咁!

熱門搜尋: 媽咪 會 catalogue bb 會 online shopping

附件

2014-1-2 09:23 AM

2014-1-2 09:26 AM

TOP HOME

請教巴打,聶 45 鳩斬 d 中鋒敏加幾多先夠 thx

熱門搜尋: 機電 工程 補習 社 抑鬱症 國語 leadership

TOP HOME

想問問有冇ching對戰術點有多少研究呢?   每加一點戰術  係將其他黃按百份比加上去嗎?  另外  戰術低於30以下又係咪冇加戰術點既必要呢?因為效益好似唔大  唔清楚戰術點加成的人上:)

TOP HOME

引用:
原帖由 dicky56 於 2014-1-2 12:01 PM 發表
想問問有冇ching對戰術點有多少研究呢?   每加一點戰術  係將其他黃按百份比加上去嗎?  另外  戰術低於30以下又係咪冇加戰術點既必要呢?因為效益好似唔大  唔清楚戰術點加成的人上:)

[img=100,23]http:/ ...
樓主去前邊睇下教授貼出來幅小白就知有無,不過日板己改弱戰術,港板真係唔知會唔會跟喇 ^o^

TOP HOME

想問下s陣式係唔係對戰術加乘會多過其他?

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。