註冊 微博

SD Gundam G Generation Frontier(整合討論區)

引用:
原帖由 看事情應多面化 於 2013-5-4 05:09 AM 發表
請問iphone 點刷
請求指引
雖然我都係刷..
但我唔係用 bs ,
我用 iphone 慢慢刷...幾個鐘先完成一個分身...
總比 bs 慢很多吧..?

請問...
比 bandai 封左 acc (非用 iapfree) ,
有無方法可以解封 ?
一 ban 就永久..?

TOP HOME

回覆 388# 的帖子

請求iphone 刷招待指引

熱門搜尋: art jamming

TOP HOME

引用:
原帖由 micjoebaby 於 2013-5-4 10:49 AM 發表
請求iphone 刷招待指引

咪又係用 BS刷~ ~

不過比人BAN ACC 唔好怪人

TOP HOME

招待ID: 47691955
新手, 求望幫刷招待
而家隻艦好廢

TOP HOME

引用:
原帖由 dummip 於 2013-5-4 07:01 AM 發表

無方法, 一 ban 就永久 !!
想再問一下 ,
既然被鎖了 ,
請問如何在同一台手機 (iphone) 上 重玩 ?

已測試過 把整個 apps 刪掉 , 再從 日本 app store 重新下載後,
還是自動登入 舊有的帳號 (被封鎖的帳號)。

我知道 把 keychain-2.db delete 掉 雖然可以 重新創立帳號 ,
但有一個很重大的問題 ,
就是 會導致 iphone 出現很多問題 ,
例如:
『有設 密碼的 wifi 不能連接 , 明明輸入對的密碼 卻一直告訴你 不正確』;
『即使利用另一台 iphone 分享 wifi 個人熱點 , 也會 一直顯示密碼不正確』;
『所有 app 的 推播通知、提示 會完全失效』;
『想把app更新時會顯示沒有買過之類的』;

這樣是會嚴重影響 正常使用手機的 ...
所以 把 keychain-2.db 刪掉的方法 只能應用在『即用即棄』的分身帳號上。

所以...
請問有什麼方法 能夠完全不影響 keychains-2.db 裡關於其他系統的設定 ,
而又能夠讓 SD G Generation Frontier 在同一台(iphone) 上 重新創立帳號 重玩的方法 ?

TOP HOME

引用:
原帖由 看事情應多面化 於 2013-5-5 07:42 AM 發表

想再問一下 ,
既然被鎖了 ,
請問如何在同一台手機 (iphone) 上 重玩 ?

已測試過 把整個 apps 刪掉 , 再從 日本 app store 重新下載後,
還是自動登入 舊有的帳號 (被封鎖的帳號)。

我知道 把 keychain-2. ...
既然樓主懂得問到這樣仔細, 小弟可以仔細的回你.

下載 sqlitebrowser_200_b1_win (這個程式完全免費, 去yahoo search下就有).
之後用iFunBox 或 iTool將 keychain-2.db copy 去電腦, 用sqllitebrowser開左佢.
就會見到如下圖, delete 左相關記錄之後抄番去iPhone or iPad, 之後再開game就可以重新建立帳號 !

(聲明: 如果做了之後對你部機 (iPhone iPad) 有什麼其他影響或後果, 我一概不負責)

附件

2013-5-5 09:47 AM

TOP HOME

引用:
原帖由 dummip 於 2013-5-5 09:47 AM 發表

既然樓主懂得問到這樣仔細, 小弟可以仔細的回你.

下載 sqlitebrowser_200_b1_win (這個程式完全免費, 去yahoo search下就有).
之後用iFunBox 或 iTool將 keychain-2.db copy 去電腦, 用sqllitebrowser開左佢 ...
謝謝你的好意 ~

呢個程式我都有 ,
已試過將圖中 3 項 data delete ,
再開 game 就瞬即 彈game
(即係 在桌面一按隻 game icon 入 game 就隨即彈番出桌面)

TOP HOME

引用:
原帖由 看事情應多面化 於 2013-5-5 10:17 AM 發表

謝謝你的好意 ~

呢個程式我都有 ,
已試過將圖中 3 項 data delete ,
再開 game 就瞬即 彈game
(即係 在桌面一按隻 game icon 入 game 就隨即彈番出桌面)
我用 Ipad iOS 5.1.1 (已JB) 用呢個方法刷招待乜事都冇喎 !

你用什麼 iOS ?

TOP HOME

引用:
原帖由 dummip 於 2013-5-5 10:33 AM 發表

我用 Ipad iOS 5.1.1 (已JB) 用呢個方法刷招待乜事都冇喎 !

你用什麼 iOS ?
iphone 5
IOS 6.1 JB

熱門搜尋: emotion

TOP HOME

引用:
原帖由 看事情應多面化 於 2013-5-5 10:34 AM 發表

iphone 5
IOS 6.1 JB
可能是兼容問題,或官方連你部機個UDID都封埋。
咁冇計,除非你換機或試用 Fake UDID 程式。

TOP HOME

引用:
原帖由 dummip 於 2013-5-5 11:10 AM 發表

可能是兼容問題,或官方連你部機個UDID都封埋。
咁冇計,除非你換機或試用 Fake UDID 程式。
我用埋 另一部 機
(不過呢部機 的 g gen acc 就正常 ge)
iphone 4
ios 5.0.1 jb
同樣把 上述 3 項 data delete 後 再入 game 就即彈

熱門搜尋: 快艇 潛水 pilates 泰拳

TOP HOME

引用:
原帖由 看事情應多面化 於 2013-5-5 11:24 AM 發表

我用埋 另一部 機
(不過呢部機 的 g gen acc 就正常 ge)
iphone 4
ios 5.0.1 jb
同樣把 上述 3 項 data delete 後 再入 game 就即彈
你睇番我個圖,可能第一行記錄不要delete.

TOP HOME

引用:
原帖由 dummip 於 2013-5-5 11:29 AM 發表

你睇番我個圖,可能第一行記錄不要delete.
唔 del 第 1 行 ,
剩係 del 第 3 , 4 行

結果係:
唔彈 game 了 ,
不過 照 load 番 舊有 acc

TOP HOME

引用:
原帖由 看事情應多面化 於 2013-5-5 11:41 AM 發表

唔 del 第 1 行 ,
剩係 del 第 3 , 4 行

結果係:
唔彈 game 了 ,
不過 照 load 番 舊有 acc
咁第3,4行是但一行是帳號資料。因為資料已加密,我們只有試

TOP HOME

回覆 1# 的帖子

請問這是什麼?

熱門搜尋: 慈善 hk law

附件

2013-5-5 01:16 PM

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。