註冊 微博

[討論] < 進擊的巨人 > 討論區 (附熱血OP & 更新至第十一話)

出野好好睇,,岩岩睇左第一集
D巨人好恐怖
係唔係一開頭破壞城牆個巨人係高過其他巨人??

熱門搜尋: 玻璃 工程 知識 產權
神推し:小嶋陽菜
埼玉県から来ました。こじはること小嶋陽菜です

NO3Bが好きだょ

TOP HOME

漫畫有追開!終於等到動畫化~~

葉子的離開,是因為風的追求?還是樹不挽留?

TOP HOME

多謝師兄介紹, 無睇開漫畫,
睇左第一集動畫真係好正, 鮮有的題材

TOP HOME

等睇女主開無雙<<<<劇透

TOP HOME

引用:
原帖由 asaduo 於 2013-4-8 11:42 PM 發表
也有動畫比漫畫差的,例如大劍

惡之華...

TOP HOME

引用:
原帖由 加俊 於 2013-4-9 01:36 AM 發表
D巨人好恐怖
係,高好多

熱門搜尋: 時裝 bag 陳列架 班 衫

TOP HOME

............終於..新番....令我有希望.....我而家得番套(閃十一)睇....悶死我啦..
以第一集黎睇對我黎講..神作黎...不過...有冇機會一路做落去呢.(頂多2X)..

TOP HOME

見到有師兄開PO   見到咁多人話好睇~~~之後就試睇左....真係好好聽~~~

E排好多野都係講人類再唔係企係地球既最高點...........唔知過左十年會唔會真係變成事實!?

TOP HOME

尺寸問題姐
引用:
原帖由 noreg0350208 於 2013-4-9 12:25 AM 發表
老實說...人類不是最頂尖層的食物鍵之首...我想都未想過....

要是有未知生物以人類作為食物...給我的衝擊性太大....最後的一幕..

那巨人食人...我真的覺得有點嘔心.....

.................. ...

TOP HOME

追開漫畫,
動畫做得好好

TOP HOME

進擊巨人… 我是先看漫畫的… 剛開始是挺激動的… 但看著看著…
人一堆堆地死… 總覺得沒啥劇情起伏…
又做得很長,人物又沒個我喜歡的…所以中途就看不下去了… 只看到男豬會變X人那 (不劇透)

但動畫不小心點了進去 (我是以為是 獨眼巨人少女 的第一集點進去的… 真的是不小心),
耐心又看了一下… 果然作品剛開始是挺給力的…
而且音樂 和 動作都做得不錯…
我想… 如果是動畫的話,我看得下去… 只可惜… 我想動畫不可能做到結局…
頂多做個 20多集就會停… 可惜呢

請進 "IQ區"、"推理區" 支持! ^^

"這次我之所以會認真玩
是因為我這次是玩認真的"

若想找棋友下棋,可以 ADD 我!
I am 棋王!  ^^

TOP HOME

引用:
原帖由 noreg0350208 於 2013-4-9 12:25 AM 發表
老實說...人類不是最頂尖層的食物鍵之首...我想都未想過....

要是有未知生物以人類作為食物...給我的衝擊性太大....最後的一幕..

那巨人食人...我真的覺得有點嘔心.....

.................. ...
人類不是最頂尖層的食物鍵之首<<<這概念一早有唔少啦

不過好多自大既人類以為自己係萬物之首

http://girls-birthday.appspot.com/akb/shinoda-mariko/

TOP HOME

引用:
原帖由 加俊 於 2013-4-9 01:36 AM 發表
D巨人好恐怖
一般巨人分為6m級, 15m級 , 另外仲有預測唔到行動既奇行種.....而果個係60m的

另外仲有超巨大巨人(60M), 鎧甲巨人 , 女性巨人 , 猩猩巨人 等等 <<<<<劇透

http://girls-birthday.appspot.com/akb/shinoda-mariko/

TOP HOME

引用:
原帖由 asaduo 於 2013-4-9 11:58 AM 發表

一般巨人分為6m級, 15m級 , 另外仲有預測唔到行動既奇行種.....而果個係60m的

另外仲有超巨大巨人(60M), 鎧甲巨人 , 女性巨人 , 猩猩巨人 等等  

神推し:小嶋陽菜
埼玉県から来ました。こじはること小嶋陽菜です

NO3Bが好きだょ

TOP HOME

動畫把原作表現得不錯
畫風配樂也非常好,最後男主和媽媽分離時表現得比漫畫更有感覺
那個立體機動裝置看漫畫時還不覺得有這麼大,一看動畫感覺有點怪怪的...
不知這部做多少話呢?
因原作未有結局,而且很多迷都未解開,動畫有可能是原創??

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。