註冊 微博

換頂濾,濾桶,定滴漏盒好?

換頂濾,濾桶,定滴漏盒好? E-mail 此主題給朋友

頂5順D水好快濁(2-3日),我而家係用緊個以前養細魚的迷你掛濾。而家想換第個過濾器,請問有咩過濾推介?
我有諗過aa頂濾/eheim 2213桶/滴漏盒...不過我怕冇野頂住,用5到頂濾/滴盒;但桶又怕會漏水/成日清洗...真係心大心細,希望有師兄幫手..thx   
我個缸D玻璃厚5mm , size大約 : 40 cm(長) x 28 cm(高) x 24.5 cm(寬)

仲有,希望用D靜D既過濾器,因為果間係房,要訓覺

附件

2013-1-23 04:40 PM

TOP HOME

有冇人/師兄可以幫下手呀?我星期五就想出去魚街買了

TOP HOME

養魚仔用頂濾,養金魚用滴漏盒,養草用濾桶

TOP HOME

金魚 大多用頂濾 旦係會比較嘈 濾桶比較著重生化過濾 對養金魚不太適合建議你可以用返掛濾 換個大流量既 一星期換一次白綿
27升水 你最少買個500升以上流量既 依家大多有水力微調 唔洗怕太大水

TOP HOME

引用:
原帖由 ivanchy 於 2013-1-23 04:40 PM 發表
頂5順D水好快濁(2-3日),我而家係用緊個以前養細魚的迷你掛濾。而家想換第個過濾器,請問有咩過濾推介?
我有諗過aa頂濾/eheim 2213桶/滴漏盒...不過我怕冇野頂住,用5到頂濾/滴盒;但桶又怕會漏水/成日清洗...真係 ...
頂濾最好..
用桶既話好難洗..
頂濾易洗好多...滴漏唔係唔得..不過頂濾係第1位

熱門搜尋: 冷氣

TOP HOME

引用:
原帖由 =凱= 於 2013-1-23 08:25 PM 發表

頂濾最好..
用桶既話好難洗..
頂濾易洗好多...滴漏唔係唔得..不過頂濾係第1位
頂濾有冇得再加盒,同埋整到佢靜D ?

TOP HOME

頂濾無得再加,滴漏頂濾可加盒

熱門搜尋: english book

TOP HOME

引用:
原帖由 dick2010 於 2013-1-23 10:39 PM 發表
頂濾無得再加,滴漏頂濾可加盒
滴漏頂濾有冇得用條管出水減少滴水聲?

TOP HOME

個缸放窗邊, 金魚屎又多, 一定爆藻啦,
D水幾日就會濁濁地咁.
多屎唔好用桶喇.
用大d既掛濾, 勤d換水.

熱門搜尋: 冷氣

TOP HOME

用頂濾

TOP HOME

回覆 6# ivanchy 的帖子

冇得再加盒...
可以用水管引反D水落魚缸...有D頂濾有包管 自己配都得~

TOP HOME

係房就用2213啦,最靜。養魚就用多點棉。
其他頂濾太嘈了,點訓?

熱門搜尋: petpetpet 寵物 用品 速遞 寵物 用品 速遞

TOP HOME

濾桶

TOP HOME

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Uwants.com討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Uwants.com討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ),同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。