註冊 微博

[攻略] ★☆BFB 技能詳細解說及戰術分析&資訊更新★☆

想問下..我而家打3223...係日版就用緊STAM..福士同森馬..其實森馬係咪轉左迪西里會好D?
將森馬+爆99防..會唔會效果都唔差?

TOP HOME

想問下如用3223陣,吉田e加點配點比較適合?

熱門搜尋: petpetpet 寵物 用品 速遞 寵物 用品 速遞

TOP HOME

回覆 1022# 健次3 的帖子

主防較好,敏多少看情況

TOP HOME

想請教各位,馬菲斯應該點加,同擺咩位先發揮到?
升助控代奧斯爾打攻中
定升敏,代尼馬

我打3223

TOP HOME

回覆 1024# WAI177 的帖子

視乎你人腳 如OCE主控 馬非主助 中場位orWG位較好

TOP HOME

馬菲打緊 左中場 主助副控 效果唔錯

TOP HOME

想問下吉田係咪打中堅?
應該點升點好

TOP HOME

想問如打3313左右邊鋒應該有咩技能最合適?左右中場是否一定要有精準呢?thx

TOP HOME

引用:
原帖由 WAI177 於 2013-12-23 09:26 AM 發表 想請教各位,馬菲斯應該點加,同擺咩位先發揮到?升助控代奧斯爾打攻中定升敏,代尼馬我打3223
我放佢打中翼, 我就主助副控

熱門搜尋: jewellery bag
妳覺得自己係?
1.)冇踢 2.)細踢 3.)大踢 4.)尾期 5.)FD2 6.)S2000 7.)專用落場版

TOP HOME

森馬係咪真係麻麻?

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

引用:
原帖由 kgygfish 於 2013-12-23 12:45 PM 發表 想問如打3313左右邊鋒應該有咩技能最合適?左右中場是否一定要有精準呢?thx
個人覺得左右邊鋒,可一個黄金盤球主敏再隨意塔死角加少少判,可以有機會反擊同盤,小組都幫到手(如尼馬,蘇7)。另一個邊最好睇下你有什麼球員,同左右中場互補,2個敏主助精準+黃金,一個主射遠突。

TOP HOME

引用:
原帖由 nicholaswebsite 於 2013-12-22 04:48 PM 發表

4213(前4╱後6)屬於攻守平衡型
特點易於控制小組發動,球員次序
OH控>WF敏助>CF判
3前鋒〜黃金發動機率,比較高於2╱1前鋒陣
而撞牆,防中2人比攻中開撞機會更高

攻勢發動比例
1╱黃金╱3人小組
2╱致命 ...
我都想比D意見,最近抽到艾夫拿,所以由3223轉打4213,進攻方式大約差不多,但有一点可以睇到,進攻角色主要同技能或能力有關,與位置應無關。我遲D  cap图講下我个意見

熱門搜尋: 曼谷

TOP HOME

引用:
原帖由 WAI177 於 2013-12-23 04:48 PM 發表 個人覺得左右邊鋒,可一個黄金盤球主敏再隨意塔死角加少少判,可以有機會反擊同盤,小組都幫到手(如尼馬,蘇7)。另一個邊最好睇下你有什麼球員,同左右中場互補,2個敏主助精準+黃金,一個主射遠突。
THX CHING

TOP HOME

小弟前場有法卡奧,卡卡,迪維斯,薛洛尼..雲佩斯..謝拉特..尼維特..耶耶托尼..奧斯爾..
請問各位高手如用3223應該點擺陣..??點先可以提高撞晹P遠射呢??是否要換以為敏控前鋒呢?阿古路?馬菲斯?定換一個遠射的?需唔需要加斯居尼??求求各位大佬指點指點..迷惘中...同埋我想問第二下挑起的傳球系致命?定系精準?如果3313呢?

TOP HOME

引用:
原帖由 ussr 於 2013-12-23 12:02 PM 發表
馬菲打緊 左中場 主助副控 效果唔錯

各師兄!小弟第一入黎^^
想問下你地3箭頭兩邊的邊鋒有冇升助攻力,同控球力? 例如賓艾法,馬非斯等
1 大約升到幾多?
2有明顯幫助?

熱門搜尋: 蜂膠 更年期 徵狀 褐藻 糖 膠 子宮 內膜 異位 孕婦

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。